Connect with us


Administrație

FOTO: Ședința ordinară de consiliu a lunii mai, marcată de înlocuirea foștilor PP-DD-iști Dardu și Ciungulescu

Publicat

în

Astăzi, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Lugoj a avut loc, începând cu ora 14:00, şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Lugoj. Pe ordinea de zi a şedinţei au fost înscrise 9 proiecte de hotărâri, dintre care cele mai importante au fost cele cu privire la încetarea mandatelor de consilier ale lui Atanasiu Dardu și Ciungulescu Barbu.sedinta ordinara a consiliului local lugoj 23 mai 2013 foto lugojeanul (1)

PMP

În locul celor doi, consiliul a cerut și aprobat validarea mandatului de consilier local al lui Daminescu Porfir – Dorel și Pădurean Ioan, cei care au ieșit pe locurile 3 și 4 la alegerile locale. După dezbateri și aprobări, pe ordinea de zi s-au mai consemnat câteva puncte importante, la rândul lor aprobate cu unanimitate de voturi, după cum urmează:sedinta ordinara a consiliului local lugoj 23 mai 2013 foto lugojeanul (8)

USR

Mandatarea Primarului Municipiului Lugoj ing. Francisc Constantin Boldea, să reprezinte în instanţă Consiliul Local al Municipiului Lugoj, în cauza ce face obiectul Dosarului nr. 786/252/2013, aflat pe rolul Judecătoriei Lugoj.sedinta ordinara a consiliului local lugoj 23 mai 2013 foto lugojeanul (2)

Modificarea Regulamentului privind instituirea unor taxe speciale de utilizare a bazelor sportive Stadionul Tineretului şi  Sala de Sport “Lavinia Miloşovici” aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 91 din 26.05.2011.sedinta ordinara a consiliului local lugoj 23 mai 2013 foto lugojeanul (7)

Aprobarea contului de execuţie al bugetului local pe trimestrul I al anului 2013.

Pe lângă uzualele greșeli de procedură, corectate de cele mai multe ori de consilierii Bădina și Cimponeriu, la ședința de astăzi o mare problemă au reprezentat-o numărul de voturi. La un moment dat, cele două partide mari din USL au votat unul împotriva altuia, pentru și respectiv împotriva excluderii celor doi consilieri. După câteva erori, s-au votat totuși înlocuirile, însă cu voturi puține, doar 8 consilieri votând pentru. La ședință au participat și reprezentanți ai Spitalului Municipal, care au anunțat spectacolul caritabil pentru secția ATI, dar și senatorul Ioan Iovescu, nelipsit de la astfel de ședințe.sedinta ordinara a consiliului local lugoj 23 mai 2013 foto lugojeanul (9)

La finalul ședinței s-a discutat despre problema parcărilor din zona pieței, precum și despre plângerile privind mirosul insuportabil de pe strada Astalajului, acolo unde locuitorii nu pot scăpa de duhoarea care a apărut în urma unor reparații la canalizare și la asfalt.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite