Connect with us

Administrație

GALERIE FOTO: 69 de elevi au primit burse municipale pentru rezultate deosebite la învățătură

Publicat

în

009Cei mai buni elevi din oraş au fost prezenţi luni, 17 iunie, începând cu ora 13:00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Lugoj, acolo unde a avut loc festivitatea de premiere a elevilor lugojeni cărora li s=au acordat burse municipale pentru semestrul I al anului şcolar 2012-2013, pe baza rezultatelor obţinute în cadrul orelor de curs şi a activităţilor extracurriculare.

Crama Aramic

018

Shopping City Timișoara

În funcţie de specificul activităţilor desfăşurate de elevi, bursele municipale sunt divizate în două categorii: burse municipale civic-culturale şi burse municipale sportive, fiecare dintre acestea având câte trei subcategorii: de excelenţă, în valoare de 100 lei/lună, de performanţă, în valoare de 75 lei/lună şi de merit, în valoare de 50 lei/lună.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Apă cu porția pe o stradă din Lugoj. Cum a fentat administrația locală un proiect, în defavoarea localnicilor

Publicat

în

Lugojenii de pe o stradă a municipiului primesc apă cu porția. Din cauză că, strada Salcâmului se află pe deal, la ultimele case nu ajunge apa din rețea. Reprezentanții societății Meridian 22 spun că, în momentul de față, nu au o soluție.
Problemele sunt din cauza faptului că la refacerea rețelei nu s-a respectat proiectul, care prevedea construcția unui bazin în punctul cel mai înalt al străzi, de unde apa să fie distribuită localnicilor. Reabilitarea a fost făcut în ultimul mandat al primarului Francisc Boldea, când s-a decis renunțarea la bazin și alimentarea directă a populației de la rețea. Țeava introdusă nu suportă însă, un debit și o presiune suficient de mare ca să ajungă în cel mai înalt punct al străzii.
„Țevile puse de Hidroconstrucția, pe strada Salcâmului și pe strada Făgetului sunt pn10. Asta înseamnă că țin până la 10 bari. Noi avem acolo, jos, o stație de pompare care lucrează astăzi cu 12,5 bari. E presiunea maximă pe care putem să o băgăm în rețeaua respectivă, e cu 2,5 bari mai mult decât ar permite țeava. În momentul în care sunt consumatori mai mulți jos, nu duce apa. 1 bar înseamnă un metru, iar acolo diferența este mult mai mare”, spune Acvilian Belințan, directorul Meridian 22.
Reprezentantul societății Meridian afirmă că singura rezolvarea a problemei ar fi ca Primăria Lugoj să facă o nouă investiție și să refacă întreaga rețea de pe strada respectivă, chiar dacă aceasta e nouă.

Crama Aramic

Shopping City Timișoara

Citiţi mai departe

Administrație

Numerele la care pot suna lugojenii dacă au probleme cu poleiul sau zăpada, la gaz sau curent în această iarnă

Publicat

în

Crama Aramic

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a centralizat numerele de telefon ale dispeceratelor din județ de care lugojenii ar putea avea nevoie în această iarnă. Cetățenii îi pot sesiza anumite probleme prefectului în mod direct scriindu-i un mesaj WhatsApp, la numărul 0721.475.794.

Shopping City Timișoara

Numerele de telefon ale dispeceratelor sunt următoarele:

RETIM

Dispecerat ISU: 0256 434 870, 0256 434 871, 0755 133 413, 0755 093 699, 0724 528 228;

Dispecerat drumuri naționale și autostrăzi: DRDP Timișoara 0256 246 620, SDN Timișoara 0256 215 049;

Dispecerat drumuri județene: 0733 985 696;

Dispecerat Drumuri municipale Timișoara: 0256 215 005, 0256 215 006;

Poliția Locală Timișoara: 0256 968, 0256 246 112;

Dispecerat Inspectoratul de Poliție Județean Timiș: 0256 402 054, 0752 057 022;

Dispecerat Inspectoratul Județean de Jandarmi: 0256 490 367, 0745 642 406;

Dispecerat Inspectoratul Teritorial de Frontieră: 0256 306 340, 021 9590;

Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”: 0256 493 123, 0720 440 851;

E.On – Delgaz Grid: 0800 800 928, 0265 200 928;

Enel: 0800 070 444; Call Center tehnic E-Distribuție Banat: 0256 405 889, 0256 929;

Colterm: Dispecerat Producție: 0256 258 315, 0256 436 411, 0741 103 499;

Dispecerat Distribuție: 0256 258424, 0256 494 133, 0745 346 754.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria preia ștrandul de pe Insula din Cotu Mic. De când va fi deschis pentru lugojeni

Publicat

în

FOTO Arhiva

Consilierii locali au aprobat, în ședința de astăzi, 28 noiembrie, achiziția ștrandului de pe Insulă de către Primăria Municipiului Lugoj, de la Meridian 22 S.A. Proiectul a fost supus aprobării de mai multe ori și a fost respins, din cauză că doar aleșii PNL l-au votat. Astăzi, încă doi aleși locali au votat pentru, Ernest Vari(USR) și Marius Baboniu(PSD), astfel că s-a strâns majoritatea de voturi necesară aprobării.  Terenul aparține Municipiului Lugoj, însă clădirile au fost cedate Meridian 22 S.A. în urma cu peste 20 de ani.

Crama Aramic

„Din păcate, Meridian 22 S.A. a intrat în insolvență (urmare a gestiunii dezastruoase din perioada administrației PSD, dar și din cauza jafului de la Stația de epurare – produs tot de fosta administrație), urmând să intre în lichidare, procedură care va presupune vânzarea la licitație a activelor pe care le deține. Până atunci însă exista oportunitatea, pentru Municipiul Lugoj, de a achiziționa aceste clădiri fără licitație. În mod nefiresc și inexplicabil, de mai multe ori, consilierii locali ai opoziției au respins în bloc această achiziție. Dacă nu achiziționăm acum aceste clădiri, mai târziu, când vor fi scoase la vânzare prin licitație publică, va fi aproape imposibil, ori vor fi achiziționate la un preț mult mai mare”, arat[ Claudiu Buciu, consilierul primarului interimar Bogdan Blidariu.
Buciu mai spune că în cursul acestui an s-a igienizat complet Insula, s-a nivelat terenul și s-au plantat sute de arbori cu ajutorul voluntarilor și al unor organizații nonprofit, bugetul pentru aceste acțiuni fiind asigurat atât de către Primăria Municipiului Lugoj cât și de LIDL România printr-o sponsorizare. În prezent se desfășoară lucrări ample de consolidare a structurii de protecție a Insulei, lucrări realizate de către Primăria Municipiului Lugoj în parteneriat cu Administrația Bazinală a Apelor Banat. Finanțarea acestor lucrări este realizată de ambele instituții.
„Având în vedere faptul că lugojenii nu au un loc de recreere pe perioada verii, urmare a faptului că fosta administrație și-a bătut joc de lucrările de reparații la fostul Ștrand (derulate pe parcursul a șapte ani și având ca rezultat faptul că Ștrandul nu mai poate funcționa după numai două veri în care a funcționat doar parțial), am considerat absolut necesar să investim în Ștrandul de pe Insulă, fiind singura noastră șansă de a avea, într-un termen rezonabil, o zonă modernă de recreere. Urmează să renovăm integral clădirile Ștrandului (bazin mare, bazin mic, spațiul pentru activități de alimentație publică, spațiile sanitare) precum și să refacem instalațiile tehnice care asigură funcționarea bazinelor. Ne dorim ca ștrandul să fie redeschis publicului începând cu vara anului viitor”, a mai spus fostul primar.

Shopping City Timișoara

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul, printre municipiile selectate să fie pregătite pentru transformarea în „orașe verzi”

Publicat

în

Lugojul se află printre cele patru municipii din vestul țării, care au fost selectate de către Urbanize Hub, într-un proiect cu finanțarea europeană, pentru crearea de politici și strategii de dezvoltarea urbană durabilă și de transformare în „orașe verzi”. Din același proiect mai fac parte Arad, Reșița și Timișoara.

Crama Aramic

În primă fază, specialiștii de la Urbanize Hub au realizat o analiză la nivelul municipiilor Arad, Lugoj, Reșița și Timișoara privind capacitatea acestora de a se alinia principiilor europene referitoare la neutralitatea emisiilor de carbon si de a deveni „orașe verzi”. Apoi se vor asigura de sustenabilitatea parteneriatelor de dezvoltare locală, încheiate cu cele patru municipii prin dezvoltarea unui mecanism inovator de promovare a dezvoltării urbane durabile și a neutralității emisiilor de carbon. În același proiect, se pune accentul pe stimularea gradului de implicare a cetățenilor celor patru orașe în atingerea obiectivelor de dezvoltare urbană durabilă, prin desfășurarea unui concurs de soluții viabile în atingerea țintei de „oraș verde”.

Shopping City Timișoara

“Ideea e că am făcut o analiză cu experți, legată de proiectele viitoare care se vor desfășura în cele patru orașe, pe infrastructură hard, care cumva sunt trecute în strategiile de dezvoltare. Dar focusul nostru, în cadrul acestor workshopuri e mai mult pe partea de colaborare, diseminare și muncă pe tot ce înseamnă schimbări climatice și reducere a amprentei de carbon. Adică, e clar că investițiile care o să fie previzionate cu fonduri europene, acelea o să se întâmple într-un fel sau altul. Noi nu avem capacitatea să să facem infrastructură mare și atunci am lucrat la partea soft și noi ne ocupăm de soluții pentru orașe verzi. Mi-aș dori ca în cele patru orașe să se formeze o masă critică de oameni din ONG-uri, administrație și din consilierii locali, care cumva să înțeleagă ce înseamnă reducerea amprentei de carbon, ce fel de proiecte trebuie făcute, ce fel de oportunități există, adică cumva să se formeze o masă critică de oameni care să colaboreze și pe viitor să să atragă resurse, finanțări pentru orașele respective. Noi ne dorim ca prin acest proiect să lucrăm concret ulterior, adică să nu rămână totul la nivelul acesta”, a declarat Grațian Mihăilescu, liderul Urbanize Hub România.

RETIM

Rezultatele așteptate, în urma acestui proiect, privesc realizarea un raport de analiză a situației privind promovarea politicilor de dezvoltare durabilă și de trecere la „orașe verzi” și patru fișe de orașe. La fel se vor realiza patru planuri de acțiune realizate pentru fiecare municipiu în parte și patru workshop-uri, patru rapoarte cu acțiuni prioritizate în urma consultării publice a cetățenilor din cele 4 municipii și un concurs de soluții organizat și desfășurat pe tema „oraș verde” în Regiunea Vest, cu participarea cetățenilor din cele patru orașe: Arad, Reșița, Timișoara, Lugoj.

Cei care doresc să participe la workshopurile acestui proiect, găsesc datele de conectare și linkul de înscriere mai jos.

https://docs.google.com/forms/d/1ft5CkwQsiqlli5HVH-KEAmG8KzU8rm49-mPNca37e5w/viewform?chromeless=1&edit_requested=true

Reșița – 24 noiembrie, de la 15.00 la 18.00

Lugoj – 25 noiembrie, de la 15.00 la 18.00

Timisoara – 28 noiembrie, de la 15.00 la 18.00

Arad – 28 noiembrie, de la 15.00 la 18.00

Citiţi mai departe

Cele mai citite