Connect with us

Actualitate

Lovitură pentru administrația Lugojului. Agenția de Mediu nu mai autorizează stația de epurare

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a anunțat societatea care se ocupă de furnizarea și epurarea apelor din Lugoj că nu mai primește autorizație de mediu pentru stația de epurarea.

RETIM

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, înregistrată la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, privind obținerea autorizației de mediu pentru SC. Meridian 22 S.A., punct de lucru localitatea Jabăr, Timiș, pentru desfășurarea activității colectarea și tratarea apelor uzate (stația de epurare Jabăr) vă comunicăm următoarele:

Având în vedere că nu s-a realizat programul de conformare impus prin autorizația de mediu (modernizarea stației de epurare) și ținând cont de procesul-verbal privind verificarea amplasamentului, vă aducem la cunoștință că, în conformitate cu prevederile articolului 15 din Ordinul MMDD 1798/2007 pentru aprobarea procedurii emiterii autorizației de mediu, cu modificările și completările ulterioare, autorizația de mediu nu se emite, solicitarea actului de reglementare fiind respinsă”, se arată în adresa transmisă către Meridian 22.

Primul care a reacționat a fost Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj. Buciu cere ca Lugojul să încheie urgent un contract cu Aquatim, pentru serviciile de epurare și livrare a apei, pentru a se evita un dezastru.

„De șapte ani de zile am sesizat faptul ca la stația de epurare nu s-au făcut lucrări de modernizare ci s-au furat bani. În șapte ani de zile am sesizat șase instituții ale Statului Roman cu privire la această situație. Se pare însă ca statul paralel a lucrat pentru actuala administrație și împotriva lugojenilor. Astăzi, se confirmă oficial că am avut dreptate: Stația de epurare nu a fost modernizată. E trist, iar faptul că am avut dreptate și că nimeni nu a observat asta acum șapte ani, când încă se mai putea face ceva, nu ne mai ajută cu nimic.

Am obosit să fiu judecat că „doar critic“, însă nu a fost o critică ci un semnal de alarmă pe care l-am tras mereu în fata unui Stat Roman surd la nevoile și drepturile noastre ale tuturor. Din păcate singura soluție este sa construim o Stație de epurare nouă. Însa cu ce bani? Ne va da conducerea actualei administrații banii necesari? Gașca de candidați hoti, care a patronat acest jaf, va scoate banii de la saltea să plăteasca aceasta investiție? Nicidecum! Ei vor să ne fure în continuare.

Conform Contractului de concesiune (Articolul 25) încheiat între Primarie și Meridian 22, operatorul are obligația sa obțina „autorizatia eiberata de autoritatea teritoriala pentru protectia mediului“. Singura măsura care mai poate salva furnizarea serviciilor de apă-canal este rezilierea pe cale amiabilă a contractului dintre Primărie și Meridian 22 și delegarea acestui serviciu către operatorul regional Aquatim S.A.

Este dureros, va însemna pierderea multor locuri de muncă, la fel ca și la Salprest, însă este singura noastră șansă la o apă de calitate, la un serviciu de canalizare care nu mai polueaza râul Timis și la a stopa furtul și acumularea de datorii.

În prezent Meridian 22 are ipotecate la bănci toate imobilele, are gaj pe toate utilajele, are penalități aplicate de ABAB în valoare de peste 4.265.778 RON (43 de miliarde lei vechi) și datorii totale de peste 30 de miliarde lei vechi (în afara penalităților de mai sus)”, a mai ar[tat Buciu.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un ambulanțier din Lugoj a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Publicat

în

Serviciul de Ambulanță al Județului Timiș a anunțat astăzi, că unul dintre ambulanțierii din Lugoj a murit, după ce s-a infectat cu coronavirus. Nicolae Pantalia împlinise, în 15 ianuarie, 56 de ani.

RETIM

„De astăzi SAJ Timiș, a devenit mai sărac, a pierdut un coleg, un prieten, un om, a cărui absență va fi mereu resimțită. COVID-19 este UN ADEVĂR , DIN NEFERICIRE UNUL UCIGAȘ, FERIȚI-VĂ DIN CALEA LUI!”, au postat cei de la Ambulanța Timiș, pe pagina lor de socializare.

Colegii săi spun că s-au rugat pentru însănătoșirea lui Nicu, însă, astăzi, au primit vestea tristă.
„Am sperat, ne-am rugat pentru însănătoșirea lui, dar acest cumplit virus a fost mai puternic și l-a smuls dintre noi. Îl vom păstra pe mai departe în amintirea noastră. Dumnezeu să-l ierte și să-i primească sufletul în grădina sa”, au mai scris aceștia.

Citiţi mai departe

Actualitate

Eșec la Lugoj în prima zi de vaccinare COVID -19, din etapa a doua. De ce au stat oamenii la coadă

Publicat

în

FOTO Arhiva

A început și la Lugoj vaccinarea persoanelor din etapa a doua. Cum pe platforma de vaccinare apar trei centre, înscrierile permise au fost pentru cele trei fluxurile de vaccinare. Din păcate, la Lugoj funcționează, în momentul de față, doar un centru, la spital. Încă două, care sunt pregătite la Sala de sport „Lavinia Milosevici” nu au fost deschise încă, ceea ce a dus la o situația neplăcută. La centrul de la spitalul din Lugoj, zeci de persoane au așteptat să le vină rândul la vaccinare, personalul nu a reușit însă să facă față la toate programările.

RETIM

Ionuț Cocoș, directorul unității medicale din Lugoj a transmis că toate persoanele înscrise vor fi vaccinate.

„Vom face eforturi ca toate persoanele înscrise pe platformă să fie vaccinate. Dacă situația o impune, o să fie contactate telefonic pentru reprogramare în timp util. Pentru orice informații suplimentare, oamenii ne pot suna la 0786.397.206”, ne-a transmis conducerea Spitalului „Dr. Teodor Andrei”.

Cele două centre de la Sala de sport „Lavinia Milosovici”, ar urma să fie deschise la sfârșitul săptămânii, atunci când vor avea asigurat și personalul necesar.

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojenii se implică în sprijinirea lui Aris, care se confruntă cu cea mai mare încercare a vieții lui

Publicat

în

RETIM

Aris, un lugojean pentru care viața s-a schimbat radical după ce a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin (cancer limfatic) are nevoie de ajutorul nostru. Pe rețelele sociale a început o strângere de fonduri pentru o operație care îi va salva viața lugojeanului, însă care costă 40.000 de euro. Tratamentul post-operator costă încă 30.000 de euro, intervenția urmând să aibă loc la Viena.

Răspunsul lugojenilor a fost unul rapid și impresionant. Pe lângă cei care donează de la sine, există și licitații online prin care unii dintre lugojeni își pun la vânzare anumite obiecte dragi, doar pentru a strânge cât mai repede suma necesară.

Unul dintre lugojenii care au decis să se implice în strângerea de fonduri este Silviu Cadia. Tânărul, cunoscut pentru călătorille prin toată lumea, a scos la vânzare mai multe obiecte pe care le-a adunat în timpul cât a vizitat India.

“Daca doriti sa faceti o fapta buna, eu pun la vanzare ce mi-a mai ramas de prin India, cu mentiunea ca tot ce vedeti este nou iar toti banii merg catre Aris.

3 x shaluri din pashmina la 220RON/buc

4 x shaluri din lână de yac la 120RON/buc

2 x geci de copii (yak si polar) la 150RON si 100RON buc

1 x geaca tibetana XL (yak si polar) la 170RON

1 x haina dama cu motive traditionale din Kashmir, cusute manual 1000RON negociabil”, scrie Silviu Cadia pe pagina lui de Facebook.

O altă lugojeancă, ce se implică în acțiunea de strângere de fonduri, este Cătălina Muntean, o artistă care vinde picturi pentru a sprijini inițiativa.

“D-na Cătălina Muntean ofera spre vanzare câteva tablouri pictate de ea pentru a veni în ajutorul lui Aris. Dimensiune tablouri 50 ×40 pret 70 lei /tablou. Doamna Catalina Muntean împreună cu mine ne vom ocupa de livrarea tablourilor”, scrie Henrieta Szabo, care s-a implicat de la început în campania de strângere de fonduri, pe Facebook.

Mai mulți lugojeni cu situație financiară bună au decis să îl ajute pe Aris. Primarul Claudiu Buciu, la rândul său, a cerut ajutorul lugojenilor și a donat la rândul său bani pentru sprijinirea inițiativei.

Aris Marta are 41 de ani și este cunoscut ca fiind un om liniștit, bun și care obișnuia să sară în ajutorul semenilor lui de fiecare dată când a avut șansa. Povestea lui o găsiți aici, alături de documente și fotografii care explică situația dificilă în care se află. Îl puteți ajuta donând o sumă de bani direct în contul său, la: 

Iban: RO36BRDE360SV32355313600

Brd – Cod Swift BRDEROBU

Moneda : Lei

Titular cont : Marta Aris Richard

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite