Connect with us


Administrație

FOTO: O parte din molozul de la trotuarele reabilitate din Lugoj a fost depozitat pe o stradă lăturalnică din oraș

Publicat

în

gunoaie strada herendestiului foto galerie lugojeanul 2013 (1)Lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe splaiul Tinereţii le dau mari bătăi de cap lugojenilor care nu mai suportă mizeria ce se adună în locurile în care sunt amenajate şantierele, mizerie care se depune de obicei pe străzile care duc la ieşirea din oraş. Reabilitatea trotuarelor a început încă de săptămâna trecută în zonele unde era necesară această reparaţie, cum este splaiul Tinereţii, unde lucrările din sunt aproape finalizate, folosindu-se metoda dalării pentru reparaţie, dar şi pe strada Făgetului, unde s-au realizat doar scoaterile bordurilor vechi din pământ.

PMP

Muncitorii care au fost implicaţi în repararea acestor probleme de asfaltare s-au mişcat mai repede decât s-a plănuit iniţial, doar că a existat o mică problemă în ceea ce priveşte molozul depozitat pe strada Herendeştiului, loc în care nu se poate arunca aşa ceva conform celor de la Garda de Mediu Timiş, care vor lua măsuri împotriva neregulilor create. Asfaltul vechi, spun autoritățile, trebuia dus la Ghizela, acolo unde se permite depozitarea acestuia.

USR

Gunoaiele menajere care sunt aruncate de o parte şi de alta a străzii Herendeştiului sunt adevărate focare de infecţie, care ar putea cauza boli grave în rândul lugojenilor care locuiesc aici, iar cele rezultate din construcții au fost depozitate chiar între două plăcuțe pe care se poate citi că acest lucru este strict interzis.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite