Connect with us

Social

Oamenii stau la coadă și așteaptă ore întregi să facă vaccinul la Lugoj

Publicat

în

Zeci de persoane așteaptă ore întregi deschiderea centrului de vaccinare de la Sala de sport „Lavinia Miloșevici” din Lugoj. Oamenii sunt programați dimineața, iar centrul se deschide doar de la ora 15.00.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cel mai bun exemplu este cel al unei timișorence, Alexandra Beloia, care avea programat repelul anti COVID 19, joi, 11 februarie, la Lugoj. Timişoreanca a povestit că iniţial era programată de la ora 19.00, dar în urmă cu două săptămâni a primit un mail şi sms prin care a fost anunţată că trebuie să fie la centrul de vaccinare din Lugoj, dimineaţa, de la ora 10.

„Deja m-au încurcat groaznic, dată fiind situaţia mea de acasă (copil mic, mamă bolnavă etc.). Am dat n telefoane, am sunat absolut peste tot, în speranţa că poate, poate reuşesc să îmi păstrez programarea iniţială. Am sunat la Bucureşti, am sunat la Lugoj, am trimis persoane cunoscute din Lugoj la centrul de vaccinare să vorbească la faţa locului. Nu s-a putut – peste tot am fost informată că trebuie să îmi păstrez cea de a doua programare, pentru ora 10. Asta m-a încurcat foarte tare, dar am făcut în aşa fel încât să respect programarea”, povesteşte Alexandra Beloia, pe pagina ei de Facebook.

Astfel, joi, la ora 10 fix, după ce a condus 60 de kilometri, a ajuns la centrul de vaccinare de la sala de sport Lavinia Miloşovici din Lugoj. Spre disperarea ei, centrul era închis! Pe uşă era un anunţ că vaccinările nu se vor face înainte de ora 15!

RETIM

„Revoltator! Bat insistent la uşă şi iese o doamnă foarte amabilă şi îmi explică procedura. Nu dau vina pe dânsele, ele doar îşi fac treaba şi urmează ordinele primite de mai sus. Doar că, ordinele de mai sus nu au luat în considerare faptul că unii vin de la 50-60 de kilometri distanţă pentru a se vaccina. Am auzit de multe astfel de nereguli la toate centrele din ţară, dar despre centrul din Lugoj am auzit cele mai multe. Speranţa de a rezolva ceva este minimă spre zero, nu am decât să aştept şi să sper că reuşesc, în momentul în care se dă drumul la sistemul informatic, respectiv ajung cadrele medicale la centrul de vaccinare, să mă poată lua printre primele”, a mai spus femeia.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

FOTO Tunelul Iubirii de la Lugoj, imortalizat de către un pasionat de fotografie

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Chiar dacă celebrul Tunel al Iubirii din Caraș-Severin este istorie, datorită scoaterii din funcțiune a liniei de cale ferată unde a fost inițial descoperit, astfel de locuri se formează oriunde există vegetație deasă în jurul liniilor de tren. Un astfel de loc se găsește și la Lugoj.

Undeva în spatele spitalului municipal, un fotograf amator a reușit să imortalizeze câteva imagini de-a dreptul spectaculoase. Tunelul creat în mod natural și artificial, de pomii din jurul liniei de cale ferată și trecerea garniturilor pe lângă aceștia, arată impresionant în fotografii.

Unul dintre lugojenii care a surprins Tunelul Iubirii din oraș este Alex Domanyek, care a și împărtășit pozele cu restul comunității lugojene, prin intermediul rețelelor sociale.

RETIM

sursa foto: Alex Domanyek/Facebook.com

Citiţi mai departe

Social

Lugojeanul Octavian Batori a asigurat gratuit mii de porții de mâncare pentru o acțiune de voluntariat

Publicat

în

Timp de 100 de zile, sute de voluntari au participat la lucrările de reabilitare ale spitalului din Reșița. Marți, 21 septembrie, va avea loc inaugurarea clădirii de trei etaje, reabilitate exclusiv prin acțiunea de voluntariat demarată de reșițeanca Lili Gherle și doctorul Emil Bunda. La tot acest efort a participat și un lugojean. Este vorba despre Octavian Batori, patronul firmei de catering din Lugoj și a restaurantului Ana Lugojeana din Reșița.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„E nu îl cunosc pe omul acesta, dar datorită acestui om am putut să facem ceea ce am făcut. Este puțin spus mulțumesc! Firma Ana Lugojeana, Octavian, ne-au dat mii de porții de mâncare. Dacă cineva își poate imagina că o firmă poate trimite în aproape 100 de zile mâncare pentru toți voluntarii pe care i-am avut la lucru! E foarte important ceea ce a făcut, pentru că voluntarul vine, dar dacă la ora prânzului nu îi poți asigura o masă, pleacă și nu mai revine. Datorită lui Octavian am reușit să ținem voluntarii în șantier și să mergem înainte”, a declarat pentru Lugojeanul, Lili Gherle, coordonatoare uneia dintre cele mai importate acțiuni de voluntariat desfășurate în ultimi ani în Banat.

În cele 100 de zile de lucru, voluntarii au reabilitat integral 120 de încăperi din Staționarul 3 al Spitalului Județean din Reșița.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Zeci de cazuri noi de coronavirus la Lugoj în ultima săptămână

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cu o medie de 8 cazuri pe zi și un maxim de 15, Lugojul traversează valul patru al pandemiei de coronavirus în această toamnă. În ultima săptămână, de luni până sâmbătă, 51 de lugojeni au fost diagnosticați cu SARS-CoV 2, câțiva dintre ei ajungând și la spital pentru tratament.

În aceiași perioadă, în satele din jurul orașului au fost descoperite alte 110 cazuri, în toată zona de est a județului. Sâmbătă dimineață, numărul total de persoane internate în spitalele din județ era 226.

Numărul de persoane internate la ATI era de 37.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Migranți fără acte, descoperiți într-o parcare a autostrăzii de lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Polițiștii timișeni descoperă din nou migranți fără acte de identitate, în parcările din județ, mai ales pe autostrada ce leagă Timișul de restul Europei. Aceștia se ascund în mașini care fac trasport de persoane, TIR-uri sau rulote. Vin de cele mai multe ori din Siria, Afganistan sau alte țări din Orientul Mjlociu.

La data de 16 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii orașului Făget și Secției 10 Poliție Rurală Făget, au depistat în parcarea A1 Margina-Lugoj, din județul Timiș, un grup de 3 persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că aceștia nu sunt cetățeni români și nu posedă niciun document de identitate. Bărbații au fost predați polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite