Connect with us


Actualitate

Nouă focare de coronavirus în Timiș. Făget primul oraș în carantină

Publicat

în

Duminică, de la ora 17, orașul Făget și încă trei localități aparținătoare au intrat în carantină.  Până în momentul de față au fost confirmate 47 de cazuri, întreaga zonă fiind considerată focar.

PMP

„Din păcate, din cauza numărului ridicat de cazuri de infectare cu noul coronavirus, atât în oraș, cât și în satele Bichigi, Temeresti și Colonia Mică se instituie carantina pentru 14 zile. În această perioadă vom avea voie sa ne deplasăm, să mergem la muncă și la cumpărături în interiorul localității. De asemenea se va putea ieși din localitate pentru unul din motivele care apar în hotărâre(vezi aici). Primăria și Consiliul local asigură ajutor tuturor persoanelor vulnerabile sau aflate în izolare care au nevoie”, a explicat Marcel Avram, primarul orașului Făget.

USR

Nouă focare în Timiș

DSP Timiș anunță că pe raza judeţului, situatia epidemiologica se caracterizează prin existența a nouă focare declarate, la nivelul cărora s-au instituit toate măsurile impuse de situație și sunt monitorizate în permanență cu maximă atenție, pentru a preveni răspandirea infecției cu virusul SARS-Cov-2.

Dintre acestea, opt focare mai sunt active și se află în strictă supraveghere a specialiștilor din cadrul DSP Timiș, după cum urmează:

SPITALUL CFR TIMISOARA- 9 cazuri confirmate Focar în supraveghere

TIMISOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 142 cazuri confirmate din 1364 Focar in supraveghere

SPITALUL CLINIC MUNICIPAL DE URGENTA TIMISOARA-15 cazuri confirmate Focar in supraveghere

TIMISOARA UNITATE SANITARA CU PATURI IN REGIM PRIVAT- 6 cazuri confirmate Focar in supraveghere

SPITALUL DE PSIHIATRIE GATAIA-12 cazuri confirmate Focar in supraveghere

UNITATE ECONOMICA – 3 cazuri confirmate Focar in supraveghere

COMUNITATE sat/ comuna – 11 cazuri confirmate Focar in supraveghere

ZONA FAGET – 47 cazuri confirmate si un numar mare de contacti apropiati.

„Focarul de infecție declarat in cazul unui obiectiv economic a fost închis, dar a rămas în continuare în monitorizarea DSPJ Timis. Dintre măsurile luate în focare, mentionăm: – reinstruirea personalului medical în vederea respectării măsurilor de protecție și profilaxie (purtarea echipamentului la locul de muncă: mască, mănusi, halate si ochelari la manevre generatoare de aerosoli) focar in supraveghere ; -întreruperea activității sectiei pentru efectuarea curățeniei și dezinfecției terminală si continuarea apoi a activității doar pentru consultații de urgență cu personalul negativ și care nu a fost în tura cu personalul depistat pozitiv; repetarea instruirii personalului medical în vederea respectării măsurilor de protecție și profilaxie (purtarea echipamentului la locul de muncă: mască, mănuși, halate și ochelari la manevre generatoare de aerosoli); -informarea contacților apropiați privind măsurile de profilaxie și control; Instruirea personalului din unitate în vederea respectării precauțiunilor universale și a măsurilor elaborate de către MS privind supravegherea infecției cu COVID 19”, arat[ reprezentanții DSP.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Lugojul va avea două centre de vaccinare anti-coronavirus. Când ar putea începe campania de vaccinare

Publicat

în

PMP

La nivelul județului Timiș vor funcționa 32 de centre de vaccinare anti-coronavirus, au anunțat vineri reprezentanții Prefecturii Timiș. Acestea vor fi repartizate astfel: municipiul Timișoara – 17 centre, municipiul Lugoj -2 centre, Sânnicolau Mare –un centru, Jimbolia –un centru, Giroc – un centru, Recaș – un centru, Buziaș – un centru, Dumbrăvița – un centru, Făget – un centru, Deta – un centru, Săcălaz – un centru, Ghiroda- un centru, Moșnița Nouă – un centru, Ciacova – un centru și Gătaia – un centru.

USR

Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de direcțiile de sănătate publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare.

Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități. Vaccinarea se va face în trei etape astfel:

– în prima etapă vor fi vaccinate persoanele care lucrează în domeniul sănătății și în cel social;

– în a doua etapă va fi vaccinată populația la risc, adică adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul care își desfășoară activitatea în domenii cheie;

– în a treia etapă va fi vaccinată populația generală.

Vaccinarea se va face cu planificare prealabilă. A fost anunțat faptul că, foarte probabil, din luna ianuarie va începe campania de vaccinare.

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojul iese oficial din carantină în această noapte

Publicat

în

PMP

Carantinarea Lugojului se încheie începând cu vineri noaptea, mai exact de la miezul acestei nopți, astfel că orașul de pe Timiș mai are doar câteva ore până ce filtrele de poliție de la intrările din oraș își vor părăsi dispozitivele. Decizia a fost făcută publică vineri seara, în jurul orelor 16:30, de către Prefectura Timiș. Asta după ce la prânz se anunța o ușoară creștere a ratei de infectare, de la 3,11/1000 de locuitori joi la 3,45/1000 vineri.

USR

“Prefectul Liliana Oneț a convocat, în această după-amiază, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost abordată situația epidemiologică din municipiul Lugoj. Conform analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică Timiș a reieșit faptul că rata de infectare/1000 de locuitori a scăzut de la instituirea carantinei. Totodată, a fost primit avizul Institutului Național de Sănătate Publică, conform căruia nu se mai impune prelungirea carantinării pentru municipiul Lugoj, acesta ieșind din carantină în data de 5 decembrie ora 0.00”, a comunicat instituția.

Totodată, sălile de fitness din tot județul vor fi la rândul lor redeschise, începând cu data de 5 decembrie, adică de sâmbătă.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ambasadorul Americii s-a întâlnit cu primarul Claudiu Buciu și cu un om de afaceri din Lugoj

Publicat

în

Ambasadorul Adrian Zukerman a fost astăzi, într-o vizită oficială la Lugoj. În jurul orei 13.00, a fost primit de către primarul Claudiu Buciu, în sala de protocol a Primăriei Lugoj.

PMP

”Statele Unite ale Americii sunt un investitor important pentru Lugoj, prin societatea Honeywell, unde se derulează în prezent o investiție foarte importantă, de peste 20 milioane de euro, pentru extinderea capacităților de producție. Ne bucură că este un partener vechi al Lugojului acestă societate, este de peste 20 de ani în orașul nostru și s-a extins în permanență. Dincolo de faptul că a creat numeroase locuri de muncă, este o firmă care i-a învățat pe lugojeni și să lucreze într-un mediu profesionist. Sperăm să continue investițiile dânșilor și, mai mult, sperăm să vină noi investitori americani în zonă, pentru că noi avem disponibilitate și de teren, pe care o putem oferi în condiții foarte avantajoase”, a spus primarul Lugojului.

USR

După discuțiile cu edilul orașului, ambasadorul american a avut o întâlnire privată cu omul de afaceri Gabriel Olariu.

” Ne-am cunoscut la Palatul Cotroceni, cu ocazia decernării premiului, de către președintele României, Institutului Elie Wisel.  Domnul ambasador a fost încântat că de opt ani încoace am organizat, la Surduc, conferințele pe tema Holocaustului. Fiind în vizită oficială, în această parte a țării,  a dorit să ne întâlnim într-o scurtă vizită privată. Așa că am am avut această onoare să îl avem invitat pe domnul ambasador Adrian Zukerman și pe domnul primar Claudiu Buciu. Printre altele, am discutat despre posibilitatea de a deschide o filială a Camerei de Comerț Americane în Timiș și am oferit oportunitatea ca aceasta să fie deschisă aici la Lugoj”, a declarat Olariu.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite