Connect with us

Social

Percheziții la trei societăți bănuite că au înregistrat facturi fictive

Publicat

în

În această dimineaţă, poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice din Timiș efectuează 3 percheziţii domiciliare pe raza localităților Lugoj, Bocșa și Constanța, la sediul unor societăți comerciale bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 280.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 02 noiembrie a.c., 12 poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Timiș, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, efectuează 3 percheziţii în localitățile Lugoj, Bocșa și Constanța.

Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada Martie – Septembrie  2014, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat in evidentele contabile ale societăților, operațiuni comerciale nereale ce au avut ca obiect achiziționarea de material lemnos, scopul fiind de a se sustrage de la plata obligațiilor legale față de bugetul consolidat al statului.

RETIM

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 280.000 de lei. Activitățile desfășurate vizează patru persoane și trei societăți comerciale, presupuse a fi implicate in comiterea infracțiunilor.

FOTO turnusfatului.ro

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

La doar 7 ani, Cătălin se luptă cu un balaur invizibil. Arma secretă a bătăliei cu cancerul

Publicat

în

La 7 ani, Cătălin se luptă cu un balaur! Din păcate nu este unul imaginar, dintr-o poveste de Ispirescu! Balaurul cu care se bate în fiecare zi micul-viteaz nu scoate flăcări pe gură, dar mistuie speranțe, visuri, zâmbete! Cătălin nu e însă singur în lupta pe care trebuie să o poarte! Părinții, prietenii de la școală, rudele și comunitatea îi sunt alături! În plus, micul-viteaz are o super-putere: bucuria inocentă de a trăi!

,,În urma unei investigații medicale am fost anunțați că fiul nostru are cancer. Nu vă puteți imagina durerea pe care o simte un părinte în astfel de momente! Când am aflat, am simțit cum pică cerul pe mine! Am crezut că totul s-a sfârșit! Nu înțelegeam – nici eu, nici soția – ce ni se întâmplă. De ce? Unde a fost greșeală noastră?”, povestește vădit afectat de situație, Nicolai Boicu tatăl lui Cătălin.

,,Totul a fost bine și frumos în familia noastră până am observat la îngerașul nostru o asimetrie evidentă a abdomenului. Au urmat multe investigații la mulți medici, multe păreri, lacrimi și foarte multă durere, după care am primit răspunsul care ne-a lăsat înmărmuriți,” povestește mama lui Cătălin, Natalia Boicu.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Anul trecut, băiatul a fost diagnosticat cu cancer la rinichi în stadiul 4, iar din acel moment spitalul i-a devenit a doua casă. Neputincioși în fața unei astfel de realități, părinții – o familie modestă din Republica Moldova – au început să caute soluții în străinătate pentru a-și putea salva copilul. După un tratament agresiv și de durată derulat într-o clinică din Turcia, micul-viteaz a învins balaurul și s-a întors acasă.

RETIM

,,Nu vă puteți închipui cât de fericiți am fost să îl vedem pe Cătălin în prima lui zi de școală. Câtă bucurie și fericire avea pe chipul său că va putea să se joace și să învețe alături de prietenii și colegii lui! Atât am fost de fericiți că fiul nostru este școlar și i-am mulțumit lui Dumnezeu și tuturor oamenilor care ne-au ajutat să ajungem să vedem acest moment din viața noastră de părinți,” mărturisește tatăl lui Cătălin.

Bucuria familiei Boicu nu a durat însă mult timp. Din nefericire, pe 10 septembrie, lui Cătălin i s-a făcut rău la școală. Boala a recidivat, iar viața micului-viteaz depinde acum de un tratament foarte costisitor.

,,Suma este enormă pentru familia noastră, peste 43.000 de euro! Eu sunt mecanic auto și am salariu 3.000 de lei, iar soția este casnică. Nu avem efectiv cum să plătim acești bani! La început ne descurcam, mai aveam ajutorul părinților, avem pământ, păsări și animale în gospodărie, copii erau mai mici și parcă nu prea simțeam greutățile. Dar când am aflat ce înseamnă boala mezinului, am crezut că mă duc și nu mă mai întorc!”

Cu sprijinul Asociației Salvează o inimă, băiatul a reînceput chimioterapia. Cătălin se află în acest moment în Turcia alături de mama lui. Suma totală de care are însă nevoie pentru a lupta cu un astfel de diagnostic este departe de a fi strânsă!

,,Orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” înseamnă o nouă șansă la viață pentru micul viteaz care a dus deja o bătălie împotriva cancerului. Doar fiind alături de această familie, îi vom oferi copilului speranța într-un viitor în care își poate păstra zâmbetul senin și își va aduce aminte cu bucurie și recunoștință că a fost salvat de la moarte,” Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă!

Părinții nu au de ales decât să spere în ajutorul oamenilor de bine și să se roage pentru sănătatea copilului lor.

,,Cătălin îmi spunea deseori că atunci când va crește o să facă bani mulți ca să putem merge cu toții la circ, la grădina zoologică și să poată cumpăra multă înghețată. Îmi spunea că vrea să se facă șofer de camion, ca să poată aduce cadouri copiilor. E vioi, vesel și sociabil. Are mulți prieteni și cu toții au grijă de el. Îi știu situația și se străduiesc să se joace atent cu el, să nu îl lovească, să nu îl supere,” povestește tatăl lui Cătălin.

Pentru donații și sponsorizări din partea companiilor accesați linkul:
https://salveazaoinima.ro/catalin-boicu/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Cătălin Boicu!

Citiţi mai departe

Social

Povestea incredibilă a modului în care miliardarul Iosif Constantin Drăgan a plătit datoriile unui întreg cartier din Lugoj

Publicat

în

Un cartier din Lugoj, orașul în care s-a născut, la 20 iunie 1917, miliardarul Iosif Constantin Drăgan, poartă numele omului de afaceri, decedat în 2008. Foarte puțini știu, însă, cum a ajuns Drăgan să dea numele acestui cartier și ce gest incredibil a făcut omul de afaceri, la câțiva ani după aceea.

Zoli Stefan Toth(Foto) este cel care l-a convins pe miliardar să accepte ca unul dintre cele mai sărace cartiere din oraș să-i poarte numele. Toth este acum profesor, însă, în anii ‘90 lucra ca jurnalist, la ziarul local Redeșteptarea, patronat de Drăgan.

În 1996, în luna august, a izbucnit o grevă la fabrica „Textila”, unde lucrau majoritatea muncitorilor din cartierul în care locuia jurnalistul, numit pe atunci ITL, de la Întreprindere Textila Lugoj. Zoli Toth a relatat timp de patru săptămâni despre situația fabricii. Articolele sale au ținut prima pagina a ziarului local și i-au atras atenția lui Drăgan, care, când a ajuns în România, l-a chemat la o întâlnire, dornic să ajute fabrica să scape de faliment.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Așa au intrat în contact cei doi. Până la urmă, Drăgan nu s-a înțeles cu conducerea și sindicatul celor de la Textila, așa că sprijinul său a constat doar în aducerea unor clienți importanți, care au mai prelungit puțin viața cunoscutei întreprinderi lugojene. Peste mai puțin de un an, însă, profesorul Zoli Toth l-a căutat pe Drăgan și i-a făcut o propunere.

RETIM

“Eu i-am propus ca să poarte cartierul ITL numele lui. Și m-a întrebat ce avem de câștigat din asta. I-am spus << Dumneavoastră aveți de câștigat! Ați făcut atâtea pentru Lugoj și Lugojul nu a făcut nimic pentru dumneavoastră, acum vin eu și vreau să fac asta>>. A fost foarte încântat. I-a plăcut și a spus da, pe loc. Mi-a spus să-i fac o hârtie, oficială, în care să solicit asta. Eu, fiind președinte la asociația de proprietari, am adunat comitetul și am făcut o hârtie din partea cartierului, nu din partea mea. Am dus hârtia la Fundația Drăgan și, la puțin timp, am primit răspunsul lui, cu acordul oficial. Apoi am dus o cerere la Consiliul local și, de atunci, cartierul poartă numele Iosif Constantin Drăgan”, povestește Zoli Toth.

După povestea cu numele cartierului, profesorul Toth a ținut legătura cu miliardarul, căruia îi trimitea mesaje cu ocazia sărbătorilor sau a zilei de naștere și de fiecare dată primea un răspuns de mulțumire de la acesta. În 2000, Zoli Toth i-a cerut lui Drăgan să-l îndrume cum să scape cartierul de datorii. Locuitorii, în mare parte pensionari și șomeri, aveau restanțe mari la gaz, apă, canal, și salubritate. Răspunsul miliardarului a fost unul neașteptat.

“În ianuarie 2000, am făcut o hârtie către profesorul Drăgan, în care i-am prezentat situația cartierului și i-am cerut să mă ajute cu sfaturi, să scot cartierul din această situație. Răspunsul a fost sponsorizarea cu 263 de milioane de lei, care erau bani mulți la vremea aia (n.r. – un salariu mediu era circa 2,2 milioane de lei vechi). Banii nu i-am primit în mână, ci am făcut copii după situația locuitorilor din cartier, pe care i le-am trimis, și banii au intrat în conturile Meridian și Romgaz. Noi am făcut copii după ordinul de plată, ca să avem și noi în contabilitate”, își amintește Toth.

Foto butangas.ro

După Revoluție, miliardarul Iosif Constantin Drăgan a fost extrem de legat de orașul natal, unde a făcut mai multe investiții. A înființat o universitate, un post local de televiziune, unul de radio, un ziar săptămânal, a deschis o tipografie și o fabrică de butelii. Astăzi, holdingul deținut de soția sa, Veronica Gușă de Drăgan mai are în proprietate la Lugoj doar universitatea și stația de butelii.

Citiţi mai departe

Social

A ajuns prima tranșă de vaccin antigripal în Timiș. Cine are prioritate la vaccinat

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică Timiș a primit prima tranșă de vaccin antigripal de tip tetravalent, în cantitate de 17.893 doze repartizate de către Ministerul Sănătății în cadrul campaniei anuale de vaccinare antigripală.

Aceasta urmează să fie distribuită, în zilele următoare, personalului medical din unitățile spitalicești, Unități primiri Urgențe, secțiile și compartimentele de terapie intensivă și boli infecțioase, angajaților Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, instituțiilor de ocrotire socială, precum și medicilor de familie, în vederea vaccinării cu prioritate a persoanelor cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, bătrâni şi gravide.

Vaccin antigripal tetravalent este recomandat pentru profilaxia gripei la adulți și copii peste șase luni. În România, vaccinul antigripal nu este în schema obligatorie. Ministerul Sănătății îl asigură, totuși, pentru următoarele grupe de risc – bolnavi cronici, gravide, persoane peste 65 de ani și personal medical. Din aceste categorii fac parte aproximativ 3 milioane de români.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Viitorul gemenilor Răzvan și Ștefan depinde de tine! Ajută-i în lupta lor cu autismul!

Publicat

în

Copiii sunt bucurie, speranță, entuziasm, fericire pură! Pentru familia Racoviță, bucuria de a fi părinte a fost umbrită de un diagnostic greu de acceptat: autism! În România, statisticile arată că rata acestui diagnostic a crescut cu 3,85%, față de anul trecut! Mai exact, 4 copii – în special băieți – dintr-o sută se nasc cu autism! O statistică alarmantă care afectează din ce în ce mai multe vieți.

Mădălina și Ștefan au observat că ceva nu este în regulă cu gemenii lor, Răzvan și Ștefan, la vârstă de un an și opt luni, după ce au ajuns la spital cu o toxiinfecție alimentară.

,,Dacă înainte de spitalizare alergau toată ziua, ne strigau, răspundeau la nume, vorbeau – știau aproximativ 15-20 cuvinte. La ieșirea din spital, nu mai mergeau, nu mai vorbeau. Am făcut tot felul de investigații, iar diagnosticul a fost: autism, retard psihic grav și hiperactivitate. Nici acum nu ne explicăm cum până la internare copii se comportau perfect normal, iar de la ieșirea din spital nu au mai fost aceeași. Ne gândim tot timpul că tratamentul administrat nu a fost cel corect,” ne-a împărtășit tatăl gemenilor vădit afectat de situația în care se află copii săi.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

,,A fost un șoc. Nu ne venea să credem. Am început să caut cât mai multe informații pe internet: terapii, tratamente, medici, clinici de investigații, neurologie, psihiatrie, psihologie. Nu am avut bani, așa că până la 5 ani am făcut terapie doar 2 ore/ săptămână cu fiecare copil. Abia de doi ani am început să mergem cu ei zilnic la recuperare, asta după ce ne-am înființat o asociație și am obținut ceva donații de la oameni cu sufletul mare. Altfel, copii noștri nu aveau nicio șansă, ne-a povestit mama celor mici.

RETIM

Un copil diagnosticat cu autism are nevoie de minim 8 ore de terapie ABA, timp de 7 zile pe săptămână. Acest tip de terapie se bazează pe repetiție, pe reprezentare vizuală. Este un proces anevoios care dă însă rezultate dacă este făcut în mod susținut cu ajutorul unui specialist, dar și cu sprijinul permanent al familiei.

Mădălina și Cristian sunt angajați ca asistenți personali, ceea ce înseamnă că de multe ori abia pot plăti cheltuielile de întreținere a familiei, darămite să acopere și costurile terapiilor și medicației speciale.

,,Am rămas fără prieteni! Nu ne mai întâlnim cu nimeni. Nu avem vacanțe. Nu avem o zi liberă. Suntem numai cu copii, zi de zi la terapie, la joacă. Copii trebuie însoțiți în permanență de doi adulți, mai ales pe stradă, pentru că nu stau pe loc, fuge fiecare în altă parte”, ne-a mărturisit Mădălina.

Cu ajutorul terapiei, gemenii învață nu doar să interacționeze mai ușor cu cei din jur – fac logopedie – dar învață și culorile, animale, formele geometrice, să numere, să scrie litere și să le recunoască. Alcătuiesc chiar sași cuvinte scurte și îi încântă mai ales jocurile de rol.

,,Sunt în grupa pregătitoare la o școală pentru copii cu nevoi speciale. Lui Ștefan îi place să deseneze și să scrie litere, silabe. Lui Razvan îi place să se joace cu trenulețul. Face construcții lungi din sine și poduri. De când facem în mod susținut terapie se văd rezultate: băieții se îmbracă singuri, se spală singuri pe mâini, se încalță, se descurcă cu puțin ajutor și la masa de prânz. Avem noroc cu bunicii. Îi putem lăsa în grija lor 2-3 ore pe săptămână cât mergem la cumpărături, facem curățenie. să facem cumpărături, curățenie…”, povestește mama gemenilor.

De altfel, bunica maternă este și cea care le gătește celor mici. Gemenii au intoleranță la gluten, iar alimentația lor trebuie controlată în permanență.

,,E foarte greu! Alimentele fără gluten sunt mult mai scumpe! O lună de terapie costă 2.300 de lei pentru fiecare copil, deci 4.600 de lei pentru amândoi. Astfel, într-un an avem nevoie de 55.200 de lei pentru terapia ABA a copiilor. Pe lângă asta, ei au nevoie de terapie senzorială. De asemenea, medicația costă aproximativ 1.500 lei lunar”, ne-au explicat soții Racoviță.

Un copil diagnosticat cu autism și considerat recuperat, poate face tot ceea ce fac copii de vârsta lui. Merge la grădiniță, la școală, se joacă, poate învăța o limba străină ori să cânte la un instrument. Îi va fi însă greu să mențină un contact vizual, va accepta mai greu schimbările, nu va putea înțelege sensul figurat al cuvintelor, cu toate acestea viitorul adult va fi unul independent care post educe o viață împlinită alături de familie și prieteni.

,,Fără terapie zilnică, un copil cu autism nu va reuși să dobândească abilitățile necesare pentru o viață cât de cât independentă, practic e condamnat să depindă permanent de părinți. Ștefan și Răzvan au nevoie de ajutorul nostru. Prin orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă”, acești copii primesc o șansă în plus la un trai mai bun, la un viitor în care pot trăi pe propriile picioare. Donează și tu pentru frații Racoviță!” Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Pentru donații și sponsorizări din partea companiilor accesați linkul: https://salveazaoinima.ro/razvan-stefan-racovita/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Ștefan și Răzvan Racoviță!

Citiţi mai departe

Cele mai citite