Connect with us


Administrație

[VIDEO] Rupere de nori si grindina langa Lugoj! Cod Galben in toata tara pana maine dimineata

Publicat

în

cod galben lugoj ploi vant satelit anmO rupere de nori alături de grindină au pus pe jar locuitorii din satul Jena din apropierea Lugojului, care astăzi, preț de zeci de minute bune, au asistat la o cădere impresionantă de ploaie și gheață. Din fericire, deși curțile oamenilor au fost în parte inundate, nu a fost nevoie de intervenția pompierilor, apele retrăgându-se de la sine în sol. Totuși, unul dintre săteni a filmat cu telefonul momentul cel mai intens al căderilor de precipitații de astăzi și a trimis filmulețul la redacția noastră, spunând că ploaia și grindina au culcat la pământ multe dintre legumele puse în grădina acestuia.

PMP

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat încă o zi și o noapte de ploi, vânt puternic, descărcări electrice și alte fenomene meteorologice neplăcute, după ce a instaurat un nou Cod Galben de avertizare pentru întreaga țară. Astfel, este prima dată în ultimii ani când întreaga țară este colorată în culoarea codului galben, fără ca nici măcar un județ să fie lăsat deoparte. Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în această după-amiază și în noaptea ce vine, mai ales în zonele vestice și sud-vestice, adică exact în zona în care se situează Lugojul pe hartă.

USR

Spre seară și la noapte, dar și în dimineața zilei de joi, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și chiar căderi de grindină în zonele vizate, mai ales în vest. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 50-60 de litri pe metrul pătrat, motiv pentru care hidrologii au emis la rândul lor o avertizare pentru râurile și afluenții principali din zona de vest.

Atenționarea a intrat în vigoare astăzi la ora 12:00 și stă în efect până mâine, la ora 6:00 dimineața. Dacă sunteți martorul unor evenimente ieșite din comun de orice natură, fotografiați sau filmați întâmplarea și trimiteți-o pe adresa de email lugojeanul@gmail.com și noi o publicăm pe site să o vadă tot orașul.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite