Connect with us

Lugoj

Au picat în stradă de cald! Temperaturile au sărit de 40 de grade Celsius în primele zile ale acestei săptămâni

Publicat

în

canicula lugoj 18 iunie 2013 40 de grade lugojeanulValul de caniculă ce s-a abătut asupra Lugojului și a zonei de vest în acest început de săptămână este un real pericol pentru copii, vârstnici, dar și pentru muncitorii care trebuie să lucreze în soare sau pentru cei care suferă de probleme cardiace sau ale tensiunii arteriale. La Lugoj, dar și în satele din împrejurimile municipiului de pe Timiș, mai multe persoane au suferit și au chemat chiar și salvarea, din cauză că li s-a făcut rău fie mergând pe stradă, fie la locul de muncă, din cauza temperaturilor deosebit de ridicate. Câteva persoane au căzut în stradă din cauza căldurii, în cazuri mai grave fiind necesar ajutorul de specialitate.

Crama Aramic

În oraș, mai ales la mijlocul zilei, termometrele arătau și 40 de grade Celsius, cu mult peste valorile de confort termic la care omul este ferit de pericol. În acest sens, medicii avertizează persoanele vizate să se protejeze de razele solare puternice, să nu părăsească locuințele la orele de vârf și, dacă o fac, să se protejeze contra arșiței cu pălării, cremă de protecție și să consume multă apă. Dacă simt că se prăbușesc sau că nu mai pot respira, cei cu probleme sunt rugați să ceară ajutor, să sune la numărul unic de urgență 112 sau să bea imediat apă și să se adăpostească la umbră.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Temperaturile ridicate vor continua să se facă simțite la Lugoj pe tot parcursul săptămânii în curs, meteorologii spunând că acest val de căldură este normal, având în vedere că la începutul lunii ne-am confruntat cu temperaturi foarte scăzute și cu fenomene meteo rar întâlnite pentru acea perioadă a anului.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Lugojul primește bani pentru realizarea Planului Urbanistic General și pentru trei Planuri Urbanistice Zonale foarte importante

Publicat

în

Foto eyeinthesky.ro

Claudiu Buciu, consilierul primarului Bogdan Blidariu a anunțat că primăria Lugoj a obținut încă o finanțare. Este vorba despre elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană (PUG și PUZ) la nivelul Municipiului Lugoj. În total finanțarea este de 3.754.986,33 RON. Finanțarea presupune atât întocmirea acestor documentații cât și transpunerea acestora în format GIS, astfel încât vor putea fi vizualizate online pe site-ul primăriei.

Crama Aramic

„Planul Urbanistic General (PUG) este cea mai importantă reglementare urbanistică, document ce influențează decisiv dezvoltarea unei localități.
Din păcate Lugojul nu are în prezent un PUG adaptat nevoilor actuale de dezvoltare ale localității. Actualul PUG a fost elaborat în anii 1996-1998 și aprobat prin Hotărâre a Consiliului Local în 1999. Ulterior a fost prelungită de două ori valabilitatea acestuia. Acest lucru însă nu a făcut decât să perpetueze aplicarea unor reguli și a unei viziuni total neadaptate nevoilor actuale. Astfel, având finanțarea asigurată, vom demara în cel mai scurt timp achiziția serviciilor de proiectare pentru întocmirea noului PUG”, a transmis fostul primar.
Buciu mai spune că pe lângă finanțarea pentru întocmirea noului PUG, a fost aprobată finanțarea și pentru întocmirea a trei documentații PUZ, foarte importante pentru dezvoltarea Lugojului:
1. Elaborare și transpunere în format GIS a Planului Urbanistic Zonal Întregire inel de circulaţie II – Coridor integrat de mobilitate urbană durabila Crişan – Panait Cerna – Aleea Tesatorilor
Proiectul integrat propune urmatoarele tipuri de intervenții (avand o lungime estimata de 3,19 km, intre Calea Timisoarei si Calea Caransebesului, cuprinzand Str. Crisan, Str. Closca, Str. 13 Decembrie, str. Horea, Str. Timotei Popovici, Str. Insulei, Str. Stefan cel Mare, Str. Panait Cerna – Aleea Tesatorilor):
– reconfigurarea tramei stradale in integralitate;
– relocarea retelelor electrice si de comunicatii;
– realizarea de canalizatii subterane pentru retelele electrice si de comunicatii;
– extindere sistem supraveghere video a traficului;
– modernizare trotuare;
– realizarea pistei de biciclete, in dublu sens, pe o parte a strazii, avand o latime de minimum 2.0 m, separata de fluxurile pietonale si auto pe Str. Insulei pe o lungime de 0,12 km;
– realizarea pistei de biciclete, in dublu sens, pe o parte a strazii, avand o latime de min 2.0 m, separata de fluxurile pietonale si auto pe Str. Stefan cel Mare pe o lungime de 0,16 km;
– realizarea unui pod peste Timis, cu conexiune in Str. Panait Cerna;
– exproprieri si demolari de imobile pentru realizarea unei legaturi rutiere adecvate intre Str. 13 Decembrie si Str. Fagetului;
– extinerea Str. Panait Cerna;
– exproprieri pentru extinderea Str. Panait Cerna si asigurarea conexiunii rutiere cu podul peste Timis;
– realizarea pistei de biciclete, in dublu sens, pe o parte a strazii, avand o latime de min 2.0 m, separata de fluxurile pietonale si auto pe Str. Panait Cerna pe o lungime de 0,80 km;
– amenajarea de spatii de parcare la bordura;
– modernizarea suprafetelor carosabile care deservesc transportul public;
– modernizarea statiilor de calatori;
– modernizarea retelelor de utilitati din subteran: apa, canalizare, canalizare pluviala (daca este cazul);
– modernizarea aliniamentelor de spatiu verde, inclusiv introducere instalatii de irigare automatizata;
– plantarea de arbori si arbusti cu retentie ridicata de CO2, amenajarea peisagistica a strazii;
– dotarea cu elemente de mobilier urban, inclusiv cu functiuni de tip smart-city;
– introducere sistem de semaforizare integrat adaptiv in intersectiile si trecerile de pietoni principale.
2. Elaborare și transpunere în format GIS a Planului Urbanistic Zonal pentru Poligon – Conexiune Autostradă – Calea Timișorii
Proiectul presupune realizarea unei legaturi rutiere intre giratoriul de la intersectia dintre Varianta de Ocolire a Municipiului Lugoj si Autostrada A6 si strada Timisoarei, traversand zona denumita “Poligon” dintre fostul Liceu Agricol si Cartierul Militari.
3. Elaborare și transpunere în format GIS a Planului Urbanistic Zonal pentru Zona Centrală a Municipiului Lugoj
Proiectul presupune intocmirea unei documentatii urbanistice la nivel PUZ, in special pentru a asigura protectia zonei centrale din punct de vedere istoric. Zona centrala a Municipiului nu beneficiaza in prezent decât de protectia instituita in jurul monumentelor istorice existente in acest areal. Ne dorim ca prin realizarea acestei documentatii sa protejam centrul istoric al Municipiului Lugoj, in integralitatea sa, pastrandu-i identitatea specifica. Zona centrala studiata se intinde pe ambele maluri ale Râului Timis.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

RETIM

Citiţi mai departe

Lugoj

Un șofer beat a plonjat cu mașina într-un râu, nu departe de Lugoj

Publicat

în

Crama Aramic

Un șofer beat a ajuns cu mașina într-un râu, nu departe de Lugoj. La data de 5 noiembrie, în jurul orei 9 dimineața, polițiștii Orașului Făget au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că în localitatea Brănești, din județul Timiș, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, ar fi plonjat în râul care traversează localitatea.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, iar conducătorul auto se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

RETIM

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

sursa foto: Google.com

Citiţi mai departe

Lugoj

Statuia unui martir, amplasată în Piața Iosif Constantin Drăgan din Lugoj

Publicat

în

Lugojul are o nouă statuie. Este vorba despre o inițiativă a Episcopia Româna Unită cu Roma, Greco – Catolică de Lugoj, care a amplasat cu aprobarea Consiliului local Lugoj, o statuie în Piața JC Drăgan, reprezentându-l pe Episcopul Ioan Bălan, unul dintre martirii din regimul comunist.

Crama Aramic

Episcopul Ioan Bălan s-a născut la Teiuș, la 11 februarie 1880. A studiat Teologia la Seminarul Central din Budapesta. În 1903 a fost hirotonit preot. Și-a continuat apoi studiile la Viena. În noiembrie 1936 a fost consacrat la Blaj ca și Episcop al Lugojului, în urma numirii Episcopului Alexandru Nicolescu ca Mitropolit. Alături de ceilalți episcopi greco-catolici, este arestat în octombrie 1948. A fost dus la mănăstirea ortodoxă de la Dragoslavele, apoi la mănăstirea ortodoxa de la Căldărușani (februarie 1949) și de acolo la Penitenciarul din Sighetul Marmației. A fost mutat cu domiciliul obligatoriu la Mănăstirea Curtea de Argeș (1955). În 1956 a fost transferat la Mănăstirea ortodoxa de maici de la Ciorogârla, unde a rămas în izolare până la sfârșitul vieții.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Îmbolnăvindu-se grav, a încetat din viața într-un spital din București, în ziua de 4 august 1959. A fost înmormântat în cimitirul Belu catolic. La 8 octombrie 2013, are loc exhumarea osemintelor Episcopului Ioan Balan, acestea fiind așezate la 23 noiembrie 2013, în catedrala greco – catolică din Lugoj. Statuia va fi sfințită în data de 20 noiembrie.

RETIM

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Cauți un salon de masaj anticelulitic în Timișoara? Stailer te ajută să devii mai eficient

Publicat

în

Trăim vremuri în care timpul a devenit o resursă foarte prețioasă pentru fiecare dintre noi. Ne dorim să ne organizăm cât mai bine pentru a ne bucura și de relaxare alături de cei dragi sau ne dorim puțin timp liber chiar pentru noi înșine. Parcă abia așteptăm weekendurile sau zilele libere fără să ne mai programăm taskuri sau alte treburi care ne fură din energie.

Crama Aramic

Ideea de a ne programa la un salon de beauty pentru a profita de servicii de calitate este una excelentă. Asta în cazul în care găsim un loc liber pe scaunul unui stilist. De regulă, programările trebuie să le facem cu câteva zile înainte pentru a găsi loc însă chiar și așa, probabilitatea de a ne programa este cam mică, mai ales dacă vorbim în plin sezon de evenimente.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Multe persoane merg la un salon de beauty doar pentru a se relaxa. Fie caută un salon de cosmetica faciala pentru femei in Timisoara sau poate de masaj anticelulitic. Este un alt mod de a te relaxa atunci când simți că oboseala s-a acumulat și numai ai pic de energie.

RETIM

Pentru a nu mai pierde timp și energie atunci când trebuie să suni pentru a te programa la un salon, descoperă aplicația Stailer pentru că vei deveni mult mai eficient. Iată de ce!

În zilele tale libere alege să te relaxezi cu Stailer

Stailer este o aplicație menită să te ajute să descoperi unele dintre cele mai bune saloane de beauty din orașul tău. Cum? Online. Însă nu este utilă doar pentru a le găsi ci și pentru a te programa la unul dintre ele. Tot online, la doar câteva click-uri distanță. Numai trebuie să suni de la un salon la altul pentru a găsi un loc liber, cu Stailer îl vei găsi instant. Simplu, ușor și mult mai eficient.

În plus, te vei răsfăța cu unele dintre cele mai calitative servicii pentru că experții din cadrul acestor saloane au experiență vastă în domeniu și sunt la curent cu tot ce este nou în această industrie.

Cauți un salon de masaj anticelulitic in Timisoara unde să te programezi chiar azi? Cu Stailer ai toate șansele să îl găsești. Te programezi instant și uiți de griji. Atât de simplu și de ușor este.

Stailer  – portalul către lumea beauty

Stailer este o aplicație destinată atât femeilor cât și bărbaților, în egală măsură. Asta pentru că lista de servicii este foarte vastă. Tuns, vopsit, manichiură și pedichiură, aranjat barbă, epilat, masaj de relaxare și multe altele.

Știi ce mai este avantajos la Stailer? Faptul că te programezi gratuit la orice oră din zi sau din noapte, fără să fii condiționat în nici un fel.

În plus, știi dinainte cât trebuie să plătești pentru serviciul pe care l-ai ales cât și timpul execuție. Poți de asemenea să vezi și recenziile celor care s-au programat deja cu Stailer. Toate aceste detalii și multe altele le poți descoperi pe www.stailer.ro sau dacă descarci aplicația.

Date de contact:

support@stailer.ro

Citiţi mai departe

Cele mai citite