Connect with us

Actualitate

Metoda „Accidentul” revine la Lugoj. O bătrână, la un pas să fie înșelată să plătească o sumă mare de bani

Publicat

în

Miercuri, o bătrână, din Lugoj, a fost la un pas să fie înșelată de infractori, prin cunoscuta metodă „Accidentul”. Femeia a primit un telefon, în care o tânără, care plângea, i-a spus că este nepoata ei, care e la facultate la Cluj, și că a avut un accident grav și este la spital.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Am tras o sperietură! Eu m-am mai liniștit, dar soacra mea, care are probleme cu inima, nu și-a revenit nici acum. Era la un pas să dea banii, dacă nu ar fi văzut-o cumnatul meu. A văzut-o că era agitată și s-a dus la ea și când a luat telefonul și-a dat seama că nu e vocea fiicei mele și atunci a întrebat-o, pe cea de la telefon, cum o cheamă pe bunica. Dar i-au închis telefonul! Pur și simplu au sunat-o și cu o voce prefăcută, plângând, încât soacra mea a crezut că e chiar nepoata ei. I-a spus că a fost lovită de mașină și e foarte grav, nu poate merge. I-a spus că trebuie să facă o operație urgentă, care nu se poate face la Cluj și că are nevoie de o sumă mare de bani. Soacra mea a întrebat-o de ce nu a vorbit cu mine. I-a spus că a vorbit, dar nu se pot face tranzacții acum. După care i-a dat la telefon unui presupus doctor, un bărbat care a început să spună că are nevoie de bani, să o trimită la București și o declarație în care să scrie ce îi spune el”, a declarat, pentru Lugojeanul.ro, nora bătrânei pe care au sunat-o infractorii, care este de fapt mama fetei care ar fi fost accidentată.

Salvată în ultimul moment

Bătrâna a adunat toți banii, pe care îi avea în casă, și a început să scrie declarația, așa cum i-a spus presupusul medic. Dar i-a sunat din nou telefonul și același personaj i-a pus că se grăbește și să lase declarația, să iasă în stradă, că va veni cineva de la DSP să ia banii.

„I-a spus să nu mai scrie nicio declarație că oricum trebuie făcută la computer.  Să iasă cu banii că o să vină cineva, Vieru, de la DSP Lugoj, care va lua banii și îi va trimite la spital. Și soacra mea s-a dus jos, cu banii. A pregătit 1.000 de euro, 80 de milioane, tot ce o avut în casă! Și-a strâns bani pentru o proteză auditivă. A coborât în stradă și atunci a văzut-o cumnatul meu și a intervenit, altfel ar fi dat banii”, povestește femeia.

RETIM

Poliția nu face nimic

Aceasta susține că a fost la Poliția Municipiului Lugoj, însă polițiștii i-au spus că nu au ce să facă.

„Am fost la Poliția, am vrut totuși să informez, că nu e de glumă. Nu mi-au zis să fac plângere, nimic. M-au întrebat dacă am văzut mașină, ceva, le-am spus că nu. Eu de aia m-am dus, că am crezut că trebuie să fac o declarație, nu am știut, că nu am mai pățit așa ceva. Nu mi-au spus să fac nimic. Doar că nu au ce să facă”, spune femeia.

Familia bătrânei nu își explică cum de au știut infractorii, atât de exact, toate detaliile. De la număr de telefon, adresă, până la faptul că nepoata victimei se află la școală, la Cluj.

 

 

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Scenariul roșu la Lugoj începând de luni. Nu mai poți intra în restaurante fără certificatul verde

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Municipiul Lugoj a depășit pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori. Din această cauză, de luni se impun noi măsuri restrictive pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Una dintre cele mai importante măsuri vine în rândul celor care frecventează restaurantele, barurile, cinematograful și alte locuri de acest gen din oraș.

Mai exact, accesul la aceste locații nu se va mai permite fără certificatul verde, care va fi scanat de către unul dintre angajații localului. Dacă sunteți vaccinați, ați trecut prin boală sau aveți un test negativ, atunci veți putea lua masa la restaurant. Dacă nu, nu vi se va permite accesul. La fel se va întâmpla și la Bethausen și Coșteiu, localtăți care au trecut de rata de 3 la mia de locuitori.

Rata de infectare duminică era de 3,77 la mie la Lugoj.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Record de îmbolnăviri la Lugoj în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou record a fost stabilit la Lugoj în privința îmbolnăvirilor de coronavirus, în doar 24 de ore. Mai exact, miercuri au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectări, raportate joi la prânz, cel mai mare număr de cazuri de după vară.

La Timișoara, capitala județului, au fost descoperite 287 de cazuri noi, de asemenea un record pentru valul 4. Cifrele continuă să crească și în satele din jur, acolo unde s-au impus deja restricții cum ar fi cel referitor la libera circulație pe timp de noapte, sau la accesul în restaurante, cafenele sau alte localuri doar cu un certificat verde.

La nivel județean, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 464 de cazuri noi de infectare. Nouă persoane și-au pierdut viețile în decursul unei singure zile, iar alte 38 sunt internate la ATI din cele 284 de persoane internate în spitalele din județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite