Connect with us

Social

Femeie de 83 de ani, intubată la ATI, vindecată de Covid-19 la spitalul din Lugoj

Publicat

în

RETIM

O femeie de 83 de ani infectată cu coronavirus și care a fost intubată la secția ATI a spitalului din Lugoj a scăpat cu viață după o luptă grea cu boala. Femeia, care avea și alte probleme de sănătate, a contactat virusul și a fost internată la Lugoj, acolo unde, după ce s-a descoperit că era pozitivă, a și fost tratată datorită disponibilității de paturi ATI în unitatea medicală.

După ce a luptat cu boala, femeia în vârstă și cu alte probleme medicale s-a vindecat de coronavirus, datorită medicilor lugojeni și a programului de tratament pe care aceștia l-au folosit. Medicii lugojeni au avut multe cazuri de pacienți infectați cu coronavirus, de la începutul pandemiei și până astăzi.

“Noi am avut 24 de cazuri de infectare. Dintre acestea, am trimis majoritatea cazurilor la Timișoara, însă au rămas și la noi câteva. De exemplu am avut pacienta de 83 de ani în stare gravă, la ATI, intubată, dar care s-a vindecat. Am avut și un pacient care a murit însă, care făcea dializă. Cazurile ușoare și medii merg la Victor Babeș, la noi rămân din cazurile grave pentru că avem paturi la ATI”, a declarat managerul Erwin Floroni.

Medicul lugojean care administrează spitalul din oraș spune că lumea nu trebuie să se relaxeze acum, chiar înainte de punctul critic al pandemiei în România.

“Acum nu avem niciun internat cu coronavirus la Lugoj, însă în fiecare zi aproape vin 3-4 suspecți. Sunt zile când nu sunt pozitivi nicicare, sunt zile în care îi descoperim pozitivi pe toți, depinde foarte mult însă da, există transmitere în comunitate și nu, nu am trecut hopul. Apogeul va fi în cam două săptămâni. Apar încă focare de mulți infectați la un loc, încă se contaminează de la unul la altul, încă e periculos”, a mai punctat managerul unității sanitare lugojene.

Spitalul din Lugoj este singurul spital de suport Covid-19 rămas în județ, alături de cel principal, Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara. La unitatea din capitala Banatului, medicii au vindecat un număr impresionant de bolnavi de coronavirus, în Timiș numărul celor decedați din cauza virusului, raportat la numărul de infectări, fiind printre cele mai mici din țară.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Lugojeanul Aris Marta se întoarce acasă. Ce le-a cerut celor care l-au ajutat să se opereze

Publicat

în

RETIM

După câteva zile de chin și o operație care l-a scăpat de o tumoare facială care i-a pus viața în pericol, lugojeanul Aris Marta se întoarce acasă. Bărbatul are de luptat acum cu recuperarea, cu umflătura feței din cauza operației, dar și cu durerile provocate de acestea. Totuși, lugojeanul spune că nu se mai simte altfel decât în extaz.

“Astăzi deja e mult mai bine, atât de bine ca doctorul mi-a propus ca mâine pot pleca acasă. Vindecarea locală decurge perfect și corpul meu îmbătat de bucurie lucrează optim ca un ceas elvețian. Deci am venit, am făcut, am plecat. Eficient și minunat! Rămâne ca în 12 zile aproximativ sa aflu rezultatul histopatologic și planul de tratament mai departe”, a scris Aris pe Facebook.

Lugojeanul i-a rugat pe cei care l-au ajutat să nu mai doneze deocamdată bani, până la aflarea rezultatelor analizelor. 

“Până atunci cred că putem pune pe frâna ajutoarele financiare ca nu as vrea sa „profit” de pe urma imensei voastre bunătăți. Dacă cumva va mai trebui puțin voi da de veste și sunt sigur ca se va găsi o rezolvare. Fiecare da din puținul lui, și sunt bani munciți cu greu.Nu ar fi drept sa mai iau până când nu știu cât mai trebuie, pentru ca sunt șanse sa ajungă”, este apelul bărbatului.

Aris Marta are 41 de ani și a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin (cancer limfatic). Operația de la Viena a costat 34.000 de euro, banii fiind adunați în doar câteva zile de către lugojeni.

Citiţi mai departe

Social

Două focare noi de coronavirus la Lugoj. Parte din cei afectați vor fi vaccinați de echipe mobile de imunizare

Publicat

în

RETIM

Două focare noi de coronavirus au fost depistate la Lugoj. Este vorba despre două locații, una fiind și în trecut subiectul unui focar, care s-a stins după o anumită perioadă. De această dată, cele două focare au apărut la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Copii Lugoj și respectiv Centrul de Plasament Lugoj.

Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Copii Lugoj – 13 cazuri confirmate;

Centrul de Plasament Lugoj – 3 cazuri confirmate.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, una dintre cele două locații fac parte dintr-o listă cu șapte centre din tot județul unde echipe mobile de medici și asistente se vor deplasa pentru a-i vaccina pe beneficiari. Cele șapte centre sunt: 

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia -151 beneficiari

– Centrul de Îngrijire și Asistența Variaș- 35 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 Lugoj -50 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Lugoj – 89 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 2 Lugoj -61 beneficiari

– Centrul de Plasament pentru Copilul cu dizabilități Recaș -27 beneficiari

Citiţi mai departe

Social

Câte vaccinuri anti-coronavirus au fost administrate la Lugoj. Într-o zi au fost vaccinate 240 de persoane

Publicat

în

RETIM

Miercuri, 20 ianuarie, 240 de persoane au primit fie prima, fie a doua doză de vaccin anti-coronavirus la Lugoj. În campania de vaccinare care a început domol în orașul de pe Timiș, singurul centru funcțional în etapa a doua este cel de la spital. Aici, în total, au fost administrate 847 de vaccinuri.

La nivelul județului Timiș, s-au administrat 13.715 doze de vaccin, până la raportarea de miercuri, 20 ianuarie. Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un număr de 28 reacții adverse, de intensitate scăzută spre moderată (ex: durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urcicariană remisă imediat, prurit).

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin, cele mai importante fiind respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite