Connect with us

Actualitate

Nouă focare de coronavirus în Timiș. Făget primul oraș în carantină

Publicat

în

Duminică, de la ora 17, orașul Făget și încă trei localități aparținătoare au intrat în carantină.  Până în momentul de față au fost confirmate 47 de cazuri, întreaga zonă fiind considerată focar.

Meniul zilei, Octavian

„Din păcate, din cauza numărului ridicat de cazuri de infectare cu noul coronavirus, atât în oraș, cât și în satele Bichigi, Temeresti și Colonia Mică se instituie carantina pentru 14 zile. În această perioadă vom avea voie sa ne deplasăm, să mergem la muncă și la cumpărături în interiorul localității. De asemenea se va putea ieși din localitate pentru unul din motivele care apar în hotărâre(vezi aici). Primăria și Consiliul local asigură ajutor tuturor persoanelor vulnerabile sau aflate în izolare care au nevoie”, a explicat Marcel Avram, primarul orașului Făget.

Nouă focare în Timiș

DSP Timiș anunță că pe raza judeţului, situatia epidemiologica se caracterizează prin existența a nouă focare declarate, la nivelul cărora s-au instituit toate măsurile impuse de situație și sunt monitorizate în permanență cu maximă atenție, pentru a preveni răspandirea infecției cu virusul SARS-Cov-2.

Dintre acestea, opt focare mai sunt active și se află în strictă supraveghere a specialiștilor din cadrul DSP Timiș, după cum urmează:

RETIM

SPITALUL CFR TIMISOARA- 9 cazuri confirmate Focar în supraveghere

TIMISOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 142 cazuri confirmate din 1364 Focar in supraveghere

SPITALUL CLINIC MUNICIPAL DE URGENTA TIMISOARA-15 cazuri confirmate Focar in supraveghere

TIMISOARA UNITATE SANITARA CU PATURI IN REGIM PRIVAT- 6 cazuri confirmate Focar in supraveghere

SPITALUL DE PSIHIATRIE GATAIA-12 cazuri confirmate Focar in supraveghere

UNITATE ECONOMICA – 3 cazuri confirmate Focar in supraveghere

COMUNITATE sat/ comuna – 11 cazuri confirmate Focar in supraveghere

ZONA FAGET – 47 cazuri confirmate si un numar mare de contacti apropiati.

„Focarul de infecție declarat in cazul unui obiectiv economic a fost închis, dar a rămas în continuare în monitorizarea DSPJ Timis. Dintre măsurile luate în focare, mentionăm: – reinstruirea personalului medical în vederea respectării măsurilor de protecție și profilaxie (purtarea echipamentului la locul de muncă: mască, mănusi, halate si ochelari la manevre generatoare de aerosoli) focar in supraveghere ; -întreruperea activității sectiei pentru efectuarea curățeniei și dezinfecției terminală si continuarea apoi a activității doar pentru consultații de urgență cu personalul negativ și care nu a fost în tura cu personalul depistat pozitiv; repetarea instruirii personalului medical în vederea respectării măsurilor de protecție și profilaxie (purtarea echipamentului la locul de muncă: mască, mănuși, halate și ochelari la manevre generatoare de aerosoli); -informarea contacților apropiați privind măsurile de profilaxie și control; Instruirea personalului din unitate în vederea respectării precauțiunilor universale și a măsurilor elaborate de către MS privind supravegherea infecției cu COVID 19”, arat[ reprezentanții DSP.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Amenzi de până la 20.000 de lei pentru terenurile cu ambrozie. Reprezentanții Primăriei Lugoj încep controalele

Publicat

în

ambrozie-lugojPrimăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în conformitate cu Legea nr. 62/2018, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și răspândirii ei pe terenurile intravilane sau extravilane, iar în cazul prezenței acesteia, pentru eliminarea ei.
În scopul distrugerii și a prevenirii răspândirii ambroziei, se impune desfășurarea periodică a unor lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri trebuie efectuate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an.
Având în vedere HG 707/2018, art. 2 și 3, în perioada următoare, începând cu data de 7 mai 2021, angajați ai Primăriei Municipiului Lugoj, având atribuții în acest domeniu, vor face verificări pentru identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia.
Nerespectarea prevederilor obligațiilor legale privind combaterea ambroziei constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment. Nerespectarea prevederilor din avertisment se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice;

Meniul zilei, Octavian

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojenii se pot vaccina fără programare, doar cu buletin, indiferent de centrul pe care îl aleg

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Începând de astăzi, vineri, 7 mai, lugojenii se pot vaccina, la fel ca toți românii, la orice centru de vaccinare de pe teritoriul țării, fără programare în prealabil, doar cu buletinul. Măsura vine după ce autoritățile au testat cu succes această variantă de mai multe ori, observând o mai mare deschidere spre imunizare din partea populației.

Prioritate vor avea persoanele de peste 60 de ani. Începând cu data de 7 mai, doritorii pot merge doar cu buletinul în orice centru de vaccinare, iar în limita locurilor disponibile, vor fi imunizați. 

Imunizarea vineri începe după orele 14, pentru cei fără programări. Situația numărului de locuri și a serului folosit în fiecare centru de vaccinare în timp real le puteți vedea aici.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Regulament nou pentru terasele din Lugoj. Cum vor arăta locurile de relaxare

Publicat

în

FOTO Arhiva

Lugojul va avea un nou regulament pentru terase. Reprezentanții Primăriei Lugoj lucrează, în acest zile, la un document care va reglementa forma, culorile și tipul de mobilier permis la terasele care vor funcționa în oraș.

Meniul zilei, Octavian

„După o perioadă lungă de izolare, lugojenii în mod cert își doresc locuri plăcute de relaxare. În acest scop, se lucrează la un regulament care va include câteva reguli de bază, mai ales pentru zona centrală a orașului. Ne dorim transformarea unor zone din oraș, asemănătoare cu cele din Timișoara sau poate cu alte zone similare din alte orașe. Condițiile de care vorbeam sunt legate de realizarea unui aspect unitar al teraselor. Altfel spus, cromatica, forma mobilierului, dar și aspectele legate de identitatea vizuală a comercianților vor fi foarte clar stipulate în regulament”, a declarat Anca Micșa Oprea, city-managerul orașului Lugoj.

Proprietarii de terase, dar și ceilalți locuitori ai Lugojului, pot face propuneri concrete și relevante în momentul în care regulamentul va fi pus în dezbatere publică.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Șofer mort de beat, prins la volan la doi pași de Lugoj, în minivacanța de Paște

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Mai mulți șoferi au fost deloc chibzuiți în minivacanța de Paște, pe drumurile din estul județului Timiș. Unul dintre ei s-a dat în spectacol la doi pași de Lugoj. Mai exact, pe 1 mai, în sâmbăta Paștilor, bărbatul de 41 de ani s-a urcat mort de beat la volan și a plecat la plimbare.

Conducătorul auto a fost oprit de către polițiști pe raza localității Bichigi din apropiere de Făget. Polițiștii l-au tras pe dreapta pentru control și, pentru că mirosea a alcool, l-au pus să sufle în etilotest. Rezultatul? 1,20 miligrame de alcool pur per litru în aerul expirat. 

Șoferul nesăbuit s-a ales cu dosar penal.

RETIM

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite