Connect with us

Actualitate

Parchetul din Lugoj, rezultate bune cu procurori puțini. S-a înregistrat și cea mai mare pedeapsă dată unui infractor

Publicat

în

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj a reușit un bilanț pozitiv, pentru 2022, deși pe tot parcursul anului a funcționat cu mai puțini angajați decât avea normat.

„În anul 2022, deși schema a fost incompletă, respectiv de 83 % și 66 %, am lucrat cu patru procurori pe execuție și unul pe conducere jumătate de an, respectiv trei procurori pe execuție și unul pe conducere în cealaltă jumătate de an. S-au soluționat 4.879 de lucrări, dintre care 1.675 de dosare penale. Au fost trimiși în judecată 203 inculpați, 172 prin rechizitorii, unul prin acord de recunoaștere a vinovăției. Au fost soluționate 120 de dosare cu soluții de renunțare la urmărire penală. 1.382 soluții au fost de clasare. Au fost trimiși în judecată, în stare de arest, 14 inculpați, față de 7, în 2021, dintre care 8 inculpați au fost minori. Pe judiciar, procurorii au intrate în peste 1.500 de cauze penale și civile. Au fost verificate în vederea exercitării căilor de atac 1.190 de cauze hotărâri judecătorești, respectiv 1.094 de hotărâri penale și 96 civile”, spune Doru Ursulescu, procurorul-șef al Parchetului Lugoj.

RETIM

Infracțiunile rutiere au fost cele mai multe

Au fost exercitate 13 căi de atac. Procentajul admisibilității căilor de atac a fost de 70 %. Au fost soluționate nouă cereri de asistențe judiciare internaționale sesizate de către autoritățile străine. Nu au fost soluții de clasare sau renunțat la urmărire penală față de arestați, față de inculpați arestați, nu au fost cereri adresate instanței de luarea măsurilor preventive sau de luarea măsurilor de supraveghere care fie respinse de către instanță și n-au fost emise soluții de clasare față de clasare cu prescripție față de autori cunoscuți. De asemenea, niciunul dintre infractorii acuzați de procurorii lugojeni nu a fost achitat și niciun dosar nu a fost restituit.

Cele mai multe infracțiuni înregistrare au fost cele rutiere, dar anul trecut a fost obținută și cea mai mare condamnare împotriva unui infractor, mai exact unui violator.

„În anul 2022, a fost pronunțată o condamnare, cea mai mare cred din istoria unității noastre, respectiv de 17 ani și 4 luni împotriva un inculpat care a fost trimis în judecată de către procurori unității lugojene, care a săvârșit 8 infracțiuni de viol, 2 infracțiuni de agresiune sexuală și 2 infracțiuni de corupție sexuală”, mai spune Ursulescu.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Pericol de explozie! Scurgeri de gaz la Lugoj, după ce o țeavă a fost lovită de un utilaj

Publicat

în

Muncitorii care lucrau la o clădire de pe strada Făgetului au lovit cu un utilaj o țeavă de gaz. În urma incidentului, în zonă s-au înregistrat scurgeri de gaz. Autoritățile au izolat perimetrul și au întrerupt gazul, pentru a nu se produce o explozie. În momentul de față, se intervine pentru repararea țevii lovite și nu mai există niciun pericol.

Reluarea furnizării gazului se va face după ce se vor finaliza toate lucrările de punere în siguranță.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Ce scrie presa din Italia, despre nepotul bulibașei din Lugoj. „Șeful clanului de romi, trădat de fotografiile de pe rețelele de socializare”

Publicat

în

Ziarul Italian IlGazzettino rezervă un spațiu generos lugojeanului Iulian Boț, zis Viscol, prins în Italia de carabinieri. Ziariștii italieni scriu că Boț era „căutat internațional pentru infracțiuni fiscale și era considerat membru al unei organizații care comercializează vehicule provenite din Uniunea Europeană pentru a le revinde fără a plăti taxele corespunzătoare”

Conform ziarului italian Boț nu a luat în calcul carabinierii italieni și, în special, faptul că postarea de fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare ar fi putut duce la prinderea sa.

RETIM

„Militarii Nucleului de Investigare al Comandamentului Provincial, conduși de colonelul Giovanni Garrasi, au reușit să-l găsească și să-l aresteze pe bărbat, împotriva căruia exista un mandat european de arestare în urma unei condamnări a tribunalului din Timișoara. El era căutat pentru infracțiuni fiscale și era considerat membru al unei organizații care comercializează vehicule provenite din Uniunea Europeană pentru a le revinde fără a plăti taxele corespunzătoare nu doar în România, ci și în Germania. În Padova, bărbatul are afaceri și cu un magazin auto din comuna Ponte San Nicolò, unde lucrează câțiva dintre membrii săi de familie și prieteni. Boț Iulian, care trebuie să execute o pedeapsă de 4 ani și 8 luni, a fost transferat într-o celulă a Închisorii din Via Due Palazzi”, arată jurnaliștii de la ILGazzettino.

Italienii scriu și de trecutul lui Boț, care s-a răfuit cu alte familii de romi din Lugoj, pentru mai multe spații imobiliare din centrul orașului.

„În anul 2009, membrii grupului lui Bot Iulian au tras mai multe focuri de armă asupra casei unei familii rivale, iar în anul 2013, Viscol însuși, alături de câțiva complici, a pătruns în locuința unui rival, după care i-a tras două focuri în ambele picioare. Ulterior, anchetele poliției române au dezvăluit că clanul era protejat de un fost oficial din inspectoratul de poliție al județului, care a primit o mită de 100.000 de euro de la Viscol pentru a-l proteja de închisoare în cazul evaziunii fiscale”, arată ziarul italian.

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Minora dată dispărută de două ori în doar 30 de zile a fost găsită, nu departe de Lugoj

Publicat

în

O tânără dintr-un sat din apropiere de Lugoj a pus de două ori degeaba pe jar autoritățile, în doar o lună. Tânăra, dată dispărută de către familie a doua oară în doar 30 de zile, a revenit singură acasă după ce s-a trezit căutată de către polițiștii din tot județul.

RETIM

În data de 20 martie 2023, în jurul orei 20:00, ILIOI CRISTINA-MARIA ar fi plecat voluntar  de la domiciliul său din Chizătău, într-o direcție necunoscută, iar până în prezent nu a mai revenit. Semnalmente: înălțime 1,70 metri, 40 de kg, păr șaten, ochi căprui, față ovală. Îmbrăcăminte: trening albastru, geacă roz, pantofi sport roz și căciulă roșie.

Cel mai probabil, tânăra a plecat din nou de acasă alături de iubitul ei, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu o lună. 

Citiţi mai departe

Actualitate

Viscol de la Lugoj, prins în Italia. Are de executat patru ani și opt luni de pușcărie

Publicat

în

La data de 20 martie 2023, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, urmărit internațional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române. Este vorba despre lugojeanul, Iulian Boț, zis Viscol.

Pe numele acestuia, Curtea de Apel Timișoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, cumpărare de influență și constituire a unui grup infracțional organizat.

RETIM

Nepotul bulibașei din Lugoj, Iulian Boț se ascundea la Padova, Italia, dar nu se ferea să posteze pe Facebook imagini din Italia și filme de la petrecerile cu lăutari unde dădea bani muzicanților. Potrivit IlGazzettino, Boț are afaceri și cu un showroom auto, în municipiul Ponte San Nicolò, unde lucrează familia și prietenii săi.

Carabinierii l-au transferat într-o celulă din închisoarea din via Due Palazzi. Autoritățile italiene urmează să demareze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării.

Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Timiș, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE.

Citiţi mai departe

Cele mai citite