Connect with us

Actualitate

Sute de lugojeni au făcut curat în mai multe zone din oraș, în cadrul celei mai mari acțiuni locale de voluntariat

Publicat

în

Peste 200 de lugojeni au participat sâmbătă, 22 mai, la una dintre cele mai importante acțiuni de voluntariat din istoria orașului. Sute de saci de gunoi au adunat voluntarii, din mai multe zone. Acțiunea a fost organizată de Primăria Municipiului Lugoj, în parteneriat cu ADID Timiș și EcoStuff România. Zonele în care s-a acționat au fost parcurile (Parcul George Enescu, Parcul Copiilor, Parcul Ștrand,Parcul Gării), malurile Timișului (între zona Plopi și podul de cale ferată din Cotu Mic),  zona Plopi, zona Baltă Lată, cartierele Micro I, II, III, IV, V și  zona Stadion – Ștrand – Țesători.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Astăzi  și vremea a ținut cu noi! Lugojenii, mulțumim frumos, am fost realmente impresionată de implicarea voastră! S-au mobilizat un număr impresionant de persoane, de la mic la mare, iar în doar 2 ore am colectat câteva sute de saci de gunoaie, aruncate la întâmplare. Au fost alături de noi: Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis, Retim Ecologic Service SA, DASC Lugoj, EcoStuff Romania, Casa de Cultură și Școala de Arte „Remus Tașcau”, Grupului Folcloric „Lugojana”, Road Patrol MC Romania, Școala și Biserica „Harul”, Biserica Filadelfia, Civilug, Clubul de Karting Lugoj, armata – UM 01220 și mulți alți lugojeni. Mulțumim tuturor pentru prezență, ați fost minunați. Prin acțiune am văzut că e nevoie doar de puțină implicare și puțin timp pentru a face lucruri  cu adevărat importante pentru comunitate.”, a declarat Anca Micșa Oprea, city-managerul municipiului Lugoj.

Reprezentanta Primăriei Lugoj face un apel la păstrarea curățeniei și spune că astfel de acțiuni vor fi organizate periodic.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Scenariul roșu la Lugoj începând de luni. Nu mai poți intra în restaurante fără certificatul verde

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Municipiul Lugoj a depășit pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori. Din această cauză, de luni se impun noi măsuri restrictive pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Una dintre cele mai importante măsuri vine în rândul celor care frecventează restaurantele, barurile, cinematograful și alte locuri de acest gen din oraș.

Mai exact, accesul la aceste locații nu se va mai permite fără certificatul verde, care va fi scanat de către unul dintre angajații localului. Dacă sunteți vaccinați, ați trecut prin boală sau aveți un test negativ, atunci veți putea lua masa la restaurant. Dacă nu, nu vi se va permite accesul. La fel se va întâmpla și la Bethausen și Coșteiu, localtăți care au trecut de rata de 3 la mia de locuitori.

Rata de infectare duminică era de 3,77 la mie la Lugoj.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Record de îmbolnăviri la Lugoj în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou record a fost stabilit la Lugoj în privința îmbolnăvirilor de coronavirus, în doar 24 de ore. Mai exact, miercuri au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectări, raportate joi la prânz, cel mai mare număr de cazuri de după vară.

La Timișoara, capitala județului, au fost descoperite 287 de cazuri noi, de asemenea un record pentru valul 4. Cifrele continuă să crească și în satele din jur, acolo unde s-au impus deja restricții cum ar fi cel referitor la libera circulație pe timp de noapte, sau la accesul în restaurante, cafenele sau alte localuri doar cu un certificat verde.

La nivel județean, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 464 de cazuri noi de infectare. Nouă persoane și-au pierdut viețile în decursul unei singure zile, iar alte 38 sunt internate la ATI din cele 284 de persoane internate în spitalele din județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite