Connect with us

Actualitate

Octavian, patronul firmei de pompe funebre din Lugoj, condamnat la închisoare într-un dosar de corupție al DNA Timișoara

Publicat

în

RETIM

Unul dintre cei mai cunoscuți lugojeni, patronul firmei de pompe funebre și catering Octavian Batori, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar al DNA Timișoara care vizează fapte de corupție în cazul mai multor foști angajați ai primăriei capitalei Banatului, arată pressalert.ro

Dosarul îl vizează în special pe Florin Răvășilă, fostul director al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I Est din cadrul Primăriei Timișoara.

Autoliv angajează!

Potrivit Pressalert.ro, patronul SC Casei Funerare Octavian și Adi SRL din Lugoj, Octavian Batori, a fost arma secretă a celor de la DNA Timișoara în a dovedi infracțiunile comise de Florin Răvășilă. După ce a fost făcut suspect, Batori și-a recunoscut faptele și a dat detalii importante, predând inclusiv un telefon mobil în care erau discuțiile purtate cu Răvășilă și ceilalți suspecți din dosarul de corupție. De asemenea, Batori a fost autorizat ca și colaborator cu identitate reală de către procurorul DNA.

În 8 iunie 2021, Batori l-a sunat pe Whatsapp pe Răvășilă și i-a spus că a primit o hârtie legată de cimitire, iar fostul director i-a cerut să i-o trimită. Când a primit de la patron citația special pregătită de către cei de la DNA, Răvășilă i-a cerut patronului firmei de pompe funebre să se vadă unde s-au întâlnit ultima oară – în zona UMT, la marginea Pădurii Verzi. 

În timpul discuțiilor, fostul director i-a cerut să se ducă la audieri doar cu avocat și i-a tot repetat că nu s-a întâmplat nimic, că nu s-a dat nicio șpagă, susținând ”nu s-a întâmplat nimic, îi doar o acuzație. Cineva acuză (…) Ce tu ai dat vreun ban ca să câștigi licitația? N-ai dat niciun ban (…) Mi-ai dat vreun ban? Nu mi-ai dat absolut nimic. Ti-am dat, ă, favorizat? N-aveam cum pentru că nu m-am ocupat de licitație”. 

Fostul director a insistat că anchetatorii nu au probe, susținând că erau amândoi arestați dacă existau dovezi. La finalul discuției, când Batori i-a spus că Agafiței ar putea vorbi despre șpagă de 5.000 euro primită după câștigarea licitației pentru concesionarea celor două cimitire, Răvășilă l-a luat în brațe și i-a șoptit speriat ”nu recunoaște nicicare. Bine? Ai grijă”. 

La jumătate de oră după această întâlnire, Răvășilă l-a sunat pe Batori să se întâlnească din nou, dar acesta nu a mai putut așa că s-au revăzut a două zi, înainte de a merge patronul la DNA. A doua zi, s-au revăzut tot la marginea Pădurii Verzi, discuțiile fiind purtate în mașina lui Răvășilă. Acesta vorbea șoptit, a dat muzica de la radio tare și încerca să comunice mai mult prin semne. Când Batori i-a făcut semn că nu înțelege, fără a mai spune ceva, Răvășilă a luat o hârtie și a început să scrie. I-a cerut, din nou, să nu recunoască nimic pentru că nu sunt dovezi.

Citiți aici cum s-a sfârșit întâlnirea dintre Batori și Răvășilă.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

O fetiță de cinci ani a ajuns la spitalul din Lugoj, după un accident la locul de joacă

Publicat

în

FOTO cu caracter ilustrativ/Pixabay

O fetiță de 5 ani a ajuns la spitalul municipal din Lugoj, după ce a căzut de pe platforma de lansare a unui tobogan, în timp ce se juca în comuna Racovița. Incidentul s-a petrecut, sâmbătă, 22 iunie, în jurul orei 21:00, anunță IPJ Timiș.

RETIM

Fetița, însoțită de părinții ei, s-a prezentat la spitalul din Lugoj în jurul orei 22:25, unde a primit îngrijiri medicale.

La scurt timp după incident, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj au fost sesizați și s-au deplasat la fața locului. A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar autoritățile efectuează cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Actualitate

Trei zile de foc în Banat. Care sunt regiunile care vor trece printr-un cod roșu de caniculă

Publicat

în

În județul Timiș, valul de căldură atinge un punct critic, aducând temperaturi extrem de ridicate și disconfort termic accentuat. În data de 21 iunie, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de caniculă pentru Banat, sudul Crișanei, al Olteniei și al Transilvaniei, precum și pentru sud-vestul Munteniei. În aceste zone, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Nopțile vor fi tropicale, cu minime în jur de 20 de grade Celsius.

RETIM

În data de 22 iunie, valul de căldură va persista și se va intensifica, acoperind și mai multe regiuni din țară. Județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș se vor afla sub cod roșu, cu temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius și disconfort termic deosebit de accentuat. Totodată, se menține codul portocaliu pentru Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, cu temperaturi maxime între 34 și 37 de grade.

Pe 23 iunie, valul de căldură se va diminua în intensitate în Banat, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei, dar se va extinde în Dobrogea continentală. Temperaturile maxime vor fi în general între 31 și 33 de grade Celsius, iar disconfortul termic va rămâne ridicat. Local, în regiunile vestice, nordice, nord-estice și centrale, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, sudul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, precum și în municipiul București, codul roșu va continua, cu temperaturi maxime de 38-39 de grade și nopți tropicale.

Autoliv angajează!

Pe măsură ce valul de căldură continuă să afecteze România, este esențial să se ia măsuri de protecție împotriva temperaturilor extreme și a disconfortului termic accentuat.

Citiţi mai departe

Actualitate

Valul de căldură se extinde și se intensifică în Banat. Codul portocaliu s-a prelungit

Publicat

în

Vestul României se confruntă cu un val de căldură intensă, conform avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie. În intervalul 20-21 iunie, Banatul, Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei vor resimți cel mai puternic efectele caniculei, temperaturile ajungând până la 39 de grade Celsius.

RETIM

În Maramureș, Crișana și cea mai mare parte a Transilvaniei, temperaturile vor oscila între 32 și 35 de grade, cu un disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, creând condiții greu de suportat pentru populație.

Pe 21 iunie, valul de căldură se va menține și în Oltenia și Muntenia, unde maximele vor atinge 34 de grade. În Banat, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, temperaturile vor varia între 33 și 37 de grade, iar nopțile vor fi tropicale, cu minime de aproximativ 20 de grade.

Autoliv angajează!

Autoritățile recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru a se proteja de căldură extremă, să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător. În zilele următoare, valul de căldură se va intensifica și extinde, accentuând disconfortul termic în întreaga regiune.

Citiţi mai departe

Actualitate

Dobra anunță licitația pentru studiul de fezabilitate pentru sensul giratoriu de pe centura Lugojului

Publicat

în

Sensul giratoriu de pe Centura Lugojului, zonă cunoscută drept ”intersecția morții” din cauza numărului mare de accidente, va fi construit în cel mai scurt timp, conform declarațiilor lui Călin Dobra.

RETIM

„Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate, proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire și a proiectului tehnic de execuție. În ultimii 4 ani, Primăria Lugoj nu a fost în stare să dea drumul acestui proiect atât de necesar în comunitate. E aceeași indolență cu care eram obișnuiți, dar, de care, în sfârșit orașul a scăpat”, a declarat Dobra.

Acum, investiția aflată în administrarea CNAIR are undă verde, iar lucrările urmează să înceapă în cel mai scurt timp, oferind o soluție mult așteptată pentru siguranța traficului în această zonă periculoasă.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Cele mai citite