Connect with us

Actualitate

INCENDIAR… pe bune! Nu o să ghicești niciodată cu ce a stins acest lugojean coșul în flăcări al casei sale

Publicat

în

Vecinii unui lugojean din cartierul Țesători au rămas muți de uimire când au văzut cum a reușit acesta să își salveze casa din calea flăcărilor neiertătoare, care i-au cuprins coșul sobei care încălzea locuința. Omul, în vârstă de 76 de ani, pensionar și mare fan al băuturii, a lăsat laptele pe sobă, la încălzit, și a uitat de el pentru zeci de minute bune, până când lichidul a fiert și a dat pe afară din oală. Din acest motiv, plita s-a aprins și a cuprins și parte din coș, care a început să scoată fum și flăcări.a stins focul cu gogonele muraturi incendiar nu crezi socant extraordinar asa ceva lugojeanul 2013

Speriați, vecinii bătrânului au intrat peste acesta în casă, să vadă dacă nu a fost cuprins și el de flăcări. Când au deschis ușa, gata să sune la 112, au rămas înmărmuriți de uimire să constate că acesta stingea focul cu… murături. Bărbatul se folosea de un borcan aproape gol de gogonele, de 10 litri, în care rămăsese doar lichidul și câteva legume murate, din care arunca, cu un alt borcan mai mic, cu saramură pe foc, în încercarea de a-l stinge. Culmea, spun vecinii, acesta a și reușit, într-un final, să stingă incendiul, fără a mai fi nevoie ca aceștia să cheme pompierii.

Martorul ce ne-a povestit cele întâmplate, la începutul lunii februarie a acestui an, s-a declarat atât amuzat, dar și mândru că vecinul său, care până acum nu s-a remarcat cu nimic, a reușit minunea să stingă focul cu gogonele, fapt despre care niciun ziar nu a scris, dar care cu siguranță că o să rămână în mintea tuturor celor care îl cunosc pe „cel care a stins focul cu gogonele”.

3 Comments

3 Comments

 1. lugojean

  17 aprilie 2013 at 18:59

  incredibil? nu e incredibil, dar amuzant sigur:)

 2. Greu de crezut!

  17 aprilie 2013 at 19:01

  mi-e tare greu sa cred ca e adevarat, dar daca e, atunci nenea a baut prea multe, prea repede, si a confunrat bidonul cu apa cu ala de muraturi. greu de crezut! dar in romania, ste posibil.

  • Lugojeanul

   17 aprilie 2013 at 19:08

   Bună ziua,

   Din câte știm noi, sursa este de încredere, nu credem că ar avea de ce să mintă în legătură cu un asemenea eveniment cel puțin… amuzant 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Sancțiuni în Timișoara și Lugoj din cauza nerespectării reglementărilor pentru prevenirea coronavirusului

Publicat

în

În contextul epidemiologic al acestei perioade, Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș efectuează ample acțiuni de control privind verificarea modului în care sunt implementate și respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la nivelul teraselor aparținând unităților de alimentație publică, hypermarket-uri, piețe agro-alimentare, baze de agrement și unități industriale. Aceaste controale vor continua și pe mai departe, la nivelul tuturor operatorilor economici din Timișoara, Lugoj, dar și alte localități din județ.

Urmare a verificărilor efectuate până în prezent, s-au constatat o serie de abateri de la normele sanitare în vigoare și nerespectarea măsurilor impuse (distanțare, informare, avertizare) pentru prevenirea și combaterea răspândirii bolilor transmisibile. Aceste nereguli s-au soldat cu aplicarea, în al doilea trimestru al anului, de 58 de sancțiuni contravenționale, din care 17 avertismente și 41 amenzi în valoare totală de 251.100 lei.

În paralel cu activitatea de control, Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș, prin echipe formate din medici în specialitatea Epidemiologie si cu sprijinul medicilor specialiști în specialitatea Boli Infecțioase, s-a implicat activ și a inițiat acțiuni de consiliere la nivelul unor unități industriale cu impact socio-economic major, stabilind măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Totodată, precizăm faptul că Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a luat toate măsurile care s-au impus in cazul fiecărei persoane depistate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2, monitorizând în permanență evoluția situației epidemiologice, până la dispariția oricărui risc infecțios.

 

Citiţi mai departe

Actualitate

FOTO O mămică, cu doi copii în mașină, a intrat într-un stâlp pe o stradă din Lugoj

Publicat

în

O mămică, care avea doi copii în mașină, a intrat cu autoturismul într-un stâlp la Lugoj. S-a întâmplat miercuri dimineața, în jurul orelor 7:30, pe strada Bocșei din oraș. Martorii au explicat că femeia a ieșit din mașină și, alături de copii, a luat-o la fugă după accidentare.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru a asigura măsurile PSI, mașina rămânând blocată deasupra marginii drumului, după ce a rupt stâlpul în două. Aceștia au confirmat pentru Lugoejanul.ro că, la sosirea la fața locului, pasagerii mașinii erau de negăsit.

Cel mai probabil, o clipă de neatenție a dus la incidentul rutier. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma impactului.

Citiţi mai departe

Actualitate

Avertizare DSP privind creșterea infectărilor cu COVID-19 la Lugoj. „Avem un focar, există transmitere comunitară”

Publicat

în

Situația de la Lugoj devine tot mai gravă și cazurile de infectare cu coronavirus cresc de la o zi la alta. De luni, 29 iunie, până astăzi s-au înregistrat în total 14 cazuri, iar specialiștii de sănătate publică privesc tot mai atent orașul și cer populației să se protejeze și să ia în serios măsurile de prevenție.

„Avem o atenție deosebită față de situația din Lugoj, avem un focar declarat, este evident că există transmitere comunitară în Lugoj și localitățile limitrofe. Tocmai de aceea instituțiile statului au demarat controale în zonă, privind respectarea regulilor la terase, spații comerciale și în alte locuri. Au fost acțiuni comune și vor mai fi. Există un calendar, există tematici de control care vin de la minister pe care noi le aplicăm, inclusiv către Lugoj și bineînțeles există atenția organelor județene către această zonă, care acum are o situație mai specială”, a declarat pentru Lugojeanul.ro, dr. Flavius Cioca, directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică din Timiș.

Dr. Cioca face un apel public către locuitorii orașului să nu renunțe la măsurile de prevenție și să ia în serios situația din ultimele zile.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că avem o situație de pandemie la nivel mondial, că lucrurile astea se întâmplă peste tot în lume și au intensități diferite în funcție de cum tratăm fiecare dintre noi problema asta. Este foarte important ca fiecare dintre noi să purtăm mască în interior, chiar dacă nu este plăcut. În primul rând să purtăm masca în magazine, să evităm aglomerațiile sau dacă mergem la piață să evităm timpul petrecut, să avem foarte mare grijă față de igena mâinilor, spălat cu apă și săpun minim 30 de secunde și să folosim dezinfectant. trebuie să păstrăm fiecare dintre noi regulile de distanțare fizică, minim un metru și jumătate față de oamenii din jurul nostru și iarăși, foarte important la evenimente să încercăm să le ținem cu un număr redus de persoane și în măsura posibilității să le organizăm în aer liber cu păstrarea distanței. Foarte important este purtatul măștii în mijloacele de transport în comun, fie că vorbim de autobuzele din Lugoj, fie că vorbim de cele care ne duc la locul de muncă”, a mai spus dr.Cioca.

Citiţi mai departe

Cele mai citite