Connect with us

Administrație

Pompierii lugojeni au sistat festivitatile dedicate lor, in semn de solidaritate pentru calamitatile din Galati

Publicat

în

Astăzi, 13 septembrie, pompierii şi-au deschis porţile către publicul larg ce a dorit să vină şi să viziteze unitatea din Lugoj. Copiii lugojenilor curioşi despre cum arată îndeaproape o maşină de pompieri şi cum acţionează aceştia în lupta cu flăcările zi de zi, au putut afla doar astăzi, de la salvatori, cum se pregătesc și cum acționează aceștia în cazul unei intervenţii.accident grav traian vuia timis lugojeanul 2013 3 aprilie victima incarcerata masina distrusa (6)

Din păcate, în urma inundaţiilor din judeţul Galaţi, în care 9 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 2800 au fost evacuate din patru localităţi inundate complet, pompierii lugojeni, alături de colegii lor din toată ţara, au sistat pentru câteva ore festivităţile celebrative, în semn de solidaritate pentru cei care luptă şi la această oră cu apele nemiloase. Chiar dacă au fost reluate ulterior, vizitele nu s-au mai ridicat la nivelul de solicitare din anii trecuţi, puţină lume venind la subunitatea lugojeană pentru a vedea dotarea de aici.

Ziua Pompierilor se sărbatoreşte în fiecare an pe 13 septembrie. În anul 1848, pe Dealul Spirii, Compania de Pompieri a Oraşului Bucureşti, împreuna cu ostaşi ai Regimentelor de Infanterie, au infruntat o coloană a armatei otomane trimisă să aresteze Guvernul Provizoriu instaurat de Revoluţia de la 1848 din Muntenia.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Cine sunt consilierii locali din Lugoj. PNL a obţinut majoritatea mandatelor

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Conform rezultatelor provizorii, la Consiliul Local Lugoj PNL va avea 11 consilieri, PSD va avea patru consilieri iar USRPLUS trei consilieri, după redistribuire, iar PMP unul.. Conform listelor depuse de partidele lugojene, consilierii din următorul mandat vor fi următorii.

PNL Bogdan-Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Mihai-Cornel Anghel, Ionel-Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină, Ioan Câmpean, Flavia-Lorena Cut-Lupulescu.

PSD Francisc-Constantin Boldea, Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu, probabil plus Cristian Galescu, la redistribuire.

USRPLUS Daniela Țepeș Paleu, Paul Sebastian David, probabil plus Lajos Ernestin Vari, la redistribuire.

PMP Liviu Brînduşoni

Mai pot apărea modificări, în funcţie de rezultatele de la Consiliul Judeţean Timiş, dacă există consilieri lugojeni care se află pe listele pentru CJT.

Citiţi mai departe

Administrație

Prima reacție a lui Francisc Boldea după aflarea rezultatelor alegerilor locale de la Lugoj

Publicat

în

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a făcut primele declarații pentru Lugojeanul.ro, după ce a pierdut la un scor categoric alegerile în fața contracandidatului Claudiu Buciu. Acesta a declarat pentru publicația noastră că, în fond, lugojenii sunt cei care știu cel mai bine ce nevoi au și că îl felicită pe noul edil șef.

“Am pierdut alegerile pentru funcția de primar, îl felicit pe noul primar, a fost o luptă grea. Așa au hotărât lugojenii, mă supun. În trei mandate am încercat să fac tot binele pentru oraș. Înseamnă că nu am apreciat nevoile lugojenilor corect, plus că am o anumită vârstă, probabil că s-a ținut cont și de asta”, a declarat fostul edil șef al Lugojului.

Boldea le mulțumește lugojenilor pentru colaborarea de care au dat dovadă timp de 12 ani. 

“Eu le mulțumesc lugojenilor pentru colaborare și o să colaborez și cu noul primar, situația e aproape inversă ca și în 2016, când noi am avut majoritate, acum au ei, au 11 consilieri, este un lucru bun. Din păcate în consiliul local au intrat doar patru formațiuni, PNL, PSD, USR și PMP, niciun independent sau alte partide, foarte vocale În campania electorală. O să fie o predare simplă, frumoasă, fără probleme. Eu atât am putut, dacă cineva are nevoie de experiența mea, cu drag”, a mai precizat Francisc Boldea.

După trei mandate de primar, Boldea își va continua cariera politică din funcția de consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Citiţi mai departe

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Cele mai citite