Connect with us

Administrație

Până când poți plăti taxele și impozitele la Primăria Lugoj pentru a beneficia de reduceri

Publicat

în

Lugojenii care își plătesc taxele și impozitele la început de an o pot face deja începând cu 10 ianuarie. Primăria a anunțat inițial că taxele vor putea fi plătite începând cu 16 ianuarie, însă mai apoi a devansat data la 10 ianuarie.

Pe lângă ghișeul primăriei, contribuabilii pot să își plătească dările la stat prin ghișeul.ro, acolo unde nu mai trebuie să stea la cozi interminabile. Totodată, dacă plătesc impozitul până pe 31 martie inclusiv, vor beneficia de o reducere de 10% din valoarea taxelor.

RETIM

Persoanele fizice și persoanele juridice care au obligația de plată a impozitelor și taxelor locale la Primăria Lugoj au următoarele posibilități de plată: 

  1. În numerar sau cu cardul la casieria Primăriei Lugoj; 
  2. Plată on-line (internet): • prin Sistemul Național de Plată Online pe pagina web: www.ghiseul.ro • prin servicii online banking ale băncii contribuabilului; 
  3. Prin ordin de plată la ghișeul băncii contribuabilului; 
  4. Prin mandat poștal. La plățile prin bancă sau mandat poștal trebuie specificate următoarele: – datele de identificare ale Municipiului Lugoj (CUI: 4527381) – denumirea impozitului şi contul IBAN deschis la Trezoreria Lugoj: https://www.primarialugoj.ro/plata_online.html – datele de identificare ale contribuabilului.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

S-a amânat închiderea Podului de Fier. Când ar putea începe lucrările de reparații

Publicat

în

FOTO eyeinthesky.rio

Închiderea Podul de Fier din Lugoj, programată pentru această vară, pentru reparații, se amână probabil până la toamnă. Proiectarea nu este încă finalizată și lucrările de reabilitare nu au putut fi scoase la licitație. Primarul interimar al Lugojului, Bogdan Blidariu, spune că cel mai probabil proiectarea se va finaliza la sfârșitul lunii iunie, după care va urma licitația.

„Noi am aprobat deja DALI-ul, se lucrează la proiectare și sperăm să fie gata la sfârșitul lunii iunie. Dacă licitația va merge bine și nu vor fi contestații, atunci vom putea să începem lucrările imediat, pentru că banii pentru lucrări îi avem deja”, a declarat Bogdan Blidariu.
Ruta respectivă este una extrem de circulată, iar devierea pe un alt traseu va produce o mare aglomerație în traficul din oraș. Durata estimată a lucrărilor este de aproximativ nouă luni de zile. Lucrările la acest proiect sunt finanțate prin programul „Anghel Saligny”, cu peste 17 milioane de lei. Sumele pentru reabilitarea Podului de Fier au fost deja aprobate și contractul a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj transferă clădirile care urmează să fie demolate ca să facă loc noului spital

Publicat

în

Primăria Lugoj solicită Consiliului local, în ședința din 31 mai, transferul a 14 clădiri din patrimoniul spitalului în vederea demolării, după ce a obținut avizul Ministerului Sănătății pentru acest proces. Demersul face parte din planurile Primăriei de a construi un nou spital și de a reabilita clădirile existente pentru a desfășura funcțiuni conexe.

În luna martie 2023, s-a semnat contractul de finanțare între Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator al reformelor și investițiilor pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, și U.A.T. Municipiul Lugoj, în calitate de beneficiar, în vederea realizării obiectivului de investiții „CONSTRUIRE SPITAL FUNCTIUNI CONEXE PENTRU SPITALUL MUNICIPAL DR. TEODOR ANDREI LUGOJ”. În acest context, pentru a face loc noii unități spitalicești, majoritatea clădirilor existente vor trebui demolate, cu excepția corpului principal și a corpului C9 – pavilion stație dializă, boli nutriție, psihiatrie, pneumologie, care vor fi renovate.

Primarul interimar Bogdan Blidariu a afirmat: „Realizarea noii unități spitalicești presupune, însă, demolarea majorității corpurilor de clădire care găzduiesc astăzi spitalul nostru, cu excepția corpului principal Cl și a corpului C9 – pavilion stație dializă, boli nutriție, psihiatrie, pneumologie, care vor fi păstrate, acestea urmând a fi supuse unui amplu proces de renovare.”

RETIM

Ionuț Cocoș, directorul Spitalului Municipal, a asigurat că activitatea va continua fără probleme, deoarece secțiile din clădirile care urmează să fie demolate vor fi mutate temporar în pavilionul central. „Noi ne-am pregătit deja și avem un plan pentru momentul în care demolarea va începe. Primăria va trebui să ne anunțe înainte, astfel încât să putem muta toate aceste secții. Acestea vor fi transferate în pavilionul central, inclusiv pediatria, neurologia și îngrijirile paleative. Va fi o perioadă mai dificilă, dar avem spațiu și putem funcționa”, a declarat directorul spitalului.

Până în prezent, nu s-a stabilit o dată exactă pentru începerea demolării clădirilor. Cu toate acestea, primarul interimar Bogdan Blidariu a menționat că demolările vor avea loc în perioada în care se va construi noul spital. Conform declarațiilor anterioare ale reprezentanților administrației locale, acest lucru ar putea avea loc cel mai devreme în toamna acestui an.

Citiţi mai departe

Administrație

Încep lucrările la Centrul Cultural Multifuncțional din Lugoj. Costă circa 5 milioane de euro, bani europeni

Publicat

în

Reprezentanții Primăriei Lugoj s-au întâlnit, joi, 11 mai,  cu reprezentanții constructorului care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor la noul Centrul Cultural Multifuncțional, care se construiește prin reabilitarea fostei cazarme, de pe strada Banatului. Lucrările vor începe până la sfârșitul acestei luni și trebuie finalizate în 11 luni.

„Am semnat contractul de execuție pentru realizarea lucrărilor la fosta cazarmă. Lugojul va beneficia de un centru multifuncțional ultramodern, destinat desfășurării de evenimente și activități culturale și recreative. Termenul de execuție este 11 luni, iar executantul este asocierea de firme Axa Invest SRL și Future Engineering SRL din București”, a spus Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului.

Cazarma va fi extinsă și recompartimentată, pentru a putea fi transformată în centru cultural multifuncțional. Unele corpuri de clădire vor fi demolate. În descrierea licitației se arată că a fost propusă inclusiv mansardarea cazarmei, pentru a fi create două spații noi în care să se desfășoare diferite activități socio-culturale. Centrul cultural va mai avea două terase și șapte balcoane deschise. În curte va exista un spațiu de joacă pentru copii, dar și o terasă exterioară acoperită, pentru susținerea vegetației. În fața scenei va fi creat un amfiteatru cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

RETIM

Valoarea totală estimată a contractului de investiții este de 20.575.755,36 lei fără TVA. Acesta va acoperi cheltuieli pentru amenajări pentru protecția mediului și aducerea terenului la starea inițială, asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții, construcții și instalații, montaj de utilaje, echipamente tehnologice și funcționale, dotări, organizarea de șantier.

Potrivit reprezentanților proiectului, obiectivul final este finalizarea lucrărilor până la sfârșitul acestui an. Această investiție este rezultatul demersurilor noii administrații, care a reușit să semneze contractul de finanțare și să întocmească proiectul tehnic pentru noul Centru Cultural-Multifuncțional.

În urma finalizării lucrărilor, acest centru va deveni un important punct de întâlnire pentru comunitatea locală, facilitând organizarea de evenimente culturale, expoziții, ateliere de creație, cursuri de instruire și multe altele. În plus, proiectul va contribui la regenerarea zonei și la creșterea calității vieții populației din Municipiul Lugoj.

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

Încep lucrările pentru sectorul lipsă din autostrada Lugoj-Deva. Când vom merge până la Sibiu doar pe autostradă

Publicat

în

Autostrada Lugoj - Balint in februarie 2013

Vești bune de pe Autostrada Vestului, tronsonul Lugoj și Deva, unde finalizarea unui segment crucial de 9,13 kilometri dintre Margina și Holdea așteaptă de mult timp. Drumul național DN68A este cel mai tranzitat din zonă, iar șoferii se confruntă cu aglomerație constantă, fiind nevoiți să folosească acest drum în lipsa segmentului de autostradă.

Începând cu luna iunie, pregătirile pentru deschiderea șantierului ce va completa Autostrada Vestului, între Lugoj și Deva, vor fi în plină desfășurare. Segmentul lipsă de 9,13 km dintre Margina și Holdea este una dintre cele mai așteptate lucrări de infrastructură mare pentru vestul țării. Acest tronson va avea două tuneluri de urși, cu o lungime totală de 2,13 km, și va fi format din două galerii unidirecționale, fiecare cu o cale de circulație și o platformă de 11,25 metri.

RETIM

Conform declarațiilor directorului regional DRDP Timișoara, Nicoleta Pordea, proiectarea și execuția lotului 2 Lugoj – Deva, care include finalizarea secțiunii D și secțiunii E, sunt în plină desfășurare. În prezent, se lucrează la proiectarea secțiunii de tuneluri, însă operațiunile de deminare în teren au fost deja finalizate, iar investigațiile tehnice prin foraje geo sunt acum în faza de cercetare în laborator.

Compania de Drumuri și UMB, cel mai puternic constructor din România, au semnat contractul finanțat prin PNRR pentru proiectarea și execuția tronsonului Holdea (județul Hunedoara) – Margina (județul Timiș) pe 14 octombrie 2022, la Timișoara. Contractul cu UMB are o durată de 45 de luni, din care 11 luni pentru proiectare și 34 pentru execuție. Prin PNRR, contractul este finanțat cu aproape 200 de milioane de euro.
Termenul finalizării este august 2026.

Citiţi mai departe

Cele mai citite