Connect with us

Divertisment

Jocuri cu cărți de care nu ai auzit niciodată!    

Publicat

în

Fiecare dintre noi avem activități preferate, hobby-uri care ne ajută să trecem altfel peste zilele și momentele încărcate de monotonie. Asta și pentru că uneori avem nevoie doar să ne relaxăm, să ne eliberăm mintea și să încercăm, pur și simplu, să ne detașăm de tot ceea ce ne încarcă. Iar jocurile, indiferent de natura lor, au acest efect asupra minții și corpului, astfel că oamenii au inventat și improvizat de-a lungul istoriei diverse tipuri de distracție cu care să își ocupe mintea. Într-un prezent când tot mai mulți petrecem timpul online, poate că ar fi timpul să ne mai întoarcem și la jocurile clasice de cărți.

RETIM

Garantăm că sunt diverse alternative de care poate nu ai auzit și care ți s-ar părea foarte interesante, chiar dacă nu implică magic 20 rotiri, cum te-ai obișnuit, poate, de la jocurile de la cazinourile online și offline. În acest material vei găsi câteva propuneri de jocuri cu cărți pe care să le încerci și să le iei în considerare atunci când vrei ceva provocator și diferit sau poate doar o pauză de la lucrurile obișnuite sau până decizi să te întorci în universul de gambling și gaming. Iar acest lucru este chiar un test interesant, mai ales pentru generațiile atât de obișnuite cu virtualul. Nu îți mai trebuie decât să inviți câțiva prieteni, să pregătești tot ce ai nevoie pentru musafiri și să începeți jocurile. Succes la distracție!

Guillotine

Un joc de cărți amuzant, care are ca tematică Revoluția Franceză. Este potrivit pentru doi până la cinci jucători, are un nivel de dificultate mediu și se poate întinde până la 30 de minute ca durată de joc, ce poate avea până la trei runde, fiecare reprezentând trei „zile”. Faptul că se potrivește celor cu vârstă de peste 12 ani îl face potrivit pentru jocurile în familie.

Concret, în fiecare rundă, 12 nobili sunt aliniați și își așteaptă execuția la ghilotină, fiecare având și un număr că semnifică punctajul. Jucătorii aleg cărți, care reprezintă acțiunea ce poate duce la uciderea nobilului. La final, cel care are cele mai multe punctaje câștigate va fi evident și câștigător. Desigur, sunt ceva mai complexe regulile, dar le poți învăța cu ușurință – mai trebuie doar să ai jocul și să te bucuri de tot ce oferă acesta.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

One Night Ultimate Werewolf

Un joc de cărți extrem de rapid, care poate dura până la zece minute, ceea ce înseamnă că termini îndată cât să începi din nou, și din nou, și din nou pentru că niciun joc nu seamănă cu celălalt. Așa cum îi spune și numele, tematica este una supranaturală, care implică vârcolaci. Pentru a putea da startul, trebuie să fiți între trei și zece persoane, deja obișnuiți cu jocuri de dificultate ușoară, ba chiar se potrivește și se recomandă și copiilor cu vârstă de peste opt ani, astfel că nici cei mici nu se vor simți neglijați și pot lua parte la un proiect amuzant și distractiv. Ca să faci totul și mai interactiv, după cumpărarea jocului de cărți, poți descărca și aplicațiile asociate cu acesta, ca să conferi niște extensii și mai cool de provocări.

În One Night Ultimate Werewolf fiecare jucător are un rol, adică un personaj, fiecare având o anumită abilitate, dar nimeni nu știe cine este celălalt și ce face. Scopul este ca la final să se desemneze cine este vârcolacul. Este atât de simplu și conferă o doză cool de suspans – pe lângă faptul că trebuie să îți dai seama cine este vinovat, nu trebuie nici să greșești, căci altfel ai pierdut.

Beggar My Neighbor

Beggar My Neighbor este un joc de cărți cât se poate de caraghios, cel puțin dacă te gândești la lucrurile pe care le ai de făcut. Numărul ideal de jucători este 2-3, iar ca dificultate este ușor și oricine îl poate înțelege, ținând cont că și cei mici de peste 6 ani îl pot încerca, cât să ia parte la ce se întâmplă și să se distreze în egală măsură. Fiecare mână de joc nu va dura mai mult de un sfert de oră, deci totul se termină rapid, se poate face după cinele în familie.

Jocul are și variante mai complicate, dar acesta original poate fi extrem de ușor asemănat cu jocul de Război, pe care cu siguranță că l-am încercat mulți dintre noi când eram mai mici. În funcție de varianta pe care o vei juca sunt șanse destul de mari ca totul să dureze mai mult decât ți-ai dori, dar și regulile să fie mai complexe.

Rolling Stone

Perfect și ideal de jucat pentru 4 până la 6 jucători, Rolling Stone este considerat un clasic în rândul amatorilor de jocuri cu cărți. Teoretic este considerat un joc de dificultate ușoară, dar uneori poate devenit

atât de frustrant că este cam greu să îți ții în frâu emoțiile și te trezești că vrei să se termine mai repede totul – cel puțin așa spun cei care l-au încercat. Se poate juca de toți membri unei familii, inclusiv de copii cu vârstă mai mică, de peste 5 ani. De obicei totul nu se întinde mai mult de o jumătate de ora.

Obiectivul jocului este să reușești să scapi de cât mai multe cărți, de fapt de toate, iar primul care reușește să facă asta a și câștigat. Cum se face asta? După ce fiecare a primit opt cărți, se pune de către dealer o carte jos – fiecare la rând trebuie să urmeze și să pună o carte cu aceeași culoare sau semn, iar dacă nu are asta, trebuie să le ridice pe toate, ceea ce scade șansele de câștig, pentru că învingător este cel care scapă de toate cărțile pe care le are.

Concluzie

Sunt atât de multe alte jocuri cu cărți de care cel mai probabil nu ai auzit, că ar fi aproape o risipă să refuzi să le încerci fie și măcar o dată. Și nu vorbim aici despre cele mai populare, cum ar fi Tabinet, Macao, Poker sau Șeptica. Discutăm mai degrabă despre cele care nu sunt foarte cunoscute și care conferă, cu siguranță, experiențe demne de adrenalină și momente simpatice și faine alături de cei dragi. În completarea celor deja menționate îți mai amintim și de President, Bang!, Speed, Barbu, Spades, Bridge, Canasta, Creights – despre astea va trebui să te documentezi tu, dar îți garantăm că va merita.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

La Lugoj a ajuns Uraganu! Noile panouri digitale din centrul orașului difuzează gratuit manele VIDEO

Publicat

în

FOTO Captura Youtube

Refacerea zonei centrale din Lugoj se apropie de finalizare. Au fost remediate o parte dintre deficiențele semnalate de către lugojeni și au fost instalate echipamentele prevăzute în proiect. Printre acestea se numără panouri informative cu afișaj digital și panouri de informare pentru nevăzători, menite să îmbunătățească accesibilitatea și informarea publicului. Totodată, va fi instalată o stație de încărcare pentru trotinete electrice și o cișmea, iar securitatea zonei va fi sporită prin montarea unor camere de supraveghere video.

RETIM

În acest context, de câteva zile, informațiile afișate pe panourile digitale instalate nu sunt tocmai cele așteptate. După cum se poate vedea în filmarea de mai jos, pe ecran rulează unul dintre videoclipurile unui manelist celebru, Tzanca Uraganu pe numele lui, spre plăcerea iubitorilor acestui gen de muzică și spre dezgustul celor care nu îl apreciază.

