Connect with us

Administrație

Hidrobicicletele plutesc spre Surduc în acest weekend, datorită numărului mic de cereri de la Lugoj din acest an

Publicat

în

Și-au pierdut farmecul sau nu mai au lugojenii timp și bani? Hidrobicicletele de pe Timiș, care au făcut senzație anul trecut, sunt acum o afacere mai puțin profitabilă spre deloc, pentru că oamenii nu se mai înghesuie să le închirieze, cum o făceau în 2012. Deși primarul a înfrumusețat râul ce traversează orașul Lugoj cu o fântână splendidă, acest lucru nu îi determină pe lugojeni să pedaleze pe apă, iar acest fapt este dovedit de numere: pe săptămână, doar câteva zeci de persoane închiriază hidrobicicletele sau caiacele puse la dispoziție pentru doritori.hidrobiciclete lugoj 27 aprilie 2013 pe apa foto lugojeanul (4)

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

”Inițial am vrut să nu le punem la Lugoj, dar am zis să încercăm că poate o să vină lugojenii, plus că ne gândeam că fiind și fântâna, o să fie ceva mai spectaculos. Ținând cont că a fost 1 mai și Paștele, ne așteptam să fie bine, dar nu a venit aproape nimeni. Anul trecut a fost bine în primele zile, după care a fost tot așa. La lugojeni nu prea prinde chestia, probabil că de-aia, mai ales la tineri, care nu se arată deloc interesați și care erau publicul țintă. O să le lăsăm câteva zile și o să le ducem la Surduc. Maxim până la sfârșitul lunii, însă plănuim să le mutăm în acest weekend, dacă ne ajută vremea”, ne-a declarat un reprezentant al firmei Delfinos, contactat prin telefon.

La 20 de lei pentru o oră și cu o capacitate de 4 locuri, o hidrobicicletă este relativ ieftină, însă și așa lumea nu mai stă la cozi ca să le închirieze. Firma care administrează vehiculele plutitoare, Delfinos, nu și-a mai permis să monteze și o cabană din lemn pentru personal, iar acum cei care închiriază stau direct în bătaia soarelui, pe băncile de pe malul Timișului, protejându-se cum pot de arșiță, de obicei cu o umbrelă.

În plus, cei care se plimbă pe malurile Timișului au constatat și câteva nereguli în legătură cu modul în care sunt închiriate aceste biciclete acvatice. Oamenii ne-au declarat că, de mai multe ori, un grup de 7 sau 8 persoane au „încălecat” o hidrobicicletă de patru locuri, ceea ce contravine cu legile în vigoare privind siguranța pentru aceste vehicule, lege pe care primăria și firma care se ocupă de ponton ar trebui să o cunoască și să o respecte, pentru că un incident ar putea pune în pericol viața pasagerilor.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Se închide circulația în centrul Lugojului pentru câteva ore în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul celebrează Săptămâna Europeană a Mobilității, prin activități care promovează sănătatea mintală și fizică a cetățenilor. Aceste activități se vor desfășura în aer liber, în Piața Victoriei, duminică, 19 septembrie, între orele 16:00 și 19:00. 

Activitatea face parte din campania Noi Revitalizăm Orașul și pune Lugojul pe harta orașelor care închid străzile pentru mașini. Clubul Sportiv Municipal Lugoj pregătește un antrenament demonstrativ și un joc de antrenament cu grupele copii și juniori, secția de fotbal. 

Clubul Copiilor Lugoj pregătește jocuri interactive și distractive pentru copiii de toate vârstele. Atenție, circulația va fi închisă pentru automobile în Piața Victoriei din Lugoj, între orele 16:00 și 19:00.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

“Manevre” în Primăria Lugoj. Buciu a anulat o licitație dubioasă

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primarul Claudiu Buicu a anulat o licitație cel puțin dubioasă pe care angajații din administrația locală au realizat-o pe bani publici. O firmă lugojeană care se ocupă cu activități veterinare, și care are în administrare și fostul adăpost de câini fără stăpân al primăriei, a câștigat o licitație de tăiere a 200 de arbori din pădurile orașului.

Firma nu numai că nu are cod CAEN pentru aceste activități, dar nici vorbă de utilaje pentru aceste lucrări minuțioase. Suma pe care primăria a atribuit-o pentru lucrare a fost de 42.000 de lei. Întrebat despre această licitație, primarul s-a declarat șocat de ceea ce au putut face colegii lui din primărie.

“Firma nu are utilaje și nici obicet de activitate pentru așa ceva. Colegii mei din primărie au atribuit lucrarea, evident că am anulat-o imediat ce am aflat”, a declarat primarul Buciu pentru Lugojeanul.ro

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Deocamdată edilul șef al orașului nu a anunțat dacă va lua unele măsuri împotriva colegilor care au “reușit” această licitație. Surse din cadrul primăriei spun că de vină ar fi angajații mai vechi, din fost administrație, care au rămas înzestrați cu vechi obiceiuri cum sunt atribuirea de lucrări la firme de casă.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria și Retim îi așteaptă pe copii, la o acțiune educativă în Parcul George Enescu

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, Adid Timiș și Retim Ecologic Services S.A. vă așteaptă sâmbătă, 18 septembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 12.00 în Parcul George Enescu din Lugoj, la o serie de activități educative dedicate copiilor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Organizatorii acestui eveniment, vin cu informații relevante privind gestionarea deșeurilor, respectiv realizarea procesului de colectare separată în vederea reciclării și încurajarea reutilizării acestora. Aceștia au pregătit pentru copii o serie de activități educative și recreative, după cum urmează: un test rapid de cunoștințe ecologice realizat pe platforma kahoot și un atelier inedit de pictură în cadrul căruia se vor decora sacoșe de bumbac reutilizabile, pe care cei mici le vor păstra.

„Prin aceste activități de educație ecologică sperăm să dezvoltăm și să consolidăm comportamente responsabile și prietenoase cu mediul. Sunt așteptați cât mai mulți copii la standul din Parcul George Enescu, pentru acumulare de noi cunoștințe, distracție, voie bună și multe premii surpriză”, au anunțat organizatorii.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Avarie majoră la o magistrală de apă din Lugoj. Uzinele sunt oprite

Publicat

în

Lugojul trece printr-o avarie majoră, la rețeaua de apă. Acvilian Belințan, directorul societății Meridian a declarat pentru Lugojeanul.ro, că a cedat magistrala de apă a de pe str. Brândușelor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„S-a spart magistrala de 450, de pe Brândușelor, până pe 13 Decembrie. Uzinele au picat amândouă, pentru că pompele nu pot duce pierderile ce le avem aici. S-a deschis undeva la 3 metri din asfalt. Momentan încercăm să izolăm partea aceasta de oraș, dar vanele nu închid. După ce reușim să închidem vanele, repornim uzinele, dar nu pot face față. Magistrala încercăm să o reparăm până mâine la prânz”, a declarat Belințan.

Directorul Meridian a mai spus că pentru o parte din oraș nu va fi apă până la mâine la prânz, iar în restul orașului presiunea va fi extrem de scăzută.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite