Actualitate
Patru sfaturi pentru a vinde un telefon vechi
Atunci când este momentul să vă vindeți sau să vă schimbați vechiul telefon, nu vreți să lăsați bani pe masă. Aceste sfaturi v-ar putea ajuta să obțineți mai mulți bani pe un telefon de vânzare.
Poate că aveți în vedere un dispozitiv nou, cum ar fi iPhone SE, Galaxy A51 sau OnePlus 8 și vreți să recuperați o parte din costuri. Sau poate că aveți telefoane mai vechi pe care nu le folosiți cu adevărat și pe care nu le-ați refolosit. Sau poate că vă simplificați viața, trecând de la un model mai scump, precum Galaxy S10 Plus sau iPhone XS, la un telefon de vânzare mai ieftin și vreți să aveți ceva mai mulți bani în buzunar.
Oricare ar fi motivul, este important să cunoașteți opțiunile pe care le aveți pentru a vă vinde telefonul și cum să obțineți cei mai mulți bani pentru acel telefon de vanzare. Deși nu puteți controla rata de depreciere a telefonului, vânzarea unui dispozitiv în stare bună ar putea face o diferență considerabilă. Cheia este să vă gândiți la aceste lucruri acum, nu cu câteva zile înainte de a fi gata să treceți mai departe. Iată la ce trebuie să fiți atenți.
Orice ați face, nu săriți peste husa de telefon
Da, majoritatea huselor sunt urâte. Da, încă mai aveți nevoie de una. Probabil că folosiți deja o husă pentru a împiedica spargerea ecranului delicat de sticlă și a spatelui telefonului. Știm, ruinează atractivitatea unei culori sau a unui design deosebit de elegant în gradient, dar dacă doriți să vă păstrați telefonul fără lovituri și crăpături atunci când îl vindeți, o husă este calea de urmat.
Cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi este să vă cumpărați husa înainte de a începe să folosiți telefonul. Telefoanele pot și chiar cad și se sparg la câteva minute după ce sunt scoase din cutie. Ce trebuie să căutați: acoperire completă pe toate marginile și un fel de creștere – chiar și mică – între ecran și marginea carcasei.
Cumpărați o protecție pentru ecran acum
Protectoarele de ecran sunt ecrane de sacrificiu pe care le suprapuneți peste ecranul original al unui telefon de vânzare. Cumpărați unul din sticlă, nu din plastic. Există o mulțime de modele în magazinul operatorilor și online. Unul bun vă poate costa mai mult, dar un protector de ecran merită pe termen lung, dacă vă ajută să obțineți sute de lei în plus pentru telefonul dvs. atunci când va veni timpul să-l vindeți sau să-l schimbați.
Protectoarele de ecran se pot sparge atunci când scăpați telefonul – pentru asta sunt făcute. Nu este o idee rea să aveți la îndemână o piesă de schimb în cazul în care se sparge, astfel încât să nu aveți un gol de protecție, dacă trebuie să îl schimbați. Dacă nu aveți nevoie de el și vă vindeți telefonul, puteți include protecția de ecran în preț.
Păstrați cutia și toate piesele
Operatorii vor prefera să aibă încărcătorul original, dar s-ar putea să nu le pese de cutie atunci când schimbați un telefon. Dar dacă aveți un telefon de vânzare in privat, cumpărătorul o va face. Cutia va face ca dispozitivul dvs. să fie mai atractiv, ceea ce se va traduce în mai mulți bani. Cum rămâne cu husa? O puteți vinde și pe aceea.
Curățați-vă cu adevărat telefonul, înainte de a-l vinde
Curățenia înseamnă bani: acest lucru este important, indiferent dacă vă vindeți telefonul unui străin sau înapoi la operatorul sau la producător. Veți obține mai mult pentru un telefon de vânzare care arată și funcționează ca nou, decât pentru un telefon care „șchioapătă”.
Deoarece nu veți fi plătit până când cumpărătorul nu vă inspectează dispozitivul, este posibil să nu vă alegeți cu prețul cerut dacă telefonul folosit nu corespunde așteptărilor. Curățarea corectă a telefonului înainte de a-l trimite merită efortul depus. Cum rămâne cu piesele? Ștergeți și cutia și carcasa cu o cârpă ușor umedă sau cu un prosop de hârtie. Nimeni nu va cumpăra un telefon murdar.
Actualitate
Mai mulți polițiști și jandarmi pe străzile din Lugoj și restul județului, în perioada minivacanței de 1 iunie
În perioada 1 – 5 iunie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului și sărbătoririi Rusaliilor, peste 200 de polițiști vor acționa zilnic în județul Timiș pentru prevenirea oricăror evenimente negative.
„Având în vedere că această perioadă este o minivacanță, avem rugămintea să vă luați toate măsurile de autoprotecție pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, aveți grijă de bunurile dumneavoastră, iar dacă plecați de acasă nu uitați să vă asigurați locuințele. De asemenea, pentru a ajunge în siguranță la destinație, recomandăm în continuare să nu vă grăbiți, să respectați regulile de circulație, regimul legal de viteza și să nu urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice. Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens pentru dirijarea, fluidizarea, controlul circulației rutiere și pentru combaterea accidentelor și blocajelor rutiere”, a anunțat Biroul de Presă al IPJ Timiș.
Și jandarmii vor fi prezenți la toate manifestările publice din județ. În acest sens, peste 350 de jandarmi vor acționa la nivelul județului Timiș pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale și pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la 65 de evenimente cu public numeros.
„Facem un apel către toți cei care vor participa la aceste evenimente organizate în spațiul public: să evite implicarea în activități sau în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor, să respecte recomandările forțelor de ordine, iar dacă sunt însoțiți de copii să le acorde o atenție deosebită. În situația în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale, rugăm participanții să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere. Totodată, atragem atenția că este interzis consumul băuturilor alcoolice în anumite locuri publice: parcuri, mijloace de transport în comun, gări sau autogări, precum și în alte locuri publice prevăzute de lege. De asemenea, este interzisă tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00-08:00. Este important să înțelegem că printre noi există copii care au un anumit program de somn, persoane cu probleme de sănătate care au nevoie de odihnă sau pur și simplu persoane care a doua zi trebuie să meargă la serviciu”, au transmis reprezentan’ii Jandarmeriei Timiș
Actualitate
Razie la Lugoj pentru combaterea pirateriei software. Dosare penale pentru folosirea de programe fără licență
În data de 30.05.2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat în municipiului Lugoj o acțiune pe linia prevenirii și combaterii pirateriei software.
În cadrul activității, au fost legitimate 14 persoane, au fost controlate 6 societăți comerciale și constatate 3 infracțiuni prevăzute de art. 195 din Legea 8/1996 (*republicată*) privind dreptul de autor și drepturile conexe.
De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2000 lei conform Legii nr. 252/2003 privind registrul unic de control.
În fapt, societățile comerciale, prin reprezentanții legali, au instalat, stocat, rulat și executat, pe sistemele de calcul folosite, programe de calculator fără autorizarea Microsoft.
Pe numele reprezentanților celor trei societăți comerciale au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 195 din Legea 8/1996 (*republicată*) privind dreptul de autor și drepturile conexe.
Polițiștii vor continua astfel de acțiuni.
Actualitate
Timiș. Program de lucru RETIM pentru 1 și 5 iunie 2023, ZONA 1 și ZONA 0
Compania RETIM informează clienţii şi colaboratorii săi din județul Timiș asupra programului de lucru valabil în data de 1 iunie – „Ziua Copilului” și 5 iunie – „Rusalii” 2023.
COLECTAREA DE DEŞEURI
Activitatea de colectare a deşeurilor din toate localităţile din județul Timiș în care operează compania RETIM se va desfăşura la fel ca într-o ZI OBIȘNUITĂ.
Astfel, dacă joi, 1 iunie 2023 și luni, 5 iunie 2023 există colectări programate, acestea se vor face ca de obicei, compania RETIM asigurând permanența serviciului.
BIROURI DE RELAŢII CLIENŢI ŞI CASIERII – Timișoara și Lugoj
Birourile de relaţii clienţi şi casieriile din Timișoara și Lugoj vor fi:
- ÎNCHISE în data de 1 iunie și 5 iunie 2023 – Sărbători legale;
- DESCHISE în data de 2 iunie și 6 iunie 2023, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00.
Recomandăm utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul www.retim.ro, a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago.
CENTRELE FIXE DE COLECTARE A DEŞEURILOR VOLUMINOASE, VEGETALE, DIN CONSTRUCŢII, DIN POLISTIREN ȘI CARTON PROVENITE DIN AMBALAJE DIN TIMIŞOARA
Cele patru puncte de colectare a deşeurilor voluminoase, vegetale, din construcţii, din polistiren și carton provenite din ambalaje, centre deschise de către compania RETIM împreună cu Primăria Timişoara, vor avea următorul program:
- ÎNCHISE în data de 1 iunie și 5 iunie 2023;
- DESCHISE din data de 2 iunie și 6 iunie 2023, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00.
Adresele și programele de funcționare obișnuite ale celor patru puncte de colectare din Timişoara sunt:
- Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
- Calea Moşniţei, nr 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
- Str. Avram Imbroane, nr 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
- Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)
RETIM rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online – website www.retim.ro, e-mail contact@retim.ro si pagina oficială de Facebook.
De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.
Actualitate
Un tânăr se plimba pe străzile centrale din Lugoj fără permis auto
IPJ Timiș transmite că, la data de 25 mai 2023, în jurul orei 19:10, polițiștii Biroului Rutier Lugoj au oprit pentru control pe Strada Cuza Vodă din municipiu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.
- Administrație3 zile în urmă
Primăria Lugoj transferă clădirile care urmează să fie demolate ca să facă loc noului spital
- Social3 zile în urmă
Primăria împarte 250.000 de lei cultelor. Care sunt bisericile care primesc bani și ce sume vor fi alocate
- Administrațieo zi în urmă
S-a amânat închiderea Podului de Fier. Când ar putea începe lucrările de reparații
- Cultură3 zile în urmă
Lugojul se pregătește să comemoreze unul dintre cei mai importanți autori de istorie locală