Connect with us

Actualitate

Nouă focare de coronavirus în Timiș. Făget primul oraș în carantină

Publicat

în

Duminică, de la ora 17, orașul Făget și încă trei localități aparținătoare au intrat în carantină.  Până în momentul de față au fost confirmate 47 de cazuri, întreaga zonă fiind considerată focar.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Din păcate, din cauza numărului ridicat de cazuri de infectare cu noul coronavirus, atât în oraș, cât și în satele Bichigi, Temeresti și Colonia Mică se instituie carantina pentru 14 zile. În această perioadă vom avea voie sa ne deplasăm, să mergem la muncă și la cumpărături în interiorul localității. De asemenea se va putea ieși din localitate pentru unul din motivele care apar în hotărâre(vezi aici). Primăria și Consiliul local asigură ajutor tuturor persoanelor vulnerabile sau aflate în izolare care au nevoie”, a explicat Marcel Avram, primarul orașului Făget.

Nouă focare în Timiș

DSP Timiș anunță că pe raza judeţului, situatia epidemiologica se caracterizează prin existența a nouă focare declarate, la nivelul cărora s-au instituit toate măsurile impuse de situație și sunt monitorizate în permanență cu maximă atenție, pentru a preveni răspandirea infecției cu virusul SARS-Cov-2.

Dintre acestea, opt focare mai sunt active și se află în strictă supraveghere a specialiștilor din cadrul DSP Timiș, după cum urmează:

RETIM

SPITALUL CFR TIMISOARA- 9 cazuri confirmate Focar în supraveghere

TIMISOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 142 cazuri confirmate din 1364 Focar in supraveghere

SPITALUL CLINIC MUNICIPAL DE URGENTA TIMISOARA-15 cazuri confirmate Focar in supraveghere

TIMISOARA UNITATE SANITARA CU PATURI IN REGIM PRIVAT- 6 cazuri confirmate Focar in supraveghere

SPITALUL DE PSIHIATRIE GATAIA-12 cazuri confirmate Focar in supraveghere

UNITATE ECONOMICA – 3 cazuri confirmate Focar in supraveghere

COMUNITATE sat/ comuna – 11 cazuri confirmate Focar in supraveghere

ZONA FAGET – 47 cazuri confirmate si un numar mare de contacti apropiati.

„Focarul de infecție declarat in cazul unui obiectiv economic a fost închis, dar a rămas în continuare în monitorizarea DSPJ Timis. Dintre măsurile luate în focare, mentionăm: – reinstruirea personalului medical în vederea respectării măsurilor de protecție și profilaxie (purtarea echipamentului la locul de muncă: mască, mănusi, halate si ochelari la manevre generatoare de aerosoli) focar in supraveghere ; -întreruperea activității sectiei pentru efectuarea curățeniei și dezinfecției terminală si continuarea apoi a activității doar pentru consultații de urgență cu personalul negativ și care nu a fost în tura cu personalul depistat pozitiv; repetarea instruirii personalului medical în vederea respectării măsurilor de protecție și profilaxie (purtarea echipamentului la locul de muncă: mască, mănuși, halate și ochelari la manevre generatoare de aerosoli); -informarea contacților apropiați privind măsurile de profilaxie și control; Instruirea personalului din unitate în vederea respectării precauțiunilor universale și a măsurilor elaborate de către MS privind supravegherea infecției cu COVID 19”, arat[ reprezentanții DSP.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Alimentarea cu apă este oprită în unul dintre cartierele Lugojului

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în cursul zilei de 22 septembrie 2021 S.C. Meridian 22 S.A. desfășoară lucrări de intervenție la rețeaua de alimentare cu apă în cartierul Mondial Bocșei. Pe perioada lucrării este sistată alimentarea cu apă în cartierul Mondial Bocșei și zona adiacentă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipa de intervenție va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ziua cu cele mai multe cazuri noi de infectare la Lugoj din valul patru

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Valul patru al pandemiei de coronavirus a ajuns și la Lugoj, Marți la prânz, autoritățile au raportat cele mai multe cazuri într-o singură zi la nivel de oraș, dar și la nivel județean. Astfel, la Lugoj au fost descoperite luni, 20 septembrie, 25 de cazuri de infectare.

La nivel județean, au fost descoperite 481 de cazuri noi, dintre care 271 la Timișoara. În satele din jurul orașului, cum sunt Coșteiu, Boldur, Belinț, Bara, Dumbrava, Fârdea, Margina, Racovița, Tomești și Victor Vlad Delamarina, au fost descoperite 20 de cazuri noi de infectare.

Numărul mare de infectări noi vine și de la numărul de teste efectuate, la fel mai mare ca în vară, astfel că au fost efectuate peste 3300 de teste în 24 de ore în Timiș. O persoană a murit fiind depistată cu SARS-CoV 2, în județ, în ultima zi.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite