Connect with us
Winter in My Town

Divertisment

Pe ce competiţii eSports să pariezi în luna Mai 2021?

Publicat

în

Fără îndoială că eSports sunt de ceva vreme în atenţia pariorilor. Nu este de mirare că în această industrie se vehiculează deja miliarde de dolari. Pariurile care se pot depune în aceste competiţii sunt diverse şi suscită interesul pariorilor atât prin prisma cotelor mari oferite cât mai ales prin câştigurile importante care se pot obţine aici, tocmai de aceea este bine să ştii care sunt cele mai în vogă competiţii eSports pe care trebuie să pariezi în luna mai 2021 şi pe care le vom detalia în rândurile următoare.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Flashpoint Season 3

Poţi beneficia de rotiri gratuite fără depunere pentru a testa jocurile unei platforme, însă ce ai spune dacă ai paria măcar o dată pe evenimentele din eSports? Dacă ne raportăm doar la Flashpoint Season 3 trebuie să ştii că echipe importante din Europa participă la acest important eveniment de eSports precum Heroic, Vitality sau Astralis, dacă este amintim cele mai puternice echipe din cele 16 înscrise la start.

Formatul este de cei mai buni din 3 partide care va determina eliminarea unei echipe şi promovarea câştigătoarei în optimi. Acestea se vor desfăşura după acelaşi principiu , semifinalele vor avea la start 4 echipe din care doar 2 îşi vor disputa finala. Competiţia se va desfăşura între 10 şi 30 Mai 2021 cu cel puţin 2 meciuri disputate într-o singură zi din acest interval, finala mult aşteptată fiind programată la ora 20.00.

Fanii acestor competiţii pot privi în direct toată transmisia evenimentelor dacă vor accesa canalul oficial Flashpoint Twitch sau YouTube. Competiţia este extrem de interesantă atât prin prisma echipelor de top care confrunta aici cât şi pentru faptul că se acumulează puncte RMR, Regional Major Ranking, care permit echipelor care fac cele mai multe puncte să fie invitate la Major Rio.

RETIM

Dota Pro Circuit 2021 S2

Competiţia stârneşte deja un interes major, casele de pariuri oferind la această oră cote frumoase pentru acest eveniment. De departe echipele favorite sunt DWG Kia şi Royal Never Give Up însă dacă ai curajul să pariezi pe Cloud 9 ca şi câştigătoare ai parte de o cotă de 1600.
Locaţia poate părea puţin prea excentrică, având în vedere că se desfăşoară într-o sală sportivă care găzduieşte competiţiile de acest gen din Islanda, Reykjavik, însă organizatorii dau asigurări ferme că o vor transforma în totalitate şi o vor adapta pentru o asemenea competiţie de anvergură unde participarea publicului spectator va fi permisă în anumite limite.

Vor participa la competiţie 6 echipe din Upper Division, sezon 1 şi 2 echipe din Upper Division, sezon 1, toate meciurile se vor disputa după regula celor mai buni din 3 partide iar premiile vor fi unele remarcabile. Primul loc aduce calificarea pentru Major Playoffs şi un premiu de 30000 de dolari, al doilea calificare la Major Group Stage şi 28000 de dolari în timp ce echipa de pe locul 3 este calificată pentru Major Wild Card şi primeşte un premiu de 27000 de dolari.

Mid Season Invitational 2021

Cele mai bune echipe din toate regiunile îşi dau întâlnire aici în luna mai, în aceeaşi capitală a Islandei, Reykjavik şi în aceeaşi sală de sport unde în anul 1972 a avut loc meciul secolului la şah. Schema de concurs este simplă, 11 echipe vor fi împărţite în o grupă de 3 şi 2 grupe formate din câte 4 echipe, câte 2 echipe din fiecare grupă avansând în următoarea etapă de concurs.

Competiţia se anunţă a fi extrem de incitantă pentru că principiul de desfăşurare nu mai este cel mai bun din 3, o singură partidă va desemna echipa care va continua competiţia. Premiile care se pot obţine aici sunt însă de o mărime excepţională, toate echipele vor fi premiate substanţial, cel mai mare revenind în mod evident câştigătoarei care se va întoarce acasă cu frumoasa suma de 75000 de dolari. Nici locul 2 nu va fi dezamăgit, pentru că premiul în acest caz este unul de 50000 de dolari la fel cum şi echipele clasate pe locul 3 şi 4 vor primi şi ele câte 25000 de dolari.

Competiţia va debuta în data de 14 Mai 2021 şi se va finaliza în dată de 23, odată cu finala sa.

Six Invitational 2021

Un total de 18 echipe puternice din lume va participa la acest eveniment, 6 din America Latină, 3 din Asia, 4 din Europa şi 5 din America de Nord. Cele 18 echipe vor fi împărţite în 2 grupe care vor concura în perioada 11-16 Mai, după această dată numai 4 echipe vor parcurge drumul către finish pentru ca în data de 23 Mai să aibă loc marea finală şi premierea câştigătorului.

Echipele se întrec într-un concurs care are un total de 3 MILIOANE de dolari ca şi premii, din care 1 MILION va reveni echipei câştigătoare. Asta nu înseamnă că celelalte echipe nu vor lua nimic, locul 2 va fi premiat cu 450000 de dolari în timp ce locul 3 va pleca cu un premiu de 240000 de dolari însă nu va fi uitat nici ultima echipa clasată care va împărţi un premiu generos de 40000 de dolari.

Concluzie

Sunt acestea competiţii eSports de văzut dar mai ales de pariat? Cu siguranţă că da şi ţinând cont de interesul extrem de mare pe care îl suscită cu siguranţă că vei avea parte de cote foarte bune care să te ajute să te apropii de câştigul dorit. Pariază deci inspirat, bucură-te de magia competiţiilor de eSports şi bifează încă o lună de excepţie în cariera ta de jucător.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Divertisment

Cum se face păstrăvul rulat, cu spanac, nucă și sos mediteranean

Publicat

în

Ingrediente: Păstrăv file 200g; Spanac 150; Nucă 80g măcinată; Unt 50g

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Condimente: Usturoi 2 buc; Sare; Piper alb; Salvie 3 frunze;

Pentru sos mediteranian: Smântâna dulce 100ml; Piper alb; Sare; Vin alb sec 100 ml; Unt 50g; Ardei colorat 50g; Rozmarin 1 crenguta; Lamaie 1 buc;

Mod de preparare: Fileul de păstrav îl condimentăm cu sare, piper alb, salvie tocată fin. Spanacul îl tragem 2 minute la tigaie, în unt și usturoi, adaugăm și nuca macinată. Îl așezăm peste pește și îl rulăm. Băgăm la cuptor 13 minute la 175 grade.

RETIM

Sos mediteranian: Topim untul, punem rozmarinul pe care îl lăsam 1 minut apoi îl scoatem, adaugăm ardei colorat, vin alb sec, smântâna dulce, sare, piper alb, zeamă de lamâie. Amestecăm la foc mic până devine cremos.

Pofta bună!

Cu respect,

Cu respect,

Chef Bogdan Corduneanu

Bogdan Corduneanu este un maestru în arta culinară. Câștigător al mai multor concursuri naționale și internaționale, dumnealui concepe meniuri pentru restaurant sau catering, meniuri pentru diverse evenimente dar și meniuri personalizate pentru persoanele cu diverse afecțiuni. Bogdan Corduneanu, Executive Chef la Restaurantul Gloria din Timișoara a oferit  publicației Lugojeanul.ro. mai multe  rețete culinare delicioase,  pe care vă sfătuim să le încercați  în bucătăria dumneavoastră.

 

Citiţi mai departe

Divertisment

Povestea tânărului din Lugoj care creează parfumuri. Merge în Franța să studieze domeniul

Publicat

în

Lugojeanul Andrei Agache, creează parfumuri sub brandul Séntsire. A fabricat până acum patru parfumuri: Coco Divine, Europe’s Sky, Noblesse și Kashmir și nu vrea să se oprească aici. Are 23 de ani, a studiat inginerie și are un master în management. Nu știe, deocamdată, dacă această cale îi va putea asigura în viitor și existența, dar este foarte sigur că în sufletul său va rămâne întotdeauna această chemare spre căutarea parfumului sublim. Acum studiază limba franceză, pentru că dorește să se perfecționeze în Franța, la un institut unde se studiază parfumeria. Ca o răsplată a muncii sale creative, și-ar dori ca, trecând pe stradă, pe lângă o persoană oarecare, să simtă mirosul unui parfum creat de el.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Istoria parfumului este aproape la fel de veche ca cea a omenirii.  Termenul ”parfum” vine din limba latină ”per” însemnând ”prin” și ”fumus” fiind ”fum”. Mai târziu, francezii au dat denumirea de ”parfum” mirosului plăcut care provenea de la arderea de tămâie. Primele dovezi ale existenţei parfumului datează din Egiptul Antic, Mesopotamia şi Cipru. Desigur că parfumul era folosit doar de oamenii cu o situație materială înfloritoare. Regii Franţei foloseau parfum în exces, pentru a ascunde lipsa de igienă, iar doamnele din înalta societate a Angliei foloseau mirosurile frumoase pentru a seduce. Parfumurile se bucură astăzi de utilizarea pe scară largă, şi nu doar în rândul femeilor.

Pentru a deveni creator de parfumuri, trebuie în primul rând să înveţi să miroşi în mod corect. Apoi să recreezi mirosuri, să le analizezi, să creezi parfumuri, să recompui miresmele din natură și să le reașezi  într-o formă originală, aidoma unui compozitor care pune mereu aceleași opt note pe portativ, compunând un nou cântec. Această îndeletnicire este o artă. E muzică și poezie în același timp.

,,Se spune că simțul olfactiv este singurul simț care acționează direct asupra memoriei de lungă durată. Prăjiturile, casa părintească. sărbătorile de iarnă petrecute la lumina unui șemineu – fie că aceste amintiri evocă nostalgie, bucurie sau iubire, toate au un lucru în comun, anume, mirosul. Parfumul este arta de a face memoria să vorbească. Așadar, dorința de a crea marca Séntsire este de a oferi o experiență olfactivă memorabilă oricărui pasionat al eleganței invizibile. În piața actuală a producerii în masă a unor parfumuri lipsite de caracter, Séntsire își găsește nișa prin dorința de a oferi o trăire personalizată oricărei persoane. Urmărind principiul care ne arată că frumusețea este dată prin simplitate, miresmele noastre au la bază o formulă minimalistă, elegantă, care are potențialul de a se asorta oricărui tip de piele”, spune Andrei Agache.

RETIM

Tânărul creator povestește că a simțit încă din copilărie că a fost înzestrat cu un miros foarte fin.

„Trebuie să vă spun că de mic copil mă deranjau anumite mirosuri, chiar ale parfumurilor, și poate că din această cauză am încercat să obțin mirosuri pe placul meu. Chiar parfumurile mamei mă iritau, ce să mai vorbesc de cele pe care le folosea în mașină! Mi se făcea rău pur și simplu. Nu le suportam. Eu sunt o fire introvertită și doream să fac ceva pentru a evada din ermetismul meu. În liceu am început să mă informez despre cum se obțin parfumurile și, încet-încet, această ocupație m-a captivat. Mi-am dat seama că majoritatea oamenilor te percep și după felul în care răspândești în jurul tău un miros plăcut. Așa a început călătoria mea în lumea parfumurilor. Mirosul era ca un scut de protecție în jurul meu, care mă ajuta să capăt încredere în mine. Ani de zile am colecționat parfumuri care m-au ajutat să îmi dezvolt simțul mirosului. Cunoscând mirosurile parfumurilor de pe piață și neregăsindu-mă în ele, mi-am zis că trebuie să creez singur un parfum”, povestește Andrei.

A început să studieze tehnica producerii parfumurilor, a intrat pe site-uri de specialitate, pe forumuri, s-a documentat despre materialele necesare și am început să experimentez singur.

„Experimentul este mama învățăturii în acest domeniu. Am urmat un curs de legislație cosmetică, ca să fiu sigur că formulele mele se încadrează în reglementările europene. De exemplu, uleiul de trandafir are peste 5o de compuși diferiți, dintre care unii pot avea o anumită toxicitate. Florile nu au fost create ca noi să le stoarcem și să aplicăm lichidul pe piele. Florile conțin substanțe de apărare contra dăunătorilor sau animalelor care ar vrea să le consume. Nu toate produsele obținute dintr-o plantă frumos mirositoare  fac bine pielii sau organismului, în general. Există credința în comunitate că produsele naturale sunt bune. Iată deci, că nu este chiar așa. După ce am făcut cursul de legislație cosmetică, sfătuiesc pe toată lumea să nu consume orice produs, numai pentru că e sută la sută natural”, afirmă tânărul creator.

Studiul experimental  l-a  început  în  urmă cu  doi ani și jumătate.  Atunci și-a comandat primele molecule.

„Experimentul pleca de la o idee.  Întrebam o persoană ce ar vrea să-i evoce un parfum, ce stare, ce anotimp și de aici eu fac mai multe încercări de variante de formulă. Apoi le las să se dezvolte la maturat, le analizez și stabilesc dacă voi continua pe această cale sau nu. Acum am  un  parfum care mi-a fost inspirat dintr-o melodie,  care de fapt, îi poartă  și  numele. M-a inspirat videoclipul, evocându-mi un miros. Am un mic laborator,  în care am strâns cam două sute de molecule. Un produs finit se poate întinde de la patru molecule la două sute de molecule individuale. Parfumului creat trebuie să i se facă un test de stabilitate, apoi eu trebuie să îi fac fișa de produs, care conține procentele ingredientelor sub confidențialitate, apoi să încarc anumite date pe portalul european al produselor cosmetice”, spune Andrei.

Lugojeanul spune că creat deja câteva parfumuri, dar nu sunt foarte prezente pe piață. În momentul de față, Andrei lucrează la o pagină web, unde își va prezenta produsele.

„Deocamdată, mă bazez pe reclama prietenilor, cunoscuților și rețelelor de socializare. Cred că e cea mai bună cale de a testa piața și de a mă face cunoscut. În momentul de față, ofer un discovery chit și două sticluțe mai mari. Discovery chit înseamnă câte o mostră din fiecare parfum produs până acum. Am mai multe formule create dar pe piață sunt doar patru”, povestește tânărul din Lugoj.

Brandul sub care produce se numește Séntsire, iar produsele, așa cum le descrie Andrei, sunt următoarele:

Coco Divine

Conceput pentru persoana care este întotdeauna în centrul atenției, Coco Divine provoacă o primă impresie copleșitoare, printr-un miros puternic de migdale și cocos. Parfumul se face în permanență simțit printr-un cântec continuu al acordului principal de tuberoză, cocos și vanilie. Coco Divine rămâne împregnat pe pielea purtătorului, emanând un siaj de-a dreptul divin.

Europe’s Skies

Inspirat din melodia căreia îi poartă numele, Europe’s Skies este un parfum dedicat sufletului tânăr, care se află în permanentă căutare a aventurii. Parfumul debutează printr-un acord de lavandă proaspătă, îmbinată cu nota de Hedione, care reprezintă singurul afrodisiac cercetat în parfumerie. Europe’s Skies se așază pe piele printr-un acord de moscuri curate, reușind să acapareze întreaga încăpere printr-un miros proaspăt, albastru, precum cerurile îmbrățișează întreg ținutul Europei.

Noblesse

Un miros proaspăt, însă totuși dulce. Un miros contemporan, dar totuși clasic. Un miros sigur, dar totuși îndrăzneț. Acestea au fost ideile de la care s-a pornit în căutarea formulei perfecte pentru Noblesse. Debutând cu un miros efervescent, reminescent unui odor al ierbii proaspăt tăiate, parfumul se așază pe note calde de tabac, vanilie, vetiver și piele. Noblesse este creat pentru persoana care cauta să-și exprime caracterul elegant atât prin ținută, gesturi, cât și prin alegerea parfumului.

Kashmir

Trăirile care stau la baza procesului creativ al lui Kashmir sunt seducția, opulența și misterul. Kashmir este un parfum dens, dulce, care are în deschiderea sa un acord de oud oriental, interpretat după stilul parfumeriei franțuzești. Parfumul se așază delicat pe piele prin note de lemn de cașmir, mosc și caramel ars. Kashmir este parfumul de seară, care va acționa precum un magnet pentru toate lucrurile interzise, pe care dorim să le simțim.

DAN TIMARU

 

Citiţi mai departe

Divertisment

Rețeta săptămânii de la Chef Bogdan Corduneanu – Mușchiuleț de porc

Publicat

în

Această rețetă este din seria preparatelor dedicate persoanelor care suferă de diferite alergii alimentare. Dar este un preparat gustos și tot odată sănătos.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Am ales mușchiuletul de porc, deoarece este o carne ușoară, fără grăsimi în exces.

Mod de preparare,carne:

Mușchiulet de porc se fasonează apoi se bate până se poate rula. Ungem carnea cu ulei de măsline, condimentam cu sare, piper și boia dulce. Sparanghelul îl așezăm pe carne și o rulăm. Învelim bine ruloul în folie de prospetime, apoi în folie de aluminiu având grija să strângem bine la capete. Lăsăm la cuptorul preincâlzit, cu puțină apa în tava, la temperatura de 175 de grade timp de 30 minute.

RETIM

Piure de mazăre:

Mazărea o punem pentru fiert, în apa rece cu puțină sare.Lăsam la foc mic. După fierbere, facem un piure din ea cu blenderul de mână, apoi îl trecem pintr-o sită ca să obținem un piure fin. Condimentăm după gust cu sare și piper.

Sos de legume, aromatizat cu usturoi copt:

Pentru sos am folosit:

O ceapă,1 morcovi, 2 ardei kapia, 2-3 catei de usturoi, 500 de ml suc de roșii, sare, cimbrisor și piper.

Legumele le pun la fiert, pâna devin moi, apoi punem și sucul de roșii. Folosesc un blender de mână pentru a le pasa, apoi trec sosul printr-o sită.

Păstrează o clipă doar pentru tine!

Cu respect,

Chef Bogdan Corduneanu

Chef Bogdan Corduneanu este un maestru în arta culinară. Câștigător al mai multor concursuri naționale și internaționale, dumnealui concepe meniuri pentru restaurant sau catering, meniuri pentru diverse evenimente dar și meniuri personalizate pentru persoanele cu diverse afecțiuni. Bogdan Corduneanu, Executive Chef la Restaurantul Gloria din Timișoara a oferit  publicației Lugojeanul.ro. mai multe  rețete culinare delicioase,  pe care vă sfătuim să le încercați  în bucătăria dumneavoastră.

Citiţi mai departe

Divertisment

Fotografii din Lugoj se pregătesc de primele ședințe foto pentru Crăciun

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, lugojenii caută fotografi pentru a imortaliza momentul. Mai ales dacă sunt proaspeți părinți, celor mici li se face un cadou constând într-o ședință foto cu un fotograf profesionist, la un studio special amenajat pentru Crăciun.

Chiar dacă este doar noiembrie, au început deja primele ședințe foto pentru Crăciun la Lugoj. Fotografii își așteaptă clienții în decoruri care mai de care mai uimitoare, toate cu tematică de sărbătoare. Lugojenii nici nu trebuie să scoată din buzunar foarte mulți bani pentru o amintire care le va rămâne alături o viață.

RETIM

“Ca în fiecare an și anul acesta magia Crăciunului prinde culoare în studioul nostru. Vă așteptăm cu drag să surprindem imagini de poveste alături de voi!” spune Diana Maria Boian, fotograf.

Pentru programări, îi puteți contacta pe Silviu sau Diana pe paginile lor de Facebook.

 

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite