Connect with us

Social

Picnic în lanul de lavandă, la câțiva kilometri depărtare de Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Să iei masa la un restaurant sau la o terasă este o experiență cunoscută tuturor. Dar să mănânci la marginea pădurii, în mirosul florilor de lavandă e ceva ce doar la Margina poți încerca! Doritorii care vor să facă poze și să experimenteze senzația unică de a servi un mic dejun celebru în toată lumea o pot face 𝐬â𝐦𝐛ă𝐭ă ș𝐢 𝐝𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜ă, 𝟐𝟕-𝟐𝟖 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞, 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟎,𝟎𝟎-𝟐𝟎,𝟎𝟎 𝐚𝐥ă𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐢 𝐥𝐚 P𝐢𝐜𝐧𝐢𝐜 𝐢𝐧 𝐥𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐚𝐯𝐚𝐧𝐝ă!

“Vei putea servi 𝐌𝐢𝐜 𝐝𝐞𝐣𝐮𝐧 𝐥𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐠𝐢𝐧𝐚 la pachet sau îți poți aduce mâncare de acasă. Noi îți oferim ocazia de a te bucura de 𝐟𝐥𝐨𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚𝐯𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐬𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐢, 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐮𝐥𝐞𝐢𝐮𝐫𝐢 𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐢 𝐚𝐩𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚𝐯𝐚𝐧𝐝𝐚, 𝐬𝐚𝐜𝐮𝐥𝐞𝐭𝐢 𝐜𝐮 𝐟𝐥𝐨𝐫𝐢 𝐬𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐡𝐞𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐚𝐬𝐩𝐞𝐭𝐞.

Și dacă vrei să iei amintirea cu tine acasă, ți-am pregătit 𝐭𝐫𝐞𝐢 𝐝𝐞𝐜𝐨𝐫𝐮𝐫𝐢 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐨𝐳𝐞 𝐬𝐢 𝐮𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐭 de unde vei primi poze sau magneți de frigider personalizați cu tine și invitații tăi. Te așteptăm să te bucuri de puritatea si frumusețea naturii din Margina și vă asigurăm că vom respecta legislația în vigoare și măsurile pentru prevenirea răspândirii Covid”, scriu cei de la infocentru turistic de la Margina, organizatori ai evenimentului.

RETIM

În lanul de lavandă vei avea ocazia să întâlnești 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐢 𝐦𝐢𝐞𝐫𝐞, 𝐬𝐮𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐝𝐚𝐟𝐢𝐫. Vă veți putea bucura de 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢𝐭 𝐬𝐢 𝐨𝐩𝐢𝐧𝐜ă𝐫𝐢𝐭, iar cei mai activi pot face plimbări gratuite cu 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐜𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐄𝐜𝐨 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬 sau se pot programa la o 𝐩𝐥𝐢𝐦𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐮𝐭𝐚 𝐩𝐞 𝐝𝐞𝐚𝐥𝐮𝐫𝐢. Pentru informații și înscrieri pentru aceste servicii aveți nr. de tel. 0723 124 952 sau infocentrumargina@yahoo.com

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Hella pune la bătaie 30.000 de euro pentru acțiuni caritabile. Banii se alocă după evenimentul HELLA & Friends

Publicat

în

HELLA & Friends, organizat în perioada 23-25 aprilie 2021, este un eveniment individual, în care,  în funcție de distanța parcursă prin plimbare sau alergare, de fiecare participant, HELLA România va dona 1 euro/kilometru pentru cauze caritabile și de voluntariat din Arad, Craiova, Lugoj și Timișoara.

Meniul zilei Octavian

„Înscrierile se desfășoară până în 22 aprilie 2021, pe platforma online HELLA and Friends, pusă la dispoziție de partenerul nostru tehnic la acest eveniment, „Aleargă România!”, https://aleargaromania.ro/hella-and-friends/. Membrii de familie și prietenii se înscriu pe baza unui cod pe care îl primesc de la angajații HELLA România. Apoi, ca să măsurăm kilometri, veți folosi una dintre aplicațiile Strava sau Garmin Connect, care se sincronizează cu platforma AleargaRomania.ro”, arată organizatorii.

Evenimentul HELLA & Friends are două obiective: mișcare ușoară pentru sedentarismul și să ne reconectăm cu natura; donații pentru grupuri vulnerabile.

Fiecare kilometru parcurs de participanți (în mers sau alergare) va fi convertit în 1 euro pe care HELLA România îl va dona. HELLA România este pregătită să doneze 30.000 de euro.

RETIM

„Ieșim la mișcare afară din casă, fără interacțiune în grupuri mari și respectând măsurile de protecție împotriva Covid-19, și HELLA România va dona câte 1 euro pentru fiecare kilometru realizat, către proiectele unor ONG-uri din Arad, Craiova, Lugoj și Timișoara, recomandate de angajații HELLA implicați în activități de voluntariat și caritabile”, mai arat[ reprezentanții companiei.

Citiţi mai departe

Social

O nouă asociație civică la Lugoj. Prima acțiune va avea 200 de beneficiari

Publicat

în

O nouă asociație civică a apărut la Lugoj. Este vorba despre Civilug, care își propune desfășurarea unor activități de educație și consiliere culturale, în domeniul dezvoltării urbane, al sportului, sănătății, asistenței sociale și mediului.

Meniul zilei Octavian

„Înființată în luna martie a acestui an, Asociația Civilug este expresia dorinței de implicare în viața comunității și a libertății de exprimare a membrilor săi, care pot lua atitudine prin organizarea de acțiuni în domenii de interes public. Membrii Asociației Civilug sunt toți lugojeni, aduși împreună de respectul pentru oameni și dragostea pentru acest oraș. Eforturile lor și ale întregii comunități de voluntari se îndreaptă în direcția dezvoltării societății în ansamblul său, prin asocierea pentru un scop comun și punerea în practică a valorilor de solidaritate, toleranță și coeziune socială”, arată Alinei Chiriac, purtătoare de cuvânt a noii organizații.

Primul proiect al organizației urmărește susținerea și gestionarea locală a inițiativei numită ”Oferă o masă caldă”, propusă de trei chefi timișoreni.

„Acțiunea, derulată până în prezent în mai multe localități din județ, este destinată persoanelor singure, vârstnicilor, familiilor cu mulți copii, celor cu venituri mici și altor categorii de persoane aflate într-o perioadă mai dificilă a vieții. În acest sens, sâmbătă, 24 aprilie, alături de partenerii de la Chef’s for Humanity și având sprijinul mai multor firme lugojene, Asociația Civilug va oferi o masă caldă celor peste 200 de beneficiari identificați. Prin această activitate organizația își propune înlăturarea oricăror bariere invizibile și creșterea coeziunii comunității lugojene, în folosul celor mai puțin norocoși”, mai spune Alina Chiriac.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

VIDEO Lugojul de acum 35 de ani, surprins în imagini video pe care trebuie să le vezi

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Cum arăta Lugojul acum 35 de ani? Un clip video postat pe YouTube, cu imagini surprinse tocmai în 1986, răspunde la întrebare. Autorul canalului unde a fost publicat, Emil Mateial, spune despre video că este un reportaj realizat în cadrul cineclubului ”Lugojtext” cu câteva aspecte din orașul Lugoj.

Astfel, clipul prezintă imagini cu și despre Corul Ion Vidu,noua sală de sport a orașului, actuala sală de pe strada Timișorii, Cântarea României, aspecte din oraș, tratarea bolnavilor și chiar o intervenție chirurgicală cu anestezie, dar și multe altele. 

Potrivit aceleiași surse, digitalizarea clipului a fost făcută de către ”Muzeul Cineastului Amator” din Reșița, iar prelucrarea digitală și sonorizarea de către Emil Mateiaș.

RETIM

 

Citiţi mai departe

Social

Campanie de sterilizare și castrare gratuită a câinilor și pisicilor

Publicat

în

Adăpostul de câini al Asociației Free Amely 2007, situat între satele Tapia și Măguri, organizează în 23-24-25 Aprilie 2021, între orele 10:00 – 19:00, încă o campanie de sterilizare și castrare gratuită a câinilor și pisicilor.

Meniul zilei Octavian

Echipa medicală va fi condusă de Dr. Maria Magyar, iar sponsorul acțiuni este Asociația Strassenhunde-Rumänien-in-Not e.V. Programările se fac la numărul de telefon 0731973866 sau 0726692964.

„În ziua în care aveți programarea pentru sterilizare / castrare, să nu dați mâncare câinilor și pisicilor cu care veniți la operat. Câinii și pisicile care se pot castra, femele și masculi, trebuie să aibă vârsta de cel puțin 6 luni. Femelele care au fătat deja, trebuie să aibă cel puțin 8 săptămâni de la fătare. Femelele împerecheate deja se pot steriliza”, anunță organizatorii.

Campania se va desfășura în condiții de siguranță specifice situației de pandemie. Conform legii, în România este obligatorie castrarea câinilor, excepție făcând doar câinii cu valoare chinologică.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite