Connect with us

Actualitate

Compania unui lugojean aduce în Banat una dintre cele mai apreciate mărci de tractoare

Publicat

în

Societatea Rural Plant este dealer autorizat pentru tractoarele Solis. Robuste, fiabile şi accesibile pentru toate fermele româneşti, tractoarele din gama Solis acoperă necesarul de putere de la 20 CP până la 90 CP, putând fi accesorizate cu încărcătoare frontale şi o serie de utilaje pentru prelucrarea solului, pentru plantaţiile pomicole şi viticole, echipamente pentru fermele zootehnice, utilaje pentru lucrări comunale, forestiere şi multe altele.

Firmă nouă, ofertă generoasă, impact mare pe piaţă

Rural Plant este condusă de către lugojeanul Marcel Ardelean care ne-a oferit câteva detalii constructive şi funcţionale despre tractoarele pe care le comercializează.

“Am început această activitate din 2015-2016, mai timid, iar din anul următor ne-am apucat mai serios. Tractoarele marca Solis sunt fabricate din componente europene: pompa de injecţie este Bosch, cutia de viteze este Cararra (Italia), cum este şi puntea. Partea hidraulică este germană, farurile sunt Hella. Asamblarea tractoarelor se face în India, din raţiuni care ţin de mâna de lucru accesibilă şi redusă ca şi costuri. Tractoarele sunt înmatriculabile şi beneficiază de 3 ani de garanţie sau 1500 de ore de funcţionare. Este un beneficiu pe care nu-l găseşti la concurenţă. Foarte important, faţă de tractoarele de pe piaţă, cele de la Solis sunt mult mai grele şi mai robuste. De exemplu, un tractor cu cabină are 3400 de kilograme, pe când al concurenţei are 2000 de kilograme. Asta înseamnă încă o tonă în plus de robusteţe, de calitate, care contează foarte mult la capacitatea de tractare. Poate să tragă remorci mult mai grele după el, contează la aderenţă şi aşa mai departe. Toate tractoarele beneficiază gratuit de contragreutăţi faţă. Sunt construite din fier şi tablă, s-a evitat plasticul”, afirmă Marcel Ardelean.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

RETIM

Firma Rural Plant pune la dispoziţia agricultorilor şi o gamă variată de echipamente şi utilaje agricole: pluguri, scarificatoare, grape rotative, freze de sol, combinatoare, semănători, fertilizatoare, met-uri de erbicidat, atomizoare vii şi livezi, remorci. Nu lipsesc din oferta companiei tunuri şi motopompe pentru irigaţii, dar şi sisteme complete pentru irigat.

Rural Plant se adresează şi administraţiilor locale printr-o serie de utilaje şi echipamente comunale şi pentru curăţat şanţuri şi talazuri, precum şi utilaje forestiere. Un segment important din oferta firmei bănăţene îl reprezintă echipamentele pentru zootehnie.

“Utilajele sunt produse de firma Agrimaster, din Italia, o firmă specializată pe tocătoare din toată gama, de la legumicultură, pentru cultura mare, tocătoare pentru întreţinerea spaţiilor verzi şi tocătoare forestiere. De la cele mai mici, până la cele mai mari, inclusiv pentru gospodărirea comunală, pentru întreţinerea şanţurilor şi a marginilor drumurilor”, spune Marcel Ardelean.

La toate acestea se adaugă produse pentru protecţie a plantelor, seminţe hobby şi profesionale, îngrăşăminte de bază sau foliare atât chimice cât şi bio-naturale, folie solarii, folie mulch, folie căpşuni, produse pentru irigaţii (agricole şi rezidenţiale), răsaduri, stoloni de căpşuni, bulbi de flori etc.

Rural Plant vă aşteaptă la expoziţia AGROMALIM

Tractoarele şi utilajele pe care Rural Plant le vinde agricultorilor din Banat au fost alese pentru că au un raport preţ calitate foarte bun.

“Nu vreau să spun că au cel mai bun preţ pentru că sună a reclamă, dar raportul dintre preţ şi calitate este foarte bun. În plus, au o robusteţe mult mai mare decât ale celorlalte tractoare pe care le găsiţi pe piaţă. Până acum niciunul dintre clienţii mei nu a fost nemulţumit”, declară Marcel Ardelean.

Tractoarele şi utilajele de la Rural Plant vor fi expuse la târgul de agricultură Agromalim de la Arad, din perioada 2-5 septembrie, însă pot fi văzute la orice oră în parcul de prezentare de la Chizătău, judeţul Timiş. În orice variantă constructivă, atât tractoarele cât şi utilajele pot fi livrate în câteva zile de la semnarea contractului.

Reprezentanţii firmei pot fi contactaţi la tel. 0761.231.076, 0773.926.733 sau email: office@ruralplant.ro.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Lugojenii invitați să se alăture forțelor polițienești ale județului Timiș

Publicat

în

Dacă ai visat mereu să faci o carieră în poliție, acum îți poți urma visul. Poliția Timiș a anunțat că va scoate la concurs zeci de posturi pentru lugojenii și restul locuitorilor județului care vor să înceapă o carieră în mediul forțelor de ordine. Dintre cele 60 de posturi scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă, 3 sunt pentru ofițer, iar 57 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 25 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

Anunțurile de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, precum și modelele documentelor, pot fi accesate gratuit pe adresa de internet a I.P.J. Timiș, secțiunea Carieră – Posturi Scoase la Concurs: https://tm.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Înscrierea se poate face inclusiv în zilele nelucrătoare, perioada limită fiind ora 16:00 din ziua de 12 iulie 2022. Cererile împreună cu documentele în volum complet, specificate în anunț, vor trebui transmise doar online, la adresele de email specificate în fiecare anunț, în perioada stabilită pentru înscriere.  Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate proba de evaluare a performanței fizice, acolo unde este cazul, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor de specialitate, examinarea psihologică și medicală a candidaților.

RETIM

Data examenului scris este 03 septembrie 2022, fiind aceeași pentru toate posturile scoase la concurs la nivel național. Polițiștii îndeamnă candidații să citească atent toate detaliile specificate în anunțurile publicate pe site.

Citiţi mai departe

Actualitate

Șase hoți de arme, telefoane și bijuterii, reținuți de polițiști într-un oraș de lângă Lugoj

Publicat

în

Polițiștii Orașului Făget efectuează cercetări față de 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, bănuiți de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și furt calificat în Orașul Făget. Bănuiții au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Hunedoara.

În data de 30.06.2022, în jurul orei 01:10, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Făget, au fost sesizați cu privire la faptul că, persoane necunoscute încercă să escaladeze gardul unui imobil situat pe strada Gheorghe Doja din oraşul Făget, județul Timis. 

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Ajunși la fața loului polițiștii au surprins în flagrant delict doi bărbați, de 29 și 30 de ani, în timp ce încercau să escaladeze gardul unui imobil, aceștia fiind conduși la sediul poliției pentru audieri.

RETIM

În urma verificărilor efectuate a reieșit că, cei doi bărbați, împreună cu alți 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, ar fi pătruns în mod repetat (în noapțile de 20/21.06.2022, 26/27.06.2022 şi 28/29.06./2022) în imobilul situat pe strada Gheorghe Doja din oraşul Făget, județul Timiș, de unde ar fi sutras 4 arme neletale tip puşcă cu aer comprimat, 16 telefoane mobile, scule de pescuit, două motoferăstraie mecanice, produse casnice, bijuterii şi un ceas, prejudiciul fiind recuperat parțial.

De asemenea, în urma investigațiilor efectuate au fost identificați și depistați în orașul Făget și ceilalți 4 bărbați, aceștia fiind conduși la sediul poliției pentru audieri. Cei 6 bănuiți au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi „furt calificat”, fiind introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Hunedoara.

Polițiștii continuă cercetările în vedere documentării activității infracționale a bărbaților și recuperării prejudiciului în totalitate.

Citiţi mai departe

Actualitate

Rupt de beat și fără permis, un șofer a provocat un accident lângă Lugoj

Publicat

în

În data de 29 iunie, în jurul orei 22:15, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că între localitățile Balinț și Bodo, din județul Timiș, s-a produs un accident de circulație, soldat cu pagube materiale. 

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, iar în urma testării cu aparatul etilotest a celor doi conducători auto, în vârstă de 44 și 46 de ani, a rezultat o alcoolemie de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 44 de ani, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit că, bărbatul de 44 de ani avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată. 

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului” și „conducerea unui autovehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Soția unui consilier local din Lugoj, implicată în cazul cercetat de Parchetul European

Publicat

în

Sursa FOTO: Facebook/Adina Dumitriu

Au apărut numele celor vizați de cercetări în dosarul instrumentat de către Parchetul European, condus de Coduța Kovesi, după descinderile de la ADR Vest.

Conform newsonline.ro, în noaptea de miercuri spre joi, Tribunalul București a decis să emită mandat de arestare pe numele Roxanei Bohoni, acuzată de constituirea unui grup infracțional organizat, obținerea ilegală de fonduri atât din surse naționale cât și europene, dar și de spălare de bani. Față de Sorina Adina Dumitriu (ex Lupulescu) s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar la fel ca și față de Victor Constantin Stan, Ana Corina Pop, Emilia Szekely, Maria Adriana Istrate. Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Sorina Adina Dumitriu este soția consilierului lugojean, de la PSD, Ionuț Dumitriu. Contactat de jurnaliști, Ionuț Dumitriu spune că nu știe mai mult decât ce a apărut în presă și că nu a discutat nimic cu soția sa, în legătură cu această situație.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Sursa FOTO: Facebook/Adina Dumitriu

Cum opera rețeaua

Parchetul European a anunțat printr-un comunicat publicat pe pagina de internet în seara zilei de miercuri, 29 iunie, ce a descoperit în modul de operare a rețelei care urmărea să obțină fraudulos fonduri atât din surse naționale cât și fonduri europene. Astfel, conform procurorilor, membrii rețelei aveau chiar un fel de tipar care se concretiza în următoarele:

RETIM

– Declararea existenței unor întreprinderi mici și mijlocii de producție în case abandonate sau aparținând unor persoane în vârstă;

  • Utilizarea de fotografii ale aceluiași echipament presupus a fi achiziționat în mai multe dosare de proiect depuse în vederea obținerii de fonduri;
  • Plata de servicii fictive între societăți controlate de membrii grupului;
  • Angajarea fictivă, doar în scris, în mod repetat, a acelorași persoane în mai multe societăți care au depus documentația în vederea obținerii de fonduri europene sau naționale.
  • Efectuarea de plăți externe către o societate austriacă controlată de membrii grupului sub pretextul achiziționării de echipamente sau pentru facturi cu conținut ireal.

Cu firmele controlate membrii rețelei anchetată de Parchetul European depuneau ulterior proiecte pentru a obține diferite finanțări atât din fonduri naționale, cum ar fi Start-Up Nation, fie din fonduri europene. Doar că, spun anchetatorii, dosarul proiectului conținea documente false sau inexacte din punct de vedere juridic, iar în alte cazuri finanțările obținute nu erau folosite pentru derularea proiectului ci banii erau scoși de pe card de membrii rețelei și împărțiți între ei.

Potrivir EPPO, prejudiciul total în acest caz este de peste cinci milioane de euro.

Conform newsonline.ro, ancheta Parchetului European a stabilit că liderii grupului infracțional organizat, folosindu-se și de o firmă de consultanță pe care o controlau prin interpuși, au folosit și prezentat documente false, cu date inexacte și incomplete aferente proiectelor depuse de 28 de societăți comerciale la nivelul AIMMAIPE Timișoara, proiecte pe baza cărora au obținute finanțări. Prejudiciul creeat de această rețea, conform surselor newsonline.ro, se ridică la 5.289.648,72 de lei doar din fondurile naționale obținute cu documente false.

Mai multe pe newsonline.ro

 

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite