Connect with us
Winter in My Town

Actualitate

Poker sau Blackjack? Ce alegi pentru câștiguri cât mai bune?

Publicat

în

Există multe jocuri de masă diferite care au fost în centrul atenției de-a lungul anilor, dar niciunul nu se apropie de cele mai populare două jocuri de cazino – poker și blackjack.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Frumoase, interesante și foarte pline de satisfacții, ambele jocuri au câștigat inimile multor jucători de jocuri de cărți din întreaga lume.

Așadar, ce face ca jocurile de blackjack și poker să fie atât de atrăgătoare și pe care ar trebui să îl alegi atunci când joci pe bani reali?

Pentru a te ajuta să răspunzi la această întrebare, vom evidenția cele mai importante diferențe și asemănări dintre aceste două jocuri. Dacă nu ești fanul jocurilor de masă, poți încerca oricând Shining Crown Demo.

RETIM

Cele mai importante asemănări dintre Poker și Blackjack

Atât pokerul, cât și blackjackul ocupă un loc foarte bun în clasamentul celor mai bune jocuri de cărți. Ambele au în comun caracteristici specifice care le fac foarte distractive. Iată cele mai semnificative asemănări dintre poker și blackjack.

Importanța luării unor decizii corecte

Atât la poker, cât și la blackjack, trebuie să iei o serie de decizii și fiecare decizie, dacă este greșită, te-ar putea costa bani.

De exemplu, la ruletă sau la keno, odată ce ți-ai ales numerele și ai făcut un pariu, nu mai ai nimic de făcut.

Spre deosebire de aceste jocuri, în care ți-ai îndeplinit jobul odată ce ai plasat un pariu, atât pokerul, cât și blackjackul te provoacă să iei deciziile corecte până la finalul jocului. De aceea, ambele sunt foarte pline de satisfacții, dar numai dacă ești câștigător.

Mizele sunt la fel de mari pe cât îți dorești să fie

Ambele jocuri sunt foarte flexibile în ceea ce privește cât de puțin sau mult îți permit să pariezi pe o mână. Atât pokerul, cât și blackjackul sunt structurate într-un mod similar.

Poți să-ți rezervi locul cu o sumă relativ mică și apoi să crești pariurile progresiv dacă cotele sunt în favoarea ta.

 Opțiuni variate

Majoritatea jocurilor de cărți din cazinouri oferă doar o mână de variații, dar în cazul jocurilor de poker și blackjack, vei avea o mulțime de opțiuni din care să alegi. Unele dintre cele mai populare variante sunt:

  • Variații de poker – Texas Hold’em, Omaha Hi, Omaha Hi-Lo, 7-Card Stud, 5-Card Draw, 2-7 Triple Draw și multe altele.
  • Variante de Blackjack – American, European, Blackjack Switch, Perfect Pairs, Blackjack cu mai multe mâini și multe altele.

Deci, chiar și analizând subiectul blackjack vs. poker din această perspectivă, este clar că ambele jocuri au fost suficient de populare pentru ca oamenii să petreacă mult timp gândindu-se la ele și să găsească modalități de a îmbunătăți regulile și jocul.

Aspectul mental

Când joci blackjack, nu există jocuri mentale pe care e nevoie să le aplici în fața adversarilor tăi. Îți cunoști cele două cărți. Vezi cardul dealer-ului cu fața în sus și trebuie să iei decizia în funcție de informațiile pe care le-ai obținut.

Există o predictibilitate bună, ceea ce îți poate da un plus de satisfacție deoarece ai certitudinea că nu ești supus unor strategii sau presiuni mentale.

Când joci poker, situația este complet diferită. Nu poți să știi niciodată cu siguranță care va fi mișcarea adversarului tău.

Deoarece fiecare jucător de poker are o psihologie diferită și unică, poți doar să încerci să prezici acțiunile acestuia sau să-l determini să ia o decizie care va fi în favoarea ta.

Aspectul mental al pokerului este, fără îndoială, cel mai important factor de diferențiere în comparație cu ceea ce te confrunți la blackjack.

Dar, tocmai pentru că pokerul se învârte atât de mult în jurul tacticilor și a trucurilor mentale, este mai provocator pentru începători și plin de satisfacții pentru cei cu o experiență vastă.

Blackjack versul Poker: marginea casei

Casa are întotdeauna avantajul în joc, iar acest lucru nu este negociabil. Cu toate acestea, în funcție de jocul de cazino pe care îl alegi, discrepanțele dintre marginile casei pot fi uluitoare.

Deși aspectul de margine a casei în comparația dintre poker și blackjack nu ar trebui să fie un motiv de a alege un joc în defavoarea altuia, este suficient de vizibil pentru a fi menționat.

Dacă joci blackjack în mod optim, te poți aștepta la un avantaj al casei de doar 0,5%. Chiar dacă luăm în considerare că majoritatea jucătorilor de blackjack nu joacă optim, cu o strategie de bază, avantajul casei este tot în jur de 2%.

La poker, nu te confrunți cu casa, ci cu alți jucători. Din această perspectivă, nu poți lua în considerare nicio margine a casei. Poți adăuga o taxă mică (rake) în funcție de pot, doar dacă cazinoul la care joc are o astfel de politică.

Poker vs. Blackjack: viteza de joc

Deoarece pokerul este un joc de cărți foarte tactic, este, de asemenea, semnificativ mai lent decât blackjackul. În funcție de unde și cu cine joci, va trebui adesea să aștepți ca alți jucători să ia decizii.

Pe de altă parte, blackjackul este un joc foarte rapid.

Nu trebuie să aștepți pe nimeni și fiecare mână este vizibil mai scurtă decât o mână medie de poker.

În plus, din moment ce nu trebuie să depășești pe nimeni, poți juca rapid și fără prea mult efort odată ce înțelegi diagramele de strategie de blackjack.

Concluzie: poker sau blackjack, ce alegi?

Ambele jocuri sunt extrem de populare în cazinourile terestre și online și nu vei greși, indiferent de jocul pe care îl alegi.  Acestea fiind spuse, informațiile pe care ai avut ocazia să le citești aici te vor ajuta să decizi care dintre aceste două jocuri de cărți este cel potrivit pentru tine.

Nu uita să arunci o privire asupra strategiilor de joc și ai în vedere principiile jocului responsabil. Nu paria banii destinați cheltuielilor de bază și nu încerca niciodată să îți recuperezi pierderile. Mult succes!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Actualitate

FOTO Mașină făcută scrum pe autostradă, nu departe de Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

O mașină care circula pe autostrada dintre Lugoj și Timișoara a fost făcută scrump sâmbătă după-masa, după ce a fost cuprinsă de un incendiu. Pompierii sosiți la fața locului au găsit mașina distrusă de flăcări, în proporție de peste 90%. Incendiul la mașină a debutat în dreptul localității Petrovaselo.

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime omenești. Pompierii au stins incendiul și au procedat la debarasarea drumului de mare viteză de epavă. Polițiștii vor încerca să stabilească modul în care a avut loc evenimentul rutier.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Becurile stradale cu LED ajung până în comunele îndepărtate de Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În timp ce la Lugoj administrația încă se chinuie să găsească o soluție pentru iluminatul public stradal, în satele de lângă Lugoj, chiar și în cele mai îndepărtate, locuitorii se bucură deja de iluminat cu becuri LED de ultimă generație.

Una dintre comunele unde vor apărea becurile de tip LED este Balinț, comună aflată la 16 kilometri de Lugoj. Aici, administrația locală a cumpărat o instalație completă de iluminat public, care constă în 288 de becuri, dintre care 150 de 45W și 138 de 30W, iar în preț intră și demontarea becurilor vechi și respectiv montarea celor noi.

Întreaga investiție a costat primăria din Balinț 448.519 lei, adică puțin sub 100 de mii de euro. Lucrarea are o garanție de trei ani.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Tânărul implicat în accidentul cu primarul, pedepsit suplimentar după ce făcut publică filmarea incidentului

Publicat

în

Nicu Benzar, tânărul care îl acuză pe primarul de la Bethausen că a frânat cu intenție ca să fie lovit din spate, este pedepsit suplimentar după ce a făcut public incidentul cu edilul comunei și a dat publicității o filmare din care se vede cum primarul frânează brusc, fără un motiv vizibil, în timp ce se afla în fața sa. În urma accidentului, polițiștii i-au ridicat permisul lui Benzar, pentru că nu ar fi respectat distanța față de autoturismul din față, condus de primarul Ioan Lihoni.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Nicu Benzar spune, însă, că marți seara, în 23 noiembrie, un polițist l-a căutat acasă și i-a cerut dovada pe care i-a înmânat-o, la locul faptei, spunând că a greșit ceva.

„A venit un agent de poliție de la Bethausen, la mine acasă și îmi cere dovada, că a greșit aseară dovada cu dreptul de conducere și îmi dă alta fără drept de conducere. Alin nu știu cum îl cheamă pe polițist, dar a fost trimis de Pervu”, spune Nicu Benzar.

Reprezentanții IPJ Timiș ne-au comunicat că în dosarul de la Bethausen s-au extins cercetările și pentru părăsirea locului accidentului și din acest motiv s-a procedat așa. „În urma verificărilor preliminare efectuate și a cercetării la fața locului s-a dispus extinderea urmăririi penale și cu privire la infracțiunea de părăsirea locului accidentului. Polițiștii continua cercetările pentru a stabili întreaga situație de fapt și luarea măsurilor în consecință”, transmite IPJ Timiș.

RETIM

Benzar spune că are înregistrări, cum a sunat la 112, iar în urma apelului a fost îndrumat să se prezinte la cel mai apropiat post de poliție, dacă nu sunt victime, ceea ce și făcut, după care s-a întors cu echipajul de poliție la locul accidentului.

Vă reamintim că în data de 21 noiembrie, pe data

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojul, prins în programul finanțat de Fundația Comunitară Timișoara și Lidl România

Publicat

în

FOTO eyeinthesky.ro

Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl România dau startul la programul național de finanțare „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” în 5 orașe din țară, printre care și Lugoj. Aflat la ediția a III-a, programul național oferă finanțări nerambursabile în valoare totală de peste 1.225.000 lei și mentorare celor mai bune soluții la provocări de mediu și educație.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Pe plan local, programul este coordonat de Fundația Comunitară Timişoara și dispune de 245.000 lei, oferiți de către Lidl România pentru granturi care pot fi obținute pe bază de concurs, la care pot aplica în perioada 24 noiembrie – 20 decembrie 2021, organizații non-guvernamentale şi grupuri de inițiativă (inclusiv grupuri de părinți, de cadre didactice sau grupuri de locatari) care vor desfășura activitățile propuse în municipiul Lugoj.

Direcțiile de intervenție ale programului la Lugoj au fost stabilite participativ în urma dialogului cu administrația locală și societatea civilă în urma unui proces de consultare și cartare a nevoilor din comunitate. Astfel, programul își propune să susţină idei de proiecte pentru protecția mediului, sau de îmbunătățire a spațiului urban comun (spații pe malul râului Timiș, alte spații comunitare în cartiere sau instituții publice unde publicul nu are momentan acces), care vor conține totodată şi o componentă de educație şi participare comunitară.

Inițiative precum amenajarea de spații comunitare de recreere, joacă și învățare non-formală, grădini urbane comunitare, spații verzi experimentale și alte idei ce contribuie la reconectare şi socializare pot primi finanțare și mentorare pe parcursul implementării.

RETIM

Sunt încurajate proiectele realizate în parteneriat între grupuri, organizații, unități de învățământ care propun activități complementare ce contribuie la întărirea relațiilor în comunitate. Vor avea prioritate proiectele realizate în rețele de organizații, care au o componentă clară de protecție a mediului sau de îmbunătăţire a unui spațiu public urban, și care sunt totodată axate pe educație. De asemenea sunt așteptate proiectele care, prin intervenții în spațiul public adresate unui număr cât mai mare de beneficiari, pot fi crescute la o scară mai mare pentru mai mult impact și sunt ușor transferabile.

În perioada 25 noiembrie – 15 decembrie potențialii aplicanți pot opțional să lucreze împreună cu echipa Fundației Comunitare Timișoara în formatul unui Incubator de proiecte. Acesta este un mecanism de sprijin pentru organizațiile și grupurile de inițiativă, prin care să-și dezvolte ideea într-un proiect fezabil, cu șanse de finanțare. În același timp, rolul incubatorului este și acela de a aduce împreună echipele care au idei pentru Lugoj pentru a crea posibile sinergii în planificarea propunerilor de proiecte. Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare de către o echipă neutră și avizată, alcătuită din reprezentanți ai sectorului guvernamental, nonguvernamental și cel privat, pe baza criteriilor stabilite în Ghidul de finanțare.

Detalii despre programul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe website-ul programului (https://fondulpentruunviitormaibun.ro/), pe site-ul Fundației Comunitare Timişoara și pe pagina de Facebook națională și locală a programului.

„Fondul pentru un viitor mai bun în comunități a arătat deja la Timişoara că există un potențial de implicare comunitară care așteaptă să fie activat. Mergem mai departe, la Lugoj, cu încrederea că vom descoperi soluții civice noi și relevante pentru comunitatea locală. Prin acest program de finanțare ne dorim să creștem capacitatea grupurilor și organizațiilor din Lugoj de a adresa mai bine nevoile comunității locale și de a colabora între ele pentru creșterea impactului acţiunilor lor”, a declarat Daniela Chesaru, Director executiv – Fundaţia Comunitară Timişoara.

Fundația Comunitară Timişoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 5 ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 182 de proiecte din Timișoara și regiune. Fundația Comunitară Timișoara este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 19 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fctm.ro.

 

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite