Connect with us

Sport

Lugojeanul care conduce Detașamentul de Pompieri Caransebeș este din nou campion mondial

Publicat

în

Maiorul Cosmin Ilie, comandatul Detașamentului de Pompieri din Caransebeș, s-a întors de la Jocurile Mondiale ale Politiștilor și Pompierilor, desfășurate la sfârșitul lunii august, cu două medalii la ateltism: una de aur, la proba de 400 de metri, cu timpul de 53 de secunde și 78 de sutimi, și una de argint, la proba de 800 de metri, cu timpul de 2 minute și 87 de sutimi.

RETIM

Cosmin Ilie face parte, de peste 20 de ani, din trupele de pompieri ale MAI, iar din 2010 conduce Detaşamentul de Pompieri din Caransebeş, fiind unul dintre cei mai experimentați pompieri din Banat. Lugojeanul a făcut sport de performanță, lupte libere, și este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport. Este unul dintre abonații la medalii naționale și internaționale, la fiecare competiție la care participă fiind premiat. De exemplu, de la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor din 2017, din Los Angeles, s-a întors cu șapte medalii, dintre care două de aur, iar în 2019, a obținut încă două medalii de aur la la Chengdu, în China.

Autoliv angajează

„Din punct de vedere organizatoric și competițional, cred că a fost puțin mai slabă decât cea din 2019. La actuala competiție au lipsit două țări importante: Rusia și China. Motivul, în cazul Rusiei, este lesne de înțeles, însă în cazul Chinei nu am o explicație. S-a simțit și ca număr de competitori și ca și performanță. Erau foarte puternici cei din Rusia și aș fi avut concurență serioasă. Sunt foarte mulțumit, pentru că în primul rând am mers să scot timpii pentru care m-am pregătit”, povestește Ilie.

Chiar dacă a ajuns la 45 de ani, Cosmin Ilie încă face față competițiilor. Asta se întâmplă și datorită pregătirii neîntrerupte.

„Pregătirea nu s-a oprit niciodată! Nu avem o pregătire care…, eventual putem să vorbim de un vârf de formă, dar pregătirea nu se oprește. Avem pregătire de iarnă, de primăvară, pregătirea dinaintea competițiilor, care sunt toate importante. Avem competiții de sală care se desfășoară în ianuarie primăvară, pe urmă campionatele europene indoor care sunt în martie aprilie, campionatele naționale de atletism în iunie, campionatele mondiale în aer liber în iulie-august, balcanicele în septembrie, deci nu se oprește niciodată pregătirea. Trebuie să te pregătești mereu, dacă vrei să participi la toate competițiile”, spune Cosmin Ilie.

Pompierul bănățean se pregătește deja pentru următoarele Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, de anul viitor, care vor avea loc în Canada.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Premii de peste 170 de mii de lei, pentru sportivii și antrenorii cu rezultatele deosebite

Publicat

în

Premierea sportivilor și antrenorilor din Lugoj pentru realizările lor remarcabile din anul 2023 va avea loc marți, 30 aprilie 2024, începând cu orele 17:00, la noua bază sportivă LUGOJ ARENA, situată lângă fosta autogară. Evenimentul este organizat conform Regulamentului de premiere al sportivilor și antrenorilor, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Municipal Lugoj nr. 39 / 28.02.2007, cu modificările ulterioare.

RETIM

Un număr impresionant de 118 sportivi și 19 antrenori de la cluburi sportive precum C.S.Ş. Lugoj, C.S.M. Lugoj, A.C.S. Voința Lugoj, C.S. Moto Extrem Lugoj, A.C.S. Dance Mania Lugoj și A.C.S. Robert Moroșan Lugoj, care au obținut rezultate deosebite în competițiile naționale și internaționale din 2023, vor fi onorați la această ceremonie.

Consiliul Local Municipal Lugoj a alocat o sumă totală de 178.900 lei pentru premierea acestor performanțe de excepție.

Autoliv angajează

Citiţi mai departe

Sport

CSM Lugoj prinde locul cinci și cupele europene, dar pierde trei dintre cele mai bune jucătoare

Publicat

în

CSM Lugoj s-a clasat pe locul 5 în clasamentul Ligii Naționale de Volei Feminin, după ce a câștigat și al doilea meci cu CSM București într-un duel de patru seturi. Bănățencele au dominat primele două seturi, însă oaspetele au reușit să se revigoreze și să dea semne de revenire. Cu toate acestea, echipa din Lugoj și-a păstrat avantajul, încheind partida decisivă și asigurându-și astfel locul în viitoarea ediție a CEV Challenge Cup.

RETIM

Yelizaveta Ruban și-a luat rămas bun de la publicul din Lugoj cu o prestație excepțională, adunând 23 de puncte în meciul final. În plus, CSM Lugoj a anunțat despărțirea de trei jucătoare cheie pentru sezonul viitor: Ruban, Aliona Martiniuc și Silvija Popovic. Aceste jucătoare au fost premiate pentru contribuția lor la echipă și pentru performanțele lor notabile pe terenul de joc.

Prin această victorie și clasare, CSM Lugoj se pregătește pentru provocările următoare din competițiile europene.

Autoliv angajează

Citiţi mai departe

Sport

CSM Lugoj și-a aflat adversarul cu care se luptă pentru locul cinci și un loc într-o cupă europeană

Publicat

în

FOTO CSM LUGOJ -VOLEI/Facebook

Într-o etapă tensionată, mai multe echipe și-au definitivat parcursul în sezonul actual, cu partide pline de intensitate și determinare.

RETIM

În grupa 5-8 a competiției, Dinamo București a suferit o înfrângere pe teren propriu în fața CSM București, scor final 23-26. Această înfrângere le trimite pe „tigroaice” în lupta pentru locul 5, unde vor întâlni CSM Lugoj. Dinamo va juca pentru locul 7 împotriva echipei Corona Brașov.

„Doamnelor şi domnilor a venit momentul să ne luăm la revedere de la aceste fete care ne-au adus atât de multe momente minunate, dar şi mici tristeţi, care nu au fost niciodată iremediabile. La fel ca întotdeauna, a fost o călătorie minunată împreună, noi ca echipă şi voi ca suporteri. De aceea vă invităm la ultimul bal, în două acte, MIERCURI şi JOI, de la ora 18,30, duelul pentru locul V între CSM Lugoj şi CSM Bucureşti. Sunt ultimele jocuri în care aveţi ocazia să le mai vedeţi pe Liza Ruban, Silvija Popovic, Aliona Martiniuc sau Olga Skrypak. Vom avea şi sesiune de autografe, fotografii, îmbrăţişări şi aplauze. Vino să ne luăm la revedere!”, au transmis reprezentanții CSM Lugoj.

Autoliv angajează

Într-o confruntare decisivă în lupta pentru supraviețuire, echipa Știința Bacău a fost învinsă pentru a treia oară de către CSM Constanța. Aceste rezultat înseamnă retrogradarea în Divizia A2. Constanța va juca acum pentru locul 9, așteptând adversarul care va rezulta din meciul de pe 20 aprilie dintre Medicina Târgu Mureș și FC Argeș, acolo unde scorul este 2-2 după primele patru jocuri.

 

Citiţi mai departe

Sport

Profesorul de sport Andrei-Caius Neamțu candidează ca independent pentru Consiliul local Lugoj

Publicat

în

Andrei-Caius Neamțu, în vârstă de 33 de ani și născut în Lugoj, este profesor de sport și instructor de înot. A absolvit gimnaziul la „Școala Generală nr. 4” și liceul „Iulia Hasdeu”, iar apoi a urmat cursurile Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București, continuându-și studiile la Universitatea de Vest din Timișoara. A devenit cunoscut în viața politică a Lugojului ca un candidat independent, angajat să rămână fidel promisiunii sale de a lucra pentru comunitate.

RETIM

Cine este Andrei-Caius Neamțu?

Pentru cei care nu mă cunoșteți încă, am 33 de ani și sunt născut la Lugoj.
Am absolvit gimnaziul la „Școala Generală nr 4”, apoi liceul „Iulia Hasdeu”, urmând cursurile Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București. După absolvire, am urmat cursurile de master la Universitatea de Vest din Timișoara. Am profesat la Făget, Lugoj, Buziaș și Timișoara, iar în prezent sunt instructor de înot în Caransebeș fiindcă la Lugoj din păcate nu avem un bazin didactic dedicat acestui sport.

Autoliv angajează

Vă reamintesc că acum patru ani am avut curajul să vă privesc în ochi dragi lugojeni și să vă promit că voi rămâne independent cum la fel de bine am avut curajul să vin singur printre voi și să îmi prezint programul. Nu sunt perfect dar împreună, cu ajutorul dumneavostră, vom putea să avem multe realizări în orașul nostru.

De ce candidat independent?

Ca și independent răspund pentru ceea ce promit. E foarte ușor să candidezi la Consiliul Local de pe o listă de partid. Să te ascunzi după numele partidului și să nu îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce promiți. Eu am decis să ies în fața lugojenilor singur și să propun proiecte pe care să mă angajez că le voi face. Ca și independent răspund pentru ceea ce promit .

Numește un proiect a cărui durată de implementare să nu dureze mai mult de 3 luni și pe care îl consideri prioritar pentru orașul nostru și un proiect pe termen lung
Iluminarea suplimentară a fiecărei treceri de pietoni din oraș este un proiect pe care-l consider realizabil în mai puțin de trei luni și transformarea centralei pe gaz de la Liceul Brediceanu în bazin de înot didactic.

Te-ai gândit vreodată să te alături unui partid?

De nenumărate ori! Și mărturisesc că am primit propuneri, nu puține, de a mă alătura unor partide pe un drum deja cunoscut .Dar dacă acum patru ani am promis lugojenilor că voi rămâne independent, am dorit să mă țin de promisiune. Sincer, aș fi luat în considerare această variantă, de a mă înscrie într-un partid dacă valorile promovate de mine, și anume: onestitatea, ordinea, perseverența, fair-playul, sunt apreciate și promovate. Municipiul Lugoj, orașul meu natal, este totodată și orașul meu de suflet, cu oameni capabili, muncitori, tineri frumoși si creativi. Împreună cu dumneavoastră vom putea realiza mai multe, fără ură și dezbinare, ci uniți în identificarea problemelor și în găsirea soluțiilor pentru realizarea acestora.

Citiţi mai departe

Cele mai citite