Connect with us

Social

Cele mai bune espressoare Delonghi. Mașina de cafea potrivită pentru nevoile tale

Publicat

în

Producătorul de espressoare Delonghi are o gamă largă de aparate de cafea, din care cu siguranță îți vei găsi mașina de cafea potrivită pentru nevoile tale.

RETIM

Calitatea superioară, design-ul inovator, garanția pentru prepararea perfectă a cafelei, de fiecare dată – acestea sunt câteva din puținele motive pentru care Delonghi este o autoritate reală, la nivel mondial în materie de cafea.

Fiecare espresso, cappuccino și latte macchiato oferă o senzație unică, personalizată pentru tine.

Delonghi oferă următoarele aparate de cafea:

Aparate de cafea cu Filtru
Aparate de Cafea Combi
Espressoare Manuale
Espressoare Automate

Aparate de cafea cu Filtru

Acestea sunt cele mai simple aparate de cafea Delonghi și oferă plăcerea unei cafele lungi de fiecare dată când doreşti.

Aparate de Cafea Combi

Un espressor combi Delonghi de 15 bari vine și cu un filtru de cafea prevăzut cu sistem cappuccino, sistem vario, flavor savor, tăviță de scurgere și emisie de abur ajustabilă.

Aceste aparate vin cu:

Presiune de 15 bari. Presiunea de 15 bari creează un espresso cu o aromă bogată și o cremă de culoarea alunei.

Spumarea manuală a laptelui. Prin spumarea manuală a laptelui, cu ajutorul duzei de spumare, puteți obține densitatea perfectă a spumei pentru băutura cu lapte preferată.

Cafea măcinată sau capsule pad. Alege cafea măcinată sau capsule pad, ușor de folosit.

Funcția de aromă. Infuzarea lentă permite mai mult contact cu cafeaua măcinată și o extracție mai bună a aromei și a cafeinei, pentru un gust perfect.

Espressoare Manuale

Espressoarele manuale Delonghi sunt create pentru a fi practice, ușor de folosit și cu un design deosebit.

Cum faci un espresso perfect la un espressor manual Delonghi?

Întâi alege tipul preferat de cafea, apoi alege cât de bogată să fie aroma. Apoi presează cafeaua. Secretul unui espresso este tasarea fermă a cafelei măcinate. Inserează filtrul și rotește de mâner ca un adevărat Barista. Rezultatul? Espresso-ul perfect. Depinde de gustul tău, de perioada zilei și de cât de multă energie ai nevoie. Tu decizi. Adaugă spuma de lapte: espresso-ul devine un cappuccino catifelat intens și cu o aromă bogată.

Espressoare Automate

Un espressor automat Delonghi înseamnă cafea și diverse tipuri de băuturi cu lapte, de la bobul de cafea până la produsul final, doar cu o simplă apăsare de buton.

Modelele de espressor Delonghi super-automate sunt parte dintr-o gamă completă de produse pentru cafea. Super-automatele fac cafeaua preferată doar prin simpla atingere a unui buton, calitatea comparându-se cu cea din cafenele, dar o poți savura în propria locuință.

În momentul în care boabele de cafea sunt măcinate, aroma dispare rapid. Espressoarele de cafea complet automate Delonghi mențin prospețimea cafelei, rezultatul din ceașca ta: o cafea de cea mai bună calitate.

Cu espressoarele de cafea complet automate Delonghi ai toate tipurile de băuturi preferate la o simplă apăsare de buton. Poți seta cu ușurință tăria, intensitatea aromei și temperatura cafelei tale. Oricând poți creea propria rețetă cu o simplă apăsare de buton.

De exemplu, unele espressoare au fost proiectate pentru a utiliza atât cafea boabe, cât și cafea măcinată. Ele îți vor permite să prepari un espresso excelent, dar și un cappuccino autentic, prin simpla atingere a unui buton. Este ideal pentru oamenii pasionați de espresso sau cappuccino.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

S-a stabilit data de la care lugojenii se pot programa pentru vaccinarea din etapa a doua de imunizare națională

Publicat

în

RETIM

Lugojenii care se regăsesc în categoriile desemnate pot să se programeze pentru vaccinarea anti-coronavirus, dacă vor să se imunizeze, pentru etapa a doua a vaccinării. Începând cu data de 15 ianuarie 2021, persoanele din etapa a 2-a care au dreptul să se vaccineze împotriva Covid-19 se pot programa online, prin medicul de familie, telefonic la call center-ul 021 414 44 25, sau prin intermediul direcţiei de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale.

Pentru programarea online, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a operationalizat platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro unde se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE. Vaccinarea începe de vineri în centrele medico-sociale, iar celelalte categorii de persoane care se pot înscrie de vineri pentru vaccin vor fi programate începând de luni, 18 ianuarie.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa fie online, pe siteul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin aparținători.

Pentru persoanele cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Dacă nu are medic de familie se poate face prin call center, sau pe pagina web. Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale programarea se face prin angajator.

Lista oficială cu persoanele care intră în etapa a două de vaccinare:

  • beneficiarii din centrele sociale;
  • persoanele care au peste 65 de ani;
  • persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA;
  • persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.

Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase. Pe lista persoanelor care vor fi vaccinate în etapa a doua face parte și personalul din mass-media, „cei care efectuează reportaje în unități medicale”.

Citiţi mai departe

Social

Lugojul reintră în scenariul roșu. Ce se întâmplă cu restaurantele și sălile de fitness

Publicat

în

RETIM

Lugojul a trecut din nou de 3 cazuri la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile. Potrivit scenariului roșu, când se întâmplă acest lucru, restaurantele și sălile de fitness urmează să fie din nou închise, acestea funcționând deocamdată la 30% din capacitate.

Vestea bună este că, potrivit noilor reguli, decizia închiderii acestor locații se face acum doar după o întrunire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Această întâlnire nu a avut loc deocamdată, astfel că restaurantele pot servi în continuare clienții și în interior, cu respectarea normelor în vigoare.

În următoarele zile, în funcție de evoluția numărului de cazuri la Lugoj, precum și a incidenței de caz, autoritățile județene pot lua decizia închiderii localurilor în oraș, dacă rata de 3/1000 va continua să crească.

Localitățile cu rata de infectare pe ultimele 14 zile peste 3/1.000 locuitori sunt: 

Timișoara – 5,34; Lugoj – 3,07;  Buziaș-3,27, Gătaia-3,59,  Recaș – 4,35;  Beba Veche-5,82,  Biled – 4,34; Boldur-3,60, Brestovăț – 4,52,  Bucovăț –6,99; Comloșu Mare- 4,34, Criciova-4,13, Darova-3,20, Dudeștii Vechi – 3,87, Dumbrava-3,24,  Dumbrăvița – 7,10; Fârdea – 6,98, Foeni -3,42,  Ghiroda – 7,84; Giarmata-3,92,  Giroc – 7,87;  Jamu Mare – 3,00, Liebling – 4,58; Lovrin-5,33, Mașloc – 3,65; Moravița – 3,62,  Moșnița Nouă-7,34; Parta-3,27;  Săcălaz – 4,96, Sacoșu Turcesc-3,93, Sag- 5,23,  Sânandrei – 4,13, Sânmihaiu Român – 3,93, Satchinez – 4,90, Tormac- 3,40, Voiteg-3,21.

Localitățile cu rata de infectare pe ultimele 14 zile peste 1,5/1.000 locuitori sunt: 

Ciacova – 1,93; Deta – 2,23, Jimbolia- 1,55, Sânnicolau Mare – 2,33, Becicherecu Mic-2,97;   Cărpiniș – 2,25; Cenei – 2,95,  Chevereșu Mare – 1,53, Coșteiu-2,27,  Curtea – 1,55, Denta-2,46, Dudeștii Noi – 2,79, Fibiș-1,72, Găvojdia- 1,71, Giulvăz-1,85, Gottlob -1,88,  Iecea Mare – 2,72, Lenauheim-1,88, Margina – 1,76, Orțișoara – 2,10; Otelec- 1,64, Peciu Nou – 2,10, Periam-1,59, Pișchia -2,10, Racovița- 1,94, Remetea Mare – 2,07, Saravale-1,97, Știuca – 1,74, Tomnatic-2,36,  Topolovățu Mare- 1,50, Uivar- 1,61.

Citiţi mai departe

Social

Coronavirusul îi obligă pe edilii din Lugoj să facă o morgă nouă la spital

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Morga spitalului din Lugoj va fi reconstruită și modernizată. Primarul Claudiu Buciu spune că actuala morgă nu îndeplinește cerințele impuse de normele aflate în vigoare. Mai exact, nu poate asigura cele două circuite necesare, pentru decedații COVID și non-COVID.

RETIM

„Anul acesta vom extinde capacitatea serviciului de anatomie patologică. Nu corespunde cerințelor actuale. Am avut și acel incident cu societatea care prelua pacienții decedați direct din saloane și îi depozita într-un camion frigorific, la fel este și astăzi. Actuala conducere a scos la licitație de câteva ori acest serviciu. Nu s-a prezentat nimeni, astfel că singura soluție este să modernizăm clădirea actuală a acestui serviciu”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Edilul lugojean spune că investiția se va face cu bani de la bugetul local al orașului.

 

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite