Connect with us

Social

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă Timiş este în „alertă roşie”, din cauza inundaţiilor

Publicat

în

Timişul a intrat în Cod Roşu, începând de la ora 14.30. Forţele de intervenţie de la ISU Arad au fost chemate în sprijin, pentru zonele afectate.

“În județul Timiș, ca urmare a avertizării cod roșu de inundaţii, începând cu ora 14:30 a fost dispusă măsura de creștere a capacității operaționale nivel IV, alertă roșie pentru Detașamentul de pompieri Lugoj și Stația de pompieri Făget. Analiza situației operative se face din teren, în zonele afectate, alaturi de mine fiind prezent președintele consiliului județean Timiș, conducerea ABA Banat, primarii din localitățile afectate și conducerea ISU Timiș. De asemenea, pentru creșterea capacității de intervenție, efective ale ISU Arad se deplasează în sprijinul colegilor din Timiș.​ Pentru protecția populației din zonele vizate de fenomenele prognozate, dispeceratul IGSU a transmis mesaje de avertizare, prin intermediul sistemului RO-Alert”, a anunţat prefectul judeţului, Eva Adreaş.

Pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor produse de revărsarea apelor în 11 localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, aflate sub cod roșu de inundații, anunță IGSU.

Conform ISU Timiș, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată din localitatea Poeni.

Pe Drumul Comunal 100, pe raza localității Margina, traficul rutier a fost blocat temporar pentru autoturisme din cauza apei revărsate de pe versanți. Pe DJ 684B, în localitatea Pietroasa s-a intervenit pentru evacuarea apei acumulate pe carosabil; iar pe DJ 681, între Nădrag și Crivina s-a intervenit pe cc. 200 metri pentru evacuarea apei revărsate de pe versanți, traficul rutier fiind blocat.

Probleme au apărut și pe Drumul Județean 684B unde echipele ISU au intervenit pentru degajarea aluviunilor și a apei acumulate pe carosabil.

În acest moment, nivelul apei în amonte este în scădere și nu se mai înregistrează efecte negative.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Noul președinte Lions Ana Lugojana 2020-2021: “Avem în față un an diferit, pe care trebuie să îl parcurgem împreună”

Publicat

în

Cluburile Lions din toată România și-au schimbat președinții. În acest an, mandatul de președinte la organizația locală a clubului de voluntariat și binefacere a fost preluat de către Gerlinde Opriș, care va sta în fruntea clubului până în vara lui 2021. Femeie de afaceri și consilier local, Opriș s-a implicat mereu în acțiunile de voluntariat ale comunității, fiind unul dintre membrii de bază ai clubului.

“Mulțumesc colegelor de la Lions Ana Lugojana pentru încrederea acordată prin numirea mea în funcția de președinte într-un an atât de diferit, însă pe care putem să îl parcurgem împreună! Cu siguranță vom reuși si in acest an să ne desfășurăm activitatea, să fim implicate în viața comunității și să ajutam pe cei aflați la nevoie”, a declarat președintele 2020-2021 a Lions Ana Lugojana, Gerlinde Opriș.

Voluntariatul pe timp de pandemie este cu atât mai dificil, multe dintre proiectele cu care femeile de la Lions Ana Lugojana se ocupau până acum urmând să fie regândite pentru a putea fi implementate și acum, cu respectarea măsurilor de siguranță. Mandatul de președinte s-a schimbat zilele trecute și la Clubul Rotary Lugoj. Aici, noul președinte este Mihaela Nagy, directorul Mondial SA.

Citiţi mai departe

Social

Se redeschide ocico. Din toamnă ar putea funcționa mai multe zile pe săptămână

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea a anunțat că de marți, 14 iulie, se redeschide piața de tip ocico din Lugoj. Edilul spune că se finalizează și lucrările la o parcare de 4.000 de metri pătrați, în zonă.

„Deschidem oborul și vom face un sondaj printre oamenii care vin acolo, comercianți și cumpărători, să vedem dacă are rost să deschidem și sâmbăta. Dacă vor fi solicitări, atunci, din septembrie, piața va funcționa și sâmbăta”, a declarat Francisc Boldea.

Edilul spune că în felul acesta cei care lucrează în timpul săptămânii și nu pot ajunge la obor, vor putea să meargă sâmbăta.

 

Citiţi mai departe

Social

Mamă cu doi copii mici, la un pas să fie striviți de o creangă într-un parc din Lugoj

Publicat

în

O mamă cu doi copii mici, dar și alți câțiva lugojeni au trăit clipe de groază joi înainte de prânz, într-un parc din oraș. Femeia a ieșit să-și plimbe cei doi copii mici la umbra copacilor din Parcul “George Enescu”. Întâmplarea a făcut ca, exact înainte ca o creangă să se desprindă dintr-un copac și să cadă peste banca unde se afla alături de cei mici, aceasta s-a ridicat și s-a îndepărtat de locul unde a căzut ramura.

“Azi pe la ora 11 eram în Parcul ‘George Enescu’,  plin de copii și oameni care stăteau pe bănci, eu eram cu băiatul de 5 ani și cu fetița de un an. Nu au trecut două minute de când m-am ridicat cu ei de pe bancă și am și auzit o trosnitură. Nici nu știam de unde se aude, iar când m-am uitat în sus am văzut crengile căzând lângă bancă. 

Bărbatul care stătea și el cu mine pe bancă a sărit repede, la fel încă unul care era cu 2 copii și cu câinele pe altă bancă de vizavi de noi. A fost groaznic, nici nu am realizat pe moment ce se întâmplă Noroc că m-am ridicat să plec la plimbare cu căruciorul, putea să cadă peste noi și să ne strivească. Dacă mai erau copiii acolo le spărgea capul”, a declarat pentru Lugojeanul.ro mama celor doi copilași.

Primăria Lugoj este cea care ar trebui să se ocupe cu toaletarea copacilor din parcuri.

Citiţi mai departe

Cele mai citite