Connect with us

Actualitate

Lugojean în Italia, despre criza coronavirusului: “Mi-au cerut să stau la un metru de ei la casa de marcat”

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Italia, cea mai grav afectată țară în afară de China de criza coronavirusului, a declarat starea de urgență, închizând granițele și anulând mai toate evenimentele publice sau private. După ce mai bine de 10.000 de italieni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, dintre care peste 600 au murit, autoritățile au decis să declare carantina în toată țara.

Din acest motiv, peste 1.200.000 de români au rămas blocați în Italia, acolo unde vor și rămâne pentru cel puțin câteva săptămâni. Unul dintre românii care au rămas în Italia, stabilit acolo pentru studiu, este lugojeanul Raimondo Mario-Rupp. Acesta studiază la Universitatea Pontificala „Santa Croce” de la Roma. 

“Universitățile s-au închis doar fizic, partea didactică o să continue în online. Profii ne predau fie pe Youtube, fie pe Google Hangouts, fie pe alte platforme. Viața trebuie să meargă înainte cumva. Orașul e liniștit, cum nu l-am mai întâlnit nici în august”, a declarat Raimondo pentru Lugojeanul.ro 

RETIM

Panica s-a instalat ușor în rândul locuitorilor orașului Roma, capitala nefiind la fel de afectată de Covid-19 precum orașele din nordul țării. La supermarketuri, chiar dacă nu există o lipsă de produse, oamenii sunt câteodată prea vigilenți.

“Legat de supermarketuri, situația am văzut că e normală, este de mâncare, însă am observat altceva: lumea e un pic speriată. Doi oameni m-au rugat să păstrez distanța de un metru față de ei, când eram la casă. În rest, clar am schimbat rutina. Voi rămâne în casă săptămâna asta, pentru prudență, „merg” la școală pe internet”, a povestit lugojeanul.

Tânărul care studiază comunicații sociale instituționale la Roma spune că nu are de ce să se teamă deocamdată, situația fiind una tensionată, însă nu ieșită de sub control. 

„Las mai ușor rețelele sociale”

“Personal, îmi văd de munca mea care în acest moment e de a studia și în special lucrul la licență. Legat de acest subiect, Covid-19, încerc să mă informez punctual din surse oficiale, las mai ușor rețelele de socializare, căci vedem că pe ele e prea mult zgomot și asta mai mult mă încarcă negativ. Da, orașul s-a mai golit de turiști, și a scăzut ritmul în privința aglomeratiei”, a explicat Raimondo pentru publicația noastră.

Românii stabiliți în Italia continuă să încerce să intre în țară în mod fraudulos, chiar dacă toți cei care vin din zonele afectate trebuie să stea în carantină la intrarea pe teritoriul României.

“(Referitor la întoarcerea în România în perioada aceasta) Nu nici vorbă de așa ceva. Eu nici n-am avut în gând idei dinastea. Cea mai bună soluție pentru mine consider că e cea de care am preciza deja. Alta nici nu întră în discuție”, a concis lugojeanul.

Criza coronavirusului a impus măsuri drastice nu doar în Italia, ci și în România. Toți cei care vin din zonele afectate în țară vor intra în carantină. Totodată, de miercuri s-au închis toate unitățile de învățământ preuniversitar din țară, iar evenimentele publice cu peste 1.000 de oameni au fost interzise.

sursa foto: Reuters

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Lugojul revine la normal. Rata de infectare, pe un trend descendent și sub patru la mie

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Lugojul revine încet la un normal relativ, mai ales după ce guvernanții au impus restricții pentru localitățile cu 4/1000 de locuitori rată de infectare. De câteva zile, Lugojul se află pe o pantă descendentă ca număr de cazuri și deci rată de infectare.

În ultimele zile, la Lugoj rata de infectare a fost de 3,84/1000 de locuitori. Pe zile, au fost raportate sub 10 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Dacă trendul rămâne descendent, în weekend la Lugoj se vor ridica restricțiile impuse de către autorități.

Actualele restricții prevăd închiderea magazinelor la orele 18 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, dar și interzicerea circulației pe drumurile publice fără motiv, de la orele 20 până la 5 în dimineața următoare.

RETIM

foto: Alin VELICI

Citiţi mai departe

Actualitate

Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor a dat în judecată Primăria Lugoj

Publicat

în

Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor, asociația evacuată după 30 de ani, din sediul Primăriei Lugoj, a deschis un proces pentru „îndreptarea unor erori materiale”, în sentința de evacuare.

Meniul zilei Octavian

„Erorile care s-au comis, se referă doar la anul 2008, în care am avut un contract și nu s-a luat în considerare hotărârea Consiliului Local din anul 2003, cu perioadă nedeterminată. Președintele LDICAR-EU a solicitat o tolerare pentru evacuare, întrucât respectăm hotărârile judecătorești, cât și hotărârile Consiliului Local al Municipiului Lugoj”, se arată în adresa transmisă Consiliului local.

Cei de la Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor anunță că vor evacua spațiul, dar cer păsuire pentru mutarea documentelor adunate în ultimii 30 de ani de activitate.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Alunecări de teren pe tronsonul de autostradă Lugoj -Traian Vuia. Dealul a luat-o la vale

Publicat

în

Alunecări de teren pe Autostrada Lugoj-Deva. Mai exact, în zona kilometrului 446, înainte de ieșirea de la Traian Vuia, pe o porțiune de circa 200 de metri, dealul care mărginește șoseaua a luat-o la vale. În mai multe locuri, terenul a alunecat și se apropie de șanțul de scurgere al drumului.

„Secția de întreținere asigură în această scurgerea apelor în zonă și ține sub supraveghere această alunecare de taluz. Avem în vedere să refacem acest taluz în perioada imediat următoare”, spune Alina Sabou, purtătorul de cuvânt al Direcției de drumuri și poduri Timișoara

Meniul zilei Octavian

Tronsonul din Lugoj și Deva nu este la primele alunecări de teren. Ultimele s-au înregistrat în 2018, pe lotul 4 al autostrazii, care nu era dat în circulație la aceea vreme, iar problemele au fost rezolvate de către constructor.

Citiţi mai departe

Actualitate

VIDEO Catering Octavian îți aduce acasă un bogat meniu de Paști! Tariful e neschimbat de trei ani de zile

Publicat

în


Ca în fiecare an, Restaurantul Ana Lugojeana, deținut de Octavian Batori, pregătește un pachet cu un bogat meniu de Paști. Oferta este valabilă pentru restaurantele din Lugoj, Timișoara și Reșița și conține:

Meniul zilei Octavian

Ciorba de miel – 2 porții;
Friptură de miel – 400 grame;
Sarmale – 8 bucăți;
Garnitură de Cartofi – 200 grame;
Drob de miel – 5 felii;
Ouă roșii – 4 bucăți;
O tavă cu prăjituri – conține 16 bucăți (diverse sortimente);
Cozonac – 1 bucată.

Totul este ambalat.

Clienții vor putea degusta preparatele gătite cu pasiune, ca la mama acasă, la un preț rezonabil. Cei care vor să pună pe masa de Paști toate preparatele tradiționale, dar să nu depună niciun efort, nu trebuie decât să sune la Catering Octavian și să comande un meniu de sărbătoare.

RETIM

Toate aceste produse vă vor fi livrate la domiciliu pentru Paști, la prețul de 120 de lei. Pentru comenzi, puteți suna oricând la numerele de telefon, afișate mai jos.

Lugoj:

0737 324 010

0736 391 574

0721 292 464

Reșița:

0728 962 764

Timișoara:

0729 721 810

0737 362 746

CONCURS CU PREMII

”CÂȘTIGĂ CU MASA DE PASTE” 12 Premii gustoase si delicioase, de la Catering Octavian!
PROMOTIE VALABILA PENTRU ORASELE: Lugoj, Timisoara, Resita

CONDITII DE PARTICIPARE LA CONCURS
Participa la concurs cei care au plasat comenzi pana vineri, 30 aprilie, orele 12.00.

EXTRAGEREA CASTIGATORILOR
Vineri 30 aprilie, orele 15.00, vor avea loc 3 extrageri, in direct pe pagina de FB CATERING OCTAVIAN: https://www.facebook.com/Catering-Octavian-529596900575187, prin sistem Random, pentru fiecare oras in parte.

Fiecare extragere are 4 castigatori/oras
PREMII / ORAS: Lugoj, Timisoara, Resita
1 VOUCHER IN VALOARE DE 120 LEI
3 VOUCHERE IN VALOARE DE 50 LEI
DETALII PREMII, IN TOTAL – 12 VOUCHERE
Premiile I – 3 castigatori primesc cate un voucher  in valoare de 120 lei.
Premiile II – 9 castigatori primesc cate un voucher in valoare de 50 lei.
VALOAREA PREMIILOR OFERITE – 810 LEI
VALABILITATE VOUCHERE
Vouchere-le au valabilitate pana la 31 mai 2021, si se pot folosi la comenzi pentru preparate de la Catering Octavian.

ANUNTAREA CASTIGATORILOR
Castigatorii se vor anunta in direct, pe pagina de FB Catering Octavian, pe www.lugojeanul.ro, si www.ghidulbanatului.ro , pe paginile si grupurile de Social Media ale publicatiilor noastre.

Mult succes tuturor!

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite