Connect with us

Actualitate

Lucrările pe lotul lipsă de pe autostrada Lugoj-Deva ar putea începe în câteva zile. Finalizarea abia peste 34 de luni

Publicat

în

A fost aprobată documentația tehnică pentru tunelurile autostrăzii Lugoj – Deva, lotul 2, secțiunea E. În această fază, e o chestiune de zile și se mai așteaptă doar emiterea autorizației de construcție pentru începerea lucrărilor pe lotul lipsă de pe autostrada Lugoj-Deva

RETIM

În data de 22 decembrie 2023, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost aprobată documentația tehnică în faza de Proiectare de Autoritatea de Certificare Tehnică a Construcțiilor (CTE CNAIR SA) pentru secțiunea E, km 47+090-km 56+220, a Autostrăzii Lugoj – Deva.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui răspuns postat de CNAIR pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură (API), luni. Reprezentanții CNAIR au subliniat că, în ciuda aprobării documentației tehnice, proiectul tehnic pentru acest lot lipsă încă nu a fost predat.

Autoliv angajează!

Într-o veste optimistă la finalul anului 2023, pe 27 decembrie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a anunțat că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a emis ordinul de ministru necesar pentru scoaterea definitivă din fondul forestier național a unei suprafețe esențiale pentru construirea tunelurilor de pe Autostrada A1 Lugoj – Deva, lotul 2, secțiunea E.

Suprafața forestieră vizată, în valoare de 18,48 hectare, se află în proprietatea publică a statului și este administrată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Direcția Silvică Timiș, prin Ocolul Silvic Făget.

Cu emiterea ordinului, toate opreliștile pentru eliberarea integrală a amplasamentului au fost eliminate, deschizând calea pentru emiterea Autorizației de Construire. Acest pas important permite antreprenorului să intre pe șantier și să înceapă lucrările. Lotul în cauză va include 2,13 kilometri de tunel forat, cu două galerii unidirecționale, prevăzute pe fiecare cale de circulație, cu o platformă de 11,25 metri.

Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

După finalizarea lucrărilor pe acest lot, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Sibiu la Nădlac, granița cu Ungaria.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

COD ROȘU Bilanțul furtunii care a făcut ravagii în Timiș. Și Lugojul a fost afectat

Publicat

în

FOTO Arhiva

FOTO Arhiva

Luni seara, pompierii din Timiș au intervenit pentru evacuarea apei din 10 curți și 6 subsoluri, în urma unei avertizări de cod roșu și a unor vijelii puternice. În plus, 24 de copaci doborâți de vânt au blocat drumuri, iar alți 2 arbori au căzut pe tronsoane de cale ferată între Lugoj și Boldur și Margina – Holdea.

RETIM

Cele mai multe sesizări au venit din localitățile lugojene Icțar, Budinți, Boldur, Lugoj, Sârbova și din împrejurimile Făgetului, precum Gladna Română și Drăgșinești, dar și din zona Buziașului, la Hițiaș, a transmis ISU Timiș. Sute de locuințe au rămas fără curent electriv.

Populația din zonele afectate de codul roșu a fost avertizată prin mesaje RO-ALERT. Metereologii anunță și pentru următoarele ore o vreme instabilă în zona de vest a țării.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Actualitate

Demisii în lanț în administrația Lugojului. Buciu, Blidariu și Serendan renunță la funcții

Publicat

în

Astăzi, Claudiu Buciu, alături de Ștefan Blidariu și Adrian Serendan, au decis să-și dea demisia din funcțiile administrative, începând cu data de 1 iulie. Această decizie vine după rezultatele alegerilor locale.

RETIM

Buciu a explicat motivele din spatele demisiei lor: „Am vrut să facem ceva pentru comunitatea locală, dar am realizat că nu toți sunt pregătiți pentru felul în care am ales să lucrăm. Am adus investiții pentru spital și școli, dar nu am reușit să convingem pe toți lugojenii de importanța acestor proiecte.”

Buciu a menționat că, pentru a evita dificultățile care ar urma cu funcționarii din primărie, în următoarea perioadă în implementarea proiectelor, s-a luat această decizie. „În ședința următoare, PNL va susține un viceprimar de la PSD, care automat va prelua și atribuțiile de primar, conform ordinului prefectului. Trebuie să ne supunem votului electoratului”, a mai spus Buciu.

Autoliv angajează!

Primarul interimar Bogdan Blidariu a anunțat că va face același gest. „Îmi dau demisia din funcția de viceprimar, începând din 1 iulie, pentru a oferi colegilor timp să inițieze proiectul de hotărâre, pentru a fi ales un alt viceprimar al municipiului. Conform ordinului prefectului, viceprimarul va prelua atribuțiile primarului”, a declarat Blidariu.

Adrian Serendan demisonează si el din funcția de viceprimar. Cei doi rămân însă consilieri locali, atât în actualul consiliu, cât și în mandatul viitor.

 

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Număr mare de dosare penale întocmite pentru fraude electorale în Timiș

Publicat

în

În ziua alegerilor, la nivelul județului Timiș au fost întocmite 16 dosare penale pentru cercetarea posibilelor infracțiuni în context electoral, 11 dintre acestea în mediul rural și 5 în mediul urban.

RETIM

De asemenea, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, au fost verificate aproximativ 385 de persoane și 312 vehicule, fiind aplicate 38 de sancțiuni contravenționale și constatate 5 infracțiuni.

Autoliv angajează!

„Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Timiș și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot. Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor.În același timp, apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri. Totodată, mulțumim jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor”, a transmis Centrul de Comunicare Timiș.

Citiţi mai departe

Actualitate

Administratoarea unei asociații de proprietari din Lugoj, reținută de polițiști pentru delapidare în formă continuată

Publicat

în

FOTO Arhiva

La data de 06 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare în formă continuată.

RETIM

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2023, o femeie, în vârstă de 69 de ani, în calitate de administrator al unei asociații de proprietari din municipiul Lugoj, ar fi încasat de la locatari sumele de bani aferente plății cheltuielilor pentru serviciile de apă/canal și salubritate, însă nu ar fi achitat aceste sume în totalitate furnizorilor de servicii, o parte dintre acestea utilizându-le în interes personal.

În urma percheziției au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor.În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 06.06.2024, femeia de 69 de ani a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare în formă continuată.

Autoliv angajează!

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a persoanei bănuite de comiterea faptei.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Lugoj.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citiţi mai departe

Cele mai citite