Connect with us


Administrație

Febra alegerilor europarlamentare a inceput! In Timis se cauta si un primar, un deputat si un consiliu local

Publicat

în

alegeri europarlamentare euroalegeri 2014 mai 2Luna mai va fi una dintre cele mai agitate din ultimii ani din punct de vedere politic în Timiș, odată cu alegerile europarlamentare, la care se adaugă cele din Colegiul 3 Deputați și cele pentru localitățile Săcălaz și Criciova, care își vor alege un nou consiliu local și respectiv un nou primar. Postul din Colegiul 3 Deputați a rămas vacant după ce Maria Grapini a demisionat, în speranța că va reuși un loc în Parlamentul European. În județul nostru vor fi organizate 596 de secții de votare, special pentru euroalegeri, dar și 52 de secții pentru Colegiul III Timișoara, trei secții la Criciova pentru scaunul de primar și încă 5 la Săcălaz pentru consiliul local.

PMP

Astfel, peste 600.000 de timișeni vor putea vota pentru locurile din Parlamentul European, dar și peste 70.000 pentru colegiul 3. La Criciova, acolo unde se alege primarul localității, sunt 1.340 de persoane cu drept de vot, iar la Săcălaz nu mai puțin de 6.400. Cei care aspiră la un post de eurodeputat își pot lipi afișele electorale în locurile special amenajate începând cu 24 aprilie, iar cei pentru colegiul 3 abia din 5 mai. Ultimii vor fi cei din Criciova şi Săcălaz, care îşi vor face publicitate abia din 5 mai.

USR

Conform pressalert.ro, costurile alegerilor nu sunt deloc mici. Doar pentru alegerile europarlamentare se cheltuie două milioane de lei. „Președinții de secții de votare vor fi plătiți cu câte 85 de lei pe zi, cel mult cinci zile, plus câte zece lei pentru mâncare. Vicepreședinții vor primi 65 de lei pe zi, plus cei zece lei pentru mâncare”, a declarat subprefectul Marossy.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-bannerA apărut „We are Happy in Lugoj”! LIKE&SHARE

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite