Connect with us


Actualitate

Nouă focare de coronavirus în Timiș. Făget primul oraș în carantină

Publicat

în

Duminică, de la ora 17, orașul Făget și încă trei localități aparținătoare au intrat în carantină.  Până în momentul de față au fost confirmate 47 de cazuri, întreaga zonă fiind considerată focar.

„Din păcate, din cauza numărului ridicat de cazuri de infectare cu noul coronavirus, atât în oraș, cât și în satele Bichigi, Temeresti și Colonia Mică se instituie carantina pentru 14 zile. În această perioadă vom avea voie sa ne deplasăm, să mergem la muncă și la cumpărături în interiorul localității. De asemenea se va putea ieși din localitate pentru unul din motivele care apar în hotărâre(vezi aici). Primăria și Consiliul local asigură ajutor tuturor persoanelor vulnerabile sau aflate în izolare care au nevoie”, a explicat Marcel Avram, primarul orașului Făget.

Nouă focare în Timiș

DSP Timiș anunță că pe raza judeţului, situatia epidemiologica se caracterizează prin existența a nouă focare declarate, la nivelul cărora s-au instituit toate măsurile impuse de situație și sunt monitorizate în permanență cu maximă atenție, pentru a preveni răspandirea infecției cu virusul SARS-Cov-2.

Dintre acestea, opt focare mai sunt active și se află în strictă supraveghere a specialiștilor din cadrul DSP Timiș, după cum urmează:

SPITALUL CFR TIMISOARA- 9 cazuri confirmate Focar în supraveghere

TIMISOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 142 cazuri confirmate din 1364 Focar in supraveghere

SPITALUL CLINIC MUNICIPAL DE URGENTA TIMISOARA-15 cazuri confirmate Focar in supraveghere

TIMISOARA UNITATE SANITARA CU PATURI IN REGIM PRIVAT- 6 cazuri confirmate Focar in supraveghere

SPITALUL DE PSIHIATRIE GATAIA-12 cazuri confirmate Focar in supraveghere

UNITATE ECONOMICA – 3 cazuri confirmate Focar in supraveghere

COMUNITATE sat/ comuna – 11 cazuri confirmate Focar in supraveghere

ZONA FAGET – 47 cazuri confirmate si un numar mare de contacti apropiati.

„Focarul de infecție declarat in cazul unui obiectiv economic a fost închis, dar a rămas în continuare în monitorizarea DSPJ Timis. Dintre măsurile luate în focare, mentionăm: – reinstruirea personalului medical în vederea respectării măsurilor de protecție și profilaxie (purtarea echipamentului la locul de muncă: mască, mănusi, halate si ochelari la manevre generatoare de aerosoli) focar in supraveghere ; -întreruperea activității sectiei pentru efectuarea curățeniei și dezinfecției terminală si continuarea apoi a activității doar pentru consultații de urgență cu personalul negativ și care nu a fost în tura cu personalul depistat pozitiv; repetarea instruirii personalului medical în vederea respectării măsurilor de protecție și profilaxie (purtarea echipamentului la locul de muncă: mască, mănuși, halate și ochelari la manevre generatoare de aerosoli); -informarea contacților apropiați privind măsurile de profilaxie și control; Instruirea personalului din unitate în vederea respectării precauțiunilor universale și a măsurilor elaborate de către MS privind supravegherea infecției cu COVID 19”, arat[ reprezentanții DSP.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un pacient cu coronavirus vrea să se arunce de la etaj, din secția ATI a spitalului din Lugoj

Publicat

în

FOTO arhiva

Un pacient internat la Secția ATI a spitalului din Lugoj amenință că se aruncă de la etaj. În momentul acesta, la fața locului a ajuns polițiștii și pompierii și încearcă să-l convingă pe bărbat să nu se arunce. Aceștia au fost chemați printr-un apel la serviciul de urgență 112.

Conform unor surse din spital, bărbatul împreună cu soția au fost internați săptămâna trecută, după ce s-au infectat cu coronavirus. Starea acestuia s-a înrăutățit și a ajuns la ATI.

„El nu crede în coronavirus și vrea să plece acasă, ceea ce este posibil pentru că legea îi permite, doar că dacă pleacă acasă are mari șanse să moară, pentru că starea lui e destul de gravă. Am înțeles că azi s-a luat la ceartă cu medicii și a făcut scandal. Acum sunt polițiștii și pompierii acolo”, ne-a declarat Erwin Floroni, directorul spitalului lugojean.

UPDATE – ora 11.30 – Bărbatul s-a liniștit și s-a întors în salon. Urmează ca, împreună cu medicii, să decidă dacă rămâne sau nu internat

Citiţi mai departe

Actualitate

Coronavirus la Ambulanța Lugoj. Angajații sunt nemulțumiți că nu sunt testați, după ce un șofer s-a infectat

Publicat

în

FOTO Arhiva

Mai mulți angajați ai Ambulanței Lugoj trag un semnal, după ce unul din colegii lor a fost descoperit infectat cu coronavirus. Aceștia se așteptau ca să fie testați toți, pentru că foarte mulți au intrat în contact cu persoana bolnavă și în plus nu se știe de unde a contactat virusul șoferul de pe ambulanță. Numai că Direcția de Sănătate Publică(DSP) a decis ca doar patru colegi ai șoferului să fie testați.

De aici pornesc nemulțumirile și temerile angajaților de la Ambulanța Lugoj. Aceștia spun că oricare dintre ei poate fi infectat, având în vedere activitățile pe care le desfășoară și consideră că ar fi necesară chiar o testare periodică, mai ales că a apărut deja un caz confirmat de îmbolnăvire printre ei.

„Suntem trimiși noaptea inclusiv să luăm declarații de izolare la cei cu Covid. Asta nu ar trebui să facă medicii de pe ambulanță, e treabă DSP-ului. După ce că e un singur medic pe noapte, îl îmbracă în combinezon și pleacă să scoale oamenii din pat să dea declarații. Doamne ferește de o urgență, nu e nici un doctor pe Lugoj, pentru că sunt plecații după declarații”, ne-a declarat un angajat.

DSP Timiș a comunicat doar că la Ambulanța Lugoj s-a început ancheta epidemiologică, prioritizarea testărilor fiind stabilită în conformitate cu Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată.

Citiţi mai departe

Actualitate

A crescut numărul de cazuri de coronavirus la Făget. Timișul are opt focare active, cel mai mare fiind cu 219 cazuri

Publicat

în

DSP a transmis situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, joi, 6 august:

 Numărul de anchete epidemiologice finalizate, in ultimele 24 de ore : 30

Numărul de anchete epidemiologice în curs de desfășurare, in ultimele 24 de ore: 38.

Menționăm faptul că la aceasta dată, 8 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică.

TIMIȘOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 219 cazuri confirmate – Focar in supraveghere

COMUNITATE sat/ comună – 11 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

CENTRU privat de îngrijiri paliative – 12 cazuri confirmate  – Focar in supraveghere

UNITATE ECONOMICĂ – 5 cazuri confirmate –  Focar in supraveghere

SPITALUL CLINIC MUNICIPAL TIMIȘOARA – 4 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

CENTRU pentru minori – 3 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA TIMIȘOARA – 19 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

ZONA FĂGET – 65 cazuri confirmate, dintre care, două decese.

Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus în această zonă.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite