Politică
Interviu cu Dan Reșitnec, candidatul USR PLUS pentru un loc în Senatul României (P)
– Candidați din partea Alianței USR PLUS pentru un loc în Senatul României. Cum v-ați descrie în câteva cuvinte? Cine este Dan Reșitnec?
Sunt un timișorean care încă dinainte de 2016 a decis să se implice activ în viața comunității. Provin din mediul privat, cunosc de peste 10 ani ritmul, rigorile și modul de lucru din multinaționalele din domeniul IT din Timișoara. Pe de altă parte, din postura de coordonator în județul Timiș al proiectului Fără Penali simt că am pus o cărămidă la baza unei schimbări profunde în ceea ce înseamnă politica în România. O schimbare care cred eu că va avea loc pe parcursul unei întregi generații, o schimbare care e doar la început.
– De ce v-ați implicat în politică și ce v-a determinat să candidați?
În 2016, odată cu apariția USR, am simțit că există o alternativă reală în România și am simțit nevoia de a avea un cuvânt de spus. Candidez acum pentru Senatul României pentru a mă asigura că acele proiecte pentru care USR PLUS s-a zbătut în ultimii ani vor deveni realitate: alegeri în două tururi, corectarea legilor justiției, depolitizarea instituțiilor, eliminarea pensiilor speciale, 300 de parlamentari.
De asemenea mă voi lupta din poziția de senator pentru proiectele pe care USR PLUS le-a promis în campania alegerilor locale. Spitalul municipal nou, o nouă sală polivalentă sau un nou stadion sunt doar câteva exemple. În plus față de asta am câteva proiecte personale la care țin foarte mult în zona de educație și tineret.
Îmi doresc să încurajăm educația și implicarea civică, voluntariatul în rândul tinerilor, toate acestea ca parte a unei reforme educaționale serioase și nu făcută din pix după cum au fost toate aceste reforme făcute în ultimii 30 de ani.
– Traversăm o perioadă neobișnuită. Cum resimțiți acest lucru în ceea ce privește campania electorală?
Îmi doresc să cunosc probleme și așteptările oamenilor și să contribui la găsirea de soluții pentru ei. Și acest lucru aveam ocazia în cadrul altor campanii electorale să o fac direct, în stradă, alături de oameni. Acolo unde atât eu cât și colegii mei din USR PLUS ne simțim cel mai confortabil. Din păcate în această situație impusă de pandemie acest lucru nu este posibil.
Totuși, sănătatea oamenilor vine pe primul loc și de aceea trebuie să ne adaptăm vremurilor pe care le traversăm. Multe din măsurile luate de actualul guvern pentru gestionarea situației pandemice sunt fie hazardate, fie luate fără un studiu real al impactului acestora. De exemplu, Alianța USR PLUS a propus încă de acum câteva săptămâni un plan coerent pentru redeschiderea măcar parțială a școlilor în această perioadă. Educația este fundamentul societății și după 6 decembrie va trebui să găsim soluțiile potrivite pentru a nu răpi unei generații întregi accesul la educație.
Cu USR PLUS la guvernare sunt convins că acest lucru se va întâmpla!
Vă mulțumim și vă dorim mult succes!
Comandat de PARTIDUL UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA. Executat de SC Banat Press SRL, CMF 11200021
Politică
Rezultate neașteptate la parlamentare, în satele de lângă Lugoj. Pe cine au trimis alegătorii la Casa Poporului
Sătenii din comunele din jurul Lugojului și-au votat aleșii favoriți pentru cele două camere ale parlamentului. După numărarea a 100% din voturi, în satele din zona Lugoj rezultatele, unele cu adevărat spectaculoase, sunt următoarele:
Senat
Coșteiu:
PSD – 454 – 28,88%
AUR – 347 – 22,07%
SOS – 161 – 10,24%
POT – 133 – 8,46%
USR – 132 – 8,4%
Gavojdia:
PSD – 426 – 31,79%
AUR – 352 – 26,27%
SOS – 131 – 9,78%
POT – 111 – 8,28%
USR – 90 – 6,72%
Darova:
PSD – 427 – 35,03%
AUR – 329 – 26,99%
POT – 116 – 9,52%
SOS – 111 – 9,11%
USR – 63 – 5,175
Belinț:
PNL – 286 – 25,7%
AUR – 230 – 20,66%
PSD – 187 – 16,8%
POT – 117 – 10,51%
SOS – 104 – 9,34%
Știuca:
AUR – 419 – 45,44%
PSD – 153 – 16,59%
PNL – 117 – 12,69%
SOS – 77 – 8,35%
POT – 67 – 7,27%
Camera Deputaților
Coșteiu:
PSD – 477 – 30,34%
AUR – 367 – 23,35%
SOS – 152 – 9,67%
POT – 127 – 8,08%
USR – 121 – 7,7%
Gavojdia:
PSD – 404 – 30,47%
AUR – 316 – 23,83%
SOS – 128 – 9,65%
POT – 105 – 7,92%
USR – 89 – 6,71%
Darova:
PSD – 413 – 33,77%
AUR – 323 – 26,41%
POT – 110 – 8,99%
SOS – 96 – 7,85%
PSDU – 76 – 6,21%
Belinț:
PNL – 288 – 25,81%
AUR – 216 – 19,35%
PSD – 192 – 17,2%
POT – 117 – 10,48%
SOS – 106 – 9,5%
Știuca:
AUR – 311 – 34,25%
UCR – 147 – 16,19%
PSD – 128 – 14,1%
PNL – 99 – 10,9%
SOS – 75 – 8,26%
Marii câștigători în municipiul de pe Timiș sunt Partidul Social Democrat la Camera Deputaților și respectiv Alianța pentru Unirea Românilor la Senat.
Politică
Ce a transmis Călin Dobra, după ce PSD a obținut mai puține voturi decât AUR, pentru Senat, la Lugoj
După încheierea numărătorii voturilor și aflarea rezultatelor pentru alegerile parlamentare în Lugoj, Călin Dobra, președintele PSD Lugoj, a transmis un mesaj de mulțumire către alegători. Într-o declarație oficială, acesta a subliniat importanța fiecărui vot.
„Fiecare vot ne întărește angajamentul de a lupta pentru interesele comunității noastre și pentru un viitor mai bun al Lugojului și Timișului,” a declarat Dobra. El a ținut să mulțumească nu doar celor care au votat cu PSD, ci și celor care au ales alte opțiuni politice, apreciind opiniile lor drept esențiale pentru îmbunătățirea activității partidului.
„Mulțumesc și celor care nu au votat cu PSD – opiniile voastre sunt esențiale pentru a înțelege ce trebuie îmbunătățit. Doar împreună putem construi o societate mai puternică și mai unită,” a adăugat liderul social-democrat.
Mesajul său s-a încheiat cu un apel la unitate și colaborare: „Hai să mergem mai departe, împreună, pentru Lugoj și Timiș!”
Politică
Consilierii lugojeni au aprobat propunerea PSD pentru funcția de viceprimar. Cine este Oana Tyukodi
Consilierii locali lugojeni au aprobat propunerea primarului Călin Dobra pentru funcția de viceprimar.
Momentul nu a fost lipsit de emoții, deoarece aleșii PNL nu și-au exprimat votul, iar cei doi consilieri AUR au părăsit sala de ședințe, motivând că nu doresc să facă nicio alianță cu nicio formațiune politică. Oana Tyucodi a fost aleasă viceprimar cu votul consilierilor PSD, USR și al consilierei independente.
„În primul rând, este o mare onoare și o responsabilitate să ocup funcția de viceprimar și mulțumesc colegilor din Partidul Social Democrat, în primul rând, pentru că m-au propus, dar și tuturor colegilor din Consiliul Local care m-au votat. Urmează o activitate alături de primarul Călin Dobra, în care vom colabora pentru binele lugojenilor, prin proiecte, activități și acțiuni. Din punct de vedere al activității, o să preiau atribuțiile din organigramă și cele pe care mi le va delega domnul primar”, a declarat noul viceprimar.
Oana Tyucodi s-a născut și a crescut în Lugoj și a absolvit Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”. În timpul anilor de liceu, a excelat în volei, continuând performanțele sportive și în perioada studenției, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
După finalizarea studiilor, Oana Tyucodi s-a întors în orașul natal, dedicând 17 ani din viață carierei de profesor. Din 2013, a făcut pasul în domeniul privat, dezvoltându-se ca antreprenor. În prezent, la vârsta de 51 de ani, este căsătorită și are un fiu de 25 de ani, student la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara.
Este membră PSD din 2010.
Politică
Lugojenii se pregătesc din nou de alegeri duminică. Iată lista candidaților pentru parlamentare
Zeci de mii de lugojeni vor vota duminică, 1 decembrie, la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților. Pentru prima cameră parlamentară, votanții au 22 de opțiuni, iar pentru a doua sunt dublu, 43.
Pe 1 decembrie, românii își aleg reprezentanții în Parlamentul României, adică membrii din Senat și Camera Deputaților. Alegătorii primesc un singur buletin de vot, pe care se regăsesc listele de candidați din partea partidelor politice și candidați independenți înscriși în cursă pentru un loc în Parlament.
La Lugoj și în restul țării, votarea are loc duminică, între orele 7 și 21, iar lugojenii pot vota fie la secția de unde aparțin, fie oriunde altundeva în județul de reședință.
Puteți verificați secția de votare la care sunteți arondat pe platforma registrulelectoral.ro. În județul nostru, oferta electorală pentru alegeri include 21 de partide și patru candidați independenți, la care se adaugă – doar pe lista pentru Camera Deputaților – și formațiunile minorităților naționale.
Pentru Senat sunt 85 de nume, iar pentru Camera Deputaților, 252. Timișul va avea, însă, doar zece deputați și patru senatori. În ordinea în care vor apărea pe buletinul de vot, opțiunile sunt:
Senatul României
- Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
• Forța Dreptei
• Uniunea Salvai România (USR)
• Partidul Național Liberal
• Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
• Partidul Social Democrat (PSD)
• Partidul S.O.S. România
• Partidul Oamenilor Tineri (POT)
• Partidul Social Democrat Unit (PSD Unit)
• Sănătate Educație Natură Sustenabilitate (SENS)
• Alternativa pentru Demnitate Națională
• Reînnoim Proiectul European al României (REPER)
• Patrioții Poporului Român (PPR)
• Partidul Noua Românie (PNR)
• Partidul România în Acțiune
• Partidul Ecologist Român (PER)
• Partidul Social Democrat Independent (PSDI)
• Alianța Național Creștină (ANC)
• România Socialistă
• Partidul Național Conservator Român (PNCR)
• Dreptate și Respect în Europa pentru Toți (DREPT)
• Candidatul independent Ion-Aurel Stancu
Camera Deputaților
La Camera Deputaților, ordinea rămâne neschimbată, însăs e mai adaugă și formațiunile minorităților naționale. Apar și trei candidați independenți, Nelu Balaș, Ionel-Marcel Abrudan și Erich-Eduard Mocanu Gollent.
Ca să intre în parlament, candidații trebuie să depășească un prag electoral de 5% din votul național, sau cel puțin 20% din voturile din patru județe. În cazul alianțelor, procentele sunt de 8, 9 sau 10%, în funcție de numărul de partide.
Pentru candidații independenți, pragul este dat de numărul total de voturi, împărțit la numărul de mandate al județului în fiecare cameră parlamentară.
-
Administrație6 zile în urmă
Noul primar al Lugojului are trei apartamente și o casă. Ce alte avuții a notat în declarația de avere
-
Administrație6 zile în urmă
Dobra l-a pus pe Buciu să rezolve procesul din proiectul noului spital. „Este o problemă delicată”
-
Lugoj5 zile în urmă
Când se deschide patinoarul la Lugoj, funcțional pe toată perioada iernii
-
Lugoj5 zile în urmă
Caz complicat pentru polițiștii din Lugoj: Mașină sub sechestru pe străzi, iarbă printre scaune, tânăr fugit de la centru