Connect with us

Administrație

[FOTO] Decoratiunile pentru Craciun si dulciurile in forma de Mos Craciun au aparut in magazinele din Lugoj

Publicat

în

20131102_125731Febra sărbătorilor se pare că vine, de la an la an, tot mai devreme decât ar fi normal mai ales în centrele comerciale. Câteva magazine din Lugoj și-au expus deja pe rafturi produsele de sezon pentru Crăciun și Revelion, chiar dacă până la aceste zile de sărbătoare, pe care toată lumea le așteaptă, mai sunt aproape două luni. Și dacă vă imaginați că magazinele au scos la vânzare doar câteva tipuri de produse pentru sezonul vacanței de iarnă, vă înșelați: un raion întreg cu astfel de bunuri a fost pus la dispoziția lugojenilor în magazinul pe care l-am colindat noi astăzi.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Ca în fiecare an, oferta este una variată, bogată și pentru aproape toate buzunarele. Puteți cumpăra beteală, globuri de toate formele și culorile, steluțe de pus în brad, șosete de agățat lângă șemineu, după modelul american, instalații de brad sau ornamentale, pentru decorat camera sau exteriorul casei, dar și cornițe de ren sau căciulițe de Moș Crăciun. De asemenea, în magazine găsiți și produse cu totul deosebite în temă cu sărbătorile de iarnă, cum ar fi tuburi cu zăpadă artificială sau dulciuri în formă de reni sau de Moș Crăciun.

vodafone angajează

Cât veți scoate din buzunare pentru toate cele necesare pentru un sezon de iarnă perfect? Depinde de preferințe și în general de cât de darnici veți fi pentru această ocazie. Prețurile la decorațiuni pornesc de la 5 lei pentru un set de șase globuri, putând ajunge până la 30 de lei pentru un set de 12 globuri decorate sau pictate cu motive de Crăciun. Un metru de beteală costă între 3 și 10 lei, tot în funcție de culori și forme, iar o instalație de brad cu 80 de beculețe LED este pusă la vânzare la prețul de 35 de lei. Dacă vreți una mai mare, de 120 de beculețe, veți scoate din buzunare 45 de lei.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

În ceea ce privește dulciurile de tipul figurine Moș Crăciun sau pachețele de cadou cu bomboane și cană, acestea nu sunt mai ieftine de 10 lei, cele care sunt produse de branduri cunoscute ajungând până la 30 de lei pentru o cană și două figurine de ciocolată. Chiar dacă este devreme pentru a ne face cumpărăturile de Crăciun, comercianții profită de faptul că multă lume preferă să își procure cele necesare din timp, astfel că, în loc să dureze câteva zile, sezonul produselor cu tematică de sărbătoare de iarnă poate dura chiar și trei luni, din prima zi a lunii noiembrie, până la finalul lunii ianuarie a anului viitor.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Lidl România, donație în valoare de peste 1,8 milioane de lei către Municipiul Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Lidl a acceptat să doneze către Municipiul Lugoj drumul pe care l-a construit din propriile fonduri. Este vorba despre modernizarea parțială realizată pe strada Timișoarei, între Lugoj și Coștei, dar și despre drumul de intrare până la centrul logistic și terenul aferent. Lucrările au fost plătite de compania Lidl și se ridică la peste 1,8 milioane lei.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

vodafone angajează

În zona respectivă, Primăria Lugoj pregătește deschiderea unui nou parc industrial, pe aproximativ 30 de hectare, despre care primarul Claudiu Buciu a declarat că există deja solicitări pentru aproape întreaga suprafață. Pe drumul construit și donat de LIDL se va face accesul și în viitorul parc industrial.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

O asociație evacuată din Primărie bombardează administrația cu zeci de solicitări pe Legea 544

Publicat

în

Liga Dreptății, asociația care a fost evacuată din clădirea Primăriei Lugoj de către primarul Claudiu Buciu, a găsit o modalitate să se răzbune pe cei care conduc administrația locală lugojeană. A transmis mai multe adrese, prin care solicită comisiilor consiliului local zeci de documente. În ultima ședință a Consiliului Local Municipal,  consilierul Nicu Bădina, a cerut un punct de vedere secretarului Dan Ciucu, în legătură cu legalitatea acestor solicitări.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Văd trei adrese care sunt trimise comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. Aș dori să știu, din punct de vedere juridic, care este rezolvarea acestor adrese”, a întrebat Bădina.

vodafone angajează

Viceprimarul Bogdan Blidariu a declarat că li se va răspunde celor de la Liga Dreptății, în termenul legal și conform legii.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„Pot să se adreseze instanței, pentru că în instanță se poate cere orice. Nu am mai întâlnit până acum o asemenea situație în care să fie solicitate informații publice Consiliului local. Consiliul nu funcționează ca o instituție cu activitate permanentă, în mod normal aceste cereri se adresează Primăriei. Toate documentele care le solicită sunt pe site-ul Primăriei, le-am făcut deja un răspuns și i-am îndreptat să ia de acolo documentele solicitate”, a completat și Dan Ciucu.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Încă o sesizare penală pentru investiții plătite și nefăcute la Lugoj. Sunt implicați și angajații Primăriei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu, a dezvăluit că, la fosta cazarmă de pe strada Banatului, nu au fost găsite centralele și echipamentele de climatizare, plătite de către Primăria Lugoj constructorului, de doi ani de zile, dar neinstalate. „În acte există. În acte a fost și pusă în funcțiune, chiar dacă nici astăzi locația nu beneficiază de racord la rețeaua de gaz… și a fost și plătită.

vodafone angajează

În această situație se regăsesc două centrale termice și instalațiile și echipamentele pentru climatizare care trebuiau puse în operă în cadrul lucrării de modernizare parțială a clădirii fostei cazarme de pe strada Banatului”, arată edilul. Buciu spune că responsabili pentru acest fapt sunt constructorul, dar și angajații Primăriei Lugoj, cei car e au închis ochii la această situație.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„Aici au semnat antreprenorul – Technocer (care a și încasat banii – în urmă cu doi ani), dirigintele de șantier – Popescu, directorul investițiilor din primărie – Negruțiu, funcționarul responsabil de proiect – Podaru, dar și fostul primar. Contractul trebuia finalizat acum cinci ani, lucrările nu sunt nici astăzi finalizate. Am luat decizia de a rezilia acest contract, iar când urma să facem recepția a ceea ce s-a executat, am constatat cele expuse mai sus”, susține primarul.

Edilul lugojean anunță că vor fi sesizate, din nou, organele penale de cercetare abilitate să stabilească cine este responsabil. Buciu afirmă însă că sesizările făcute nu au fost rezolvate, iar  „organele de cercetare penală nu dau semne că ar face ceva”

Citiţi mai departe

Administrație

Decizie finală în cazul pieței de vechituri ocico a Lugojului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Vești proaste pentru lugojenii care credeau că piața ocico se redeschide. Târgul preferat al acestora rămâne închis până cel puțin la toamnă, a precizat administrația locală prin vocea edilului șef. Acesta a declarat că piața de vechituri rămâne închisă cel puțin câteva luni, până la redactarea unui regulament care să permită desfășurarea activității în limitele legii.

vodafone angajează

“Lucrăm la un regu­la­ment de funcționare, cu reguli clare pentru piața de vechituri. Îl vom finaliza până în august, iar mai apoi îl vom supune pentru dezbatere publică și vot în consiliu. Vom redeschide piața în septembrie, sperăm noi, când vom avea totul reglementat. Am avut reclamații de la locuitori, nu îl vom mai deschide fără un regulament, fără a avea activitate civilizată, nu mai putem lăsa pe fiecare să facă ce vrea”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Totodată, primarul spune că decizia de a închide piața ocico a venit și din cauza regulilor referitoare la pandemie, care nu erau deloc respectate în incinta zonei comerciale.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite