Connect with us
Winter in My Town

Administrație

[FOTO] Decoratiunile pentru Craciun si dulciurile in forma de Mos Craciun au aparut in magazinele din Lugoj

Publicat

în

20131102_125731Febra sărbătorilor se pare că vine, de la an la an, tot mai devreme decât ar fi normal mai ales în centrele comerciale. Câteva magazine din Lugoj și-au expus deja pe rafturi produsele de sezon pentru Crăciun și Revelion, chiar dacă până la aceste zile de sărbătoare, pe care toată lumea le așteaptă, mai sunt aproape două luni. Și dacă vă imaginați că magazinele au scos la vânzare doar câteva tipuri de produse pentru sezonul vacanței de iarnă, vă înșelați: un raion întreg cu astfel de bunuri a fost pus la dispoziția lugojenilor în magazinul pe care l-am colindat noi astăzi.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Ca în fiecare an, oferta este una variată, bogată și pentru aproape toate buzunarele. Puteți cumpăra beteală, globuri de toate formele și culorile, steluțe de pus în brad, șosete de agățat lângă șemineu, după modelul american, instalații de brad sau ornamentale, pentru decorat camera sau exteriorul casei, dar și cornițe de ren sau căciulițe de Moș Crăciun. De asemenea, în magazine găsiți și produse cu totul deosebite în temă cu sărbătorile de iarnă, cum ar fi tuburi cu zăpadă artificială sau dulciuri în formă de reni sau de Moș Crăciun.

Cât veți scoate din buzunare pentru toate cele necesare pentru un sezon de iarnă perfect? Depinde de preferințe și în general de cât de darnici veți fi pentru această ocazie. Prețurile la decorațiuni pornesc de la 5 lei pentru un set de șase globuri, putând ajunge până la 30 de lei pentru un set de 12 globuri decorate sau pictate cu motive de Crăciun. Un metru de beteală costă între 3 și 10 lei, tot în funcție de culori și forme, iar o instalație de brad cu 80 de beculețe LED este pusă la vânzare la prețul de 35 de lei. Dacă vreți una mai mare, de 120 de beculețe, veți scoate din buzunare 45 de lei.

În ceea ce privește dulciurile de tipul figurine Moș Crăciun sau pachețele de cadou cu bomboane și cană, acestea nu sunt mai ieftine de 10 lei, cele care sunt produse de branduri cunoscute ajungând până la 30 de lei pentru o cană și două figurine de ciocolată. Chiar dacă este devreme pentru a ne face cumpărăturile de Crăciun, comercianții profită de faptul că multă lume preferă să își procure cele necesare din timp, astfel că, în loc să dureze câteva zile, sezonul produselor cu tematică de sărbătoare de iarnă poate dura chiar și trei luni, din prima zi a lunii noiembrie, până la finalul lunii ianuarie a anului viitor.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite