Connect with us

Politică

Ministrul Sorin Grindeanu, avertisment public pentru speculanții imobiliari din Lugoj: „Mergem în instanță”

Publicat

în

Foto Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a lansat un avertisment ferm către cei care intenționează să profite de pe urma dezvoltării drumului expres Lugoj-Filiași, încercând să obțină despăgubiri mari prin speculații imobiliare. Grindeanu a subliniat că autoritățile nu vor tolera astfel de abuzuri și că orice tentativă de speculație va fi contestată în instanță.

RETIM

„Fac un apel la cei care speculează astfel de situații să nu le mai speculeze. CNAIR nu va accepta abuzuri de acest tip, pentru că despăgubirile sunt mult mai mari când statul român expropriază terenuri aflate în intravilan. Este o atenționare publică pentru cei care se pregătesc să facă lucruri nelegale,” a declarat Grindeanu.

Drumul expres Lugoj-Filiași: Stadiul actual și beneficiile pentru regiune

Proiectul drumului expres Lugoj-Filiași este într-o fază avansată, cu contractele pentru toate tronsoanele aproape finalizate. Semnarea oficială a contractului pentru tronsonul Lugoj-Caransebeș este programată pentru luna iunie, după cum a anunțat ministrul.

Autoliv angajează!

„Țin să vă anunț că pe ceea ce înseamnă drumul expres Lugoj-Filiași, lucrurile sunt destul de înaintate pe toate tronsoanele. Eu zic că în iunie vom semna contractul și pentru Lugoj. Chiar astăzi m-am interesat la colegii de la CNAIR și pentru tronsonul Lugoj-Caransebeș sunt depuse ofertele, totul este pe linia dreaptă. Vom semna contractul în luna iunie,” a afirmat Grindeanu.

Acest drum expres va conecta autostrada A1 de orașe importante din România, inclusiv Caransebeș, Severin, Filiași, Craiova, Pitești și București, transformând Lugojul într-un nod rutier major.

„Acest drum expres va lega autostrada A1 de Caransebeș-Severin, Filiași, Craiova-Pitești-București. Este important pentru noi, pentru bănățeni, și va transforma Lugojul într-un nod rutier extrem de important, fiind la intersecția dintre drumul expres și autostradă,” a spus Grindeanu.

Proiectul va aduce multiple beneficii pentru traficul local, reducând aglomerația și îmbunătățind conectivitatea pentru Lugoj și zonele înconjurătoare. Drumul expres va include descărcări suplimentare spre oraș și va conecta localitățile periferice, precum Buziaș și Coșteiu, pentru a acoperi eficient zona perimetrală a Lugojului.

„Drumul expres va ocoli pe partea de vest a Lugojului și va include două-trei descărcări spre oraș, rezolvând problema traficului greu. Astfel, Lugojul va avea acoperită în mare măsură zona perimetrală, ceea ce va contribui la dezvoltarea localității,” a explicat Grindeanu.

În concluzie, ministrul a reiterat că proiectele majore, inclusiv modernizarea căii ferate prin PNRR, vor continua să avanseze, aducând beneficii semnificative pentru regiune și locuitorii săi.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

VIDEO Primarul din Lugoj care a cucerit internetul. Imaginile urmărite de milioane de români

Publicat

în

RETIM

În luna octombrie 2023, doi lugojeni, Boian Silviu și Alexandru Cristian, au lansat pe rețelele sociale proiectul „Văru’ lu’ Ion”, transformând politica în momente pline de umor și cucerind internetul românesc. Cei doi au reușit să facă din Văru’ lu’ Ion un primar fictiv viral, obținând milioane de vizualizări pe Facebook în doar câteva săptămâni. Proiectul, inițiat din dorința de a aduce râsul în viețile noastre agitate, a demonstrat că cele mai bune campanii politice se pot face cu umor și inspirație.

Silviu și Cristian au testat inițial diverse subiecte comice, dar nimic nu a avut impactul exploziv al personajului Văru’ lu’ Ion. Cu o măiestrie actoricească remarcabilă, aceștia au transformat Facebook-ul într-o platformă unde umorul întâlnește realitatea politică. „Văru’ lu’ Ion” a devenit rapid un ambasador al râsului în fața absurdului cotidian.

Autoliv angajează!

Povestea de succes a celor doi lugojeni este una despre creativitate, perseverență și capacitatea de a găsi umorul în viața de zi cu zi. Pentru cei interesați să afle mai multe despre cum a fost creat acest fenomen viral, emisiunea „Direct la Subiect” de miercuri, ora 18:00, va dezvălui detalii inedite.

Văru’ lu’ Ion, primarul fictiv care a devenit viral, arată că uneori cele mai bune campanii politice sunt cele pline de umor.

Citiţi mai departe

Politică

Un partid contestă alegerile de la Lugoj. S-a depus o solicitare pentru renumărarea voturilor

Publicat

în

Partidul Național Conservator Roman (PNCR) a exprimat nemulțumiri grave cu privire la modul în care au fost numărate voturile în secțiile de votare din Lugoj. Alex Sîrbescu, presedintele PNCR, a declarat că au fost trimise numeroase sesizări și dovezi către Biroul Electoral Central (BEC), care le-a redirecționat pentru soluționare către președinții secțiilor de votare – persoanele împotriva cărora s-au formulat sesizările.

RETIM

Potrivit lui Sîrbescu, au fost trimise sesizări și către Biroul Electoral Județean (BEJ), care, la rândul său, le-a redirecționat către BEC. „Prima cerere de soluționare a fost respinsă de BEC Lugoj, iar la următoarele nici măcar nu ni s-a mai răspuns,” a afirmat Sîrbescu.

Într-o încercare de a găsi o soluție, PNCR a apelat și la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), care a redirecționat sesizările către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș.

Autoliv angajează!

 

Citiţi mai departe

Politică

Haos în administrația Lugojului. Liberalii se grăbesc să plece, social-democrații îi acuză că vor să blocheze activitatea

Publicat

în

Administrația locală din Lugoj se află într-un adevărat haos în aceste zile. Liberalii din diferite funcții importante și-au anunțat demisiile și spun că vor lăsa loc social-democraților, începând de la 1 iulie, să preia puterea, chiar dacă noii aleși locali vor fi puși în funcții abia în luna noiembrie. Demisiile liberalilor, în frunte cu primarul interimar Bogdan Blidariu (despre care am scris aici), ar însemna alegerea și numirea altor persoane care să asigure interimatul în următoarele luni.

RETIM

PSD nu se arată foarte dornic să facă acest lucru. Călin Dobra, liderul PSD Lugoj, spune că momentan nu a văzut nicio demisie și nu a fost invitat la nicio discuție pentru a asigura aceast transfer de putere. Dobra, care a câștigat funcția de primar de la Lugoj, își va prelua prerogativele tot în noiembrie, la finalul mandatului actualilor aleși locali.

„În cazul în care vor fi astfel de mișcări în cadrul administrației locale, PSD Lugoj, prin consilierii locali, este pregătit să preia frâiele interimare până în octombrie, la preluarea mandatului oficial, astfel încât să nu se ajungă la un blocaj administrativ, așa cum doresc cei care dețin aceste funcții acum,” a declarat Călin Dobra.

Autoliv angajează!

Dobra a subliniat că PSD nu a solicitat demisia nimănui și că principalul obiectiv al partidului este reconstrucția orașului Lugoj. „Nu am cerut demisia nimănui. Avem un proiect pentru Lugoj și cine vrea să se alăture și să sprijine reconstrucția orașului este binevenit,” a adăugat el.

În ciuda acestor provocări, Dobra susține că este pregătit să asigure o tranziție eficientă pentru administrația locală, pentru a menține continuitatea serviciilor publice din Lugoj.

Citiţi mai departe

Politică

Călin Dobra, despre demisia liberalilor din fruntea Lugojului: „PSD are mereu oameni pregătiți să-și asume aceste responsabilități”

Publicat

în

Social-democrații lugojeni se pregătesc pentru preluarea conducerii administrației locale. Întrebat cum vede decizia liberalilor de a renunța la funcții, Călin Dobra, președintele PSD Lugoj, a declarat că așteaptă să vadă documentele, după care vor fi luate deciziile necesare. „Momentan nu comentez nimic. Aștept să văd hârtiile, după care vom decide ce pași să urmăm”, a spus liderul PSD.

RETIM

Dobra a menționat că nu vor fi probleme în această tranziție a deciziilor administrative de la un partid la celălalt. „Vom vedea la momentul potrivit ce vom face, dar PSD are mereu oameni pregătiți să-și asume aceste responsabilități”, a spus Călin Dobra.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Cele mai citite