Connect with us


Administrație

Reabilitarea Centrului Vechi, OFICIALĂ! 19 proiecte în ședința extraordinară a Consiliului Local Lugoj de astăzi

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea a convocat astăzi o şedinţă extraordinară, având pe ordinea de zi 19 proiecte de hotărâri, cele mai multe dintre ele referindu-se la aprobarea organigramei şi a statului de funcţii pentru o serie de servicii şi instituţii din subordinea Consiliului Local.sedinta consiliu local lugoj aprilie joi 25 lugojeanul

PMP

Boldea a trimis Agenţiei Funcţionarilor Publici o propunere pentru noua organigramă în care vor fi mai multe direcţii decât până acum. Este vorba despre Aparatul de Specialitate al Primarului, Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor, Serviciul Public Desfacere, Pieţe, Târguri şi Oboare, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Asistenţă Medicală-Învăţământ, Serviciul Public Sere şi Zone Verzi, dar şi de Biblioteca Municipală, Muzeul de Istorie şi Etnografie, Galeria de Artă, Casa de Cultură a Municipiului, Şcoala de Arte, Clubul Sportiv Municipal şi Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară. Aceste puncte au fost amânate astăzi, deoarece agenția nu a trimis un răspuns în acest caz.

USR

Celelalte puncte care s-au aflat pe ordinea de z au fost aprobate cu unanimitate de voturi, precum atribuirea unui teren, de 3.000 de metri pătraţi de pe strada Herendeştiului, către Episcopia Greco–Catolică de Lugoj, în vederea construirii unui centru social şi aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de reabilitare a faţadelor clădirilor vechi din Piaţa J.C Drăgan, precum şi sediul Poliţiei municipale. Tot astăzi, consilierii locali au votat pentru acordarea Cheii Oraşului primarilor din Jena şi Szekszard.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite