Connect with us

Educație

Eveniment pentru 40 de copii defavorizați, la Poiana Mărului. O parte dintre aceștia sunt din Lugoj

Publicat

în

Într-un peisaj pitoresc din județul Timiș, peste 40 de copii și adolescenți din mediul rural și din medii defavorizate se pregătesc să participe la evenimentul KIDS SUP – Poiana Mărului 2023, în data de 16 Septembrie. Organizat cu dragoste și dăruire de către Asociația Action for People, acest eveniment oferă copiilor șansa de a se conecta cu natura, de a-și dezvolta abilitățile fizice și personale și, mai presus de toate, de a simți că pot face parte dintr-o comunitate mai mare.

RETIM

Această inițiativă are ca scop principal promovarea mișcării fizice și a activităților în aer liber. Copiii vor avea oportunitatea de a explora lumea minunată a sporturilor nautice, precum stand-up paddle și caiac-canoe. În plus, vor participa la exerciții fizice ghidate, jocuri de echipă și ateliere de dezvoltare personală. Toate aceste activități sunt concepute pentru a le oferi copiilor din medii defavorizate experiențe unice și valoroase.

Asociația Action for People, care stă în spatele acestui eveniment, este o organizație dedicată sprijinirii copiilor și adolescenților din medii defavorizate. Cu peste 500 de beneficiari în județele Timiș, Hunedoara și Dolj, Asociația a avut un impact semnificativ în creșterea calității vieții acestor tineri. Acum, prin KIDS SUP – Poiana Mărului 2023, acești copii au ocazia să participe la activități educative și recreative care să le dezvolte mintea, corpul și sufletul.

Autoliv angajează!

Un element-cheie al acestui eveniment este introducerea copiilor în lumea fascinantă a stand-up paddle. Această activitate, similară unei saltele rigide gonflabile, este perfectă pentru explorarea apelor lacurilor. Cu ajutorul unei padele, copiii vor putea naviga pe ape și vor descoperi frumusețea naturii dintr-un unghi cu totul nou.

Obiectivele principale ale proiectului includ promovarea incluziunii sociale, învățarea exercițiilor fizice simple, dezvoltarea personală prin îmbunătățirea abilităților de comunicare și colaborare între participanți, practicarea sporturilor nautice inedite pentru copii, deprinderea de abilități specifice și descoperirea aptitudinilor sportive prin experimentare.

Participanții la KIDS SUP – Poiana Mărului 2023 provin din centrele de plasament din Timișoara, Cartierul Mondialul Bocșei din Lugoj și din zona Făget. Acești copii vor avea oportunitatea de a se bucura de o varietate de activități, precum înviorarea de dimineață, practicarea sporturilor nautice, ateliere de dezvoltare personală și jocuri de interconexiune. De asemenea, vor avea parte de o gustare sănătoasă și de o masă de prânz hrănitoare.

„Este important să menționăm că acest proiect a devenit realitate datorită sprijinului generos al sponsorilor precum Vila Lac 1 – Poiana Mărului, Banca Regională pentru Alimente Timișoara, Novum RENT a car Timișoara și persoane fizice. Le mulțumim din inimă pentru implicarea lor în acest eveniment dedicat copiilor și tinerilor din medii sociale defavorizate”, arată organizatorii.

Organizarea și coordonarea meticuloasă a întregului eveniment au fost posibile datorită eforturilor susținute ale Adrianei Cazan, președinta Asociației Action for People, și ale echipei sale de voluntari dedicați din programele EDUCAȚIE și BURSA BINELUI.

Pe viitor, Asociația Action for People are nevoie de voluntari implicați și de surse continue de finanțare pentru a-și extinde operațiunile și pentru a ajuta mai mulți copii și tineri din medii defavorizate. Dacă doriți să vă alăturați acestei cauze nobile, puteți deveni voluntar sau puteți susține proiectele prin sponsorizări sau donații direct în contul Asociației RO19BRDE160SV45551251600 deschis la BRD, Action for People CUI 40950760.

Pentru mai multe detalii despre Asociația Action for People și despre evenimentul KIDS SUP – Poiana Mărului 2023, vă invităm să vizitați pagina lor web și să îi urmăriți pe platformele de socializare. Poate veți găsi inspirație pentru a face parte din acest efort valoros de a schimba viețile copiilor defavorizați.

Într-o lume în care solidaritatea și compasiunea sunt tot mai necesare, evenimentul KIDS SUP – Poiana Mărului 2023 reprezintă o rază de speranță și un exemplu strălucitor de cum comunitatea poate veni împreună pentru a face o diferență semnificativă în viețile celor mai vulnerabili dintre noi.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Rezultatele de la bacalaureat au fost afișate. O singură medie de 10 în tot județul, iar la Lugoj cea mai mare este 9,66

Publicat

în

FOTO Arhiva

Ministerul Educației a publicat rezultatele examenului de Bacalaureat 2024 pe portalul bacalaureat.edu.ro, unde notele sunt anonimizate. Rata de reușită la nivel național este de 76,4%, cea mai ridicată din 2009, înainte de soluționarea contestațiilor. În județul Timiș, un singur elev a obținut media 10, acesta provenind de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara.

RETIM

În total, 99.371 de candidați au promovat examenul, dintre care 95.112 sunt din promoția curentă, iar 4.259 din promoțiile anterioare. Rata de promovare pentru promoția curentă este de 81,5%, iar pentru promoțiile din anii trecuți, 31,9%. De asemenea, 39 de candidați au obținut media 10 la probele scrise.

Cele mai multe note de 10 au fost obținute la proba de Logică și argumentare (1.234). La Limba și literatura română, 408 elevi au primit nota maximă, iar la Matematică și Istorie, 2.424 și, respectiv, 855 de elevi au obținut note de 10.

Autoliv angajează!

Cea mai bună medie din Lugoj aparține unui elev de la Colegiul „Iulia Hașdeu” și este 9,66, fiind cea de-a 96 medie din județ.

Contestațiile pot fi depuse pe 8 iulie, între orele 12:00 și 18:00, inclusiv online. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 12 iulie. Rezultatele afișate respectă reglementările GDPR, fiind anonimizate atât online, cât și în centrele de examen.

Aproximativ 4.373 de candidați nu s-au prezentat la examen, iar 103 au fost eliminați.

Citiţi mai departe

Educație

Un elev din Lugoj a fost reținut de polițiști, după ce a snopit în bătaie un coleg chiar în curtea liceului

Publicat

în

FOTO ARHIVA/Facebook Liceul Aurel Vlaicu

Luni, 10 iunie., în jurul orei 9:30, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că în curtea Liceului „Aurel Vlaicu” din Lugoj ar fi avut loc o altercație între doi elevi.

RETIM

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că cele sesizate se confirmă, respectiv un tânăr, în vârstă de 18 ani, în timp ce se afla în curtea unității școlare, ar fi fost agresat de către un alt tânăr de aceeași vârstă. Unul dintre tineri a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice”, a transmis IPJ Timiș.

Martorii scandalului susțin că bătaia dintre cei doi elevi a pornit după ce agresorul i-ar fi cerut ochelarii colegului său, iar acesta i-a răspuns că, dacă îi dă 300 de euro cât au costat, îi poate avea. În acel moment, primul a început să-l lovească cu pumnii. Victima a căzut și s-a lovit la cap, după care a leșinat.

Autoliv angajează!

„În urma unui conflict verbal între doi elevi, s-a ajuns la o altercație fizică. Incidentul a fost declanșat de o neînțelegere privind prețul unor ochelari, ceea ce a generat tensiuni și orgolii între cei doi. Elevul reținut de poliție are, într-adevăr, rezultate școlare mai slabe și a mai generat conflicte în trecut. Astăzi am avut consiliu și urmează să mergem mai departe cu comisia anti-violență, cu grupul de acțiune al școlii. Au venit de la Biroul de Siguranță, domnul de la poliție și cel de la jandarmerie, și am avut discuții cu copiii, cu profesorii clasei și o să vedem ce măsuri vom hotărî”, a declarat Silvia Gheleșian, directoarea liceului.

În ultimii ani, Lîceul „Aurel Vlaicu” a ieșit în evidență din cauza scandalurilor de aici. În trecut, chiar și un profesor a fost bătut de către un elev. Recent, directoarea școlii a fost implicată într-un scandal, după ce au apărut mai multe înregistrări în care îl forța pe un profesor să încheie media unui elev care nu a fost la școală (vezi aici articol). Inspectoratul Școlar a făcut la vremea respectivă o anchetă, dar nu a luat nicio măsură împotriva directoarei.

Citiţi mai departe

Educație

O zi dedicată comunității, de către profesorii și elevii de la Harul. Ce activități de voluntariat au desfășurat

Publicat

în

Profesoara Sorina Olar de la Școala Harul, împreună cu echipa de cadre didactice și elevi au organizat pentru al doilea an consecutiv acțiunea „Work Day”, o inițiativă menită să promoveze voluntariatul și spiritul de ajutorare în comunitate. Ideea este să încurajeze copiii să înțeleagă și să aprecieze importanța slujirii și a dedicării față de ceilalți.

RETIM

Elevii au fost împărțiți în grupuri omogene și însoțiți de cadre didactice s-au implicat în diferite proiecte de voluntariat. Cea mai numeroasă grupă de elevi, însoțită de doamna director Claudia Filea și de doamnele profesoare Dana Lera, Ramona Lazăr și Bianca Ciaușu, au mers cu mult entuziasm spre malul Timișului, unde au finalizat vopsirea gardului început anul trecut.

Un alt grup de elevi, sub îndrumarea Olariu Delia, s-au deplasat la satul Surduc pentru a ajuta la diverse treburi în cadrul Asociației Precept Ministries. De asemenea, un alt grup condus de domnul David Gabriel a sprijinit mai multe familii nevoiașe din cartierul Mondialul Bocșei în treburile gospodărești.

Autoliv angajează!

Nu au fost uitați nici cei care au rămas în școală, coordonați de Manu Olariu, care au curățat curtea interioară și au pregătit o masă copioasă pentru colegii lor implicați în teren.

Această zi dedicată voluntariatului a adus nu doar beneficii practice comunității, ci a fost și o lecție de viață pentru tinerii implicați, învățând importanța și valoarea ajutorului oferit necondiționat. Este o inițiativă menită să cultive în rândul elevilor spiritul civic și responsabilitatea față de cei din jur.

Citiţi mai departe

Educație

Pentru prima dată, în această zi nu se face școală. Câte libere vor mai avea elevii și profesorii în anul școlar 2023-2024

Publicat

în

În premieră la nivel național, elevii și profesorii vor beneficia de o zi liberă miercuri, 5 iunie 2024, cu ocazia Zilei Învățătorului. Această zi liberă, care nu va trebui recuperată, este prevăzută în noul contract colectiv de muncă (CCM) din sectorul Învățământului, intrat în vigoare pe 6 iulie 2023.

RETIM

Noul CCM a fost negociat în urma grevei generale din Educație și include o serie de beneficii pentru profesori și personalul din sistemul de învățământ. Printre acestea se numără și ziua liberă pentru Ziua Învățătorului, sărbătorită anual pe 5 iunie. Conform noilor reglementări, această zi liberă se aplică în mod egal pentru toți angajații din învățământ și nu va fi recuperată ulterior. Aceasta face parte din cele 17 noutăți prevăzute de noul CCM și reprezintă o recunoaștere a eforturilor cadrelor didactice în procesul educațional.

Până la vacanța de vară 2024 mai sunt patru săptămâni de școală. Elevii de clasa a XII-a termină anul școlar pe 7 iunie, cei de clasa a VIII-a pe 14 iunie și elevii din învățământul tehnologic și profesional pe 28 iunie. Ziua liberă de pe 5 iunie este o ocazie importantă pentru a recunoaște și aprecia munca și dedicarea cadrelor didactice în educația și formarea viitoarelor generații.

Autoliv angajează!

Zilele libere legale din anul școlar 2023-2024:

 • 30 noiembrie 2023, joi – Sfântul Andrei;
 • 1 decembrie 2023, vineri – Ziua Națională a României;
 • 25 decembrie 2023, luni – prima zi de Crăciun (vacanța de iarnă);
 • 26 decembrie 2023, marți – a doua zi de Crăciun (vacanța de iarnă);
 • 1 ianuarie 2024, luni – Anul Nou (vacanța de iarnă);
 • 2 ianuarie 2024, marți – Anul Nou (vacanța de iarnă);
 • 24 ianuarie 2024, miercuri – Mica Unire;
 • 3 mai 2024, vineri – Vinerea Mare (vacanța de primăvară);
 • 6 mai 2024, luni – a doua zi de Paște (vacanța de primăvară);
 • 1 mai 2024, miercuri – Ziua Muncii (vacanța de primăvară);
 • 24 iunie 2024, luni – a doua zi de Rusalii (vacanța de vară);
 • 15 august 2024, joi – Adormirea Maicii Domnului (vacanța de vară).

Citiţi mai departe

Cele mai citite