Administrație
Lugojul prinde finanțarea pentru spitalul de aproape 150 de milioane de euro. Guvernul a aprobat banii
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat cele 27 de spitale, pavilioane sau secții noi care vor fi finanțate din PNRR. Lugojul a obținut finanțarea pentru proiectul de construcție a noului spital. Lista a fost prezentată într-o conferință de presă, de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila:
Lista celor 27 de spitale, în ordinea punctajului obținut, Lugojul pe locul 11:
- 1. Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.
- 2. Construire secții la Spitalul nr. 2 din Vaslui.
- 3. Spitalul Județean de Urgență Bistrița – extinderea pavilionului spitalului prin construirea unei clădiri noi.
- 4. Finalizare proiectare și execuție Pavilion Municipal Bacău și integrarea în ansamblul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.
- 5. Spital județean de Urgență Giurgiu – spital nou etapa I (secțiile oncologie și neurologie).
- 6. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – relocarea și modernizarea activității secției de onologie și inființare compartiment cardiologie intervențională.
- 7. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi PneumoftiziologieBraşov – un nou corp de clădiri.
- 8. Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Constanţa.
- 9. Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.
- 10. Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie, Oradea.
- 11. Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalui Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj.
- 12. Institutul Regional de Oncologie Timișoara.
- 13. Construcție nouă: Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof.Dr.C.C. Iliescu, București.
- 14. Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” Balotești – modernizarea infrastructurii.
- 15. Extinderea aripilor A1, A4 ale Spitalului Universitar de Urgență București cu regim de înălțime P+6E, amenajări parcări exterioare.
- 16. Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.
- 17. Realizare pavilion nou-bloc chirurgical politraumă din cazarma 1044 Sibiu.
- 18. Lucrări de investiții și intervenții în cazarma 705, Pitești.
- 19. Construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie, Arad – unități noi.
- 20. Construire, dotare și amenajare a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea și desființare construcții existente (C1-C15), relocarea stației de oxigen și relocarea gospodariei apă.
- 21. Sediul nou pentru Spitalul de Urgență al MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.
- 22. Pavilion de medicină operațională-politraumă în cazarmă 1053 Craiova.
- 23. Policlinica municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou.
- 24. Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești.
- 25. Realizare pavilion nou medicină operațională politraumă D=P=4E, drum acces și rețele în cazarma 646, Brașov.
- 26. Centrul de Diagnostic şi Tratament al Tuberculozei Zerlendi (Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta), Bucureşti – spital nou.
- 27. Construire centru de psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, București.
Administrație
Claudiu Buciu, reacție după plângerea făcută de angajații nemulțumiți de majorarea prea mică a salariilor

Administrație
MOL nu vrea să-și mute stația de carburanți și cere prelungirea contractului
Povestea închiderii stației de carburanți care aparține MOL România și se află pe terenul primăriei continuă. Contractul celor de la MOL expiră în 23 februarie, iar Primăria a anunțat deja că nu mai dorește ca acesta să fie prelungit. Pe locul fostei benzinării ar urma să fie construită o parcare, necesară, după cum spun edilii locali, pentru stadion.
În ianuarie, anul trecut, Consiliul local a emis o hotărâre prin care s-a decis încetarea contractului la termenul stabilit (n.r.- 23.02.2023). 11 consilieri au votat pentru această decizie, iar șapte s-au împotrivit.
Printr-o adresă transmisă în urmă cu câteva zile Primăriei Lugoj și Consiliului local, cei de la MOL își anunță solicitarea de prelungire a contractului. Reprezentanții companiei cer o audiență în care să discute această problemă.
Problema se află și pe ordinea ședinței Consiliului local din 31 ianuarie, când consilierii locali își vor putea spune părerea în legătură cu prelungirea contractului pentru stația MOL.
Administrație
Cum poate să devină Lugojul un oraș curat. Unde pot face lugojenii sesizări

Administrație
Angajații din Primăria Lugoj se pregătesc de un nou proces cu primarul și consiliul local
Sindicatul care îi reprezintă pe o parte dintre angajații Primăriei Lugoj a transmis o plângere prealabilă împotriva hotărârii prin care au fost majorate salariile de bază pentru funcțiile publice și funcțiile contractuale din cadrul aparatului de specialitate al primarului și din instituțiile și serviciile publice din subordinea consiliului, respectiv o contestație împotriva Dispoziției Primarului Municipiului Lugoj nr. 1720/29.12.2022 privind stabilirea, pentru anul 2023, a salariilor de bază lunare pentru funcțiile publice și funcțiile contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului, serviciilor și instituțiilor publice din subordinea consiliului.
Cu alte cuvinte, angajații sunt nemulțumiți pentru că, înainte de aprobarea hotărârii de majorare, primarul Bogdan Blidariu ar fi intervenit cu o modificare, nediscutată cu sindicatul, care a redus valoarea majorării salariale.
„Păi, pentru hotărârea de consiliu adoptată în plenul din 28 decembrie, sper să nu greșesc, domnul primar nefiind prezent fizic, dar mă rog, a intervenit așa, pe mijloacele tehnice, în ședință și a făcut un amendament la proiectul de hotărâre. A propus și s-a și aprobat scăderea acelor coeficienți de ierarhizare, deci a tuturor coeficienților, cu o singură excepție a domnului secretar. Ori credem că nu asta e procedura de adoptare, da, era o altă procedură. În cazul în care a făcut o asemenea propunere, acel proiect trebuia, din punctul nostru de vedere, retras din acea ședință, deoarce compartimentul de resort a emis un raport de specialitate pe proiectul inițial da, cu coeficienții inițiali, care nu erau diminuați. Și un lucru specific pentru cei de la Poliția Locală, funcțiile lor și coeficienții de ierarhizare nu au fost echivalați cu acelor din primărie. Noi am cerut ca acei coeficienți din proiectul inițial să fie înmulțiți cu salariul minim în plată pentru 2023, adică cu 3000 de lei. Și atunci, de fapt, domnul primar a făcut această diminuare a coeficienților, tocmai ca prin înmulțire, dându-ne nouă satisfacție cu salariul minim de 3000 de lei, dar diminuat fiind coeficienții să dea aceeași valoare în lei, care dădea dacă se înmulțea cu salariul minim de 2500 de lei”, a declarat juristul Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Angajaților din Primăria Timișoara, cel care îi reprezintă și pe o parte dintre funcționarii lugojeni.
Conform acestuia, până luni 23 ianuarie, 67 de angajați din Primăria Lugoj au împuternicit sindicatul să-i reprezinte în acest demers pentru retragerea și modificarea hotărârii consiliului. În cazul în care, Primăria și Consiliul local Lugoj nu vor da curs plângerii prealabile, angajații vor putea să se adreseze instanței.
- Actualitateo zi în urmă
VIDEO Produsele bune, au căutare! Salami a mai deschis încă un magazin de mezeluri la Lugoj
- Cultură5 zile în urmă
Cine va fi director la Casa de Cultură din Lugoj? Doi candidați, pentru un post care se dorea desființat
- Administrație5 zile în urmă
Claudiu Buciu, reacție după plângerea făcută de angajații nemulțumiți de majorarea prea mică a salariilor
- Actualitateo zi în urmă
Două femei spitalizate după un accident provocat de un tânăr pe autostradă lângă Lugoj