Connect with us

Politică

Liviu Brîndușoni candidează pentru funcția de primar, dar nu independent

Publicat

în

Fostul președinte al USR Lugoj, consilierul local independent Liviu Brîndușoni, a anunțat că va candida în 2020 pentru funcția de primar. Brîndușoni spune că este decis deja și își va depune candidatura. Dacă în 2016, Brândușoni a candidat ca și independent, de acestă dată, va reprezenta un partid politic. PMP a fost primul partid care făcut public, zilele trecute, faptul că discută cu Brîndușoni.

“Am avut discuții cu câteva partide. După ce am plecat din USR, cam toate partidele, în afară de PNL, m-au contactat. E adevărat că am discutat și cu cei de la PMP, dar nu e nimic decis. De candidat, am să candidez sigur. Nu există varianta de a candida independent, pentru că este o variantă fără șanse, cine a candidat ca independent știe lucrul acesta”, a declarat Liviu Brîndușoni.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

VIDEO Plângere penală împotriva Guvernului, pentru că nu a organizat alegeri la Lugoj și în alte localități

Publicat

în

Foto eyeinthesky.ro

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a depus vineri, 26 mai, o plângere penală împotriva Guvernului pentru că nu a organizat alegeri parțiale, conform legii, în peste 50 de localități. Demersul lui Orban vine după ce în prealabilă a depus o plângere la Guvern.

„Am depus astăzi plângere penală împotriva prim-ministrului și a membrilor Guvernului pentru refuzul de a organiza alegeri locale parțiale.

Am somat Guvernul în repetate rânduri să-și respecte obligațiile legale de a convoca alegerile locale în mai mult de 50 de localități care au rămas fără primari în funcție. Acest demers a venit după ce trei instanțe de judecată au hotărât, pe fond, obligarea Guvernului la organizarea alegerilor și, totuși, nu a fost întreprinsă nicio acțiune concretă”, arată Ludovic Orban.

RETIM

Lugojul a rămas fără primar în luna iulie anul trecut, de către prefectul Mihai Ritivoiu, după ce primarul Claudiu Buciu a fost demis pentru că și-a schimbat domiciliul în documente.

Citiţi mai departe

Politică

Ce au decis judecătorii în legătură cu reluarea procesului privind demiterea primarului Claudiu Buciu

Publicat

în

Foto Arhiva

Marți, 23 mai, la Tribunalul Timiș a avut loc o nouă înfățișare în procesul privind demiterea fostului primar Claudiu Buciu. Avocații edilului au cerut instanței, încă din luna martie, repunere pe rol a cauzei. Într-o ședință din luna aprilie, instanța a decis că  „Admite cererea de repunere pe rol a cauzei. Amână cauza în vederea ataşării dosarului de fond”

Următoarea înfățișare a avut loc marți, 23 mai, iar instanța a decis că „Amână pronunţarea la data de 06.06.2023. Soluţia se va pune la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Primarul Claudiu Buciu a fost demis din funcție, în luna iulie 2022, de către prefectul Mihai Ritivoiu, pe motiv că și-a schimbat domiciliul, din Lugoj în Germania, legea interzicând acest lucru pentru un primar în funcție. Au urmat mai multe procese în care fostul edil a contestat ordiul prefectului, pe care le-a pierdut. De la data demiterii, Claudiu Buciu ocupă funcția de consilier al primarului interimar Bogdan Blidariu.

RETIM

Cum comentează fostul primar situația

Într-o postare, mai veche, pe pagina sa de Facebook, Claudiu Buciu explica cum vede situația în care se află.

„Nu e important ce funcție dețin în Primărie, important este să ducem la capăt zecile de proiecte de finanțare depuse precum și, la fel de important, să reformăm Primăria și să consolidăm societățile nou înființate. A fost, este și va fi un efort enorm pentru a scoate Lugojul la lumină, sigur, eforturi deocamdată cu efecte puțin vizibile. Am preferat să demarăm proiectele cu adevărat esențiale pentru Lugoj și nu să cădem în ispita de a face investiții care ar fi avut doar efecte electorale, vizibile cât ai clipi din palme.

Avem de gestionat contracte nefinalizate (Centrul, SPA-ul, Topoganele, Rețeau de Apă și Canalizare, Stația de Epurare, Cazarma, etc.) lăsate în situații juridice, tehnice sau economice greu sau aproape imposibil de finalizat fără repercursiuni asupra bugetului. Întâmpinăm o rezistență feroce din partea funcționarilor angajați la kilogram de fosta administrație, doar pe bază de carnet de partid sau de neam al cuiva din anturajul fostei administrații. Am încercat sa aprobăm o primă organigramă, demers sabotat de funcționari și viciat de aceștia, astfel încât instanța a anulat această prima organigramă. Vom demara aprobarea unei noi organigrame, conform indicațiilor și mențiunilor instanțelor dar și apelând la specialiști din afara instituției. Trântorii, incompetenții și frânarii dezvoltării urmând să fie înlăturați.

Am reușit să angajăm oameni noi, cu experiență în domeniul specific de activitate, dar care încă învață cum să se descurce în administrație printre colegii rău intenționați sau speriați ca oamenii competenți îi vor înlocui în curând. Ne bazăm pe aceștia. Un singur exemplu: orice document depus la Direcția de urbanism primește răspuns în maximum 5 zile, în loc de câțiva ani…Repet, am muncit enorm, atât alături de echipa politică a PNL Lugoj (primar, viceprimar și 10 consilieri locali) dar și alături de colegii noi și de unii colegi vechi din Primărie care au înțeles că muncesc pentru comunitate, nu pentru primar.

Pe cine am deranjat?

Sunt cetățean Român, dar și German. Născut Român, la Lugoj. German pentru că familia mea (soția și cei trei copii) locuiește de peste 10 ani în Germania, statul German acordându-ne cetățenia în condiții normale. Am candidat menționând pe toate formularele de candidatură că am dubla cetățenie. Nimeni nu a avut nimic de obiectat, nici autoritatea electorală și nici judecătorii care au validat candidatura și apoi alegerea mea ca Primar.

În timpul mandatului am renunțat la domiciliul din Lugoj, stabilindu-mi reședința tot în Lugoj. Fără să încalc nicio lege. Am fost la serviciu zi de zi, indiferent că am avut domiciliul sau reședința în Lugoj. I-am deranjat pe toți cei care n-au mai făcut afaceri ilegale cu Primăria, pe toți cei care ocupau ilegal proprietățile primăriei (cu unii încă ne judecăm), pe toți cei care făceau afaceri ilegale cu Meridian, pe toți cei care se eludau de la plata taxelor și impozitelor locale ori pe cei care, datorită intereselor personale ale fostei conduceri a primăriei, beneficiau de un regim fiscal favorabil dar inechitabil.

La nivel politic am deranjat conducerea județeană a PNL pentru simplul fapt că spun, liber, ce gândesc. Am refuzat constant să devin un “om de partid” așa cum ne-am obișnuit să avem în ultimii 30 de ani. Am rămas cu încăpățânare acel om de partid pentru care interesele publice au fost peste orice interes de partid. Și așa voi rămâne. Nu pot pierde patru ani din viața comunității din care fac parte și care m-a ales.

Am construit proiecte care au ținut cont doar de interesele comunității, indiferent că am pus în pericol interese private. Și le vom duce la capăt.E greu de înțeles de ce Primarul Timișoarei nu are nici măcar reședință în Timișoara și nici cetățenie Română și poate fi primar (ceea ce e corect), iar eu nu.

Cei care s-au “ocupat” de această situație nu au câștigat nimic, doar noi am frânat puțin, lovindu-ne mai puternic de rezistența anumitor funcționari din Primărie. Vom recupera întârzierile. Și vom duce la bun sfârșit tot ce am început.

Pentru mine, singura instanță care mă va judeca corect, vor fi Lugojeni”

Citiţi mai departe

Politică

Europarlamentarul Cristian Terheș vine la Lugoj. Unde puteți să-l întâlniți

Publicat

în

Europarlamentarul Cristian Terheș va fi prezent în Lugoj, pe data de 11 martie 2023, de la ora 14:00, în fața Universității Europene „Josif Constantin Drăgan”, la invitația tânărului antreprenor și fondator al Asociației @Voluntar Pentru România, Alexandru Sîrbescu. Aceasta este o oportunitate pentru cei care doresc să-l întâlnească și să-i transmită preocupările lor.

Cristian Terheș este un cunoscut luptător pentru drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. În calitate de membru al Parlamentului European, el este responsabil pentru reprezentarea cetățenilor din România și promovarea intereselor lor în Uniunea Europeană. Este cunoscut pentru lupta sa pentru respectarea libertății presei și protejarea minorităților din România și din întreaga Europă. El a militat în mod constant pentru promovarea drepturilor omului și a valorilor democratice în politica europeană.

 

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

Titu Bojin relansează partidul Mariei Grapini, în Timiș

Publicat

în

Titu Bojin este noul președinte al Partidului Umanist Social Liberal Timiș, al eurodeputatei Maria Grapini, și a reușit să atragă un număr impresionant de membri în ultimele două luni și jumătate, consolidând astfel organizația și transformând-o într-un jucător important pe scena politică locală.

Într-un interviu recent, Bojin a explicat că succesul său se datorează eforturilor susținute ale umaniștilor din județ, care au reușit să atragă oameni capabili și hotărâți să lupte pentru cauzele partidului. „Avem oameni deosebiți, foarte capabili și hotărâți să lupte pentru partid”, a spus Bojin.

Ca urmare a acestor eforturi, numărul membrilor Partidului Umanist Social Liberal Timiș a crescut semnificativ, ajungând la 665 în luna martie 2023. Bojin și-a exprimat dorința de a candida la o funcție, dar nu a dezvăluit încă pentru ce poziție va opta. Decizia va fi luată împreună cu conducerea partidului la nivel național. În acest sens, Bojin a sugerat că ar fi bine să se comaseze cele patru tururi de alegeri programate pentru 2024, considerând că sunt prea multe într-un an și că ar putea fi dificil să se mobilizeze oamenii de fiecare dată.

RETIM

Citiţi mai departe

Cele mai citite