Educație
Liceu din Lugoj, lăsat de Inspectorat fără clase. Directorul şi-a dat demisia ca formă de protest
Marcel Drăgan, directorul Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj şi-a dat demisia, la sfârşitul săptămânii trecute. Gestul directorului este un act de protest după ce a aflat că unitatea şcolară pe care o conduce nu va mai avea nicio clasă de liceu, începând de anul viitor.
“E adevărat, mi-am dat demisia. Eu nu pot fi părtaş la ceea ce se întâmplă. Tăierea claselor de liceu vine exact când noi am obţinut nişte rezultate bune. Am obţinut două proiecte Erasmus, Rose, am adus sute de mii de euro cu proiectele astea, ne-am dotat atelierele cu investiţii de zeci de mii de euro. Astea toate doar în ultimii doi ani. Nu cred că e corect ce s-a întâmplat. Dacă aş rămâne în funcţia de director ar însemna să fiu complice la toată situaţia asta.”, a declarat profesorul Marcel Drăgan, pentru Lugojeanul.ro
Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” avea trei clase de profesională şi două de liceu. Iniţial conducerea a fost anunţată că vor avea patru clase de profesională şi doar una de liceu, ca măsură impusă de Ministerul Educaţiei, care doreşte promovarea şcolilor profesionale. “Am zis că dacă e o măsura ministerului o acceptăm, dacă e o măsură care se aplică la toate liceele tehnologice. Când s-a întocmit planul de şcolarizare am văzut că ne-au tăiat toate clasele de liceu, iar la alte licee nu au tăiat nimic. Eu mi-am dat demisia ca formă de protest. Dacă aş rămâne director ar însemna că pun şi eu umărul la dărâmarea şcolii”, a mai spus fostul director.
Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” va avea de anul viitor doar patru clase de profesională. Situaţia îi va afecta inclusiv pe profesorii care predau în această instituţie de învăţământ, mulţi dintre ei rămând fără ore. Am încercat să cerem explicaţii în legătură cu această situaţie de la inspectorul şcolar general al judeţului, Aura Danielescu, însă nu a putut fi contactată.
Educație
Concurs creativ despre reciclare pentru elevii județului Timiș
RETIM și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș alături de Zonă în Dezvoltare Lions Dinamic Plus Timisoara organizează concursul 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deșeurilor dedicat tuturor elevilor din clasele 0-IV, V-VIII şi IX- XII în perioada 03 martie – 12 aprilie 2021. Concursul este organizat și se desfășoară în județul Timis, zona 1 și zona 0.
Scopul acestui concurs online este de informare si conștientizare a modului în care pot reduce, refolosi si recicla deșeurile de la școală sau acasă. Elevii, cei care învață pentru prima data despre aceste concepte, trebuie să înteleagă ca de ei depinde viitorul mediului înconjurător. Copiii pot învăța de mici cum să sorteze deșeurile, să respecte mediul înconjurător, să consume mai puțin. Toate aceste gesturi îi vor face să fie conștienți de ce înseamnă ecologie. Grija față de mediu se va vedea în multe alte comportamente ale tinerilor, grija față de spațiul personal, de la camera și banca de la școală, sau ghiozdan. Un copil care deprinde din timp noțiuni ecologice va deveni un adolescent responsabil.
Astfel, tinerii pot deveni creativi prin diferite forme, desene, eseuri, fotografii, videouri, obiecte sau reprezentări grafice realizate din materiale reciclabile, ilustrând princiiple 3R.
Înscrierea elevilor și depunerea materialelor de concurs se va face în perioada 03 – 16 martie 2021 astfel: conducerea fiecarei unități de invatamant va desemna un profesor coordonator care va implementa proiectul în clasă, iar profesorul coordonator va înscrie elevii prin completarea și transmiterea Anexei 1 (disponibila pe site-ul retim.ro) în format electronic la adresa de email timisrecicleaza@gmail.com. Lucrările vor fi transmise în același timp cu Anexa 1. Fișierul cu lucrarea expediată va fi denumit cu numele elevului și școala din care face parte.
Premiile oferite de către organizatori sunt:
⦁ 21 x biciclete
⦁ 21 x trotinete freestyle
⦁ 21 x seturi role
⦁ 100 x ruscaci
Premii de participare:
⦁ 150 x bidoane de apă
⦁ 150 x sepcuțe
⦁ 100 x sacoșe din material reciclabil
Detaliile despre regulamentul concursului, descrierea etapelor acestuia şi anunţarea câştigătorilor se găsesc pe https://retim.ro/regulamentul-oficial-al-concursului-3r-reducere-refolosire-reciclare-a-deseurilor/
Educație
Un liceu din Lugoj își va împodobi toate ferestrele cu mici „grădini suspendate”
Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj ia parte la Erasmus + Ka 229 „Respecting Nature for a Better Future”.
Proiectul Erasmus + Ka 229 „Respecting Nature for a Better Future” este un parteneriat strategic între următoarele școli partenere: Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj, Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Turcia, Colegio Claret Askartza Ikastetxea Spania, Profesionalna Tehnicheska Gimnaziya „N.Y.Vaptsarov” Bulgaria, Istituto Professionale Di Stato Per I Servizidi Enogastronomia E Ospitalita’ Alberghiera Potenza Italia și Lycee Professionnel Les Carillons Franța.
„În zilele noastre, în timp ce lumea se confruntă cu o epidemie care amenință grav umanitatea, de fapt, lupta globală, solidaritatea, problemele împreună și realizează cât de important este să găsești soluții sincere pentru mamei Pământ. Importanța dezvoltării unei atitudini de respect față de natură la elevii noștri va crește gradul de conștientizare a elevilor și profesorilor noștri cu privire la respectarea naturii, cu activitățile pe care le vom desfășura în școlile partenere. Scopul nostru comun este de a minimiza și de a crea un viitor mai viabil prin creșterea sensibilităților generațiilor. Primul pas în îndeplinirea acestui obiectiv este ideea de realizarea unei grădini suspendate la fiecare fereastră a liceului nostru”, arată reprezentanții liceului, printr-un comunicat de presă. Fiecare grădină în miniatură va fi o jardinieră cu aranjamente florale.
Educație
Prima unitate de învățământ din Lugoj care se închide din cauza infectărilor, la două săptămâni după revenirea în clase
O primă unitate de învățământ din Lugoj se închide complet, timp de 14 zile, la doar două săptămâni după redeschidere. Joi dimineața, educatorii de la Grădinița „Harul” au fost anunțați că orele se mută din nou online, după ce mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate la preșcolari, educatori și îngrijitori.
În urma unei ședințe pe care au avut-o miercuri, reprezentanții grădiniței au decis să închidă complet unitatea. Inițial, doar două grupe urmau să fie trecute în online, însă conducerea unității de învățământ a luat decizia de a suspenda complet cursurile la clasă.
Totodată, educatorii și profesorii care se ocupă de elevi au început să fie programați pentru vaccinarea împotriva coronavirus. La Lugoj, două grădinițe, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 și respectiv Harul, au avut până acum cazuri confirmate de infectare cu SARS-Cov 2.
Educație
Clasele din Lugoj nu și-au mutat orele în online, după prima săptămână de cursuri în clase
Nicio clasă din Lugoj nu a fost nevoită să-și mute orele în online, dintre cele care funcționează în regim normal începând cu 8 februarie. Datorită măsurilor de prevenție și a testărilor rapide a elevilor care au avut semne de răceală, școlile au reușit să rămână la modul de predare fizic până la această oră.
La nivelul orașului, merg la școală fizic copiii de grădiniță, elevii claselor primare, dar și elevii claselor terminale, adică cei de pe clasele a opta și respectiv a douăsprezecea. Dacă Lugojul va trece în scenariul verde, și alte categorii de elevi vor merge în clase.
Până la această oră, la Lugoj rata de infectare este de 1,72 de cazuri la 1000 de locuitori, în ultimele 14 zile. Dacă va scădea sub, 1,5/1000, orașul va trece în scenariul verde.
-
Actualitate4 zile în urmă
Accident mortal în apropiere de Lugoj, pe autostrada A1
-
Actualitate2 zile în urmă
Comitetul Județean de Urgență insistă cu carantinarea Timișorei. Fritz cere carantină în tot județul
-
Educație3 zile în urmă
Un liceu din Lugoj își va împodobi toate ferestrele cu mici „grădini suspendate”
-
Actualitate3 zile în urmă
“Cel mai distrus drum din România”, de legătură pentru lugojenii care circulă pe autostradă, intră în reparații
1 Comment