Connect with us


Administrație

[FOTO] La Lugoj te mananca serpii in statia de autobus! Iarba a crescut mare… de la ploile din ultima vreme

Publicat

în

serpi iarba pana la genunchi la lugoj (1)Lugojenii din toate cartierele se confruntă de la începutul verii cu o problemă ce privește serviciul de Sere și Spații Verzi și cel al societatii Salprest SA, care se pare că au uitat, în majoritatea orașului, să taie iarba dintre blocuri, de la locurile de joacă sau din parcuri. Problema se răspândește rapid în tot orașul, astfel că primăria este nevoită să intervină cât mai repede, pentru a nu transforma Lugojul într-o savană urbană, ideală pentru șerpi, șopârle și alte târâtoare. Un lugojean a dat ca exemplu situația de la o stație de autobus, unde iarba trece de genunchi și există posibilitatea în orice clipă ca șerpii să te atace cât timp îți aștepți cursa spre casă.

PMP

Boldea știe despre această problemă din cauza articolelor de presă nenumărate apărute pe această temă și spune că iarba a crescut din cauza ploilor, nu din cauză că nu a fost tăiată periodic.

USR

„În altă ordine de idei, cerem scuze lugojenilor că în ultima perioadă din cauza ploilor şi condiţiilor de temperatură iarba a crescut mult pe suprafeţe mari şi nu a putut fi cosită în timp util.

În acest sens, pe 23 iunie, am avut un comandament cu Salprest S.A., Meridian 22 şi Serviciul de Sere şi Spaţii Verzi în cadrul căruia am stabilit o serie de măsuri astfel încât până săptămâna viitoare toate aceste suprafeţe inclusiv zonele de plajă să fie cosite şi situaţia să fie astfel remediată”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Muncitorii au început deja munca în acest sens, iar lugojenii speră acum că iarba va dispărea în cel mai scurt timp din oraș, odată cu ea și șerpii care, nu de puține ori, au fost zăriți chiar la locurile de joacă frecventate de cei mai mici dintre locuitorii orașului.serpi iarba pana la genunchi la lugoj (2)lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite