Connect with us
Winter in My Town

Social

O familie cu șase copii are nevoie de ajutor

Publicat

în

Familia Popescu locuiește în comuna Victor Vlad Delamarina (jud. Timis) și are 6 copii. Pentru că nu au casa lor, de câțiva ani locuiesc în clădirea fostei farmacii din localitate. Primăria vrea însă să demoleze clădirea și le-a cerut să plece, oferindu-le un loc de casă în satul Herendesti, la 3 km de Lugoj. Tatăl copiilor lucrează ca și paznic la o firmă din comună, iar mama este femeie de serviciu. Trei dintre copiii familiei sunt premianți, doar cu note de 9 si 10.
 
Ca să poată să-și construiască o casă au luat un mic credit bancar, cu care inițial au ridicat două camere pe terenul primit de la primărie. Mai mulți constructori i-au ajutat la ridicarea locuinței la un pret mic și au acceptat sa primeasca banii în rate. Au mai primit sprijin să cumpere materiale de construcție pentru a mai face patru camere în plus, necesare având în vedere că au 6 copii.
 
Cei din familia Popescu sunt sprijiniți de către Asociația Speranța pentru România, care strânge bani și caută pentru ei persoane și firme care să-i ajute. “În urma apelului nostru, am găsit un sponsor din Timișoara, care le-a donat geamurile si ușile. O altă persoană, care vinde lemn pentru acoperiș, le oferă lemnul necesar și acceptă să fie plătit în rate. Cea mai mare nevoie acum este țigla pentru acoperiș care se ridică la un cost de aproximativ 1.500 de euro. Dacă vor reuși să acopere locuința, lucrurile vor merge mai ușor, iar ceea ce au făcut până acum nu se va degrada de la vânt, ploi, zăpadă și îngheț. Cei care doriți, puteți ajuta în mod direct și personal familia Popescu, cumpărand țigla necesară sau o cantitate mai mică și donând-o personal la fața locului familiei Popescu. De asemenea, puteți dona fonduri pentru cumpărarea țiglei necesare. Când vom strânge toată suma necesară, ne vom deplasa la familia Popescu, vom cumpăra țigla si vom filma întreaga acțiune, cât și un mesaj video de mulțumire din partea acestei familii”, arată Samuel Negoiescu, de la Asociația Speranța pentru România.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

De curând, cei din familia Popescu si-au pierdut vaca, aceasta fiind foarte bătrână. Acest eveniment neplăcut însemnat pierderea unei surse de hrană pentru copii și a unei surse de venit.

Cei care doresc să-i sprijine pe cei din familia Popescu o pot face direct, contactându-i la numărul de telefon 0724.613.792 sau prin asociația umanitară pe site-ul www.sperantapentruromania.ro
 

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Social

La Lugoj “răsare” un nou supermarket, la nici 300 de metri de alte două

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul nu ducea și nici nu va duce lipsă de supermarketuri vreodată. Un nou magazin de mari dimensiuni se construiește în oraș în această perioadă. Este vorba despre al treilea supermarket al celor de la Carrefour, lanțul franțuzesc de magazine de produse alimentare și nu numai.

Noul magazin va fi ridicat în locul fostei Gold Cafe, în locul clădirii parțial demolată și care a fost abandonată pentru aproape doi ani. Recent, lucrările au fost reluate, iar antreprenorul va ridica la locație o clădire cu parter și etaj. Dacă în timpul fostei administrații, lucrarea s-a blocat din cauza unor probleme legate de patrimoniu, noua administrație a precizat că dezvoltatorii au toate autorizațiile necesare pentru a construi.

La parter, va fi amenajat un supermarket Carrefour. La etaj, se vor amenaja spații pentru birouri și alte afaceri. La nici 200 de metri de viitorul magazin există alte două supermarketuri.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Vaccinare la sat în două localități învecinate cu Lugojul în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Două sate de lângă Lugoj vor primi vizita voluntarilor caravanei de vaccinare mobilă în acest weekend. În ziua de duminică, voluntarii care merg din sat în sat pentru a-i imuniza împotriva coronavirusului pe doritori se vor opri la Gavojdia și respectiv Bârna, o comună și respectiv sat nu departe de Lugoj.

La Gavojdia, imunizarea va avea loc la sediul primăriei, între orele 9 și 12 dimineața.

La Bârna, voluntarii vor administra vaccinul la căminul cultural, între orele 13 și 15.

RETIM

Medicii din echipele mobile sunt de la Spitalul Militar din Timișoara, aceștia începând să meargă prin satele din Timiș încă din luna aprilie a acestui an. Până în prezent, echipele au ajuns în 40 de sate din județ care sunt departe de centrele de vaccinare fixe.

Citiţi mai departe

Social

Când vine prima ninsoare a sezonului 2021-2022 la Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit acestora, temperaturile vor scădea în mod constant începând cu această săptămână și până la finalul celei următoare.

De la 10-12 grade ziua, vom ajunge treptat până la valori de 4-5 grade la prânz. În weekend-ul viitor, meteorologii prognozează că la Lugoj ar putea cădea și primii fulgi de zăpadă. Prognoza este pentru lapoviță și ninsoare, iar maximele zilelor de weekend se vor situa între 0 și 4 grade Celsius.

Ninsorile ar urma să cadă și în următoarea săptămână de după weekend-ul 27-28 noiembrie, sub formă de averse însoțite de ploi.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Câți lugojeni s-au vaccinat până în prezent împotriva coronavirusului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Platforma RO Vaccinare a făcut publice datele referitoare la procentul persoanelor vaccinate complet din toate localitățile din România. Potrivit datelor statistice, la Lugoj s-au vaccinat una din trei persoane până la această dată. Orașul de pe Timiș stă cel mai bine la acest capitol, în partea de est a județului.

În mediul rural, vaccinarea merge mai greoi. Există sate unde procentul de-abia a trecut de 10%, adică unde doar o persoană din 10 locuitori ai comunelor s-au imunizat împotriva coronavirusului. Există însă și sate unde rata de vaccinare se apropie de cea de la oraș, cum ar fi Gavojdia sau Belinț.

Acestea sunt ratele de vaccinare la Lugoj și în comunele din jur:

RETIM

Lugoj: 34,14%

Buziaș: 31,17%

Făget: 22,44%

Recaș: 27,27%

Balinț: 22,53%

Bara: 17,04%

Belinț: 29,84%

Bethausen: 17,13%

Boldur: 32,86%

Coșteiu: 25,16%

Darova: 13,64%

Fârdea: 21,98%

Gavojdia: 30,55%

Mănăștiur: 19,08%

Margina: 19,37%

Puteți consulta întreg tabelul cu orașele și localitățile din Timiș și ratele lor de vaccinare aici.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite