Connect with us

Sport

„Familia FitStudio” a împlinit zece ani! Cum a devenit sportul rețetă de viață sănătoasă pentru sute de lugojeni

Publicat

în

Andrada Gribincea este instructor de fitness și kinetoterapeut. Povestea ei și a proiectului FitStudio (familia FitStudio, cum îi place să o numească) a început în anul 2011. A intrat la o clasă de Zumba într-un Studio de aerobic din Timișoara și s-a îndrăgostit instant, povestește ea, de acest concept. ”Fiind cu mama mea la această oră și văzând cât de mult mi-a plăcut, ea a fost cea m-a susținut în a deschide FitStudio”.

Așa a început povestea FitStudio, un proiect care s-a transformat într-o comunitate.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Andrada a fost dintotdeauna atrasă de sport, fiind o persoană extrem de energică și activă. Și-a dorit foarte mult să urmeze cursurile Facultății de Sport, însă la îndrumarea părinților a devenit balneofiziokinetoterapeut. Își iubește meseria, însă a simțit mereu că ceva lipsește și că menirea ei este alta. A ales calea sportului, a fitness-ului, o ramură cât de cât comună a kinetoterapiei, cu diferența că sportul previne bolile și întărește organismul și sistemul imunitar, în timp ce kinetoterapia tratează. Ulterior a absolvit și Facultatea de Sport.

RETIM

”Activitatea de instructor fitness mi-a adus împlinirea de care aveam nevoie, dedicându-mă trup și suflet activității pe care o practic și clientelor care îmi calcă pragul. FitStudio este elementul din viața mea care mi-a adus satisfacția de a vedea cliente mulțumite, cu trupuri sănătoase și bine definite, zâmbete de fericire, oameni extraordinari cu suflete mari, o comunitate unită și un vis împlinit care merge mai departe”.

FitStudio oferă diverse activități și clase: Zumba Fitness, Pilates, TRX, Tabata, Balet pentru fetițe, Body Pump și Step Aerobic.

”Prin clasele de aerobic înțelegem participarea în mod organizat, în cadrul unei activități, a unui grup de oameni sub îndrumarea mea. Clasele cuprind o arie foarte largă. Putem considera o clasă de aerobic ca fiind un antrenament personal. Antrenamentul de grup are avantajul spiritului competitiv care te stimulează. Filozofia programelor dă șansa oricărui iubitor al muzicii și al mișcării, indiferent de nivelul de pregatire fizică sau de vârstă. Clasa ce se desfașoară în sala FitStudio îmbină procedee cardio cu exerciții pentru tonus. Începem cu o încălzire a mușchilor și a articulațiilor de aproximativ 5 minute. Partea activă a antrenamentului constă în creșterea intensității efortului prin creșterea ritmului de execuție și a complexității coregrafiei. În partea finală a ședinței sunt exerciții de tip stretching și de respirație”.

Perioada dificilă prin care trecem și restricțiile impuse de pandemie au reprezentat și pentru Andrada o provocare. Dar activitatea la FitStudio a continuat.

”Deși suntem în plin sezon gripal și sub amenințarea virusului, cea mai bună alegere este să ne întărim sistemul imunitar cât mai mult cu putință. Și putem face asta prin cât mai multă mișcare. Am reușit să ne continuăm doza de sănătate în propriile noastre locuințe întâlnindu-ne pe platforma on-line. Bineînțeles că nu a fost aceeași atmosferă ca la sală, dar pentru a ne menține sănătoase, am continuat și sub această formă”, spune instructoarea

Cum s-ar caracteriza Andrada? S-ar defini prin spirit de organizare, atenție distributivă, disciplină, perseverență, este sociabilă, veselă, energică, amabilă, dar tenace, responsabilă. Cât despre cea mai mare provocare, aceasta ar fi de a fi mereu creativă.

”Mă bucur că sunt înconjurată mereu de oameni sănătoși, voioși, fit și cu zâmbetul pe buze”

Relația pe care o are cu cei care vin la clasele ei este una specială și nu se rezumă doar la comunicarea strictă antrenor-client.

”Relația cu clientele mele este una magică și aș spune că suntem o echipă mare de oameni care iubesc sportul, iubesc viața și o trăiesc din plin. Fit înseamnă forță, inteligență și tratament, oameni frumoși, sănătoși, comunitate cu niște valori atât de profunde încât rar mi-a fost dat să întâlnesc. Mereu sunt cu zâmbetul pe buze, le arăt adevărata fericire în drumul spre cea mai buna versiune”, dezvăluie Andrada.

Această relație a dus la crearea unei adevărate comunități, în care chiar și timpul liber este petrecut împreună, cu soți, prieteni și copii, cu excursii și sărbători în familia FitStudio.

Pentru că suntem mereu în căutare de aventură reușim să ne regăsim spiritul aventurier, să ne bucurăm de lucrurile care contează cu adevărat: viața, zâmbetele, prietenia, sănătatea, dăruind și primind bucurie și bunătate. Mereu împreună trăim experiențe extraordinare!”, lugojeanca.

Andrada Gribincea este recunoscătoare pentru tot ce a dobândit și se regăsește în tot ce face. ”Sunt fericită și recunoscătoare că sunt fondatoarea acestui Studio, cu atât mai mult cu cât FitStudio a împlinit 10 ani de activitate, timp în care am crescut împreună, am creat prietenii și am reușit să transmit pasiunea pentru sport și viață. Și aștept cu nerăbdare finalizarea clădirii ce va găzdui noul studio. Și da, îi mulțumesc lui Dumnezeu mereu pentru toate darurile primite”, mai spune tânăra antrenoare.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Echipe de fotbal din întreaga țară vin la Cupa „Respect”, de la Lugoj. Pot participa doar jucători de peste 35 de ani

Publicat

în

Amicii Veseli

Sâmbătă, 25 iunie, de la ora 11, pe Stadionul „Tineretului” din Lugoj are loc cea de-a noua ediție a Cupei „Respect”, la fotbal, organizată de  Amicii Veseli.

Lugojenii sunt așteptați la stadion, unde pot să urmărească meciurile, în care se vor duela amical echipe formate doar din jucători trecuți de 35 de ani. Vor participa Flacăra Făget, Vulturii Ortacii Bazoș, Pobeda Dudeștii Vechi, Old Boys 2019 Pecica, Ortopedia Arad, Fan Sport Baia Mare, Florconstruct Suceava și gazdele, Amicii Veseli Lugoj.

Cu această ocazie, Amicii Veseli vor prezenta și trofeul pe care l-au obținut, recent, la o competiție din Kossen, Austria.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

RETIM

Citiţi mai departe

Sport

CSM Lugoj a câștigat Cupa României, la nivelul județului Timiș. Ce urmează pentru lugojeni

Publicat

în

FOTO Facebook/CSM „Vulturii” Lugoj

CSM Lugoj a câștigat competiția Cupa României, pe județul Timiș și s-a calificat în faza națională a acestei competiții. Lugojenii au întâlnit deținătoarea trofeului CS UV Timișoara. Fotbaliștii de la CSM s-au impus cu 4-1. Golurile lugojenilor au fost marcate de Victor Gârlea, Marian Talpă, Filip Lakatoș și Ilyassou. Pentru CS UV Timișoara a înscris Ionuț Vucea.

Acesta a fost ultimul act al competiție, la nivel județean. Lugojenii vor juca în următoarele faze ale Cupei României, care din acest an are un nou format.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în ședința din 18 mai noua structură a Cupei României începând cu sezonul 2022/23. Prezentarea noului format a avut loc în cadrul evenimentului de prezentare a noului sponsor – Betano.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Decizia de a schimba modul de desfășurare a competiției a fost luată cu ajutorul partenerului Hypercube, care a remodelat competiții europene și mai multe campionate de pe continent, inclusiv UCL, și în urma consultărilor cu toate părțile interesate, cluburi, AJF-uri, deținători de drepturi, jurnaliști, suporteri și sindicatul jucătorilor. Prin această schimbare, Federația Română de Fotbal și-a propus creșterea numărului de spectatori, a audiențelor TV și, implicit, a veniturilor din sponsorizări, dar și un nivel de joc mai bun, conform site-ul cuparomaniei.frf.ro

RETIM

Cum se va desfășura Cupa Romaniei

  • Competiția debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării vor fi împărțite în 7 zone, rezultând 7 câștigătoare regionale care merg în turul 2.
  • Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct și cele mai bune 8 echipe din Liga 1.
  • În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3.
  • Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.
  • Cupa României se va încheia cu fazele ”sferturilor”, semifinalelor și finala, disputate toate într-o singură manșă.

 

Citiţi mai departe

Sport

Solicitare pentru un titlu de onoare. Unul dintre cei mai valoroși sportivi ai Lugojului a fost uitat la el acasă

Publicat

în

FOTO Cristian Ghinea Blog

Unul dintre cei mai mari luptători ai Lugojului, aflat încă în viață, a fost propus pentru titlul de Cetățean de Onoare de către o asociație non-profit. Este vorba despre Claudiu Zanier, multiplu campion național în perioada anilor ’70 și deținător al unui titlu de campion european. Propunerea fost făcută, către Primărie și Consiliul local Lugoj, de către filiala din Lugoj a Asociației “Mariam-Med”.

Claudiu Zanier este născut la Lugoj, în 23 iunie 1953, într-o familie de sportivi. A urmat cursurile Şcolii Generale nr. 6 și Şcoala Tehnică de Tipografie din Bucureşti. A început practicarea luptelor încă din copilăriei și a reușit să ajungă la performanțe neegalate, până în prezent, de nici un alt sportiv lugojean.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Iată, mai jos cele mai importante titluri obținute de Caludiu Zanier:

RETIM

Anul: 1968 – Constanța, locul 6, categoria 48 kg

Anul: 1969 – Campionatul de Primăvară, locul 1, categoria 48 kg

Anul: 1969 – Campionatul de Toamnă, locul 1, categoria 52 kg

Anul: 1970 – Campionatul de Primăvară, locul 1, categoria 57 kg

Anul: 1970 – Campionatul de Toamnă, locul 1, categoria 60 kg

Anul: 1971 – Campionatul de Primăvară, locul 1, categoria 65 kg

Anul: 1971 – Campionatul de Toamnă, locul 1, categoria 65 kg

Anii: 1971 – 1972, la 5 turnee în diferite țări, precum Polonia, Ungaria, GermaniaDDR, Bulgaria, locul 1 la categoria 65 kg

Anul: 1972 – Campionatul European, locul 1 în Jugoslavia, la Hvar, categoria 65kg

Anul 1973 – legitimat la Steaua București

Anul: 1973 – Campion Juniori mari, locul 1

Anul: 1973 – Campion Tineret, locul 1

Anul: 1973 – Locul 3 la Campionatele Europene pe Echipe cu Steaua București.

Anul: 1973 – în lot pentru Campionatul Mondial din America, nu a participat din motive politice.

Anul:1973 – obținut Titlul de Maestru al Sportului la vârsta de 19 ani

Anul: 1974 – Campionatul de Tineret, locul 1

Anul: 1974 – Campion Balcanic, locul 1

Anul: 1975 – diferite competiții în Bulgaria, Jugoslavia, Ungaria, România

Anul: 1976 – Campion de Seniori, la Brașov locul 1

Anul: 1976 – Selecționat pentru Centru Olimpic pt.MONTREAL

Claudiu Zanier, acum în vârstă de 69 de ani, are și cetățenie germană, însă în ultima perioadă s-a întors în orașul natal, la Lugoj, unde petrece mai multe luni pe an. Povestea sportivului lugojean o puteți citi aici

Citiţi mai departe

Sport

Se caută șef pentru CSM Lugoj! Condițiile de acceptare la concurs, extrem de facile

Publicat

în

Mihai Anghel/Foto Facebook

Primăria Municipiului Lugoj anunță că organizează concurs pentru ocuparea, cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată, a postului vacant de Șef Serviciu, gradul I – 1 post, din cadrul Clubului Sportiv Municipal Lugoj, din subordinea Consiliului Local al Municipiului Lugoj.

Proba scrisă se va desfășura în data de 29.06.2022, ora 11.00, iar interviul se va susține în data de 05.07.2022, ora 11.00, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj. Dosarele de înscriere se vor depune la sediul Primăriei Municipiului Lugoj – Biroul Relații cu publicul, până la data de 21.06.2022, inclusiv.

Bibliografia și atribuțiile prevăzute în fișa postului se afișează pe pagina de internet a autorității publice locale la secțiunea anunțuri concursuri. Relaţii suplimentare la Biroul relaţii cu publicul, camera 7, tel. 0256/352240, interior 210.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Ca și condiții specifice pentru înscrierea la concurs, Primăria a stabilit doar că participanții trebuie să aibă: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în ramura de știință științe economice și o vechime în muncă/ specialitatea necesară – 1 an.

RETIM

Clubul Sportiv Municipal a fost condus de Marius Maier, căruia i-a expirat mandatul la începutul acestui an. Moment de la care coordonarea CSM Lugoj a fost atribuită lui Mihai Anghel, care deține funcția de inspector în cadrul clubului.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite