Connect with us

Actualitate

FOTO Polițiști lugojeni, surprinși stând la terasă fără să respecte normele impuse de pandemia de coronavirus

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un lugojean a surprins mai mulți polițiști din Lugoj care stăteau la o masă la o terasă din Lugoj, chiar a unui coleg de-al lor, fără să respecte normele de distanțare socială. Mai mult, unul dintre polițiști a parcat pe trotuar, într-o parcare pentru taximetre din centrul orașului.

Imaginile au fost publicate pe Facebook marți dimineața. La masa la care stau polițiștii sunt opt persoane, dintre care patru îmbrăcate în uniformă. Agenții care au dreptul legal să împartă amenzi dacă surprind persoane care nu respectă normele impuse de pandemia de coronavirus nu au păstrat distanța între mese de 2 metri sau regula care spune că doar patru persoane pot sta la o masă deodată.

Lugojeanul a cerut un punct de vedere oficial de la IPJ Timiș.

RETIM

“În data de 28.07.2020 în urma apariției unor imagini în spațiul public, în care doi lucrători din cadrul Poliției Municipiului Lugoj – Biroul Rutier, au fost surprinși pe terasa unei societăți comerciale, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Timiș s-a sesizat din oficiu fiind dispusă verificarea sub aspect disciplinar a celor doi lucrători, urmând a se lua măsurile legale ce se impun”, au declarat pentru publicația noastră reprezentanții IPJ Timiș.

Ceilalți doi agenți în uniformă sunt de la Poliția Locală, potrivit IPJ Timiș. În afară de cei doi agenți de la rutieră, toate celelalte persoanele de la masă vor fi sancționate contravențional conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Amenda pentru nerespectarea regulilor încălcate este de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele juridice.

foto: Facebook.com/Ai Parcat ca un Bou – LUGOJ

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Trei făgețeni au fost amendați pentru că nu au stat în izolare la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Trei persoane din Făget, doi bărbați și o femeie, au fost amendați pentru că polițiștii nu i-au găsit acasă, deși aceștia erau carantinați la domiciliu din cauza pandemiei. S-a întâmplat în weekend în orășelul de lângă Lugoj.

Făgețenii erau în izolare, asta după ce au avut contact cu persoane bolnave de Covid-19. Duminică, la vizita polițiștilor la domiciliu, niciuna dintre cele trei persoane nu era acasă. Agenții au scris amenzi a câte 1.000 de lei pentru fiecare.

„Pentru abaterile constatate în weekend au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 88.000 de lei. Dintre acestea, 214 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii, trei sancțiuni în valoare de 3000 de lei au fost aplicate la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare și trei sancțiuni în valoare de 1.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație”, au precizat polițiștii.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Scenariul roșu la Lugoj începând de luni. Nu mai poți intra în restaurante fără certificatul verde

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Municipiul Lugoj a depășit pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori. Din această cauză, de luni se impun noi măsuri restrictive pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Una dintre cele mai importante măsuri vine în rândul celor care frecventează restaurantele, barurile, cinematograful și alte locuri de acest gen din oraș.

Mai exact, accesul la aceste locații nu se va mai permite fără certificatul verde, care va fi scanat de către unul dintre angajații localului. Dacă sunteți vaccinați, ați trecut prin boală sau aveți un test negativ, atunci veți putea lua masa la restaurant. Dacă nu, nu vi se va permite accesul. La fel se va întâmpla și la Bethausen și Coșteiu, localtăți care au trecut de rata de 3 la mia de locuitori.

Rata de infectare duminică era de 3,77 la mie la Lugoj.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Record de îmbolnăviri la Lugoj în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou record a fost stabilit la Lugoj în privința îmbolnăvirilor de coronavirus, în doar 24 de ore. Mai exact, miercuri au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectări, raportate joi la prânz, cel mai mare număr de cazuri de după vară.

La Timișoara, capitala județului, au fost descoperite 287 de cazuri noi, de asemenea un record pentru valul 4. Cifrele continuă să crească și în satele din jur, acolo unde s-au impus deja restricții cum ar fi cel referitor la libera circulație pe timp de noapte, sau la accesul în restaurante, cafenele sau alte localuri doar cu un certificat verde.

La nivel județean, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 464 de cazuri noi de infectare. Nouă persoane și-au pierdut viețile în decursul unei singure zile, iar alte 38 sunt internate la ATI din cele 284 de persoane internate în spitalele din județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite