Connect with us

Actualitate

Noul prim-procuror al Parchetului din Lugoj: “Vreau să nu le fie frică lugojenilor să meargă pe stradă”

Publicat

în


Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj are de la 1 octombrie un nou prim-procuror. După ce postul lăsat vacant de Dan-Cristian Tătar, care momentan este prim-procuror la Făget, a fost ocupat de Lavinia Rus, care la rândul ei s-a mutat la Timișoara, a venit rândul lui Dorel Ursulescu să preia cârma parchetului lugojean pentru următoarele 6 luni.

Ursulescu speră să aibă parte de un mandat productiv la cârma procuraturii lugojene. Țelul principal al noului prim-procuror este acela de a asigura liniștea lugojenilor.

“Ne propunem să avem o activitate bună la parchet, să asigurăm un sentiment de liniște și siguranță al cetățenilor mai ales având în vedere ce se întâmplă în țară și în lume în general, să nu le fie oamenilor teamă să meargă pe stradă sau să își lase copiii să meargă la școală. Vrem să ne facem treabă cât mai bine alături de celelalte instutiții din oraș”, a declarat pentru Lugojeanul.ro prim-procurorul Dorel Ursulescu.

Funcția de prim-procuror la parchetul lugojean nu este una deloc ușoară, mai ales dacă ne luăm după numărul de dosare la care lucrează cei patru procurori ai instituției.

“Avem un total de 5000 de dosare la care lucrăm. Este într-adevăr mult, însă aceasta este situația, fiind similară la nivel național. Avem totodată câte 800 de dosare de om cu care mergem în instanță anual. Este un volum de muncă imens, însă suntem determinați să ne facem treaba cât mai bine posibil și să ne asigurăm că cetățenii orașului sunt feriți de cei care încearcă să încalce legea în orice fel”, a mai declarat Dorel Ursulescu.

În vârstă de 47 de ani, Dorel Ursulescu este absolvent de Brediceanu și al Facultății de Drept a Universității București. Are un master în științe penale și criminalistică. Ani la rândul, pe lângă funcția de procuror la Lugoj, Ursulescu a fost și cel care a ținut legătura cu presa, comunicând evenimentele de interes public pentru cetățeni prin mass-media.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Magazine goale după pandemie. Spații comerciale de lângă piața din Lugoj, scoase la vânzare

Publicat

în

Criza economică provocată de pandemia de coronavirus a lăsat patronii de magazine mici fără clienți pentru mai bine de două luni. Situația este la fel în toată țara. La Lugoj, primele efecte ale acestei crize sunt resimțite de micii comercianți, care au rămas fără bani și clienți. Unii proprietari sunt acum nevoiți să scoată la vânzare imobile întregi cu spații de închiriat, pentru că nu mai au ce să facă deocamdată cu ele. Alții pur și simplu vor să își sporească veniturile după o perioadă dificilă.

Un prim imobil scos la vânzare este situat pe strada Morilor, în imediata vecinătate a pieței. Este compus din două corpuri de clădire cu 3 spații comerciale și posibilitate de amenajare a înca 5 spații comerciale. Imobilul are 48 de metri front stradal, 450 metri pătrați utili, 5 camere locuibile, baie, bucătărie, două holuri acces, cameră tehnică, garaj, două cămări alimente, anexe, beci foarte mare, 3 spații comerciale închiriate și curte. Prețul cerut de proprietar este de 270.000 de euro.

Al doilea imobil scos la vânzare este situat pe A.C. Popovici, stradă paralelă cu clădirea principală a pieței agroalimentare. Proaspăt renovat, imobilul este compus din 5 spații comerciale plus un loc pentru depozitare în spate. În total, suprafața este de 320 de metri pătrați, iar prețul cerut este de 195.000 de euro.

Citiţi mai departe

Actualitate

Un an de la crima și sinuciderea lugojeanului care a împușcat mortal un polițist

Publicat

în

Acum exact un an, în timp ce Papa Francisc decola cu avionul de la Sibiu spre Roma, după un periplu de o săptămână prin România, județul Timiș primea o veste tulburătoare în după-amiaza zilei de duminică, 2 iunie: un polițist fusese împușcat mortal, aflându-se în timpul serviciului. Numele atacatorului avea să facă în câteva minute înconjurul țării: Marcel Ionel Lepa, un lugojean de 47 de ani care avusese în trecut mai multe probleme cu legea.

Știrea care a șocat România

Primele știri titrau despre eveniment vorbind despre lugojeanul care, după ce a ucis polițistul, a fugit de la fața locului și s-a făcut de nevăzut. “Un lugojean a împușcat mortal, duminică după-masa, un polițiști din Timiș. Bărbatul este acum dat în urmărire națională. Din primele informații, bărbatul a împușcat agentul în localitatea timișeană Izvin. Suspectul cu domiciliul în Lugoj, Lepa Marcel Ionel, era căutat pentru executarea unei pedepse cu închisoarea pentru tâlhărie. 

Atacatorul are 1,85 metri înălțime, frunte lată, nasul drept, ochi căprui, gura mică, bărbie ascuțită, ten deschis, păr șaten, sprâncene arcuite și o corpolență atletică. Cei care îl văd sunt rugați să sune la numărul de urgență 112 și să păstreze distanța, suspectul fiind înarmat și foarte periculos. Numele agentului de poliție ucis la datorie este Cristian Amariei.”

Capturarea lui Lepa, o desfășurare de forțe

Sute de polițiști din tot județul l-au căutat pe Lepa timp de 48 de ore. În urma activităților informativ operative desfășurate de polițiști, bărbatul care l-a ucis pe polițistul din județul Timis a fost depistat, după două zile de căutări, pe raza localității Remetea Mare, din județul Timiș. Acesta prezintă plăgi prin împușcare, care datează cel mai probabil de duminică, motiv pentru care s-a solicitat intervenția ambulanței.

La momentul localizării și prinderii acestuia, polițiștii nu au făcut uz de armamentul din dotare. În cursul zilei de 2 iunie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au obținut informații punctuale cu privire la faptul că un urmărit internațional se află într-un imobil din localitatea Izvin, județul Timiș.

Anchetă internă după crima lui Lepa

Şeful Poliţiei Române la acea vreme, Ioan Buda, declara la o zi de la crimă că a fost deschisă o anchetă privind modul în care au acţionat poliţişti din Timiş pentru prinderea lui Ionel Marcel Lepa, bărbatul care a împuşcat mortal un poliţist, la Recaş. Buda preciza că intervenţia a fost deficitară şi defectuoasă. Poliţistul ucis era trimis în misiune fără o vestă antiglonţ şi înarmat cu un pistol Carpaţi din anii 70.

„Trebuie să mergem pe două chestiuni care sunt principale. Prima parte a acţiunii care ţine de modul în care au acţionat colegii noştri şi până în momentul în care a fost împuşcat colegul nostru şi cea de-a doua parte de la împuşcătura colegului nostru şi până la reţinerea acestui criminal. Dacă în prima parte am spus că acţiunea poliţiştilor de la Inspectoratul de Poliţie Timiş a fost deficitară şi defectuoasă, înseamnă că ştiu de ce am spus chestiunea asta. Şi am dispus acolo o anchetă, ancheta este în curs, vă voi da toate detaliile la finalizarea anchetei”, a declarat Ioan Buda

Lepa, sinucidere în arest

Pe 10 iunie, la 6 zile de la capturarea sa, Marcel Lepa, ucigașul polițistului Cristian Amariei, a fost găsit spânzurat în celula sa din Penitenciarul de pe strada Popa Șapcă din Timișoara. Acesta era singur în celulă. Infractorul era căutat pentru executarea unei pedepse cu închisoarea pentru tâlhărie, iar la întâlnirea cu patrula de poliție, a scos pistolul și a tras spre echipajul care urma să-l imobilizeze.

La o lună de la decesul polițistului și mai apoi sinuciderea lui Lepa, Poliția Română finaliza, prin comisia de anchetă constituită la nivelul IGPR, cercetările în cazul poliţistului din Timiş ucis la începutul lunii iunie 2019 în misiunea de capturare lugojeanului Marcel Lepa. Raportul comisiei de anchetă scotea la iveală nereguli grave, inclusiv falsificarea planului de intervenţie, care nu a existat în realitate, la momentul misiunii.

Citiţi mai departe

Actualitate

Tort și cadouri pentru copiii din Centrul de Plasament Lugoj

Publicat

în

Voluntarii lugojeni din programul național Ajungem Mari au oferit astăzi câteva momente de bucurie copiilor beneficiari ai Centrului de Plasament de pe strada Bocșei. Cu ocazia Zilei Copilului, voluntarii au oferit un tort și mai multe cadouri celor mici, cu care în restul timpului fac teme, jocuri, ateliere creative sau pur și simplu îi vizitează pentru a petrece timp cu aceștia.
”Astăzi am sărbătorit 1 Iunie împreuna cu copiii de la Centrul de Plasament Lugoj. La ora 13, cei mici, însotiți de educatoare, au ieșit în curte, mascați ca de carnaval și au primit de la voluntarii Ajungem Mari un tort pregătit cu bucurie pentru ziua lor, păstrând regulile de distanțare impuse în aceste zile. După cateva minute, ne-am văzut cu ei on-line, așa cum procedam în aceasta perioadă, și le-am cântat <<La mulți ani>>. Din veselia lor, am înțeles ca au fost bine primite și celelalte cadouri oferite de Ajungem Mari, șapte calculatoare, măști și cordeluțe pentru party-ul lor de 1 Iunie, câteva mingi de fotbal, baschet și unele mai mici pentru a le avea la joacă, dar și câteva pahare de limonadă pentru fiecare copil, ele având și cate un mesaj pentru ei scris de voluntari. Mulțumim pentru ajutor tuturor voluntarilor, firmei Toluna din Timișoara, care a donat calculatoarele și Cofetariei Isawilly din Lugoj”, a declarat Adriana, coordonator Ajungem MARI Timis.

Ajungem MARI este un program demarat de Asociația Lindenfeld și susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Prin proiectul ”Dă-ți pasiunea mai departe”, peste 1.600 de voluntari îi vizitează săptămânal pe cei peste 2.200 de copii pentru ședințe interactive de pregătire sau recuperare școlară, ateliere creative, de dezvoltare personală sau de cultură generală.

La Lugoj, în prezent sunt peste 20 de voluntari care interacționeaza cu copiii din Centrul de Plasament de pe strada Bocșei si cu Centru Ioana Antida de pe strada Herendeștiului.

Citiţi mai departe

Cele mai citite