Având în vedere că în centru mai trebuie instalate câteva componente din proiect, rămâne de văzut ce surprize ne mai pregătesc edilii locali.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Citiţi mai departe

Cultură

Înscrieri pentru cea de-a doua ediție a Concursului de Fotografie „Casian Mărgineanțu”. Premii totale de peste 1.000 de euro

Publicat

în

Concursul de Fotografie „Casian Mărgineanțu” este un eveniment dedicat pasionaților de fotografie, organizat de publicațiile Lugojeanul, Redeșteptarea și Ghidul Banatului.
Cu premii în valoare totală de peste 1.000 de euro, acest concurs este un tribut adus memoriei fostului nostru coleg, fotoreporterul Casian Mărgineanțu, și o oportunitate de a vă exprima creativitatea în lumea fascinantă a fotografiei. La prima ediție, desfășurată anul trecut, au fost înscrise în concurs peste 200 de fotografii, iar câștigător a fost Robert Scarlat, cu imaginea de mai jos:

RETIM

Dacă sunteți pasionați de fotografie, aveți ocazia de a vă înscrie în acest concurs și de a vă testa abilitățile în fața unui juriu experimentat.

Iată pașii pentru a vă înscrie: alegeți cel mult trei fotografii pe care le considerați demne de participare și trimiteți fotografiile și datele de contact la adresa de email concursfotocasianmargineantu@gmail.com înainte de data limită, care este 19 octombrie.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Premiile sunt substanțiale și vor răsplăti efortul și talentul vostru:

  • Premiul I: 2.000 de lei
  • Premiul II: 1.500 de lei
  • Premiul III: 1.000 de lei
  • Două mențiuni speciale: câte 500 de lei fiecare

Criterii de evaluare:
Fotografiile vor fi evaluate de un juriu experimentat pe baza următoarelor criterii: creativitate, tehnică și originalitate.

Câștigătorii vor fi anunțați după data limită în ziarele tipărite și online din Lugoj și vor fi contactați telefonic sau prin e-mail. O expoziție specială de premiere va avea loc la Galeria Armi, de la Casa Armatei din Lugoj, începând din 31 octombrie, unde fotografiile câștigătoare și alte fotografii alese de juriu vor fi expuse publicului și prezentate în presa locală.

Citiţi mai departe

Divertisment

Lugojenii sunt așteptați la expoziția de păsări și animale mici cu blană. Vin crescătorii din întreaga țară

Publicat

în

Asociația Sportivă a Crescătorilor de Păsări și Animale Mici „FAUNA”, în colaborare cu Cercul Militar Lugoj, organizează, în perioada 1-3 noiembrie, o expoziție anuală de păsări și animale cu blană, care va avea loc în Sala Sporturilor “Lavinia Milosovici”.

RETIM

“Lugojul este recunoscut la nivel național pentru crescătorii de păsări și animale, majoritatea celor care le cresc fiind recunoscuți la nivel național și chiar internațional,” a declarat președintele Asociației Sportive a Crescătorilor de Păsări și Animale Mici „FAUNA” Lugoj, Ioan Hoban. Se estimează că în orașul de pe Timiș vor fi prezenți peste 60 de crescători din Lugoj și din județele Bihor, Brașov, Caraș-Severin și Cluj, care vor aduce aproximativ 700 de păsări și animale cu blană pentru a fi admirate de vizitatori.

Expoziția va fi deschisă vineri, 1 noiembrie, între orele 12-18, sâmbătă între orele 8-18 și duminică între orele 8-12. Prețul biletului de intrare este de 10 lei pentru adulți, în timp ce copiii și elevii beneficiază de intrare gratuită. Vizitatorii vor avea ocazia să admire o varietate impresionantă de porumbei, găini, curci, bibilici, rațe, gâște, iepuri, papagali, canari, dar și alte păsări și animale.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Citiţi mai departe

Divertisment

3 sloturi online potrivite pentru acest anotimp

Publicat

în

Toamna își face simțită prezența tot mai puternic și nu mai e mult până când frunzele copacilor vor începe să cadă, iar culoarea lor să se schimbe.

RETIM

Acest anotimp este asociat și cu adunarea recoltelor. Tot „recolte” vor să adune și cei pasionați de sloturi online, doar că acestea constau în premii oferite de jocurile preferate. Dacă faci parte din această categorie, îți recomandăm trei sloturi online potrivite pentru a fi încercate.

Treasure Hill

Slotul este lansat de compania CT Interactive și are patru ani pe piață. Ca utilizator, poți „recolta” monedele de aur din acest slot, care propune o aventură interesantă în căutarea comorilor ascunse într-un univers fantastic. Tematica slotului are legătură cu folclorul irlandez. Din acest motiv, spiridușii și oalele cu monede de aur nu puteau lipsi. Jocul se remarcă și printr-o grafică interesantă, dar merită menționat că nu excelează când vine vorba despre efecte 3D, probabil pentru că studioul a dorit să păstreze o tematică retro.

Acțiunea este dispusă pe o structură cu 5 role și 4 rânduri, iar cele 50 de linii de plată sunt fixe. Simbolurile acestui joc te duc cu gândul la noroc și relaxare. Avem, așadar, trifoi cu patru foi, potcoava norocoasă, oală de aur, halbă de bere, curcubeu și o pipă. Simbolul Wild este un Spiriduș și înlocuiește toate celelalte simboluri din slotul Treasure Hill, cu excepția Scatter-ului, care este reprezentat de o casă ca în filmul „Hobbitul”.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Foto treasure hill aici

Jocul are și rotiri gratuite, dar și două tipuri de funcții Gamble. Una dintre ele se numește Double-up, în care trebuie să ghicești dacă următoarea carte este roșie sau neagră ori să nimerești suita cărții pentru a-ți înmulți câștigul de 4 ori. Cealaltă variantă se numește Half gamble, în care păstrezi jumătate din suma pe care ai câștigat-o, iar cealaltă merge la Gamble.

Extra Crown

Dintre toate sloturile online, este imposibil să nu fi auzit măcar o dată de o producție lansată de EGT, actuala Amusnet Interactive. Este clar că Extra Crown nu este chiar cel mai popular titlu marca EGT, însă are suficiente motive pentru care merită să îl încerci. Este, practic, o continuare a Shining Crown, dar care aduce ceva în plus. Cireșele, lămâile, portocalele, prunele, clopotul auriu, strugurii, pepenii, șeptarii, steaua mov și dolarul auriu sunt simbolurile acestui slot.

Steaua mov este simbolul Scatter și aduce un câștig de 20x, în timp ce dolarul auriu, care și el este Scatter, generează un câștig de 100x miza. Coroana este simbolul Wild și apare exclusiv pe rolele doi, trei și patru și poate înlocui celelalte simboluri. Utilizatorii apreciază desigur și faptul că este conectat la Mystery Cards – popularul jackpot online de la Amusnet EGT pe patru niveluri: Treflă, Caro, Cupă și Pică.

Eye of Atum

Mitologia egipteană oferă o mulțime de legende prezente la sloturi online. Acest joc lansat de Play’n Go se remarcă prin grafică peste medie. Simbolurile sunt tematice din mitologia egipteană, precum scarabeii, ankh-urile și ochiul lui Atum. Acțiunea se petrece pe o grilă 5×3 cu 10 linii de plată fixe.

foto eye of atum aici

Ochiul lui Atum este simbolul Wild, în timp ce Scatter-ul declanșează rotirile gratuite. Pe lângă rotiri, în acest slot ai și simboluri expansive, dar și multiplicatori în timpul jocului bonus, care pot genera câștiguri considerabile. Jocul beneficiază de recenzii bune din partea celor care l-au încercat.

Jocurile de noroc cu mize reale se adresează exclusiv persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani. Fii responsabil!

Citiţi mai departe

Cele mai citite