Social
Lugojenii își pot intabula terenurile fără să plătească. Ce trebuie să facă
Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că, în conformitate cu prevederile Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023, la nivelul întregii tări se derulează procedurile necesare în vederea inregistrării (intabulării) gratuite a proprietăților imobiliare (terenurilor ).
În perioada 06.03.2018 – 08.11.2018, Primăria Municipiului Lugoj, împreună cu o firmă autorizată de cadastru, va executa intabularea gratuită a aproximativ 850 terenuri agricole din extravilan, în următoarele zone:
- Zona Liceul Agricol;
- Dealul Hezerișului, partea de Nord a centurii Lugoj;
- Dealul Viilor, partea de Nord a centurii Lugoj;
- Zona case – Tirol cu Dealul Capelei ( Bisericuța Grofului);
- Zona str. Traian Vuia;
- Câmpul Aviației cu Uzina de Apa nr.1
Cei interesați se pot adresa pentru informații la Biroul agricol, cadastru , din cadrul Primariei Lugoj, camera 215.
Social
VIDEO Câinele cu ochelari de soare care i-a cucerit pe lugojeni
Un câine care pare să fie din celebra rasă chow chow i-a cucerit pe lugojenii care au trecut în ultimele zile prin centrul orașului. Alături de o femeie care interpreta cântece la un acordeon, câinele a atras privirile trecătorilor mai ales datorită ochelarilor de soare pe care îi purta.
Liniștit, cu mișcări suave și parcă învățat cu atenția, cățelul i-a lăsat pe lugojeni să-l pozeze și admire. Între timp, stăpâna patrupedului a reușit să se bucure de mici atenții din partea celor care au apreciat muzica ei, dar și imaginea inedită a întregului act artistic stradal.
Social
Cel mai important lac de lângă Lugoj a devenit arie protejată. Adio piste de canotaj
Pistele de canotaj la care visau Elisabeta Lipă și fostul primar Boldea la Surduc devin istorie. Asta după ce lacul a devenit oficial arie naturală protejată. Timișul intenționa să deschidă două piste de canotaj, dintre care una la Surduc, însă acestea rămân pare-se pe vecie la nivel de idei, alături de cea de pe malurile Begăi.
Terenurile pe care Consiliul Județean Timiș le-a pregătit pentru centrul de canotaj au fost trecute miercuri spre o altă destinație, aceea de realizare a unor centre multifuncționale pentru dezvoltare zonală. Proiectul de infrastructură era promovat pentru finanțare din bani de la UE, iar Fârdea alocase deja terenuri pentru acestea.
”Dreptul de administrare a fost transmis în vederea realizării și valorificării obiectivului de investiție de interes județean ”Piste de canotaj pe lacul Surduc și facilități infrastructurale suport”. Prin Hotărârea Consiliului Județean Timiș nr.62/30.03.2016 s-a aprobat promovarea proiectului de investiții Pistă de canotaj pe lacul Surduc și infrastructură facilități complementare în cadrul proiectului trasfrontalier “Promoting sustenable tourism on Banat/Bega lakes”.
Proiectul nu a mai putut fi finalizat deoarece lacul Surduc, fiind inclus în categoria ariilor naturale protejate, nu a mai putut fi preluat în custodia județului Timiș, motiv pentru care se impune revocarea Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr.62/30.03.2016 precum și a pozițiilor nr. 3, M 5.5.4, Axa 5 Turism, din Anexa nr. 1 și nr. 25 din Lista proiectelor de rezervă, din Anexa 2, din HCJT nr.164/30.08.2017”, se mai spune în documentație.
Consiliul Județean Timiș a găsit imediat o soluție, terenurile urmând să devină bunuri de interes județean, care vor fi utilizate pentru construcția Centrului Multifuncțional pentru Dezvoltare Zonală.
Social
Primăria Lugoj caută operatori pentru recensământul agricol. Ce condiții trebuie îndeplinite

Social
Care este numărul maxim de taximetre care vor circula prin Lugoj în următorii ani
Consilierii locali lugojeni au pe ordinea de zi, în ședința din 25 februarie, și un proiect privind aprobarea numărului maxim de autorizații de taxi care se vor elibera în Lugoj, în următorii cinci ani.
În fapt, proiectul a fost inițiat deoarece aplicabilitatea HCL 19/2016 a încetat cu 29.01.2021, impunându-se emiterea unei noi hotărâri prin care să fie stabilit numărul maxim de autorizații.
„Având în vedere gradul de aglomerare în trafic, cererea și oferta permanentă, precum și numărul insuficient de locuri de parcare, transformate în stații de așteptare clienți, este necesar ca numărul de autorizații care a fost stabilit prin HCL 19/2016 să fie menținut la 130 și în următorii cinci ani”, arată inițiatorii proiectului.
Acestea vor fi acordate în baza Regulamentului de transport în regim de taxi, aprobat de către Consiliul local, în 2017.
-
Educație3 zile în urmă
Prima unitate de învățământ din Lugoj care se închide din cauza infectărilor, la două săptămâni după revenirea în clase
-
Administrație3 zile în urmă
Primăria Lugoj plătește o grămadă de bani, aceleiași firme, pentru servicii pe care le-a achiziționat și în 2016
-
Sport4 zile în urmă
Lugojeanca Corina Căprioriu dă de pământ cu conducerea Federației Române de Judo
-
Actualitate4 zile în urmă
Atenție la e-mail-uri, să nu rămâneți fără bani! Șase bănci din România sunt pe lista hakerilor