Connect with us

Politică

Liviu Brîndușoni candidează pentru funcția de primar, dar nu independent

Publicat

în

Fostul președinte al USR Lugoj, consilierul local independent Liviu Brîndușoni, a anunțat că va candida în 2020 pentru funcția de primar. Brîndușoni spune că este decis deja și își va depune candidatura. Dacă în 2016, Brândușoni a candidat ca și independent, de acestă dată, va reprezenta un partid politic. PMP a fost primul partid care făcut public, zilele trecute, faptul că discută cu Brîndușoni.

“Am avut discuții cu câteva partide. După ce am plecat din USR, cam toate partidele, în afară de PNL, m-au contactat. E adevărat că am discutat și cu cei de la PMP, dar nu e nimic decis. De candidat, am să candidez sigur. Nu există varianta de a candida independent, pentru că este o variantă fără șanse, cine a candidat ca independent știe lucrul acesta”, a declarat Liviu Brîndușoni.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Un nou candidat pentru funcția de primar de la Lugoj, din partea partidului condus de Maria Grapini

Publicat

în

Partidul Puterii Umaniste, condus de Maria Grapini, și-a lansat astăzi, în Parcul „George Enescu”, candidatul la funcția de primar. Acesta este Ioan Teca, fostul șef al Garnizoanei militare. Candidatul PPU, a declarat că s-a decis să candideze pentru că este un om apreciat de comunitate.

„În primul rând sunt o persoană activă. Atât cât am activat, mi-am desfășurat activitatea în condiții bune și apreciate, dar dincolo de asta am avut activități extracurriculare apreciate de întreaga comunitate, activități care au condus către dezvoltarea identității naționale și a ființei. Într-un cuvânt am mers pe pilonul patriotic, o componentă din ce în ce mai puțin dezvoltată în zilele noastre. Trecând în altă situație, consider că nu este normal să stau pe margine. Vreau să mă implic și cum spuneam este o datorie de onoare, o datorie morală față de Dumnezeu, care m-a ajutat să ajung în vârful unei piramide, unei structuri și vreau să-mi dezvolt principiile mai ales tinerei generații, care este bineînțeles continuatorul de mâine al nostru din toate planurile”, spune Teca.

Candidatul PPU a vorbit și despre proiectele pe care vrea să le dezvolte dacă ajunge primar.

„Am o viziune de urbanism foarte bună. Pe două componente mă voi axa: fluidizarea traficului și câteva obiecte de foarte mare importanță, obiecte de artă, care vor dura decenii dacă sunt bine întreținute. Lugojul este obligat în acest moment să aibă doar două poduri, Lugojului îi trebuiesc patru poduri. Curățenia și spațiile verzi știm cu toții că lasă puțin de dorit. Aici mă voi implica direct. Mă gândesc foarte serios la mărirea organigramei acestor două sectoare de activitate. Știu mai multe detalii, nu este cazul acuma, dar nu este posibil ca doar câteva motocoase să asigure necesarul la suprafața urbei. Cultura și tradițiile vor fi de mare importanță pentru mine, pentru că prin cultură ne păstrăm identitatea și este pilonul care dăinuie”, a mai declarat proaspătul candidat.

Maria Grapini a spus că îl apreciază pe Ioan Teca, care deși pensionar, a decis să se implice să schimbe lucrurile la Lugoj.

„Candidatul nostru a lucrat toată cariera în armată, a fost comandatul garnizoanei de artilerie. A ieșit la pensie și și-a asumat să facă ceva pentru oameni. E absolut extraordinar, pentru că putea să stea frumos acasă și să nu se implice. A venit cumva pe sloganul nostru al Partidului Umanist și anume <<Implică-te, schimbarea vine de la tine>>. Acum, pentru campania asta am ales sloganul <<Stop abuzurilor>>, pentru că foarte multe sesizări primim. Il susțin, este nou în politică, însă eu nu cred că vechimea în politică este importantă, este important caracterul omului, principiile corectitudinea și un om organizat, așa cum a fost ca și comandant de garnizoană sunt convinsă că va putea să facă lucruri bune, alături de cetățeni, împreună cu cetățenii. Îmi pun speranța că la Lugoj va apărea o schimbare. Noi Partidul Puterii Umaniste vrem să contribuim la schimbarea de care avem atâta nevoie în România”, a declarat Maria Grapini.

Citiţi mai departe

Politică

Un candidat la funcția de primar își anunță retragerea înainte de a începe campania

Publicat

în

Profesorul Petru Madroane, primul candidat independent la funcția de primar și-a anunțat retragerea. Contactat de Lugojeanul.ro., Madroane nu a dorit să comenteze decizia. A spus doar că hotărârea e luată și nu va mai candida.

Fostul director al Şcolii Gimnaziale de Muzică “Filaret Barbu” din Lugoj şi-a anunţat intenţia de a candida pentru cea mai importantă funcţie din administraţia Lugojului, încă din aprilie, anul trecut. Petru Madroane a dorit să candideze ca independent, însă ar fi acceptat și sprijinul oricărui partid, care să-l susțină din această postură.

“Dacă vreun partid vrea să mă sprijine, o poate face.  Am destule mesaje de la oameni care s-au săturat de partide şi de clientela partidelor. Aţi observat şi la şedinţa consiliului, că nu sunt în stare ca să muncească şi să facă ceva pentru Lugoj şi lugojeni. Au doar interese de partid”, a declarat, la aceea vreme, Petru Madroane.

Citiţi mai departe

Politică

Nemaivăzut! Primarul de lângă Lugoj care se retrage din politică în uralele cetățenilor, după 12 ani de mandat

Publicat

în

După trei mandate în funcția de primar la Făget, Marcel Avram a anunțat pe contul său de Facebook că se retrage din cursa pentru un al patrulea mandat de edil șef al Orașului Castanilor. În următoarele ore de la postare, edilul făgețean a fost felicitat de sute de locuitori ai micului oraș timișean, care i-au urat edilului sănătate, fericire și i-au mulțumit pentru cei 12 ani petrecuți la cârma orașului.

“Dragi făgețeni! Acum 4 ani, în Iunie 2016, a doua zi după alegeri, m-am întâlnit cu echipa mea și am discutat două lucuri: 1)Va trebui să ne mobilizăm cu toții ca mandatul 2016-2020 să fie cel mai plin în realizări din istoria post-decembrista a Făgetului și 2)Am comunicat echipei decizia mea ca acesta să fie ultimul mandat de primar.

Le-am cerut colegilor să nu facă publică această decizie in ideea de a avea un mandat liniștit din punct de vedere politic pentru a ne putea concentra asupra proiectelor pe care le avem de îndeplinit. Le mulțumesc colegilor că au dat dovadă de caracter și acest lucru nu a apărut în public decât, poate, la nivel de zvon, lucru care ne-a permis, spun eu, să avem un climat politic liniștit și să realizăm cea mai mare parte din ceea ce ne-am propus.

Chiar dacă atât orașul nostru cât și țara nu trec printr-o perioadă fericită, ținând cont că s-a declanșat calendarul alegerilor, vă anunț că nu voi mai candida pentru un nou mandat de primar. Vreau pe această cale să vă mulțumesc tuturor pentru încrederea și sprijinul acordate în acești aproape 12 ani,să vă asigur că am fost implicat 100% în acest proiect și că voi continua sa sprijin Făgetul indiferent din ce structură politico-administrativă voi face parte.

De asemenea mulțumesc echipei PNL care a stat lângă mine în toți acești ani, în special lui Vasile Sita și lui Claudiu Avramescu și îi asigur de sprijinul meu necondiționat în continuarea proiectelor noastre pentru Făget și pentru făgețeni”, a scris Marcel Avram pe Facebook.

Comentariile la postare sunt 100% pozitive, oamenii urându-i edilului cele bune și mulțumindu-i pentru realizările sale. La Lugoj, după ce primarul Boldea și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat, după ce a “răspuns” la o “scrisoare” a unui grup de tineri din “societatea civilă”, internauții au ajuns până la injurii la adresa edilului, fiind împotriva candidaturii pentru un nou mandat. Boldea a împlinit de curând 72 de ani și, deși a spus de mai multe ori că nu mai vrea să candideze, s-a înscris deja în cursa pentru un nou mandat la primărie.

Citiţi mai departe

Cele mai citite