Connect with us

Educație

FOTO Mai mulți elevi de la „Brediceanu” vor reprezenta Lugojul la olimpiadele naționale

Publicat

în

Olimpiada de Limba Engleză – etapa județeană – organizată în premieră și de Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, și-a desemnat câștigătorii. Prestația elevilor liceului  a fost recompensată cu premii și mențiuni, spre satisfacția organizatorilor, a profesorilor care i-au pregătit și, nu în ultimul rând, a familiilor lor.

Performanța cea mai notabilă aparține elevei Alexandra Bilanin, din clasa a X-a D, pregătită de doamna profesoară Flavia Munteanu, care a obținut Premiul I și calificarea la etapa națională.

Celelalte rezultate au fost, în ordinea claselor de gimnaziu și liceu, după cum urmează:

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Delliomini Alma, Mențiune, clasa a VII-a B,  profesor îndrumător Violeta Ghenescu

RETIM

Teușan-Botea Sânziana, Mențiune, clasa a VII-a A, profesor îndrumător Flavia Munteanu

Andriescu Alexandra Maria, Mențiune, clasa a VIII-a B, profesor îndrumător Loredana Drinovan

Crețu Miruna, Premiul II, clasa a IX-a B, profesor îndrumător Mihaela Ioncica

Udrea Nadia, Premiul II, clasa a IX-a B, profesor îndrumător Mihaela Ioncica

Dinu Andrei, Mențiune, clasa a IX-a B,  profesor îndrumător Mihaela Ioncica

Hondor Amalia, Mențiune, clasa a IX-a B, profesor îndrumător Mihaela Ioncica

Palyo-Mușet Andrei, Mențiune, clasa a IX-a B, profesor îndrumător Mihaela Ioncica

Sârbu Alessandro, Premiul II, clasa a X-a B, profesor îndrumător Loredana Drinovan

Ionescu Maria-Alexandra, Mențiune, clasa a X-a B, profesor îndrumător Loredana Drinovan

Gașpar Brianna-Nicole, Premiul II, clasa a XI-a B, profesor îndrumător Flavia Munteanu

Mănescu Răzvan Fabian, Premiul III, clasa a XI-a B, profesor îndrumător Flavia Munteanu

Lascu Alina-Gabriela, Mențiune, clasa a XI-a D, profesor îndrumător Violeta Ghenescu

Mateș Anda Maria, Mențiune, clasa a XI-a B, profesor îndrumător Flavia Munteanu

Arpec Oana Maria, Premiul II, clasa a XII-a B, profesor îndrumător Violeta Ghenescu

Horvath Paul, Mențiune, clasa a XII-a D,  profesor îndrumător Mihaela Ioncica

 

Miercuri, 30 martie 2022, în sala Şcolii Gimnaziale nr. 16 Timişoara  a avut loc faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, la tenis de masă, gimnaziu. Liceul Teoretic „C. Brediceanu” a fost reprezentat de eleva Pop Alexia, din clasa a 8-a B, care s-a calificat la faza naţională a ONSS, după ce a trecut, pe rând, de reprezentantele Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Timişoara, ale Şcolii Gimnaziale nr. 30,  ale C. N. „C.D. Loga”, iar în finală, de reprezentanta Liceului Baptist, câştigând toate meciurile, fără să piardă vreun set.

Faza naţională se va desfăşura în perioada 13-15 mai, în judeţul Prahova. Rezultatul foarte bun al elevei de la Liceul Teoretic „C. Brediceanu” se datorează, în primul rând, susţinerii necondiţionate a familiei în practicarea acestui sport.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

În mai multe școli din Timiș, elevii tremură de frig. Probleme sunt inclusiv la Lugoj

Publicat

în

Foto arhiva

Mai multe școli din Timiș au probleme cu asigurarea căldurii, având în vedere că au scăzut considerabil temperaturile. În Timișoara, majoritatea unităților de învățământ sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, care nu a fost pornit de către Colterm.

„La acest moment, la inițiativa Ministerului, cu termen până vineri, centralizam din unități diferențele dintre bugetul pe 65.02.20-bunuri și servicii primit, consumat și nevoile urgente! Datele se vor trimite spre Minister!”, anunță Aura Danielescu.

Probleme legate de încălzire au următoarele școli: Școala Gimnazială Șandra – este debranșată de la rețeaua de gaz pentru neplata facturilor; Clubul Sportiv Lugoj – contract expirat, iar E-ON nu mai vrea să semneze un nou contract cu unitatea de învățământ; Școala Primară Cornești și Grădinița Cornești nu au aprovizionate lemne pentru încălzire, iar la Liceului Tehnologic Jimbolia și Școala Gimnazială Jimbolia, nu există bani suficienți pentru asigurarea căldurii.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Inspectorul școlar general Aura Danielescu spune că se caută soluții pentru rezolvarea problemelor din unitățile școlare menționate

RETIM

„La acest moment, la inițiativa Ministerului, cu termen până vineri, centralizam din unități diferențele dintre bugetul pe 65.02.20-bunuri și servicii primit, consumat și nevoile urgente! Datele se vor trimite spre Minister!”, anunță Aura Danielescu, conform tion.ro.

 

Citiţi mai departe

Educație

Toți copiii din clasa pregătitoare au primit ghiozdane și rechizite gratuit, din partea Primăriei Lugoj

Publicat

în

Peste 300 de copii, care au început astăzi clasa pregătitoare în Lugoj, au fost așteptați în școli cu un ghiozdan plin cu rechizite. Inițiativa vine din partea Primăriei Lugoj, care a demarat programul „Primul ghiozdan”, prin care copiii care încep școala să primească gratuit, la începutul anului școlar, tot ce au nevoie.
„Începând cu anul școlar 2022-2023, în colaborare cu unitățile de învățământ de stat din municipiul Lugoj, ne propunem sprijinirea elevilor prin acordarea unui ghiozdan complet echipat cu rechizite școlare, pentru fiecare copil. După parcurgerea tuturor etapelor, aprobate în Consiliul local, au fost achiziționate și au fost distribuite, către șase școli gimnaziale cu clase pregătitoare, un număr total de 367 de ghiozdane, complet echipate”, a declarat Bogdan Blidariu, primarul interimar al municipiului Lugoj.
Programul „Primul ghiozdan”, a fost aprobat de Consiliul local ca un program anual, așa că, în fiecare an, copiii care încep școala la Lugoj vor beneficia de acest sprijin.

Citiţi mai departe

Educație

Mii de elevi din Lugoj încep noul an școlar. Când are loc prima vacanță din 2022

Publicat

în

Mii de elevi din Lugoj și din jurul orașului, dar și preșcolari, încep de luni dimineața noul an școlar. Festivitățile de deschidere au fost programate în intervalul oral 9-11, astfel că elevii însoțiți de părinți se vor revedea cu ai lor colegi, după o pauză de vară lungă.

După ce își vor lua în primire sălile de clase și toate informațiile de care au nevoie, elevii vor povesti despre ce au făcut în vacanță în prima zi de școală oficială. Ministerul Educației a publicat deja structura noului an școlar, astfel că prima vacanță nu se va lăsa mult așteptată.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

 • cursuri: de luni, 5 septembrie 2022, până vineri, 21 octombrie 2022; 
  • vacanță: de sâmbătă, 22 octombrie 2022, până duminică, 30 octombrie 2022; 
 • cursuri: de luni, 31 octombrie 2022, până joi, 22 decembrie 2022; 
  • vacanță: de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023; 
 • cursuri: de luni, 9 ianuarie 2023, până vineri, 3 februarie 2023, respectiv vineri, 10 februarie 2023, sau vineri, 17 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz; 
  • vacanță: o săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 6—26 februarie 2023; 
 • cursuri: de luni, 13 februarie 2023, respectiv luni, 20 februarie 2023, sau luni, 27 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până joi, 6 aprilie 2023; 
  • vacanță: de vineri, 7 aprilie 2023, până marți, 18 aprilie 2023; 
 • cursuri: de miercuri, 19 aprilie 2023, până vineri, 16 iunie 2023; 
  • vacanță: de sâmbătă, 17 iunie 2023, până duminică, 3 septembrie 2023.

RETIM

Citiţi mai departe

Educație

GALERIE FOTO Școală ca în Occident, într-un sat de lângă Lugoj. Transformare incredibilă cu ajutorul fondurilor europene

Publicat

în

O comună cu numai 1.600 de locuitori poate fi exemplu pentru orice oraș din România, atunci când vine vorba de condițiile pe care le oferă elevilor. Școala Gimnazială din Mănăștiur, Timiș, a fost reabilitată, extinsă și dotată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar fotografiile sunt grăitoare pentru felul în care îi va primi de luni pe elevi, arată Agenția de Dezvoltare Regională Vest.

Școala a fost dotată cu echipamente IT, materiale didactice moderne si materiale specifice pentru documentare. Aici a fost înființat un laborator de științe, un centru de documentare și informare și o sală festivă. Tot proiectul a fost realizat ținând cont de nevoile persoanelor cu dizabilități, pentru care s-au creat condiții optime de acces și educație. 5 milioane de lei au fost investiți în instituția de învățământ, dintre care 4,7 milioane sunt reprezentați de fonduri nerambursabile.

Proiectul de reabilitare, extindere si dotare a Școlii Gimnaziale “George Garda” din Mănăștiur a fost implementat prin Axa 10 de finanțare: Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

RETIM

Citiţi mai departe

Cele mai citite