Connect with us
Winter in My Town

Sport

„Familia FitStudio” a împlinit zece ani! Cum a devenit sportul rețetă de viață sănătoasă pentru sute de lugojeni

Publicat

în

Andrada Gribincea este instructor de fitness și kinetoterapeut. Povestea ei și a proiectului FitStudio (familia FitStudio, cum îi place să o numească) a început în anul 2011. A intrat la o clasă de Zumba într-un Studio de aerobic din Timișoara și s-a îndrăgostit instant, povestește ea, de acest concept. ”Fiind cu mama mea la această oră și văzând cât de mult mi-a plăcut, ea a fost cea m-a susținut în a deschide FitStudio”.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Așa a început povestea FitStudio, un proiect care s-a transformat într-o comunitate.

Andrada a fost dintotdeauna atrasă de sport, fiind o persoană extrem de energică și activă. Și-a dorit foarte mult să urmeze cursurile Facultății de Sport, însă la îndrumarea părinților a devenit balneofiziokinetoterapeut. Își iubește meseria, însă a simțit mereu că ceva lipsește și că menirea ei este alta. A ales calea sportului, a fitness-ului, o ramură cât de cât comună a kinetoterapiei, cu diferența că sportul previne bolile și întărește organismul și sistemul imunitar, în timp ce kinetoterapia tratează. Ulterior a absolvit și Facultatea de Sport.

RETIM

”Activitatea de instructor fitness mi-a adus împlinirea de care aveam nevoie, dedicându-mă trup și suflet activității pe care o practic și clientelor care îmi calcă pragul. FitStudio este elementul din viața mea care mi-a adus satisfacția de a vedea cliente mulțumite, cu trupuri sănătoase și bine definite, zâmbete de fericire, oameni extraordinari cu suflete mari, o comunitate unită și un vis împlinit care merge mai departe”.

FitStudio oferă diverse activități și clase: Zumba Fitness, Pilates, TRX, Tabata, Balet pentru fetițe, Body Pump și Step Aerobic.

”Prin clasele de aerobic înțelegem participarea în mod organizat, în cadrul unei activități, a unui grup de oameni sub îndrumarea mea. Clasele cuprind o arie foarte largă. Putem considera o clasă de aerobic ca fiind un antrenament personal. Antrenamentul de grup are avantajul spiritului competitiv care te stimulează. Filozofia programelor dă șansa oricărui iubitor al muzicii și al mișcării, indiferent de nivelul de pregatire fizică sau de vârstă. Clasa ce se desfașoară în sala FitStudio îmbină procedee cardio cu exerciții pentru tonus. Începem cu o încălzire a mușchilor și a articulațiilor de aproximativ 5 minute. Partea activă a antrenamentului constă în creșterea intensității efortului prin creșterea ritmului de execuție și a complexității coregrafiei. În partea finală a ședinței sunt exerciții de tip stretching și de respirație”.

Perioada dificilă prin care trecem și restricțiile impuse de pandemie au reprezentat și pentru Andrada o provocare. Dar activitatea la FitStudio a continuat.

”Deși suntem în plin sezon gripal și sub amenințarea virusului, cea mai bună alegere este să ne întărim sistemul imunitar cât mai mult cu putință. Și putem face asta prin cât mai multă mișcare. Am reușit să ne continuăm doza de sănătate în propriile noastre locuințe întâlnindu-ne pe platforma on-line. Bineînțeles că nu a fost aceeași atmosferă ca la sală, dar pentru a ne menține sănătoase, am continuat și sub această formă”, spune instructoarea

Cum s-ar caracteriza Andrada? S-ar defini prin spirit de organizare, atenție distributivă, disciplină, perseverență, este sociabilă, veselă, energică, amabilă, dar tenace, responsabilă. Cât despre cea mai mare provocare, aceasta ar fi de a fi mereu creativă.

”Mă bucur că sunt înconjurată mereu de oameni sănătoși, voioși, fit și cu zâmbetul pe buze”

Relația pe care o are cu cei care vin la clasele ei este una specială și nu se rezumă doar la comunicarea strictă antrenor-client.

”Relația cu clientele mele este una magică și aș spune că suntem o echipă mare de oameni care iubesc sportul, iubesc viața și o trăiesc din plin. Fit înseamnă forță, inteligență și tratament, oameni frumoși, sănătoși, comunitate cu niște valori atât de profunde încât rar mi-a fost dat să întâlnesc. Mereu sunt cu zâmbetul pe buze, le arăt adevărata fericire în drumul spre cea mai buna versiune”, dezvăluie Andrada.

Această relație a dus la crearea unei adevărate comunități, în care chiar și timpul liber este petrecut împreună, cu soți, prieteni și copii, cu excursii și sărbători în familia FitStudio.

Pentru că suntem mereu în căutare de aventură reușim să ne regăsim spiritul aventurier, să ne bucurăm de lucrurile care contează cu adevărat: viața, zâmbetele, prietenia, sănătatea, dăruind și primind bucurie și bunătate. Mereu împreună trăim experiențe extraordinare!”, lugojeanca.

Andrada Gribincea este recunoscătoare pentru tot ce a dobândit și se regăsește în tot ce face. ”Sunt fericită și recunoscătoare că sunt fondatoarea acestui Studio, cu atât mai mult cu cât FitStudio a împlinit 10 ani de activitate, timp în care am crescut împreună, am creat prietenii și am reușit să transmit pasiunea pentru sport și viață. Și aștept cu nerăbdare finalizarea clădirii ce va găzdui noul studio. Și da, îi mulțumesc lui Dumnezeu mereu pentru toate darurile primite”, mai spune tânăra antrenoare.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Sport

O lugojeancă a câștigat bronzul la cea mai grea competiție sportivă din lume, cu finala la Abu Dhabi

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Finala Campionatului Mondial Spartan, considerată printre cele mai grele competiții sportive din lume, a avut loc în weekend în emiratul Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite. Loredana Niroda, tânăra din Lugoj care a făcut din Dubai a doua casă, a reușit o performanță uluitoare pentru categoria ei de vârstă.

După 5 ore în deșert, pe o căldură toridă și înfruntând zeci de obstacole, tânăra a reușit clasarea pe locul al treilea în competiția finală a Spartan. Loredana, care profesează ca antrenoare de gimnastică în Emirate, spune că deși este mulțumită de rezultat, de-abia așteaptă să își ia revanșa la anul, pentru un loc mai bun pe podium.

„Campionatul Mondial Spartan a avut loc în Liwa, deșertul cu cele mai înalte dune de nisip din Emiratele Arabe. Am început cursa în jurul orei 9 și am terminat în jurul orei 14, 5 ore prin mijlocul pustietății la 30 de grade. A fost cea mai grea cursă a mea, 22 de kilometri și 34 de obstacole printre dunele de nisip. Personal, nu m-aș fi pus pe podium, am fost puțin dezamagită de rezultatul meu, dar am avut noroc că fetele din categoria mea de vârstă să fie mai puțin pregătite decât mine. Voi avea ocazia să îmi iau revanșa, Campionatul Mondial va fi găzduit tot de Emiratele Arabe și anul viitor”, a povestit pentru Lugojeanul.ro Loredana Niroda.

RETIM

Pe perioada cursei, Loredana s-a confruntat cu o accidentare, pe care a trebuit să o suporte majoritatea întrecerii.

„Locul 3 a fost o surpriză pentru mine, pentru că pe la kilometrul 13 am început să am dureri serioase la piciorul stâng. Știam că mai am 9 kilometri și că unul din obstacole va fi căratul unui sac de nisip de 23 de kilograme pe dunele înalte, greutate care îmi va cauza dureri serioase. Mental am fost mai puternică decât fizic, mi-am spus că nu contează cum, trebuie să termin cursa, și dacă ar fi trebuit să merg în mâini sau să mă rostogolesc, aș fi trecut linia de finish. Cu toate astea, sunt recunoscătoare și bucuroasă că am fost pe podium pentru România la acest Campionat Mondial, la care au luat parte 65 de țări”, a încheiat Niroda.

Citiţi mai departe

Sport

VIDEO Se pun bazele deschiderii centrului de canotaj de la Surduc. Lacul ar putea găzdui unica pistă olimpică din România

Publicat

în

Centrul de canotaj de la Surduc are șanse tot mai mari să devină realitate, în anul următor, după ce de mai bine de 10 ani se tot vorbește de înființarea unui astfel de loc.
Canotorii din partea de vest a țării au făcut primele pregătiri pe Lacul Surduc în urmă cu mai bine de 20 de ani, conform lui Zlatomir Balojin, vicepreședintele Asociației Județene de Canotaj din Timiș. Oficialul timișean spune că în ultimii ani cantonamentele la Surduc au fost destul de rare, însă de fiecare dată când sportivii s-au pregătit aici, au reușit să obțină rezultate notabile la competițiile internaționale. Balojin e de părere că atât apa, cât și aerul puternic ozonificat contribuie eficient la pregătirea canotorilor.
„Asociația Județeană de Canotaj, împreună cu Federația de Canotaj și Consiliul Județean Timiș, am început demersurile și începutul e foarte bun, stăm foarte bine, sunt șanse foarte mari să înființăm acest centru. Dorim treaba asta, deoarece toți sportivi care au fost în pregătire acolo sunt foarte bine și, drept dovadă, rezultatele obținute sunt foarte bune. Nu s-a întâmplat niciodată în Timișoara, până în acest an, să avem două titluri europene în același an. Eu zic că foarte mult contează apa și dar mai ales ozonoul care se găsește în preajma localității Fârdea”, spune Oficialul AJC.
Vicepreședintele Asociației Județene de Canotaj spune că, în momentul de față, discuțiile sunt avansate, iar deschiderea centrului de la Surduc ține doar de câteva formalități.

„Nu e o problemă din partea Federației, care nu s-a opus niciodată. Eu mi-aș dori foarte mult aici, fiind și din Banat, să avem prima pistă de canotaj din țară pentru concursuri internaționale. Să nu uităm și de infrastructura pe care o avem, cu autostrada care are ieșire exact în zona Lacului Surduc. Sunt multe țări care își doresc să vină să vină la un concurs, o regată și, de ce nu, chiar la campionate europene sau mondiale”, a mai spus Balojin.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Pista de concurs de la Surduc ar urma să fie singura pistă care ar putea fi omologată pentru concursuri internaționale din România, fiind la standardele stabilite de Comitetul Olimpic.

Citiţi mai departe

Sport

Competiție sportivă la Stadionul Tineretului. Zeci de copii participă la „Crosul Toamnei”

Publicat

în

Joi, 2 decembrie, la ora 15, la Stadionul Tineretului va avea loc „Crosul Toamnei”, competiție organizata de CSS Lugoj, Primăria Lugoj și Consiliul Local Lugoj. Vor participa elevi de la școlile din Lugoj și din zona Lugoj.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Fondul de premiere este de 550 lei. Vor participa băieți și fete, pe distanțe între 300m și 600 m diferențiate de vârsta. Se va alerga pe următoarele categorii:

– născuți în 2013 și mai tineri;
– născuți între anii 2011-2012;
– născuți între anii 2008 – 2010.

STEFAN Z. TOTH

RETIM

Citiţi mai departe

Sport

Ofertă din partea Primăriei pentru unul dintre sportivii care a dus mai multe titluri Lugojului, în ultimii ani

Publicat

în

Unul dintre cei mai valoroși sportivi, care au luptat pentru Lugoj, ar putea să devină lugojean cu acte în regulă. Ivan Guidea, născut la Nisporeni, în Republica Moldova, este de 0pt ori campion al României și de doi ori medaliat cu bronz la Campionatul European, participant la Jocurile Olimpice de la RIO.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Fostul consilier Gheorghe Bologa susține că i-a solicitat fostului primar să-i dea o locuință lui Guidea, care este legitimat la CSM Lugoj, însă fără succes.
„Când vine la Lugoj se cazează la hotel. Din anul 2014, autoritătile locale i-au promis o locuința. Boldea l-a mințit. Poate Claudiu Buciu, care se pare că apreciază performanța în sport, va face ceva pentru acest sportiv valoros. După Claudiu Zanier, un mare luptator al Lugojului, campion european, campion balcanic și multiplu campion de juniori, tineret și seniori al României, născut, crescut și format în școala de lupte lugojene, Guidea Ivan, naturalizat pentru Romania, este un alt luptător valoros al Lugojului. Oare o să-l pierdem și pe el, ca pe Claudiu Zanier? Felicitări Guidea, pentru titlul de campion al României câștigat zilele astea la Reșita”, arată Bologa.
Primarul Lugojului spune că există o variantă ca Guidea să primească locuință în Lugoj, însă, pentru asta, trebuie să accepte oferta Primăriei.

„Conform legii nu poate primi locuința. Avem o înțelegere cu dânsul. Se poate rezolva și altfel problema locuinței. Asteptăm să vedem răspunsul dânsului. I-am propus să devina antrenor la CSM Lugoj”, a declarat Claudiu Buciu.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite