Administrație
Hidrobicicletele plutesc spre Surduc în acest weekend, datorită numărului mic de cereri de la Lugoj din acest an
Și-au pierdut farmecul sau nu mai au lugojenii timp și bani? Hidrobicicletele de pe Timiș, care au făcut senzație anul trecut, sunt acum o afacere mai puțin profitabilă spre deloc, pentru că oamenii nu se mai înghesuie să le închirieze, cum o făceau în 2012. Deși primarul a înfrumusețat râul ce traversează orașul Lugoj cu o fântână splendidă, acest lucru nu îi determină pe lugojeni să pedaleze pe apă, iar acest fapt este dovedit de numere: pe săptămână, doar câteva zeci de persoane închiriază hidrobicicletele sau caiacele puse la dispoziție pentru doritori.
”Inițial am vrut să nu le punem la Lugoj, dar am zis să încercăm că poate o să vină lugojenii, plus că ne gândeam că fiind și fântâna, o să fie ceva mai spectaculos. Ținând cont că a fost 1 mai și Paștele, ne așteptam să fie bine, dar nu a venit aproape nimeni. Anul trecut a fost bine în primele zile, după care a fost tot așa. La lugojeni nu prea prinde chestia, probabil că de-aia, mai ales la tineri, care nu se arată deloc interesați și care erau publicul țintă. O să le lăsăm câteva zile și o să le ducem la Surduc. Maxim până la sfârșitul lunii, însă plănuim să le mutăm în acest weekend, dacă ne ajută vremea”, ne-a declarat un reprezentant al firmei Delfinos, contactat prin telefon.
La 20 de lei pentru o oră și cu o capacitate de 4 locuri, o hidrobicicletă este relativ ieftină, însă și așa lumea nu mai stă la cozi ca să le închirieze. Firma care administrează vehiculele plutitoare, Delfinos, nu și-a mai permis să monteze și o cabană din lemn pentru personal, iar acum cei care închiriază stau direct în bătaia soarelui, pe băncile de pe malul Timișului, protejându-se cum pot de arșiță, de obicei cu o umbrelă.
În plus, cei care se plimbă pe malurile Timișului au constatat și câteva nereguli în legătură cu modul în care sunt închiriate aceste biciclete acvatice. Oamenii ne-au declarat că, de mai multe ori, un grup de 7 sau 8 persoane au „încălecat” o hidrobicicletă de patru locuri, ceea ce contravine cu legile în vigoare privind siguranța pentru aceste vehicule, lege pe care primăria și firma care se ocupă de ponton ar trebui să o cunoască și să o respecte, pentru că un incident ar putea pune în pericol viața pasagerilor.
Administrație
Primăria și șeful Poliției Locale vor platformă de ridicat mașini la Lugoj
Șeful Poliției Locale, Florin Dumitru, a declarat pentru Lugojeanul.ro că vrea să introducă la Lugoj un serviciu de ridicare de mașini parcate neregulamentar. Dumitru s-a consultat cu administrația locală, spunând că ideea a fost una comună, și că există deschidere pentru acest demers. Ca beneficii imediate, șeful de la Locală spune că de pe raza orașului vor dispărea mașinile abandonate, dar și cele care blochează circulația.
“Am avut deja o discuție în Comisia de Circulație, va fi bineînțeles o decizie a administrației, pentru că sunt niște pași de făcut. Trebuie găsit un loc de depozitare, care trebuie amenajat cu pază, unde să păstrăm mașinile ridicate.
Ca și beneficii, ne-am scăpa de toate mașinile abandonate și fără stăpân din Lugoj. Totodată, am scăpa de mașinile expuse spre vânzare pe domeniu public, plus cele parcate în locuri nepermise. La astea, ba nu vine proprietarul, ba încurcă lucrările de pe domeniul public.
Eu cred că dacă vom ridica vom cinci, șase mașini, va avea deja un efect, asta pentru că vor fi costuri de ridicare foarte mari, pe care le vor suporta șoferii. Iar când lumea va auzi despre ele, automat nu va mai parca unde nu trebuie”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Florin Dumitru, Șef Serviciu Poliția Locală Lugoj.
Deocamdată nu există un termen preconizat de la care proiectul propus să intre în vigoare, însă primul pas este cuprinderea autoutilitarei, precum și a locului de depozitare a mașinilor ridicate, în bugetul anului 2021.
Administrație
Funcționari din Primărie trimiși de primar în Justiție, să răspundă de ilegalitățile făcute ca J’adore să funcționeze
Administrație
Au explodat amenzile pentru lugojenii prinși că aruncă gunoaie în loc nepermis sau parchează neregulamentar
Amenzi de până la 40.000 de lei la Lugoj, pentru cei care aruncă gunoaiele în locuri nepermise, dar și pentru cei care parchează mașini ilegal. Consilierii locali au votat mărirea amenzilor pe care le pot aplica polițiștii locali pe raza orașului, atât în domeniul depozitării de gunoaie în locuri nepermise, cât și pentru cei care își lasă mașinile pe unde îi taie capul.
Potrivit noilor reglementări locale, agenții de la serviciul de poliție aflat în subordinea primăriei poate să aplice următoarele amenzi:
-abandonarea de deșeuri – Legea 211: între 3.000 – 6.000 de lei pentru persoane fizice; între 20.000 – 40.000 de lei pentru persoane juridice;
-parcarea pe loc nepermis (handicap): între 2.000 – 10.000 de lei.
Chiar dacă efectivele Poliției Locale sunt parțial direcționate spre gestionarea pandemiei în starea de alertă, zeci de amenzi mărite au fost deja aplicate pentru lugojenii prinși că nu respectă normele în vigoare.
-
Social20 de ore în urmă
Situația din spitalul lugojean care l-a iritat pe primar. „Sunați-mă direct, când treceți prin așa ceva!”
-
Social24 de ore în urmă
Lugojul va avea un nou protopop. Ioan Cerbu părăsește funcția după 21 de ani
-
Administrațieo zi în urmă
Ce averi are Claudiu Buciu, noul primar al Lugojului