Connect with us

Actualitate

Octavian, patronul firmei de pompe funebre din Lugoj, condamnat la închisoare într-un dosar de corupție al DNA Timișoara

Publicat

în

Unul dintre cei mai cunoscuți lugojeni, patronul firmei de pompe funebre și catering Octavian Batori, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar al DNA Timișoara care vizează fapte de corupție în cazul mai multor foști angajați ai primăriei capitalei Banatului, arată pressalert.ro

RETIM

Dosarul îl vizează în special pe Florin Răvășilă, fostul director al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I Est din cadrul Primăriei Timișoara.

Potrivit Pressalert.ro, patronul SC Casei Funerare Octavian și Adi SRL din Lugoj, Octavian Batori, a fost arma secretă a celor de la DNA Timișoara în a dovedi infracțiunile comise de Florin Răvășilă. După ce a fost făcut suspect, Batori și-a recunoscut faptele și a dat detalii importante, predând inclusiv un telefon mobil în care erau discuțiile purtate cu Răvășilă și ceilalți suspecți din dosarul de corupție. De asemenea, Batori a fost autorizat ca și colaborator cu identitate reală de către procurorul DNA.

În 8 iunie 2021, Batori l-a sunat pe Whatsapp pe Răvășilă și i-a spus că a primit o hârtie legată de cimitire, iar fostul director i-a cerut să i-o trimită. Când a primit de la patron citația special pregătită de către cei de la DNA, Răvășilă i-a cerut patronului firmei de pompe funebre să se vadă unde s-au întâlnit ultima oară – în zona UMT, la marginea Pădurii Verzi. 

În timpul discuțiilor, fostul director i-a cerut să se ducă la audieri doar cu avocat și i-a tot repetat că nu s-a întâmplat nimic, că nu s-a dat nicio șpagă, susținând ”nu s-a întâmplat nimic, îi doar o acuzație. Cineva acuză (…) Ce tu ai dat vreun ban ca să câștigi licitația? N-ai dat niciun ban (…) Mi-ai dat vreun ban? Nu mi-ai dat absolut nimic. Ti-am dat, ă, favorizat? N-aveam cum pentru că nu m-am ocupat de licitație”. 

Fostul director a insistat că anchetatorii nu au probe, susținând că erau amândoi arestați dacă existau dovezi. La finalul discuției, când Batori i-a spus că Agafiței ar putea vorbi despre șpagă de 5.000 euro primită după câștigarea licitației pentru concesionarea celor două cimitire, Răvășilă l-a luat în brațe și i-a șoptit speriat ”nu recunoaște nicicare. Bine? Ai grijă”. 

La jumătate de oră după această întâlnire, Răvășilă l-a sunat pe Batori să se întâlnească din nou, dar acesta nu a mai putut așa că s-au revăzut a două zi, înainte de a merge patronul la DNA. A doua zi, s-au revăzut tot la marginea Pădurii Verzi, discuțiile fiind purtate în mașina lui Răvășilă. Acesta vorbea șoptit, a dat muzica de la radio tare și încerca să comunice mai mult prin semne. Când Batori i-a făcut semn că nu înțelege, fără a mai spune ceva, Răvășilă a luat o hârtie și a început să scrie. I-a cerut, din nou, să nu recunoască nimic pentru că nu sunt dovezi.

Citiți aici cum s-a sfârșit întâlnirea dintre Batori și Răvășilă.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Pericol de explozie! Scurgeri de gaz la Lugoj, după ce o țeavă a fost lovită de un utilaj

Publicat

în

Muncitorii care lucrau la o clădire de pe strada Făgetului au lovit cu un utilaj o țeavă de gaz. În urma incidentului, în zonă s-au înregistrat scurgeri de gaz. Autoritățile au izolat perimetrul și au întrerupt gazul, pentru a nu se produce o explozie. În momentul de față, se intervine pentru repararea țevii lovite și nu mai există niciun pericol.

Reluarea furnizării gazului se va face după ce se vor finaliza toate lucrările de punere în siguranță.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Ce scrie presa din Italia, despre nepotul bulibașei din Lugoj. „Șeful clanului de romi, trădat de fotografiile de pe rețelele de socializare”

Publicat

în

Ziarul Italian IlGazzettino rezervă un spațiu generos lugojeanului Iulian Boț, zis Viscol, prins în Italia de carabinieri. Ziariștii italieni scriu că Boț era „căutat internațional pentru infracțiuni fiscale și era considerat membru al unei organizații care comercializează vehicule provenite din Uniunea Europeană pentru a le revinde fără a plăti taxele corespunzătoare”

Conform ziarului italian Boț nu a luat în calcul carabinierii italieni și, în special, faptul că postarea de fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare ar fi putut duce la prinderea sa.

RETIM

„Militarii Nucleului de Investigare al Comandamentului Provincial, conduși de colonelul Giovanni Garrasi, au reușit să-l găsească și să-l aresteze pe bărbat, împotriva căruia exista un mandat european de arestare în urma unei condamnări a tribunalului din Timișoara. El era căutat pentru infracțiuni fiscale și era considerat membru al unei organizații care comercializează vehicule provenite din Uniunea Europeană pentru a le revinde fără a plăti taxele corespunzătoare nu doar în România, ci și în Germania. În Padova, bărbatul are afaceri și cu un magazin auto din comuna Ponte San Nicolò, unde lucrează câțiva dintre membrii săi de familie și prieteni. Boț Iulian, care trebuie să execute o pedeapsă de 4 ani și 8 luni, a fost transferat într-o celulă a Închisorii din Via Due Palazzi”, arată jurnaliștii de la ILGazzettino.

Italienii scriu și de trecutul lui Boț, care s-a răfuit cu alte familii de romi din Lugoj, pentru mai multe spații imobiliare din centrul orașului.

„În anul 2009, membrii grupului lui Bot Iulian au tras mai multe focuri de armă asupra casei unei familii rivale, iar în anul 2013, Viscol însuși, alături de câțiva complici, a pătruns în locuința unui rival, după care i-a tras două focuri în ambele picioare. Ulterior, anchetele poliției române au dezvăluit că clanul era protejat de un fost oficial din inspectoratul de poliție al județului, care a primit o mită de 100.000 de euro de la Viscol pentru a-l proteja de închisoare în cazul evaziunii fiscale”, arată ziarul italian.

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Minora dată dispărută de două ori în doar 30 de zile a fost găsită, nu departe de Lugoj

Publicat

în

O tânără dintr-un sat din apropiere de Lugoj a pus de două ori degeaba pe jar autoritățile, în doar o lună. Tânăra, dată dispărută de către familie a doua oară în doar 30 de zile, a revenit singură acasă după ce s-a trezit căutată de către polițiștii din tot județul.

RETIM

În data de 20 martie 2023, în jurul orei 20:00, ILIOI CRISTINA-MARIA ar fi plecat voluntar  de la domiciliul său din Chizătău, într-o direcție necunoscută, iar până în prezent nu a mai revenit. Semnalmente: înălțime 1,70 metri, 40 de kg, păr șaten, ochi căprui, față ovală. Îmbrăcăminte: trening albastru, geacă roz, pantofi sport roz și căciulă roșie.

Cel mai probabil, tânăra a plecat din nou de acasă alături de iubitul ei, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu o lună. 

Citiţi mai departe

Actualitate

Viscol de la Lugoj, prins în Italia. Are de executat patru ani și opt luni de pușcărie

Publicat

în

La data de 20 martie 2023, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, urmărit internațional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române. Este vorba despre lugojeanul, Iulian Boț, zis Viscol.

Pe numele acestuia, Curtea de Apel Timișoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, cumpărare de influență și constituire a unui grup infracțional organizat.

RETIM

Nepotul bulibașei din Lugoj, Iulian Boț se ascundea la Padova, Italia, dar nu se ferea să posteze pe Facebook imagini din Italia și filme de la petrecerile cu lăutari unde dădea bani muzicanților. Potrivit IlGazzettino, Boț are afaceri și cu un showroom auto, în municipiul Ponte San Nicolò, unde lucrează familia și prietenii săi.

Carabinierii l-au transferat într-o celulă din închisoarea din via Due Palazzi. Autoritățile italiene urmează să demareze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării.

Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Timiș, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE.

Citiţi mai departe

Cele mai citite