Connect with us

Administrație

Lugojul începe sezonul cald din nou fără măcar un ștrand. Deși există mai multe bazine niciunul nu se poate deschide

Publicat

în

Ștrandul orașului, reabilitat de fosta administrație, a fost închis în urmă cu doi ani din cauza lucrărilor prost executate și a degradărilor majore survenite, la doar un an după inaugurare.

RETIM

Cea de-a doua locație, SPA-ul acoperit din Lugoj, nu a funcționat nici măcar o zi. În 2016, fosta administrație l-a inaugurat cu sobor de preoți, dar lucrările nu au fost finalizate și SPA-ul nu a putut fi deschis. Noua administrație a Lugojului, a decis după mai multe expertize, că acesta nu va putea funcționa, din cauza mai multor deficiențe cum ar fi faptul că apa nu poate fi încălzită, iar suprafața din interior a fost placată cu o gresie lucioasă, un adevărat pericol pentru cei care ar veni la bazin.

„Ștrandul actual e într-o situație în care nu se prea găsește ieșire. Am discutat și cu Curtea de Conturi, ne-au recomandat facem o expertiză, nu am găsit experți, pentru trebuie expertiză atât a construcțiilor, cât și a instalațiilor sanitare și a celor electrice și o expertiză de rezistența clădirilor. Bazinele, pentru au fost reabilitate prost, au fisuri foarte mari și pierd sute de metri cubi de apă zilnic, ceea ce înseamnă costuri enorme de exploatare. În plus, avem o garanție de 20 de ani, la acea lucrare dată de constructorul care a făcut lucrarea, care ne împiedică să mai facem lucrări. Curtea de Conturi zice: ai făcut o lucrare, e 20 de ani garanție, nu mai ai voie bagi banii în ea, că e ilegal cheltui banii dacă au fost cheltuiți și s-a obținut această garanție. Între timp, firma respectivă s-a desființat, s-a lichidat, și-au ascuns patrimoniu și nu mai ai pe cine să urmărești. La SPA e aceeași situație. Din nefericire, acolo s-a lichidat și firma și a murit și patronul. Deci nu mai ai pe cine să găsești vreodată să recuperezi ceva”, spune fostul primar Claudiu Buciu, în prezent consilier al primarului interimar din Lugoj.

Autoliv angajează

Bazinul de pe Insula din Cotu Mic trebuie reabilitat

Anul trecut, Primăria Lugoj a cumpărat de la Meridian 22 un complex comercial pe Insula din Cotu Mic, care conține inclusiv un bazin pentru adulți și unul pentru copii. Din păcate, nici acestea nu sunt funcționale, la această oră, deoarece au nevoie de reparații. Reprezentanții administrației locale spun că nu ar fi foarte multe lucrări de executat și există șanse ca în acestă vară ștrandul de pe insulă să funcționeze.

Acestea nu sunt foarte mari, însă, abia în această perioadă face o analiză prin care să se identifice problemele și necesarul de lucrări la această bază. Până vor fi scoase la licitație și vor fi executate o să mai curgă multă apă pe Timiș.

Și dacă a venit vorba de râul Timiș, care traversează orașul dintr-un capăt în altul, lugojenii trebuie să știe că DSP transmite că scăldatul în acest râu este interzis din cauza unor riscuri mari de îmbolnăvire, apele curgătoare din județ fiind contaminate de germeni patogeni, care pot duce la anumite afecțiuni dermatologice, oculare, otice și așa mai departe.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Ce salarii au angajații Primăriei Lugoj. Care sunt veniturile primarului, viceprimarului și city-managerului

Publicat

în

Primăria Lugoj a publicat, în urmă cu câteva zile, conform legii, salariile angajaților. Cele mai mari venituri le are primarul muncipiului, așa cum era de așteptat, dar salarii considerabile primesc și viceprimarul, city-managerul, secretarul, arhitectul-șef și șefii de direcții și servicii.

RETIM

La polul opus, puțin peste salariu minim au paznicii, muncitorii și o parte din îngrijitori. Iată, mai jos întreaga listă a salariilor plătite pentru posturile din organigrama Primăriei Lugoj.

Cat

Autoliv angajează

Citiţi mai departe

Administrație

Austriecii de la Trodat s-au apucat de construirea noii fabrici din Lugoj

Publicat

în

Trodat, fabrica de ștampile care are închiriat un spațiu de producție în Lugoj, pe str. Caransebeșului, construiește o hală nouă la Lugoj. Austriecii au solicitat Primăriei un teren, unde să ridice noua fabrică.

RETIM

În ședința Consiliului local, din 29 septembrie 2022, consilierii au aprobat vânzarea mai multor loturi de teren pe strada Timișoarei. SC Trodat Production SRL a achiziționat unul dintre cele mai mari loturi, în suprafață totală de 19.708 mp. Pentru acest teren Primăria Lugoj a încasat suma de 1,9 milioane de lei.  Conform declarațiilor anterioare date de reprezentanții administrației locale, cei de la Trodat vor să extindă zona de producție și doresc să facă și o zonă de depozitare. Pentru început, circa 200 de muncitori urmează să lucreze în noua fabrică.

Astăzi, Claudiu Buciu, consilierul primarului interimar Bogdan Blidariu a anunțat că austriecii au început lucrările pentru ridicarea fabricii.

Autoliv angajează

„În urmă cu trei ani am demarat procedurile de atribuire de loturi de teren pentru investitorii interesați. Compania Trodat este primul investitor care a început construcția unei noi facilități de producție. Municipiul Lugoj a finalizat studiile de fezabilitate pentru introducerea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, urmând să demarăm licitațiile pentru proiectare și execuție. În același timp, licitația pentru introducerea rețelelor de energie electrică a fost încheiată, contractul de execuție a lucrărilor fiind deja semnat”, arată Buciu

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 0 a județului Timiș

Publicat

în

retimRETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 0 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

RETIM

Tarifele de facturare aplicabile pentru întreaga Zonă 0 Timiș, începând cu 1 ianuarie 2024, vor fi cele prezentate mai jos. Diferențele de tarif pentru perioadele deja facturate vor fi cuprinse în următoarea factură.

  • Pentru populație – tarife exprimate în lei cu TVA
Tarif – populațieU.MTarif actual – LEI cu TVA –Tarif nou – LEI cu TVA –
POPULAȚIE URBANlei/persoană/lună19,0019,75
POPULAȚIE RURALlei/persoană/lună6,476,72
  • Pentru persoane juridice – tarife exprimate în lei fără TVA
Tarif – persoane juridiceU.MTarif actual – LEI fără TVATarif nou – LEI fără TVA
RezidualReciclabilRezidualReciclabil
Agenți economici și Instituții Publicelei/tonă434,78375,94457,18391,02
Agenți economici și Instituții Publice – urbanlei/mc165,4527,03173,9828,11
Agenți economici și Instituții Publice – rurallei/mc166,7728,69175,3629,84

Localitățile care aparțin Zonei 0 a județului Timiș sunt următoarele: Balinț, Bara, Belinț, Bogda, Boldur, Brestovăț, Buziaș, Chevereșu Mare, Coșteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Lugoj, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Recaș, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.

Autoliv angajează

 

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are voie să organizeze o nouă licitație pentru spital. Instanța a respins decizia de reevaluare a ofertei SSAB AG

Publicat

în

Primăria Lugoj a câștigat în instanță contestația împoriva deciziei dată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) care cerea să reevalueze oferta Asocierii SSAB AG, respinsă după prima licitație pentru construcția noului spital.
Managerul proiectului, Claudiu Buciu, a anunțat că decizia instanței este definitivă.
„Instanța a decis astăzi,(n.r – marți 16 aprilie) definitiv, faptul că hotărârea Comisiei de Evaluare a Ofertelor din cadrul procedurii de achiziție publică <<Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei Lugoj>> este valabilă și rămâne în vigoare. Reamintesc că unul dintre ofertanți a contestat decizia noastră de a-i declara oferta ca fiind neadmisibilă.
Instanța a stabilit astăzi că decizia noastră a fost corectă. Ar fi fost o eroare gravă și culpabilă să plecăm la drum în cel mai important proiect al comunității noastre alături de un ofertant care nu și-a putut dovedi experiența similară în construirea de spitale. Procedura de licitație a fost deja reluată”, a scris Buciu, pe pagina sa de Facebook.
Cea de-a doua licitație organizată de Primăria Lugoj pentru construcția unui nou spital, în valoare de 460 de milioane lei a fost lansată, luni, 8 aprilie, în SICAP . Licitația vizează realizarea unei unități medicale moderne, înlocuind vechiul spital, și va cuprinde etapele de proiectare (5 luni), construcție (22 luni) și perioada de garanție a lucrărilor (60 luni).

Noul Spital Municipal va dispune de facilități de ultimă generație, inclusiv sectoare dedicate spitalizării continue, spitalizării de zi, chirurgiei de zi, ambulatoriului, serviciilor de diagnostic și tratament, precum și un compartiment de primiri urgențe, un bloc operator cu 5 săli, servicii de Anestezie și Terapie Intensivă și alte funcțiuni adiacente, având o capacitate totală de 256 de paturi.

RETIM

Ofertele pentru acest proiect vor fi evaluate în funcție de preț, experiența echipei de proiect și graficul de eșalonare a lucrărilor, urmând să fie deschise și analizate până la data de 17 mai.

 

Autoliv angajează

Citiţi mai departe

Cele mai citite