Asociația ”Ridică-te și umblă” pentru persoane cu dizabilități, cu sprijinul substanțial a Direcției Sociale Lugoj, va da startul celei de-a 26 a filială în orașul Lugoj, pe data de 12 mai 2019, orele 14, la Căminul de bătrâni ”Sfântul Nicolae”, str. Anișoara Odeanu nr. 20 bis, în spațiul pus la dispoziție de ”Direcția de Asistență Socială” a Primăriei Lugoj.
„Sub genericul :”Ziua europeană pentru o viață independentă pentru persoanele cu dizabilități”, ca o continuare a zilei de 5 mai, zi marcantă în lumea socială din spatial european, vom împleti acest deziderat cu necesitatea unei comunități de oameni, care prin relațiile cultivate, prin scopurile proiectate și prin implicarea viguroasă în societate să cristalizăm o familie de impact, în ciuda dizabilităților celor care vor alcătui o forță creativă a țării. Prin întâlnirile regulate, prin programe culturale, prin proiecte sociale, excursii, tabere, seminarii de dezvoltare personală și instruire, cât și prin alte inițiative pe care și le propune filiala Lugoj,a asociației ” Ridică-te și umblă”, vom da expresie unei entități sociale capabile să participe la binele oamenilor și să aducă un aport substanțial în modul de a ști să depășim crizele vieții și de a integra social și profesional, cu demnitate, orice persoană cu limitări fizice”, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanții asociației.
De când funcționează asociația în România
Asociația ”Ridică-te și umblă” a fost înființată în anul 2010, 18 aprilie și are 25 de filiale în întreaga țară, cu peste 3500 de beneficiari și cu peste 4000 de voluntari.
Printre proiectele notabile pe care asociația le-a dezvoltat amintim taberele anuale de 7 zile care reunesc aproape 200 de participanți, concerte umanitare, excursii în țară și străinătate, furnizarea de cărucioare și alte materiale specifice dizabilităților, integrarea persoanei cu dizabilități în spatiul muncii, consiliere în spitale oferită de persoane cu dizabilități, proiecte de conștientizare a elevilor din școli, sub titlul ” Diferiți, dar egali” susținute de persoane cu dizabilități, activități sportive, susținerea fundațiilor și a altor asociații pentru persoane cu dizabilități.
„Prin sublinierea valorii personale a persoanei cu dizabilități dorim să oferim în societate o percepție corectă a persoanei cu limitări fizice și să oferim un suport de afirmare a ei prin activități, proiecte și relații vitale”, transmit reprezentanții asociației.
Dacă există persoane cu dizabilități interesate, care nu au cu ce să se deplaseze până la locul de întâlnire, sunați la tel.0744692204 pentru a putea fi ajutați să ajungeți la întâlniri.