Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Lugojul, orasul cu consiliu local mai mare ca la New York! Cum conduc imensa metropola cei doar 51 de consilieri

Publicat

în

lugoj vs new york

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul, un oraș de 40 de mii de locuitori, este în acest moment condus de un consiliu local format din 19 persoane, alese prin alegeri democratice. În același timp, într-un oraș din Statele Unite ale Americii, poate cel mai cunoscut oraș de pe glob, care are aproape 10 milioane de locuitori, numărul de consilieri locali este de 51. Astfel, dacă facem un calcul simplu, fiecare consilier local din New York are în grijă aproape 200 de mii de oameni.

La Lugoj, numărul de cetățeni acoperiți de un consilier local este de 2105. Tot printr-un calcul simplu putem concluziona că, dacă am avea 10 milioane de locuitori, am avea nevoie de nu mai puțin de 475 de consilieri locali, și totuși cei din orașul New York, care este una dintre cele mai întinse, dezvoltate și importante metropole din lume, se descurcă binișor cu doar 51 de oameni în consiliul local.New York City Council members meet in New York

Ca o comparație mai apropiată de Lugoj, orașul Norfolk din Virginia, unde primarul Francisc Boldea a participat de curând la o vizită în interesul orașului, este condus de un primar și de alți 7 consilieri. La o populație de 250 de mii de locuitori, ajungem din nou la un număr mult prea mare de consilieri pe care orașul nostru îi are față de populația orașului. Mai exact, un consilier din Norfolk are de administrat problemele a 35 de mii de oameni, ceea ce înseamnă că Lugojul ar putea avea doar un consilier din Norfolk care să administreze municipiul nostru, 1,12 consilieri, ca să fim preciși, ca americanii.sedinta ordinara a consiliului local lugoj 23 mai 2013 foto lugojeanul (6)

RETIM

Primarul lugojean a fost surprins de faptul că aceste proporții sunt atât de diferite, însă, deși ne-am ales 19 consilieri și avem doar 40000 de locuitori, tot primarul a fost cel care a afirmat că „americanii sunt cu o sută de ani în fața nemților, iar nemții cu 100 de ani în fața noastră”, la întoarcerea în țară. Ca să ducem comparația până la capăt, capitala Berlinului, care are 3500000 de locuitori, are doar 8 consilieri locali, pe când Bucureștiul, la doar 2000000, se bucură de 52 de consilieri locali, cu un consilier mai mult decât orașul New York…

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite