Connect with us

Administrație

Hidrobicicletele plutesc spre Surduc în acest weekend, datorită numărului mic de cereri de la Lugoj din acest an

Publicat

în

Și-au pierdut farmecul sau nu mai au lugojenii timp și bani? Hidrobicicletele de pe Timiș, care au făcut senzație anul trecut, sunt acum o afacere mai puțin profitabilă spre deloc, pentru că oamenii nu se mai înghesuie să le închirieze, cum o făceau în 2012. Deși primarul a înfrumusețat râul ce traversează orașul Lugoj cu o fântână splendidă, acest lucru nu îi determină pe lugojeni să pedaleze pe apă, iar acest fapt este dovedit de numere: pe săptămână, doar câteva zeci de persoane închiriază hidrobicicletele sau caiacele puse la dispoziție pentru doritori.hidrobiciclete lugoj 27 aprilie 2013 pe apa foto lugojeanul (4)

Meniul zilei, Octavian

”Inițial am vrut să nu le punem la Lugoj, dar am zis să încercăm că poate o să vină lugojenii, plus că ne gândeam că fiind și fântâna, o să fie ceva mai spectaculos. Ținând cont că a fost 1 mai și Paștele, ne așteptam să fie bine, dar nu a venit aproape nimeni. Anul trecut a fost bine în primele zile, după care a fost tot așa. La lugojeni nu prea prinde chestia, probabil că de-aia, mai ales la tineri, care nu se arată deloc interesați și care erau publicul țintă. O să le lăsăm câteva zile și o să le ducem la Surduc. Maxim până la sfârșitul lunii, însă plănuim să le mutăm în acest weekend, dacă ne ajută vremea”, ne-a declarat un reprezentant al firmei Delfinos, contactat prin telefon.

La 20 de lei pentru o oră și cu o capacitate de 4 locuri, o hidrobicicletă este relativ ieftină, însă și așa lumea nu mai stă la cozi ca să le închirieze. Firma care administrează vehiculele plutitoare, Delfinos, nu și-a mai permis să monteze și o cabană din lemn pentru personal, iar acum cei care închiriază stau direct în bătaia soarelui, pe băncile de pe malul Timișului, protejându-se cum pot de arșiță, de obicei cu o umbrelă.

În plus, cei care se plimbă pe malurile Timișului au constatat și câteva nereguli în legătură cu modul în care sunt închiriate aceste biciclete acvatice. Oamenii ne-au declarat că, de mai multe ori, un grup de 7 sau 8 persoane au „încălecat” o hidrobicicletă de patru locuri, ceea ce contravine cu legile în vigoare privind siguranța pentru aceste vehicule, lege pe care primăria și firma care se ocupă de ponton ar trebui să o cunoască și să o respecte, pentru că un incident ar putea pune în pericol viața pasagerilor.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Consilierii locali din Lugoj își cumpără tablete de 40 de mii de lei. „Facem economie la hârtie”

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni vor avea tablete pe care să-și descarce documentele necesare desfășurării activității din cadrul Consiliului Local Municipal Lugoj. Achiziția acestor tablete se va face cu bani de la bugetul local, la o valoare estimată de 40 de mii de lei. În ședința, de joi, 6 mai, când s-a aprobat bugetul local, un consilier a cerut ca acești bani să fie direcționați către alte cheltuieli. Este vorba despre Paul David, de la USR, care a considerat că fiecare consilier își poate asigura suportul electronic pentru a lucra în sistem online.

Meniul zilei, Octavian

„Acei bani pentru tablete, se pot redirecționa spre altceva, deoarece după cum se vede cu toți ne putem conecta la ședință și să ne citim toate documentele. Din punctul meu de vedere aș prefera ca acei bani să fie cheltuiți pentru altceva, pentru premierea copiilor sau orice altceva”, a spus David.

Viceprimarul Bogdan Blidariu a răspuns solicitării și a spus că decizia fost luată după discuțiile cu mai mulți consilieri locali, care au cerut astfel de dispozitive, acestea urmând să fie folosite și în momentul în care ședințele nu se vor mai ține în sistem online, pentru descărcarea proiectelor de hotărâre și arhivarea lor. În felul acesta se renunță la tipărirea acestora și transmiterea pe suport de hârtie, pentru fiecare consilier în parte. Blidariu a anunțat că grupul de consilieri PNL nu va vota amendamentul lui David. De altfel, acest amendament a fost respins, iar achiziția va fi făcută în zilele următoare.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite