Connect with us

Actualitate

Fotojurnalism, cele mai tari poze din Lugoj (3)

Publicat

în

Am ajuns la episodul cu numarul 3 din aceasta miniserie de miniarticole cu poze sau fotografii, in functie de ce aparate aveti, din lunga-mi meserie de fotoziarist sau jurnalist sau blogger sau cum mai sunt numit de la o zi la cealalta. Prima parte e aici, a doua e aici, iar a treia e mai jos, ca de-aia e acea cifra trei pusa intre paranteze in titlu. Logic, daca ma intrebati pe mine. Le las aici, va uitati si imi spuneti ca de obicei care va plac si care nu. Azi avem urmatoarele fotografii:

RETIM

fotojurnalism lugoj 2013 2014 arhiva foto lugojeanul (4)Prima fotografie e realizata pe 5 aprilie 2013, ziua in care lugojenii au facut primele cumparaturi in piata din cort. Aceasta piata se pare ca va fi in curand data uitarii, noua piata agroalimentara fiind gata „de treaba”, ultimele retusuri fiind adaugate la constructie. Nostalgie, asta cred ca simt comerciantii, ca parca nu mai e ca inainte si, oricat de noua ar fi, nu mai e piata lor.

fotojurnalism lugoj 2013 2014 arhiva foto lugojeanul (5)„Astia ce dracu or vrea?” cred ca asta exprima fata Elisabetei Lipa, o mare campioana, cand a vazut ca presa a aflat si de o intalnire secreta pe care a avut-o la Lugoj cu primarul Boldea. Am prins-o chiar inainte sa se urce in microbuz si, chiar daca dupa fata am crezut ca o sa ne trimita la plimbare, a fost foarte amabila si ne-a spus si de ce l-a vizitat pe primarul lugojean.

fotojurnalism lugoj 2013 2014 arhiva foto lugojeanul (1)12 aprilie 2013 este una dintre zilele mele preferate din toata munca mea de fotoreporter sau ce eram la vremea aia. Om bun la toate, cred ca asta eram. Cred ca asta sunt si acum, doar ca mai bine platit. 28 de milioane pe luna, plus bonuri si doua thailandeze pentru masaj. In fine, este una dintre cele mai tari zile pentru ca atunci mi-au iesit cele mai bune poze din cate stiu eu ca am facut. Poza mea preferata e asta, cu masinile astea doua. Nu stiu de ce, dar imi place mult si punct. Anul asta nu s-a mai tinut asa ceva la Lugoj. Pacat, puteam sa fac alte poze si mai cool.

fotojurnalism lugoj 2013 2014 arhiva foto lugojeanul (3)Pe 16 aprilie, tot anul trecut, dadeam o tura, dupa o crima la Bethausen, la autostrada sau autobanda, cum imi place mie sa ii spun, dintre Balint si Sanovita. Asa arata atunci, acum arata foarte bine si e aproape sa fie functionala pana la Topolovatu Mare, avand in vedere ca muncitorii baga tare si au si un termen de respectat, pe care cica vor sa il respecte. Om vedea ce termina pana la anul, dar speram ca o sa fie bine, ca sa nu fie rau.

fotojurnalism lugoj 2013 2014 arhiva foto lugojeanul (2)Daca tot vorbeam de crima, sa punem o poza si de acolo. Mai exact de la Bethausen, tot pe 16 aprilie anul trecut, cand o femeie a fost ucisa de fiul ei. Stiu ca suna sumbru asa, dar poza este una pe care am vazut-o, mai demult oricum, intr-o forma asemanatoare, pe o coperta de roman politist. Are si o tenta artistica asa, lasand la o parte macabrul, cu domnul criminalist „just doing his job” la locul faptei.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

O secție a spitalului din Lugoj, contaminată. Mai mulți pacienți și personalul medical au fost infectați

Publicat

în

FOTO Arhiva

Secția de Interne a Spitalului Municipal „Teodor Andrei” din Lugoj a fost contaminată cu coronavirus. Opt persoane au fost infectate. Dintre acestea, cinci sunt pacienți iar restul personal medical. Ionuț Cocoș, directorul unității lugojene, a confirmat situația pentru Lugojeanul.ro. „E adevărat. În momentul de față, am demarat o anchetă, împreună cu epidemiologul spitalului. Momentan mai multe amănunte nu pot să vă dau”, a declarat Cocoș.

RETIM

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel:
Numărul de anchete epidemiologice efectuate in ultimele 24 de ore : 116

Menționăm că la aceasta dată, 8 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică.

CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ SINERSIG– 32 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE DUMBRĂVIȚA – 27 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE COMLOȘU MARE – 48 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE GIROC – 9 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
SPITALUL DE PSIHIATRIE JEBEL – 23 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
CENTRUL DE RECUPERARE SI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ LUGOJ – 13 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
CENTRUL DE PLASAMENT LUGOJ – 3 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
SPITALUL MUNICIPAL LUGOJ-SECȚIA INTERNE – 8 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus, la nivelul județului Timiș.

 

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Primarul Lugojului etichetat ca „dictator” de o organizație pentru apărarea drepturilor omului

Publicat

în

Reprezentanții Ligii Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor din România îl pârăsc din nou, pentru a treia oară, Consiliului Local Municipal pe primarul Lugojului. Claudiu Buciu a pus în vedere acestei organizații să părăsească spațiile pe care le ocupă ilegal în clădirea Primăriei Lugoj.

RETIM

Reprezentanții LDICAR, deși recunosc că nu au niciun document încheiat legal pentru spațiul pe care-l ocupă, consideră că este dreptul lor să aibă sediul în imobilul respectiv.

În adresa transmisă Consiliului Municipal Lugoj, cei de la LDICAR arată că, deși i-au transmis primarului documente privind activitatea lor, acesta nu vrea să le ia în considerare și nu renunță la evacuarea asociației.

„Se observă vizibil, ura, răzbunarea (nu cunoaștem motivul) și încearcă calitate de dictator pe care și-a însușit-o a proprietății, a comunității și poate dicta orice dorește. Nu cunoaște real organizația civică neguvernamentală și faptul că reprezintă societatea civică, tocmai cei care zic că l-au votat”, arată reprezentanții asociației în adresa transmisă Consiliului Local Municipal.

În același document, organizația recunoaște că în ultimii ani a ocupat spațiul „la mica înțelegere” cu fostul primar, fără să aibă un contract sau să plătească o chirie.

Citiţi mai departe

Actualitate

Flux de vaccinare anti-coronavirus special dedicat profesorilor la Lugoj

Publicat

în

RETIM

Un flux de vaccinare special dedicat cadrelor didactice va fi operațional la Lugoj, din luna februarie, au anunțat cei de la Direcția de Sănătate Publică. Centrul va face parte dintr-un total de trei puncte de vaccinare la nivel județean deschise doar pentru profesori, care ar urma să se întoarcă la catedră din 8 februarie.

“Ca și măsură de prevenire împotriva răspândirii virusului SARS COV 2 în randul cadrelor didactice și al elevilor, au fost alocate județului Timiș 3 fluxuri noi de vaccinare exclusiva a personalului din acest domeniu, care vor fi operaționale incepand cu prima decada a lunii februarie”, au precizat cei de la DSP Timiș.

Celelalte două fluxuri vor funcționa la centrele de vaccinare ISHO Timișoara. Potrivit unor declarații ale directorilor de școli și licee din Lugoj, profesorii lugojeni sunt dispuși și nu prea să se imunizeze. Conform ultimelor decizii ale autorităților, școlile ar urma să se deschidă începând cu 8 februarie, în toată țara.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite