Connect with us

Social

Picnic în lanul de lavandă, la câțiva kilometri depărtare de Lugoj

Publicat

în

RETIM

Să iei masa la un restaurant sau la o terasă este o experiență cunoscută tuturor. Dar să mănânci la marginea pădurii, în mirosul florilor de lavandă e ceva ce doar la Margina poți încerca! Doritorii care vor să facă poze și să experimenteze senzația unică de a servi un mic dejun celebru în toată lumea o pot face 𝐬â𝐦𝐛ă𝐭ă ș𝐢 𝐝𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜ă, 𝟐𝟕-𝟐𝟖 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞, 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟎,𝟎𝟎-𝟐𝟎,𝟎𝟎 𝐚𝐥ă𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐢 𝐥𝐚 P𝐢𝐜𝐧𝐢𝐜 𝐢𝐧 𝐥𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐚𝐯𝐚𝐧𝐝ă!

“Vei putea servi 𝐌𝐢𝐜 𝐝𝐞𝐣𝐮𝐧 𝐥𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐠𝐢𝐧𝐚 la pachet sau îți poți aduce mâncare de acasă. Noi îți oferim ocazia de a te bucura de 𝐟𝐥𝐨𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚𝐯𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐬𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐢, 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐮𝐥𝐞𝐢𝐮𝐫𝐢 𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐢 𝐚𝐩𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚𝐯𝐚𝐧𝐝𝐚, 𝐬𝐚𝐜𝐮𝐥𝐞𝐭𝐢 𝐜𝐮 𝐟𝐥𝐨𝐫𝐢 𝐬𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐡𝐞𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐚𝐬𝐩𝐞𝐭𝐞.

Și dacă vrei să iei amintirea cu tine acasă, ți-am pregătit 𝐭𝐫𝐞𝐢 𝐝𝐞𝐜𝐨𝐫𝐮𝐫𝐢 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐨𝐳𝐞 𝐬𝐢 𝐮𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐭 de unde vei primi poze sau magneți de frigider personalizați cu tine și invitații tăi. Te așteptăm să te bucuri de puritatea si frumusețea naturii din Margina și vă asigurăm că vom respecta legislația în vigoare și măsurile pentru prevenirea răspândirii Covid”, scriu cei de la infocentru turistic de la Margina, organizatori ai evenimentului.

În lanul de lavandă vei avea ocazia să întâlnești 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐢 𝐦𝐢𝐞𝐫𝐞, 𝐬𝐮𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐝𝐚𝐟𝐢𝐫. Vă veți putea bucura de 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢𝐭 𝐬𝐢 𝐨𝐩𝐢𝐧𝐜ă𝐫𝐢𝐭, iar cei mai activi pot face plimbări gratuite cu 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐜𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐄𝐜𝐨 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬 sau se pot programa la o 𝐩𝐥𝐢𝐦𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐮𝐭𝐚 𝐩𝐞 𝐝𝐞𝐚𝐥𝐮𝐫𝐢. Pentru informații și înscrieri pentru aceste servicii aveți nr. de tel. 0723 124 952 sau infocentrumargina@yahoo.com

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

S-a stabilit data de la care lugojenii se pot programa pentru vaccinarea din etapa a doua de imunizare națională

Publicat

în

RETIM

Lugojenii care se regăsesc în categoriile desemnate pot să se programeze pentru vaccinarea anti-coronavirus, dacă vor să se imunizeze, pentru etapa a doua a vaccinării. Începând cu data de 15 ianuarie 2021, persoanele din etapa a 2-a care au dreptul să se vaccineze împotriva Covid-19 se pot programa online, prin medicul de familie, telefonic la call center-ul 021 414 44 25, sau prin intermediul direcţiei de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale.

Pentru programarea online, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a operationalizat platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro unde se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE. Vaccinarea începe de vineri în centrele medico-sociale, iar celelalte categorii de persoane care se pot înscrie de vineri pentru vaccin vor fi programate începând de luni, 18 ianuarie.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa fie online, pe siteul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin aparținători.

Pentru persoanele cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Dacă nu are medic de familie se poate face prin call center, sau pe pagina web. Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale programarea se face prin angajator.

Lista oficială cu persoanele care intră în etapa a două de vaccinare:

  • beneficiarii din centrele sociale;
  • persoanele care au peste 65 de ani;
  • persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA;
  • persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.

Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase. Pe lista persoanelor care vor fi vaccinate în etapa a doua face parte și personalul din mass-media, „cei care efectuează reportaje în unități medicale”.

Citiţi mai departe

Social

Lugojul reintră în scenariul roșu. Ce se întâmplă cu restaurantele și sălile de fitness

Publicat

în

RETIM

Lugojul a trecut din nou de 3 cazuri la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile. Potrivit scenariului roșu, când se întâmplă acest lucru, restaurantele și sălile de fitness urmează să fie din nou închise, acestea funcționând deocamdată la 30% din capacitate.

Vestea bună este că, potrivit noilor reguli, decizia închiderii acestor locații se face acum doar după o întrunire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Această întâlnire nu a avut loc deocamdată, astfel că restaurantele pot servi în continuare clienții și în interior, cu respectarea normelor în vigoare.

În următoarele zile, în funcție de evoluția numărului de cazuri la Lugoj, precum și a incidenței de caz, autoritățile județene pot lua decizia închiderii localurilor în oraș, dacă rata de 3/1000 va continua să crească.

Localitățile cu rata de infectare pe ultimele 14 zile peste 3/1.000 locuitori sunt: 

Timișoara – 5,34; Lugoj – 3,07;  Buziaș-3,27, Gătaia-3,59,  Recaș – 4,35;  Beba Veche-5,82,  Biled – 4,34; Boldur-3,60, Brestovăț – 4,52,  Bucovăț –6,99; Comloșu Mare- 4,34, Criciova-4,13, Darova-3,20, Dudeștii Vechi – 3,87, Dumbrava-3,24,  Dumbrăvița – 7,10; Fârdea – 6,98, Foeni -3,42,  Ghiroda – 7,84; Giarmata-3,92,  Giroc – 7,87;  Jamu Mare – 3,00, Liebling – 4,58; Lovrin-5,33, Mașloc – 3,65; Moravița – 3,62,  Moșnița Nouă-7,34; Parta-3,27;  Săcălaz – 4,96, Sacoșu Turcesc-3,93, Sag- 5,23,  Sânandrei – 4,13, Sânmihaiu Român – 3,93, Satchinez – 4,90, Tormac- 3,40, Voiteg-3,21.

Localitățile cu rata de infectare pe ultimele 14 zile peste 1,5/1.000 locuitori sunt: 

Ciacova – 1,93; Deta – 2,23, Jimbolia- 1,55, Sânnicolau Mare – 2,33, Becicherecu Mic-2,97;   Cărpiniș – 2,25; Cenei – 2,95,  Chevereșu Mare – 1,53, Coșteiu-2,27,  Curtea – 1,55, Denta-2,46, Dudeștii Noi – 2,79, Fibiș-1,72, Găvojdia- 1,71, Giulvăz-1,85, Gottlob -1,88,  Iecea Mare – 2,72, Lenauheim-1,88, Margina – 1,76, Orțișoara – 2,10; Otelec- 1,64, Peciu Nou – 2,10, Periam-1,59, Pișchia -2,10, Racovița- 1,94, Remetea Mare – 2,07, Saravale-1,97, Știuca – 1,74, Tomnatic-2,36,  Topolovățu Mare- 1,50, Uivar- 1,61.

Citiţi mai departe

Social

Coronavirusul îi obligă pe edilii din Lugoj să facă o morgă nouă la spital

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Morga spitalului din Lugoj va fi reconstruită și modernizată. Primarul Claudiu Buciu spune că actuala morgă nu îndeplinește cerințele impuse de normele aflate în vigoare. Mai exact, nu poate asigura cele două circuite necesare, pentru decedații COVID și non-COVID.

RETIM

„Anul acesta vom extinde capacitatea serviciului de anatomie patologică. Nu corespunde cerințelor actuale. Am avut și acel incident cu societatea care prelua pacienții decedați direct din saloane și îi depozita într-un camion frigorific, la fel este și astăzi. Actuala conducere a scos la licitație de câteva ori acest serviciu. Nu s-a prezentat nimeni, astfel că singura soluție este să modernizăm clădirea actuală a acestui serviciu”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Edilul lugojean spune că investiția se va face cu bani de la bugetul local al orașului.

 

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite