Connect with us

Sport

Peste 25 de mii de lei, adunaţi din două campanii sportive pentru fetiţa bolnavă din Lugoj

Publicat

în

FOTO Lugoj Volei/Gabi Brezeanu

Oameni cu suflet mare au răspuns pozitiv la campania mediatică inițiată de Oana Cuza, mama Alexandrei Mustață, o fată de 12 ani diagnosticată cu o boală gravă la nivelul feței. Afecțiunea este numită sindromul wyborn-masson, o malformație arterio-venoasă care se manifestă prin sângerări masive la nivelul cavității bucale.

O mare parte din suflarea sportivă a orașului s-a mobilizat exemplar și a venit în sprijinul Alexandrei. Astfel că sâmbătă, cu ocazia cuplajului voleibalistic de la Lugoj la care au participat formațiile Agroland Timișoara, CSM Târgoviște, Știința Bacău și CSM Lugoj s-au adunat aproximativ 12 000 de lei. Cei aproximativ 700 de spectatori prezenți în Sala Sporturilor I.K. Ghermănescu au donat cât au putut, iar inițiatorii campaniei au scos la licitație tricouri, fanioane și o minge cu autografele sportivelor de la CSM Lugoj și Agroland Timișoara.

RETIM

Un alt eveniment sportiv pentru sprijinirea Alexandrei a fost turneul de fotbal în sală organizat de arbitrul Gabriel Goloșie. Acesta a fost desfășurat pe parcursul a două zile, sâmbătă și duminică și a reunit nu mai puțin de 21 de echipe. În cele din urmă Darova a fost echipa câștigătoare. După încheierea turneului, organizatorul a declarat că a reușit să strângă aproximativ 13 000 de lei care au ajuns la micuța Alexandra, care a reușit să impresioneze pe toată lumea cu zâmbetul ei și cu pofta de viață.

Din punctul nostru de vedere cred că a fost cel mai reușit turneu. Au fost 21 de echipe, 11 au jucat sâmbătă, 10 duminică, patru grupe, trei de cinci echipe și una de șase. În două zile s-au adunat aproxiativ 13 000 de lei, fără ceea ce este în cutii. A fost cel mai de succes turneu organizat până acum din toate punctele de vedere. Nu am avut nicio cheltuială cu sala, cu ajutorul autorităților și echipele s-au mobilizat foarte bine. Multe echipe au dat peste 400 de lei, Știuca chiar 1600, a fost bine”, a declarat Gabriel Goloșie, organizatorul turneului

“Alexandra ziua este foarte bine, cu excepția faptului că obrăjorul stâng e puțin pătat, în schimb noaptea are sângerări, atât din guriță cât și din năsuc. În schimb are un psihic foarte bun. A refuzat anestezia generală, a mers pe anestezie locală. Timp de două ore a stat pe masă. Colaborează foarte bine cu toată lumea, este un copil foarte vesel. În ceea ce privește această mobilizare  de forțe în sportul lugojean, sinceră să fiu chiar nu m-aș fi așteptat. Au răspuns foarte prompt, foarte repede, foarte pozitiv. Sunt oameni cu un suflet mare. Și sper c atât eu cât și Alexandra să putem mulțumi celor implicați.

În urma turneelor caritabile organizate, a campaniei mediatice, dar și în contul pe care îl are deschis, mama Alexandrei a reușit să strângă până acum suma totală de aproximativ 20 000 de euro. Ar mai trebui 5000 de euro pentru ca micuța să poată face deplasarea în Turcia pentru tratament.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Lugojul pierde Supercupa, dar demostrează că este una din cele mai puternice echipe românești

Publicat

în

Sezonul oficial de volei în România a început, odată cu disputarea partidelor din Supercupa României. Evenimentul a fost marcat de o confruntare spectaculoasă între două echipe de top din țara noastră, Volei Alba Blaj, campioana României, și CSM Lugoj, deținătoarea Cupei României. Meciul a avut loc într-o atmosferă electrizantă, în noua sală de la Blaj, care a fost inaugurată cu acest prilej. Noua sală a fost aproape plină, cu cele 1500 de locuri în cele două tribune ocupate de suporteri.

Din primele momente ale confruntării, spectatorii au fost martorii unui extrem de disputat, cu schimbări constante de lider și momente de tensiune. Meciul a depășit două ore de joc efectiv.

RETIM

Echipa gazdă, Volei Alba Blaj, a început mai bine, dar CSM Lugoj a preluat conducerea într-un set destul de autoritar, datorită contribuțiilor notabile ale jucătoarelor Ruban și Martiniuc. Cu toate acestea, Blajul a reușit să revină în joc și să câștige primul set. Al doilea set a fost câștigat de lugojence, echipă care a suferit numeroase schimbări în lot în această vară. Doar cinci jucătoare au rămas din lotul care a avut performanțe remarcabile în sezonul trecut, câștigând Supercupa României, bronzul în campionat, Cupa României și argintul în Cupa Challenge.

În setului al treilea, Blajul a continuat să domine confruntarea. Echipa a câștigat și setul al patrulea, asigurându-și astfel victoria cu scorul de 3-1. CSM VOLEI ALBA BLAJ-CSM LUGOJ 3-1 (25-21, 20-25, 25-22, 25-22)

Pentru Volei Alba Blaj, cea mai bună realizatoare a partidei a fost Isidora Kockarevic, care a adunat 18 puncte, în timp ce experimentata Neka Onyejekwe a contribuit cu 13 puncte. Pe de altă parte, în echipa CSM Lugoj, cele mai multe puncte au fost înscrise de Yelizaveta Ruban, care a jucat extraordinar și a reușit 21 de atacuri câștigătoare, urmată de Aliona Martiniuc, cu 16 puncte. Din păcate, Georgiana Popa de la Lugoj a suferit o accidentare destul de serioasă.

„Pierdem pe două planuri în această seară, trofeul dar și una dintre componentele de bază ale echipei, Georgiana Popa care s-a accidentat grav în setul 4 și va lipsi o bună perioadă de timp. Jocul nostru nu a mers așa cum a trebuit, mai ales la coordonare, dar trebuie să ne adunăm și să mergem mai departe. Am ratat un obiectiv, ne focusăm pe următoarele. Geo, tot voleiul lugojean e lângă tine!”, au transmis reprezentanții clubului lugojean.

Citiţi mai departe

Sport

Duel incendiar în Supercupa României. Meciul dintre Volei Alba Blaj și CSM Lugoj poate fi urmărit pe TVR3

Publicat

în

Două echipe de top, Volei Alba Blaj și CSM Lugoj, se pregătesc pentru un duel spectaculos într-un meci programat sâmbătă, de la ora 19:00, ocazie cu care se inaugurează noua sală din Blaj. Este vorba despre Supercupa României la Volei Feminin.

CSM Lugoj, câștigătoarea de anul trecut a Supercupei, vine în acest meci cu un moral ridicat, după ce a strălucit în perioada pre-competițională. Echipa a jucat nu mai puțin de 6 partide amicale, dintre care a câștigat 5 și a încheiat una la egalitate. Aceste rezultate impresionante o fac să fie una dintre echipele de urmărit în acest sezon, cu pretenții la titlu.

RETIM

Pe de altă parte, Volei Alba Blaj și-a întărit semnificativ lotul în această vară, aducând nu mai puțin de 8 voleibaliste de top. Anneclaire Ter Brugge, Bogumila Byarda, Lea Deak, Britt Rampelberg, Katarina Jovic, Isidora Kockarevic, Drussyla Costa, Paula Partnoi și Nneka Onyejekwe. Și lotul celor de la CSM Lugoj s-a întărit considerabil, nu mai puțin de 10 voleibaliste talentate alăturându-se echipei: Sandra Nistor Popovici, Ioana Manaila, Petruta Orlandea, Alexandra Babas, Andra Artin, Nevena Vidojevic, Mirta Velikonja Grbac, Olga Skrypak, Katarina Canak și Nevena Vukcevic.

”Tot timpul când joci cu un trofeu pe masă e motivant. Și pentru jucătoare și pentru antrenori. Ca să joci acum Supercupa, trebuie să fii câștigat Cupa sau campionatul. Noi suntem pregătiți să facem un meci bun la Blaj, să ne batem, să câștigăm, de ce nu?”, a declarat Ugljesa Segrt, antrenorul CSM Lugoj, pentru pagina oficială a Federației Române de Volei.

În aceeași sală, se va disputa și Supercupa la voleiul masculin, unde se vor întâlni Arcada Galati și SCM Craiova, promițând un alt spectacol sportiv de excepție.

Pentru toți cei pasionați de volei, ambele partide vor fi transmise în direct de TVR 3, astfel încât să puteți fi alături de echipele voastre favorite în acest moment crucial al sezonului competițional. Nu ratați acest weekend plin de volei de calitate și susțineți echipele voastre preferate!

Citiţi mai departe

Sport

Rezultate excelente pentru lugojeni la CUPA „ANA LUGOJANA” ediţia a 24-a, MEMORIAL VASILE STOICA

Publicat

în

Miercuri 27 septembrie 2023 s-au desfăşurat, la Sala de Sport Lavinia Miloşovici Lugoj, primele probe, la tenis de masă individual, tenis de masă dublu şi tenis de masă dublu mixt, în cadrul competiţiei internaţionale la tenis de masă, CUPA „ANA LUGOJANA” ediţia a 24-a, MEMORIAL VASILE STOICA. Au participat 64 sportivi, pe clase de handicap, conform clasificării internaţionale.

Rezultatele obţinute de sportivii clubului lugojean pentru prima zi de concurs au fost:

RETIM

Tenis de masă individual:

Părăian Doina (Clasa 3) – locul II

Vărgatu Dorina (Clasa 4-5) – locul I

Herciu Maria (clasa 6-7) – locul II

Prună Mirela (clasa 6-7) – locul III

Coică Laurenţia (clasa 8-10) – locul II

Bendruc Vasile (clasa 6) – locul III

Doană Victor (clasa 7) – locul II

Micu Tudor (clasa 9) locul III

Herciu Florin (clasa 9) locul III

Tenis de masă dublu:

Părăian Doina+Vărgatu Dorina (clasa 3-5) – locul I

Dijmărescu Camelia (clasa 3-5) + Smău Luminiţa (CSM Constanţa) – locul III

Herciu Maria + Prună Mirela (clasa 7-10) – locul III

Bendruc Vasile (clasa 6) + Morvay Pal (Budapesta) – locul II

Doană Victor (clasa 7) + Năsui Gavrilă (lamont Cluj) – locul II

Dumitru Gabriel (clasa 7) + Tirizică Ionel – locul III

Micu Tudor (clasa 9) + Onaţi Marius (Turda) – locul II

Tenis de masă dublu mixt:

Părăian Doina (clasa 3-4) + Bărbulescu Alexandru (Temerarii Arad) – locul III

Vărgatu Dorina (clasa 4-5) + Dîrlea Ion (Lamont Cluj) – locul I

Prună Mirela + Doană Victor (clasa 6-8) – (locul II)

Herciu Maria (clasa 6-8) + Manole Cosmin (CSM Constanţa) – locul III

Coică Laurenţia (clasa 9-10) + Vasi Deneş (Siraly Odorheiu Secuiesc – locul II

 

Citiţi mai departe

Sport

Primăria face o nouă încercare pentru transferul Sălii de Sport „I.K. Ghermănescu”, de la CSS la CSM Lugoj

Publicat

în

Primăria Lugoj face o nouă încercare, în Consiliul Local Municipal, pentru transferul dreptului de administrare a Sălii de Sport „I.K. Ghermănescu”, de la CSS Lugoj către CSM Lugoj. Primarul Bogdan Blidariu a reintrodus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local, proiectul de hotârâre care în ultima ședință nu a adunat suficiente voturi.

„Prin CSM Lugoj vor putea fi alocate mult sumele necesare pentru a plăti toate utilitățile, pentru a nu mai fi probleme cu asigurarea acestor utilități. CSM, pe baza unui protocol, așa cum va fi prevăzut și în proiectul de hotărâre, CSM va permite utilizarea gratuită pentru sportivii de la CSS Lugoj cât și pentru funcționarea sediului clubului sportiv școlar din municipiu”, spune Blidariu.

RETIM

Vă reamintim, întregul scandal legat de Sala de Sport „I.K. Ghermănescu” a început cu aproximativ o lună în urmă, când echipa de volei de la CSM Lugoj a reclamat că nu-și poate face antrenamentele pentru că panoul electric a fost închis cu lacăt de conducerea CSS Lugoj.

Citiţi mai departe

Cele mai citite